Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Полиция и масови безредици - технически средства

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Полиция и масови безредици - технически средства

Има доста книги от рода на Психология на тълпата и повярвайте ми тези момчета дори и без екипировка са добре подготвени за такива ситуации . Това че в момента някой е избрал такава тактика си има своите цели . Едно спречкване с малко кръв по паветата на другия ден ще изкара десет пъти повече хора на улицата а това при сегашното високо доверие към това правителство и парламент е равно на самоубийство .
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от The Back Bone Преглед на мнение
      Какво означава "security police" ?
      Та никой не каза какво означава това.

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
        Охранителна полиция
        Каза
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

Той каза човека, ама явно аз съм зле с английския, явно трябва да понауча някой нов термин.
          If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Едно от значенията на "security" e точно "охрана", така че е излишно да се правите на интересни... Щото онова изнасилване на езика, с което боравят зад Голямата вода не е точно английски.
            "Смъртта е по-лека от перо, Дългът е тежък като планина" - Мейджи, император на Япония

2007' Jeep Cherokee KJ 2,8 CRD

Коментар

Аз едно не разбирам защо на униформите на българските полицаи надписите трябва да са на английски ?
              Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от Павлин Андреев Преглед на мнение
                Едно от значенията на "security" e точно "охрана", така че е излишно да се правите на интересни... Щото онова изнасилване на езика, с което боравят зад Голямата вода не е точно английски.
                Да де,интересен е някой тъпак който е измислил тази тъпотия.Друг е въпроса ,че повечето чужденци не ги взимат на сериозно като ги мислят за частна охранителна фирма.А можеше да е толкова лесно,ПОЛИЦИЯ.Между другото недоволството от този надпис дойде първо от самите униформени които ги носят.

Коментар

Ми предполагам,че защото не сме КНДР и се предполага,че имаме и гости от др.държави.
                  Да де,интересен е някой тъпак който е измислил тази тъпотия.Друг е въпроса ,че повечето чужденци не ги взимат на сериозно като ги мислят за частна охранителна фирма.А можеше да е толкова лесно,ПОЛИЦИЯ.Между другото недоволството от този надпис дойде първо от самите униформени които ги носят.
                  Охранителна полиция си е някакв отдел в полицията,която си има конкретни задачи. Както пътна полиция е др.отдел,икономическа трети и прочие. Явно тези се занимават с охрана на обществения ред и превенция на престъпността и за това са кръстени така.За др.неща си има други отдели.

Коментар

Първоначално публикуван от Борислав Ангелов (fnqkhhhzzz) Преглед на мнение
                    Ми предполагам,че защото не сме КНДР и се предполага,че имаме и гости от др.държави.

Охранителна полиция си е някакв отдел в полицията,която си има конкретни задачи. Както пътна полиция е др.отдел,икономическа трети и прочие. Явно тези се занимават с охрана на обществения ред и превенция на престъпността и за това са кръстени така.За др.неща си има други отдели.
                    +1.
                    Да това си е полицията която ежедневно виждаде по улицата. Поведението и е най-правилното в момента. Правителството се държи на косъм и ако някой случайно пролее кръв ще стане търкала и си заминават. Подозирам , че инструктажите за поведението , което демонстрират са по дълги от времето което стоят. И между тях има напрежение , защото нито "извънредни" ще вземат ,нито отпуски ще ги пуснат докато не свърши това....а то не се очертава да свърши. От друга страна ръководството на мъвъръто ще стане по отстъпчиво и ще им плати извънредните..ако иска да е дълго време ръководство
                    ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

То така не е интересно, да пускат костенурките, за да се види, че не сме назад хахахахаха. По стадионите за съжаление боя е рядкост и обикновено ги натикват обратно в секторите, без бой /обикновено като ги видят насъскани и сами се връщат хахаха/, като тоя за гостите прилича на някоя клетка .

