Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Полиция и масови безредици - технически средства

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Полиция и масови безредици - технически средства

Повода да отворя тази тема е провокиран от наблюденията ми относно техническото оборудване на нашата полиция / жандармеиря по време на текущите протести. Оставяйки на страна политическите поводи и проблематика ми се иска да обърнем внимание на това с какво разполага полицията за борба с масови мероприятия, въоръжението, екипировката и приложението и. Прави ми впечатление силно занижените прояви в това отношение. От това което се вижда по снимки и видео оставам с впечатлението, че проблема е силно подценен и едва ли не полицаите излизат "голи", все едно е на разходка....
    Ето как е моментното състояние или поне това което се вижда от снимките:

Очевидна е липсата на каквито и да е предпазни средства, каски, щитове, протектори и т.н.

За сравнение пускам и няколко снимки на немската полиция при подобни обстоятелства.

Това е стандартно оборудване при всички видове масови демонстрации, независимо от повода или от това кой и за какво ги организира. В смисъл не може да се каже, че за един вид демонстрации е по-леко, а за други по-тежко въоражение. Важи и за футболните мачове.
    Освен това във всяко звено има 3 допълнителни "длъжности":
    полициай с камера, снимащ всичко и всички какво става на около с идеята за доказателствен матерял в случай на сакатлък:

полицай санитар за оказване на първа помощ в случай на инцидент както на колеги, така и на граждани:

и полицай пожарникар, мъкнещ пожарогасители в случай на палежи или хвърлени запалителни матеряли, бомбички и т.н.:

Oсвен това се използват и специализирани автомобили с камери, микрофони или комуникационно оборудване:

Последно редактирано от Dagobar; 12-07-13, 16:20.
    Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

От: Плиция и масови безредици - технически средства

Определено проблема е подценен - по мое мнение.
    Но има доста подробности: първо - със сигурност няма предпазни средства за всички - а оправданието е - няма пари...
    второ - веднага ще се намери някой, който ще твърди, че оборудваната за борба с безредици полиция едва ли не ще провокира хората...
    трето - на никой не му дреме за редовия състав, допълнителен пример е факта, че в ЗМВР е описано като помощно средство сълзотворни и пр. газове, но сигурно е непосилен разход за министерството да оборудва служителите си с по един спрей пипер, който ако бъде използван вместо гумената палка ще спести доста проблеми на служителите. Не отричам палката, но в много случаи може да не се стига до нея, както и да се предотвратява боричкането дърпането и пр. извращения...
    Темата е дълга, но освен за убиване на време едва ли ще има друг ефект. Ако знаеш как "точа лиги", когато разглеждам чужди сайтове за оборудване...

Коментар

От: Плиция и масови безредици - технически средства

Е, че пари няма е ясно. Но да носеха това, което има- щитове, каски и палки поне се намират все още.
      А и за каква провокация става дума? това са си стандартни неща при такива обстоятелства. Ако е мирно и кротко ОК, толкова по-добре. Но кой гарантира, че няма да стане нещо? Или се разчита на едната честна дума, че всички ще са хрисими? Провоканти и ескалация са стандартни и са предварително програмирани. Просто е въпрос на време. А и както казваш поне спрейове да имаше. Те не струват милярди. Тукашните по големина и обем гонят среден пожарогасител, а и са сравнително ефектни и безвредни за потърпевшите. След прилагането им се изпаряват мераците за вандализъм.
      Самата организация и построяване също будят недоумение в мен. Мобилноста, координацията и комуникацията и от тях има какво да се иска.
      Специализирани автомобили никъде не съм виждал, освен издуханите Ивеко за транспорт на жандармерията. На времето във Враня се моташе някъв БТР за разпръскване, ама не съм го мяркъл нивгъш. Автомобили за водни струи също.
      При ситуацията след 2:00мин. какво правим? Те на практика нямат никва защита в момента.

Ей го прототипа на полицейския БТР:

На някои от горните снимки с немските полицай, да не си помислите, че са дебели туфлеци. Просто под връхните дрехи носят протекторните жилетки.

Аааа, някой модератор да ми оправи заглавието, има пропусната буква "О" на полиция.
      Последно редактирано от Dagobar; 12-07-13, 16:43.

Коментар

От: Полиция и масови безредици - технически средства

Протестите са мирни и няма нужда от възпиращи средства.

