Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Руско бойно леко стрелково оръжие и западните му аналози - плюсове и минуси.

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Руско бойно леко стрелково оръжие и западните му аналози - плюсове и минуси.

Първоначално публикуван от The Back Bone Преглед на мнение
    В реалния свят вече не е така. Някога, в е било така през ВСВ. Все още в някои държави и в някои подразделения за съжаление е така и се гледа дали мишената е паднала, а не къде е попадението. Лично според мен, с АК на 100м група по-голяма от 10см е недопустима. Това разбира се постига с много тренировки.
    Ами сега вземете една линийка и си премерете гръдния кош заедно с коремната област. Въпрос 1: колко на колко сантиметра е? Сега въпрос 2: в коя точка от гръдния Ви кош единично попадение няма да Ви изкара от боя?

Именно затова казвам "кашишките цели", а Сибирски е описал много добре една кашишка обстановка. Иначе сме се състезавали по точна стрелба на мишена с кръгове, поставена на 100 метра и отличниците наистина събираха попаденията си в площ долу горе колкото капачка на буркан. Е беше след изстреляни няколко патрона за проба при студена цев.

Коментар

• От: Руско бойно леко стрелково оръжие и западните му аналози - плюсове и минуси.

Сега въпрос 2: в коя точка от гръдния Ви кош единично попадение няма да Ви изкара от боя?
      Отговор: Във всяка една точка от гръдния ми кош, която е прикрита от плочата (всичките ми плочи издържат на 7,62х54Р) попадението няма да ме изкара от боя.

Казаното по-горе от мен е фундаментално правило в днешно време. Едно време каквото е било-било. Сега войните са други, изискванията към стрелеца са други. На полигон добре, всеки може да направи с 4 изстрела група от 5см с АК. Но на полигона мишената винаги пада, дори и в ръката да я удариш. В реални живот е малко по-различно. Доста от мишените мърдат и носят бронежилетки.

Сега въпрос: Колко е разликата между дължината и широчината на човешка глава? При прицелване от страни в слепоочието, ако главата се извърти фронтално ще имаш ли попадение?

Отговор: Не.

За това наблягаме на дребните детайли, за това всеки стреля с оръжието на такава дистанция, че да може да порази зона която той иска! Отделно за по-далечни цели си има картечници и снайпери. Ако не съм сигурен, че ще бутна с 2-3 изстрела мишената, там където аз искам, то тогава един картечар с ПК ще я засипе и само тогава точността няма да има значение, понеже мишената ще е като лейка.
      If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Много отворено го даваш, съмнявам се ти лично да си бил улучен някога в балистична плоча.
        А аз бях тре пъти ударен когато носих бронежилетката. Равносметката е едно проникващо ранение в гръден кош с пневмоторакс и темподобни хубавинки при пробита титановата плоча (ах да, забравих, тя била от руската бронежилетка, значи за нищо не става , нали?), веднъж наистина се разминах без никакви последствията по бронежилетка, само че една шрапнела някак си успела да се мушне под нея. Трети път бях с хубава френска, с керамичните плочи. Куршум дойде в гърба, между плешките. Разминах се само с разместен прешлен.
        И трите пъти не бях в състояние да продължава да изпълнявам задълженията. Така че айде първо да си добре дошъл в групичката на белязаните, а после да си обсъдим кой как и какво?

Коментар

Не си обективен! Нарочно провокираш и пускаш теми и мнения от рода "руските джуджета - най-високите джуджета". Аз не отричам руското, споделям и недостатъците на американското, но в никой случай (понеже се старая да съм обективен) не мога да кажа на черното бяло. В случая казах как стоят нещата в момента. Целта е попадение и е важно къде е попадението, а не просто да го има.

П.П. Дали съм белязан или не, не мисля, че тук е мястото и аудиторията на която трябва да споделя. А "групичката" Ви ветерани се съмнявам да дава в момента адекватна оценка на ситуацията, с оглед пенсионната Ви възраст.
          If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

... Едно време каквото е било-било. ...
            Хубаво е да си мислиш, че светът започва от тебе ...

П.П. И що не вземеш да спреш да се ерчиш излишно като малко петленце! Аргументите не стават по-солидни от това.
            Ние не сме неутрални!

