Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Руско бойно леко стрелково оръжие и западните му аналози - плюсове и минуси.

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Руско бойно леко стрелково оръжие и западните му аналози - плюсове и минуси.

Нашето АК, дето го се хвали е мелез между АКМ и АК47, т.е. АКМ с фрезована кутия, заради което уж се води по-здраво. Иначе стоманата му си е руска (поне така аз знам) Иначе не знам как е в Русия, ама в нашата армия нямаше един прострелян читаво автомат - смисъл правят групи, ама не там където се целиш. На една от какашките просто при прострелката бяха ударили с център на тригълнието (условно прието за мишена на 100м) къде попада куршума, т.е. прострелян е бил, ама не са "сверени" мерните прибори.
    После смерти плохие десептиконы попадают в Автоваз

Коментар

• От: Руско бойно леко стрелково оръжие и западните му аналози - плюсове и минуси.

Първоначално публикуван от Desert_Ant Преглед на мнение
      Ама всички сте били на война явно (не че аз съм бил, ама не се правя на големия експерт)

Дали изгледа клипчетата? Видя ли как презареждат именно въпросните деривати на АР15? Не красиво и елегантно ми сума ти време си рови в сумката и си прибира пълнителчето, въпреки че стреляха по него..брей брей. В такава ситуация с ръкавичи и пълно бойно големите стърчащи части на АК-то са доста по-лесни за боравене...

Точно пък Осамата дето го търсиха 10г и го намериха в тях... баси и специалните части ще са били. Под спец части имах предвид такива към полиция/жандармерия дето работата им е да работят в градска среда. Кашимерията има задача не да цели точно и да презарежда бързо, а да подавя вражеския огън, докато някой с рпг, самолет, снайпер, миномет или подобно не унищожи въпросната точка. В това число и Ар15 и Ак си вършат работа като нито едно от тях няма съществени недостатъци. В тоя ред на мисли има интересни статистики на брой патрони изстреляни за убийството на враг... уж пушките стават по-точни, а се хабят повече муниции.
      1) Ако не съм пратил поне взвод талибани/империалисти на ония свят не мога да преценя с кое се стрела по-точно и е по-лесно и интуитивно за боравене (не, че малкото военни не казаха какво мислят де)?!?
      2) Колко време си плета ръцете в сумката има връзка с качествата на оръжието?
      В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Съдейки по клипчетата на АК12/15 е малко по-сложен и по-труден за обслужване. За надежност няма как да се говори. Виж за доброто старо АК 47 съм се убедил, че е просто нечовешки толерантно към мърлявост. 100 тина халостни, без да е чистен след това 4-5 дена на бойни стрелби, беше толкова сговнясан, че трябваше другарчето да го блъска в затворната рама, за да го зареди - въпреки това без засечка
        Мдаа, и другарите явно са на път да направят крачка назад от АК-47...
        В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Точно щото 2-те секунди при спортно презареждане се компенсират от безотказното и елементарно устройство на АК, няма замръзващи копченца и изпадащи пълнители. Ако си с дебели (или с нашите 3-пръстни ръкавици) определено е за предпочитане Вярно задръжката на затвора е +, ама съдейки по клипчета на студено и прашно доволно дава откази.

И точно щото няма никой ненормален да седи и ловко да презарежда в цял ръст пред врага, 2-3-5 секунди са без никво значение - първото нещо като "щракнеЮ напразно е да се скриеш и презареди, а ако си в сгада или е много напечено положението - вадиш патлака

Коментар

За феновете:
            https://www.youtube.com/watch?v=OtFhfwrsWy4

Коментар

Иначе стоманата му си е руска...
              Отдавна не е, а още по-отдавна и технологичното оборудване, и инструменталната екипировка не са руски.
              Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Ето я и М16... нещо много фешън се зарежда, почти всеки път

Коментар

Първоначално публикуван от Самодържец Преглед на мнение
                  Аз да съм казал винаги и баш, казах че има. Този който е у мен се води сар м9 на цивилния пазар, сравнявам го с други сар и разлика има осезаема. В щатите се води сам м7 може би, и по думите на един от най-известните оръжейни експерти е един от най-добрите ак, които е пипал. Не зная къде е сглобяван, но е с фрезованата кутия, може би в тази тема съм качвал видео с теста му.