Коментар

Първоначално публикуван от Майкъл Преглед на мнение
          +1

В тази обстановка полицай със снаряжение за масови безредици ми звучи по същия начин като протестиращ със замаскирано лице и паве в ръката ...
          Ние не сме неутрални!

Коментар

Какво означава "security police" ?
            If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Повярвайте, че имаме доста добре оборудвани полицаи изглеждащи досущ, като "немецките". С протектори отвсякъде, каски и всичко дето си представите. Който е ходил по мачове, дербита знае за какво става въпрос.
              Конна полиция, моторизирана, всички тези излезнат ли няма какво да му мислите...
              За момента няма смисъл да се изкарват и да нагнетяват обстановката. За момента протестиращи и полиция се разбират и няма напрежение. Излезнат ли жандармерията, вервай....че протестиращите няма къде да ходят.
              Решат ли да отцепят парламента на 2 пресечки, ще го направят.

Коментар

Първоначално публикуван от The Back Bone Преглед на мнение
                Какво означава "security police" ?
                Охранителна полиция
                Ние не сме неутрални!

Коментар

Общо взето еипировката си я носят.Складирана е на няколко места около точките на протеста. Въпроса е вслучай на безредици,колко бързо ще се прегрупират. За момента очевидно не действат по устав,но според мен отношението им е правилно.

Коментар

Първоначално публикуван от Майкъл Преглед на мнение
                    А Вие може ли да гарантирате, че те ще останат винаги такива? Ако да, дайте да разпускат полицията вместо да бичат изванредни часове и да трошат държавна пара.
                    А когато гавазите от партия "Юруш" на болен се счепкат с останалите протестиращи, кой ще ги разтървава? А и при тея и при февруарските протести имаше ескалация и се стигаше до горещи сблъсаци, не е като да липсват.
                    Всъщност снимките от настоящите протести са само за да илюстрират положението. Но те не са нито първите, предполагам и нито последните такива. Темата е принципна, за начина на действие, поведение и оборудване.
                    И както споменах те са задължително независимо кой, за какво, къде и как протестира. Поне тука. Дали ще са майки, жени, студенти, футболен мач, радикални ислямисти или неонацисти, все тая. Полицията винаги се мъкне с всичките си тея такъми.

Коментар

Глупости.....

Коментар

Първоначално публикуван от Dagobar Преглед на мнение
                        Поне тука. Дали ще са майки, жени, студенти, футболен мач, радикални ислямисти или неонацисти, все тая. Полицията винаги се мъкне с всичките си тея такъми.

Ми явно всеки го разбира различно.И на мен ми е чудно след като това не е ГЕЙ ПАРАД / да не обиждам геиовете ма педераска работа,вьргал няма да заформят / защо не са им дали поне по един щит да се подпират на него и една каска да му виси на крьста вместо да стоят сьс забити палци на коланите.Или поне халки за палците на колана да им направят.

Ма имало някьде защитно оборудване,а за колко време ще го донесе някой и за колко време ще го наденат след като хврькнат бутилките?По един щит зад задника какво им пречи да имат?

И да знам какво е МИРЕН до момента в който стане РАЗмирен.

И остави Германците,виж Руснаците в някои моменти как са,нашите май чакат момента.

Последно редактирано от BENZBOSS; 12-07-13, 18:02.
                        TOYOTA SEQUOIA ‘11
                        W140 S420 '99

Коментар

То за ходене на гости в местата с голяма концентрация на интегрирани сънародници най- добре ще се справят едни други части за борба с "безредиците":
                          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:bopeFL.jpg
Прегледи:1
Размер:69.9 КБ
ID:5501118
                          Вервайте ми - на третият път само ще трябва да се чуе че идват.
                          Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
                          No man left's behind !!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Dagobar Преглед на мнение
                            Повода да отворя тази тема е провокиран от наблюденията ми относно техническото оборудване на нашата полиция / жандармеиря по време на текущите протести.
                            Тези биват ли?

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:7.jpg
Размер:52.6 КБ
ID:5501116 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:430x244.jpg
Размер:141.6 КБ
ID:5501117
                            "Смъртта е по-лека от перо, Дългът е тежък като планина" - Мейджи, император на Япония

2007' Jeep Cherokee KJ 2,8 CRD

Коментар

Е така е прекалено вече

Можело значи
                              TOYOTA SEQUOIA ‘11
                              W140 S420 '99

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X