Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Полиция и масови безредици - технически средства

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Полиция и масови безредици - технически средства

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
    протестиращите да обикалят парламента със строева крачка и песен.
    Само дето мнозина от протестиращите не знаят какво е това.
    Нищо не мога,и нищо не знам...

Коментар

Първоначално публикуван от Димитър Колев Преглед на мнение
      Само дето мнозина от протестиращите не знаят какво е това.
      Ми то и гейпарада мина оттам ама не забелязах да маршируват....... но ще е едно добро начало за обучение на сегашните "интилегенти" как се протестира с тояга в ръка.Не полиция, агитката на ЦСКА да дойде ще ги разгони този тип протестиращи!

Коментар

Първоначално публикуван от disko04 Преглед на мнение
        На хора изказващи мнения като твоето, отдавна съм се отказал да ги убеждавам в каквото и да е. Сега гледам пак от девет кладенеца вода се носи, но протестиращите са достатъчно интелигентни, тия хора НЯМА да се откажат. Най много да ги изгоните /както това беше правено вече/ но жалко за България.
        Не изказвам мнение, а цитирам действащото изборно законодателство. А най-много обичам някой който изобщо не ме познава и не знае кой съм, да ме причислява към някаква прослойка гонеща интелигентните хора от България. Водата ми стига само от моя кладенец, другите осем не ме интересуват. Не желая да влизам в лични пререкания и спирам да тук.
        Трудно е да си мъж на днешно време! Доста се отказаха.
        "Никой не бива да се шегува с руския президент. Особено на тема война." Бойко Борисов, 30.11.2018 г.

Коментар

Първоначално публикуван от disko04 Преглед на мнение
          На хора изказващи мнения като твоето, отдавна съм се отказал да ги убеждавам в каквото и да е. Сега гледам пак от девет кладенеца вода се носи, но протестиращите са достатъчно интелигентни, тия хора НЯМА да се откажат. Най много да ги изгоните /както това беше правено вече/ но жалко за България.
          Много мои приятели са станали крайни като теб. Понякога да си се замислял, че някой има право на мнение, различно от твоето? Или не, всички, които не са като теб, са ти врагове! Така ли? Аз като човек с умения да разсъждава, НЕ одобрявам начина, по който хората на площада са решили да променят системата. НЕ одобрявам и реваншизма. Ако това ме прави твой враг - ок. Ако не, нека си уважаваме мненията и не си даваме крайни квалификации.
          ДНЕВНИКЪТ НА СТАС
          СВЕТЪТ НА МАИТЕ. ГВАТЕМАЛА, БЕЛИЗ И ХОНДУРАС

Коментар

Първоначално публикуван от Stas Преглед на мнение
            Много мои приятели са станали крайни като теб. Понякога да си се замислял, че някой има право на мнение, различно от твоето? Или не, всички, които не са като теб, са ти врагове! Така ли? Аз като човек с умения да разсъждава, НЕ одобрявам начина, по който хората на площада са решили да променят системата. НЕ одобрявам и реваншизма. Ако това ме прави твой враг - ок. Ако не, нека си уважаваме мненията и не си даваме крайни квалификации.
            Не, разбира се ти не си ми враг, освен ако не си в схеми които ощетяват мен и семейството ми пряко или косвено, но приемам че не си. Но защо се чудиш ти на твойте приятели?Когато срещу теб седи някой който ти прави лошо, и те изкарва идиот при това, няма ли да се озлобиш?

В тази връзка, аз най-много "евала" правя на "идеята" Христос, но нямам неговата сила да обръщам другата буза.Това го казвам съвсем сериозно!
            Последно редактирано от disko04; 24-07-13, 12:42.
            Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

неутралния е ненавиждан от загубилия и презиран от победителя!
              така е при време разделно
              би трябвало да го знаеш, 97-ма беше още по-радикално
              байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
              Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
              Суперспам - спама на суперите

Коментар

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
                При делегирани извънредни пълномощия се заемам с наличните сили и средства (и с малко, ама наистина малко пари за "подправки") да опразня площад Народно събрание за срок от 2 (два часа). Мога и за 10 минути, ама тогава вече ще е не европейски и не демократично. А иначе мога съвсем в съгласие с европейските директиви за по-горе посоченият срок. Просто не са казали "Юриии"....
                -Вероятно със съответните "пълномощия" и средства можете и за по-кратко от 10 минути-примерно за 2-3 минути да ги изпарите от площада.
                - Ако намерите и цивилизован начин да се решат проблемите, които предизвикват недоволсто ....

Коментар

Първоначално публикуван от petkov_bb Преглед на мнение
                  -Вероятно със съответните "пълномощия" и средства можете и за по-кратко от 10 минути-примерно за 2-3 минути да ги изпарите от площада.
                  - Ако намерите и цивилизован начин да се решат проблемите, които предизвикват недоволсто ....
                  Може и за 5 минути, дори без да се използва насилие, без да докоснеш и 1 човек, дори не трябва и полиция. Бяха измислили някъв газ за демонстрации, чието действие върху тълпата се изразява в екстремно бързо и неотложно ходене по голяма нужда или казано просташки- хората се подрискват. Не се сещам коя държава го измисли и приложи, май руснаците бяха. Пробвано, доказано, работи. Защо не го прилагат още нямам идея, сигурно остава много за чистене след това.
                  Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