Този. Но при мен както съм показал на снимката селектора е с три позиции, и отдело оригиналния дулен спирач/пламегасител е различен от този АК74 тип.
                  Чей са, че ме заинтригувА. SAM7SF е щатския, в теб е SAR9М, но и двата са еднакви и имат екстри, като страничен превключвател на огино, релси за уредки и т.н. екстри? И това е ловен вариант, а не военен, т.е. ако си ловец може да го имаш? Натиснете снимката за да я уголемите

Име:SAM7SF-84R.jpg
Прегледи:1
Размер:6.2 КБ
ID:5809715

А тогава що за животно е SLR-107, пак същия дулен спирач като на АК-74, пак 7,62. Аз виждам само разлика в формата на прикладите. Натиснете снимката за да я уголемите

Име:slr107f-metal_2.jpg
Размер:6.0 КБ
ID:5809717
                  И въобще по дяволите какви са им разликите на всички видове арсеналски калашници: SAR, SLR, SAM, кои ги има в България, кои не? Тотално ми се омешаха.
                  Последно редактирано от Dagobar; 25-02-19, 20:49.
                  Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

Това как ще презаредиш АК-то зависи от екипировката, при нас сумката е на десния крак и е по-удобно да се презарежда с дясната ръка.

2019 година... "сумка на десния крак" ...

/аз се опитвам да показвам, че "кашимерията" днес няма НИЩО общо като задачи с тая от 1960 година .... /

Коментар

Първоначално публикуван от BulAf Преглед на мнение

2019 година... "сумка на десния крак" ...

/аз се опитвам да показвам, че "кашимерията" днес няма НИЩО общо като задачи с тая от 1960 година .... /

Ако се наложи да ни мобилизат да не мислиш че ще ти дадът тактическа екипировка на делта форс?

Коментар

Че то сумката още си е на "въоръжение" в армията.Никой не я е махал.И след като армията не е оборудвана с нещо ново, няма как да види резервист такова.

Коментар

Първоначално публикуван от Dagobar Преглед на мнение
                          Чей са, че ме заинтригувА. SAM7SF е щатския, в теб е SAR9М, но и двата са еднакви и имат екстри, като страничен превключвател на огино, релси за уредки и т.н. екстри? И това е ловен вариант, а не военен, т.е. ако си ловец може да го имаш? [ATTACH=CONFIG]982516[/ATTACH]

А тогава що за животно е SLR-107, пак същия дулен спирач като на АК-74, пак 7,62. Аз виждам само разлика в формата на прикладите. [ATTACH=CONFIG]982518[/ATTACH]
                          И въобще по дяволите какви са им разликите на всички видове арсеналски калашници: SAR, SLR, SAM, кои ги има в България, кои не? Тотално ми се омешаха.
                          Виж и двата например имат палец за предпазителя - при единия е с две положения на предпазител и свален предпазител. Другия е с три позиции - единична, автоматична и предпазител.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20150529_112035 – Копие.jpg
Размер:446.1 КБ
ID:5809719

Говори се, че тези са от отказаната поръчка. Има разлика и пушката е добра, показва и изключителен бой като за калашник.
                          Всеки трети е шести

Коментар

Първоначално публикуван от jordanov sv Преглед на мнение
                            .Таа, в контекста на заглавието и коментарите които следват - нашето производство на "бойно, стрелково" къде го класирате? Руско, западно, аналози?
                            За мен си е аналог и копие на съветското. Но това не е порок, защото се вижда, че с промени предимно в ергономията автомата има още потенциал в себе си. Специално за новия руски твърдят, че е подобрена точността. Казват на 100м отклонение от контролната точка до 5см (това би трябвало да е при студена цев). Тия положения с точността са малко или много относителни, а и не се знае кой какви критерии си залага. При мен се е случвала и група 4см на 100м, което за стандартен калашник е повече от добре, поне според всеобщото мнение.
                            Всеки трети е шести

Коментар

Ми аз съм стрелял само с АК 74 в калибър 5,45.
                              Нямам никакви забележки към оръжието.
                              Съответно си взех и награда за точна стрелба.
                              Не се хваля-всеки средно кадърен е редно да се справи.
                              Все едно-Калашника наистина е старо оръжие.
                              А дали е морално старо...нямам познания да се произнеса.
                              Младежи, уважавайте старостта - тя е вашето бъдеще...
                              0887/осемпет 66 4осем

Коментар

Колко да е старо АК-то? ФН-ФАЛ, ХК Г3, Л1А1 и още наследници на щурмгевера са все още на въоръжение (някъде частично) в доста западни страни. В Либия даже се беше появил "случайно"

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X