Коментар

Първоначално публикуван от green Преглед на мнение
                        +1.
                        Да това си е полицията която ежедневно виждаде по улицата. Поведението и е най-правилното в момента. Правителството се държи на косъм и ако някой случайно пролее кръв ще стане търкала и си заминават. Подозирам , че инструктажите за поведението , което демонстрират са по дълги от времето което стоят. И между тях има напрежение , защото нито "извънредни" ще вземат ,нито отпуски ще ги пуснат докато не свърши това....а то не се очертава да свърши. От друга страна ръководството на мъвъръто ще стане по отстъпчиво и ще им плати извънредните..ако иска да е дълго време ръководство
                        Това,за инструктажа не си прав,просто не е толкова дълго денонощието,последния път,ни събраха в управлението в 5.30 и се прибрах ме към 23ч. е няма такъв работен ден. А че скоро съвсем ще изкрейзиме си прав,жените искат да ходиме на море,началниците искат да сме на протеста,а останалите хора и да си гледаме работата по-добре.Имаше време когато мързелувахме но сега ни излезе през носа.
                        Последно редактирано от derhunter; 14-07-13, 12:59.

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
                          Това,за инструктажа не си прав,просто не е толкова дълго денонощието,последния път,ни събраха в управлението в 5.30 и се прибрах ме към 23ч. е няма такъв работен ден. А че скоро съвсем ще изкрейзиме си прав,жените искат да ходиме на море,началниците искат да сме на протеста,а останалите хора и да си гледаме работата по-добре.Имаше време когато мързелувахме но сега ни излезе през носа.
                          Изхода е един стачкувайте и вие бре,оставете един ден политиците на народната любов. И на другия ден заплатите ви ще скочат ,ще докарат и подкрепления за смяна,може и на моренце да ви пуснат.

Коментар

Първоначално публикуван от Stas Преглед на мнение
                            Аз мисля, че родната полиция в конкретния случай демонстрира уникална психологическа грамотност. Вижда се, че протестът не ескалира и по този начин постигат много по-добър ефект от която и да е подобна служба в Германия - запазват мирния му характер. Хората харесват полицаите без специалното им оборудване, а не скрити зад щитове и каски. Е, друго беше през февруари, когато ЦвЦв го подгони шубето и реши да плаши хората с тежко въоръжение.
                            Много добре казано!
                            Трудно е да си мъж на днешно време! Доста се отказаха.
                            "Никой не бива да се шегува с руския президент. Особено на тема война." Бойко Борисов, 30.11.2018 г.

Коментар

Първоначално публикуван от T-1000 Преглед на мнение
                              То така не е интересно, да пускат костенурките, за да се види, че не сме назад хахахахаха. По стадионите за съжаление боя е рядкост и обикновено ги натикват обратно в секторите, без бой /обикновено като ги видят насъскани и сами се връщат хахаха/, като тоя за гостите прилича на някоя клетка .
                              За сметка на това от време на време Калоян с група мутри си ги потепваше по разни стадиони, за профилактика на запалянковщината.
                              Всеки трети е шести

Коментар

В конспекта по специална психология единият от изпитните въпроси беше как се разпръсква протестираща тълпа. По това време - 1988 г. по принцип не се говореше за използване на силови похвати, както и за реална обстановка. Въпросът беше по-скоро общообразователен, явно и ние да имаме понятие. (Не, че в България не бяха разпръсквани протестиращи по време на преименуването, но това е някъде далече. В социалистическа София такива работи не могат да станат.) Та на въпроса - Пред протестиращите застава човек с мегафон и започва да вика някое популярно име - "Иване, Петре и т.н. върни се в къщи, не прави глупости, ние те познахме". Според преподавателя протестиращите с тези популярни имена щели да помислят, че са разпознати и сами ще се разпръснат. Ако някой сега изпадне в див потрес от написаното бих могъл да го разбера, но тогава си учех с мисълта, че това е правилната тактика. И всичко свърши на един нерегламентиран митинг 1990 г. когато тълпата за малко да ме отнесе. Идваше ми тоя кретен да застане между мен и протестиращите и да ги вика по имена да се разпръснат. А кретена успешно преподаваше до преди десетина години.
                                Трудно е да си мъж на днешно време! Доста се отказаха.
                                "Никой не бива да се шегува с руския президент. Особено на тема война." Бойко Борисов, 30.11.2018 г.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X