Коментар

"...Сега войните са други, изискванията към стрелеца са други. На полигон добре, всеки може да направи с 4 изстрела група от 5см с АК.
              Дали, всеки!?Бих се радвал, ако подготовката на съвременните ни войници, по-точно на тези които са останали, е такава, че всички да могат със стандартните мерни прибори на АК да вкарат четири куршума на 100 м. в кибритена кутия.Ако е така, респект! Щото на нас, от бившата БНА ни даваха 5 дена отпуска, ако вкараме 5 куршума на единичен в 12 см. кръг с АК-47...нямаше много отпускари!

Коментар

Не си обективен! Нарочно провокираш и пускаш теми и мнения от рода "руските джуджета - най-високите джуджета". Аз не отричам руското, споделям и недостатъците на американското, но в никой случай (понеже се старая да съм обективен) не мога да кажа на черното бяло. В случая казах как стоят нещата в момента. Целта е попадение и е важно къде е попадението, а не просто да го има.

П.П. Дали съм белязан или не, не мисля, че тук е мястото и аудиторията на която трябва да споделя. А "групичката" Ви ветерани се съмнявам да дава в момента адекватна оценка на ситуацията, с оглед пенсионната Ви възраст.
                Искам да те предизвиквам за да се състязаваме, предлагам ти планинско тичане. Да кажем скоростно изкачване на Вихрен. Става ли? Да видим на какво способни сегашните суперкомандоси срещу групичка ветерани? За стрелба не ти каня, за да не ти развенчая слава на баш снайпериста.

А за адекватностата ми, има кой по-компетентен от теб да каже.

Коментар

Първоначално публикуван от emil5koff Преглед на мнение
                  Дали, всеки!?Бих се радвал, ако подготовката на съвременните ни войници, по-точно на тези които са останали, е такава, че всички да могат със стандартните мерни прибори на АК да вкарат четири куршума на 100 м. в кибритена кутия.Ако е така, респект! Щото на нас, от бившата БНА ни даваха 5 дена отпуска, ако вкараме 5 куршума на единичен в 12 см. кръг с АК-47...нямаше много отпускари!
                  Интересно на мен ми дадоха само градска 1 ден, през далечната 1988. BTW, AK е пълен боклук след 20-я сек стрелба точноста е плачевна.
                  Тази криза край няма, всички продават никой не купува...

Коментар

Първоначално публикуван от gulemetov Преглед на мнение
                    , след 20-я сек стрелба ,
                    Двадесетата секунда, двадесетия изстрел?
                    Всеки трети е шести

Коментар

Първоначално публикуван от Самодържец Преглед на мнение
                      Двадесетата секунда, двадесетия изстрел?
                      Няма значение - важното е, че е "пълен боклук"...

Аз нямам никакви оплаквания от АКС-74 (щатното ми оръжие). Също така и от АКМ-47, но тези, които ползвахме бяха с ДСК от този тип:

Определено предпочитам 74-ката заради по-малкия откат и по-лекият контрол в различните режими на стрелба и позиции на тялото.
                      Последно редактирано от Павлин Андреев; 06-07-14, 20:40.
                      "Смъртта е по-лека от перо, Дългът е тежък като планина" - Мейджи, император на Япония

2007' Jeep Cherokee KJ 2,8 CRD

Коментар

Първоначално публикуван от Павлин Андреев Преглед на мнение
                        Няма значение - важното е, че е "пълен боклук"...
                        Нека приемем, че просто такъв са му зачислили

Например на мен в УЦ ми бяха дали един с който се справях винаги над средните резултати, после в бойното поделение ми дадоха един с язви в цевта, който се оказа че е за брак и естествено, че с него не можех да си покрия нормативите.Първия като година на производство беше доста по-стар от втория, при който е липсвала нормалната поддръжка.
                        Всеки трети е шести

Коментар

Като ще се хващаме за думата - може ли по-подробно за „АКМ-47“...
                          Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

davc, кога за последно си "пипал" АК?
                            Всеки трети е шести

Коментар

Не съм сигурен, но ако това е от значение за осветляването на „АКМ-47“ - следващото (пипане) може да е в рамките на секунди.
                              Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                                Не съм сигурен, но ако това ....
                                Ъъъ...мислех си, че ако е било отдавна и спомените са избледнели, ако сега постреляш може да ти хареса.
                                Всеки трети е шести

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X