Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Руско бойно леко стрелково оръжие и западните му аналози - плюсове и минуси.

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Руско бойно леко стрелково оръжие и западните му аналози - плюсове и минуси.

Да си говорим за " бързо вадене и зареждане "... когато насреща ти седи човек занимавал се поне малко с приложна, динамична стрелба е повече от несериозно и навяващо смях. Тези неща там се правят за норматив образно казано... и едва ли някъде другаде, при друг тип стрелба и занимания ще намериш много хора, които да направят по-добри, времеви постижения точно над тези ти задания и питания. Най-посредствен стрелец занимаващ се с нещо подобно... би направил над 90% от полицаи, военни и прочие хора от службите в страната, или където и да е другаде по света ( та било те и с по 20 години стаж ) буквално смешни по отношение на тези ти задания и упражнения пак повтарям.
    Бързо зареждане - не съм виждал много хора в ИПСЦ то да го правят. Отстраняване на засечка - също. Бързо вадене- да от спиид машини най- често. Без дрехи отгоре... Мене пък са ми смешни като тичате с гръб към мишената но оръжие сочещо към нея - примерно казвам - и като ръсите пълнители (при това с останали вътре патрони) по време на стрелба също. Тактическата и динамичната стрелба имат някой общи страни , но като цяло са различни неща- дори и концептуално. Справка Пламен, с мой колега доста напред по ранг листите на БФДС (Димитър Мангъров) също сме обсъждали въпроса (той апропо незнайно защо мина от ЧЗ на STI Апейро ) и той е на същото мнение. Динамичните стрелкови спортове НЕ са релевантни спрямо тактическата стрелба. Не пречат (както например твърдят СОБТ), но не я заменят.
    Нз какви са тия служебни трошки дето ползваш, на колко годнини са, на колко изтрели... и колко са амортизирани, но твърденията ти звучат повече от абсурдни. " Сянките ", които са точно от sp-01 серия и са тотален лидер в динамичната стрелба... с който никой не може да се бори по никакви параметри и постижения... гърмят ежедневно патрони на тренировки повече от който и да е служебен пищов и до сега не съм видял и чул колега да се оплаква от такива смени и ремонти на каквото и да било по пищова, камо ли пък през ден както едва ли не го изкарваш ти. И да... говоря за напълно заводски ( Production ) пищови, а не за манипулирани пищови с каквито и да било подобрения след излизането им от завода.
    Нямам познат с Шадоу който да не е сменял нещо по пищова. Босев например го базикат доста за "джоба със затворните задръжки", поне за трима познати се сещам които са сменяли игли и прочие. Пистолетите които ползвам са ако не се лъжа около 8 годишни с настрел по 9-10 000 изстрела и то основно с ФХ (там натоварванията са много по- малки). За сравнение с моя П 226 имам над 30 000 изстрела и съм сменял само един път възвратната пружина че много беше омекнала. Зига 2022 на стрелбището не му беше сменяно нищо а има сигурно над 100- 150 000 изстрела ... е накрая спука блок . Лично аз със същият модел- Сп 2022 съм изстрелвал 10 000 патрона за три дена без нито една засечка и след като почистихме оръжието то беше почти като ново.
    Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
    No man left's behind !!!!

Коментар

• От: Руско бойно леко стрелково оръжие и западните му аналози - плюсове и минуси.

Първоначално публикуван от LORDA83 Преглед на мнение
      Изобщо не го и правя. Просто коментирах заданията поставени по-горе от колегата, който останах с впечатлението, че едва ли не такива неща не се тренират в приложната, динамична стрелба ( а те са буквално неизменна част от всяка една тренировка, сцена и състезание, и точно това е идеята на тези стрелкови спортове )... както и, че има някакъв проблем в изпълнението им конкретно с CZ-та... нещо, което също изобщо не доумявам как може да си го помисли и поради какви причини.
      Аз зададох въпрос- колко пъти ти лично си тренирал отстраняване на засечка "по задание" - т.нар. "тап- раг- банг" последният примерно месец - аз правя по 10 упражнения на всяка тренировка - сега малко съм ги намалил поради тва че имах други ангажименти, но стрелям като правило около 250-300 патрона на месец и правя по 10-15 вадения със зареждане и пак по точкова тренировки за отстраняване на засечка.
      Проблема и при двете такива неща изискващи бързо издърпване назад на затвора идва от ниският блок на ЧЗ и от сърчащият и с доста остри ръбове мерник. Накарай Пламен да ти направи една тренировка по отстраняване на трите основни типа засечки и после ще си говорим какво им е на ръцете. Именно за да отстранят този недостатък при Джерико евреите са сложили толкова голям и плосък отпред мерник.
      Последно редактирано от Mad Dog; 11-05-13, 15:05.