То може сякак, ма да не забравяме, че може и така

И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Точно по отношение на руския газ за разгонване на тълпи знам история от първа ръка. В края на 80-те или в началото на 90-те години (за съжаление не мога да си спомня) на площада в Тбилиси се провел масов нерегламентиран антиправителствен митинг. Обгазили демонстрантите с газ, от който на много им призляло, почнали да повръщат, да се изпускат неконролируемо, зрението се увредило, а голяма част починали в близките часове. Лекарите в болниците не могли да приложат адекватно лечение, защото не знаели съставките на веществото. Руските военни и милиция категорично отказали каквито и да било данни. И сега "най-интересното" - по грузински обичай застлали площада с цветя, от уважение към мъртвите. Три дни по-късно градските метачи, които чистели площата получили същите симптоми, като обгазените. И отново жертви. И изобщо демокрация в действие. А дали демонстрантите са къртили паважа и хвърляли камъни историята мълчи. Личното ми мнение е, че не им е стигнало времето. Бог да ги прости!
                      Трудно е да си мъж на днешно време! Доста се отказаха.
                      "Никой не бива да се шегува с руския президент. Особено на тема война." Бойко Борисов, 30.11.2018 г.

Коментар

Първоначално публикуван от SMITH 357 Преглед на мнение
                        Точно по отношение на руския газ за разгонване на тълпи знам история от първа ръка. В края на 80-те или в началото на 90-те години (за съжаление не мога да си спомня) на площада в Тбилиси се провел масов нерегламентиран антиправителствен митинг. Обгазили демонстрантите с газ, от който на много им призляло, почнали да повръщат, да се изпускат неконролируемо, зрението се увредило, а голяма част починали в близките часове. Лекарите в болниците не могли да приложат адекватно лечение, защото не знаели съставките на веществото. Руските военни и милиция категорично отказали каквито и да било данни. И сега "най-интересното" - по грузински обичай застлали площада с цветя, от уважение към мъртвите. Три дни по-късно градските метачи, които чистели площата получили същите симптоми, като обгазените. И отново жертви. И изобщо демокрация в действие. А дали демонстрантите са къртили паважа и хвърляли камъни историята мълчи. Личното ми мнение е, че не им е стигнало времето. Бог да ги прости!
                        Виж това, че е имало такива брутални последствия и смъртни случаи, не го знаех. Май някой е прекалил с дозировката...
                        Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

Що се отнася до онзи пресловут митинг в Тбилиси от 9 април 1989 година, ака "нощта на саперните лопатки", то със сигурност тогава нямало никакъв отровен газ.

Коментар

Първоначално публикуван от SMITH 357 Преглед на мнение
                            Точно по отношение на руския газ за разгонване на тълпи знам история от първа ръка. В края на 80-те или в началото на 90-те години (за съжаление не мога да си спомня) на площада в Тбилиси се провел масов нерегламентиран антиправителствен митинг. Обгазили демонстрантите с газ, от който на много им призляло, почнали да повръщат, да се изпускат неконролируемо, зрението се увредило, а голяма част починали в близките часове. ...
                            И коя е първата ръка? Че нещо тази версия май прилича на онази за "секретния лазер", с който изгорили китайците на о-в Дамански. И тя се разказваше от името на добре осведомени източници.

"Четверть часа ада"

"Вытеснение" началось в 04:05 и завершилось, по данным "комиссии Собчака", в 04:21.
                            Огнестрельное оружие, кроме табельных офицерских пистолетов, войскам не выдавалось. Солдаты орудовали 73-сантиметровыми резиновыми палками, а десантники, кроме того, пресловутыми лопатками.

Применялся слезоточивый газ "черемуха". Как было установлено в ходе расследования, исполнявший обязанности командира 4-го полка подполковник Бакланов самостоятельно разрешил подчиненным использовать четыре гранаты с более сильным газом "Си-эс".

Факт применения отравляющих веществ власти официально признали только 13 апреля.

Погибли 19 человек, 16 из них - женщины.

Те, кто стремится оправдать действия властей, указывают, что 18 человек, по данным судмедэкспертизы, погибли не от побоев, а из-за давки, обходя при этом вопрос о том, отчего эта самая давка возникла.

Кроме того, по мнению медиков, удушье от сдавливания грудной клетки во многих случаях усугубились воздействием отравляющих газов.

В первые часы после разгона митинга были госпитализированы 183 его участника.

Около 300 человек отравились газами, 290 были травмированы, из них 21 - ударами лопаток, один получил огнестрельное ранение в голову.

По данным следственной комиссии Верховного Совета Грузинской ССР, в течение месяца за медицинской помощью обратились 4035 человек.

...
                            http://news.bbc.co.uk/hi/russian/rus...00/7977116.stm
                            Ние не сме неутрални!

Коментар

Пропусната една маааалка подробност - командир 4-го мотострелкового полка подполковник Бакланов А.М. Що ли? Ама сигурно щото на въоръжението на мсп няма гранати с газ "Си-Ес". И газ "Си-Ес" нямало в тогавашната Съветска Армия.

Коментар

Първоначално публикуван от p-pleven Преглед на мнение
                                Един танк и 200-300 литра гориво ще замести 200-300 палки... ако трябва да сме рационални...
                                Имаше един такъв "танкист" Петър Младенов само че вече е забравен от историята .
                                Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X