Коментар

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
        Аз зададох въпрос- колко пъти ти лично си тренирал отстраняване на засечка "по задание" - т.нар. "тап- раг- банг" последният примерно месец - аз правя по 10 упражнения на всяка тренировка - сега малко съм ги намалил поради тва че имах други ангажименти, но стрелям като правило около 250-300 патрона на месец и правя по 10-15 вадения със зареждане и пак по точкова тренировки за отстраняване на засечка.
        Проблема и при двете такива неща изискващи бързо издърпване назад на затвора идва от ниският блок на ЧЗ и от сърчащият и с доста остри ръбове мерник. Накарай Пламен да ти направи една тренировка по отстраняване на трите основни типа засечки и после ще си говорим какво им е на ръцете. Именно за да отстранят този недостатък при Джерико евреите са сложили толкова голям и плосък отпред мерник.
        Както казах всичко е до тренинг и свикване със самото оръжие. То, ако става въпрос има всевъзможни засечки, включително такива, дето няма как да отстрани само с дърпане на затворния блок, без за изкараш пълнителя, ама... всичко това се отстранява спрямо ситуацията. Не може да си " баба Ванга ", за да знаеш при кой точно изстрел ще ти засече оръжието, камо ли пък как точно ще го направи. Така, че... всичко това се отстранява в движение. А когато става дума за спортна стрелба и гонене на време... определено нямаш време да оглеждаш оръжието, как е застанал патрон, как не го е допутало, или как е заседнала гилза и не я е изхвърлило... или каквото и да било друго. Почваш инстинктивно от " а до я " с пробите... и на която " върже " в крайна сметка. Молиш се само да е по-бързо и да " върже " от първия път, без да се налага да вадиш пълнители и да връщаш по 300 пъти напред-назад затворния блок до като таймера ти трупа секунди.

Коментар

Дамм... ако наистина Пламен стреля с вас - помоли го за една лекция "Типология на засечките и начини за тяхното отстраняване ". Има точно три основни типа засечки и има точна последователност при която се отстраняват най- бързо и лесно. И аз не знам кога ще ми засече пистолета- просто друг ми лентова пълнителите подготвя засечките. Средното време за основните засечки трябва да е под секунда за отстраняване- щото в реалният живот не трупаш време на таймера а почваш да инкасираш попадения с всяка секунда забавяне.

Коментар

Дамм... ако наистина Пламен стреля с вас - помоли го за една лекция "Типология на засечките и начини за тяхното отстраняване ". Има точно три основни типа засечки и има точна последователност при която се отстраняват най- бързо и лесно. И аз не знам кога ще ми засече пистолета- просто друг ми лентова пълнителите подготвя засечките. Средното време за основните засечки трябва да е под секунда за отстраняване- щото в реалният живот не трупаш време на таймера а почваш да инкасираш попадения с всяка секунда забавяне.
            Ако се наложи да вадиш/сменяш пълнител, за да отстраниш засечка... зае*и ти това под секунда И 3 няма да ти стигнат.

Коментар

Ако се наложи да вадиш/сменяш пълнител, за да отстраниш засечка... зае*и ти това под секунда И 3 няма да ти стигнат.
              Засечките от пълнителя са най- редки при служебните оръжия. Масовите засечки са не подаване на патрон/не изхвърляне на гилза - тап-раг- банг, засечка тип "комин" - почистване с ръката -с продължение на движението до "тап -раг-банг", двойно напълване- подаване на два патрона или заклещване на гилза и патрон- търсене на прикритие и отстраняване на засечката чрез изваждане (и най -добре сменяване) на пълнителя. За първите два вида засечки времето за отстраняване трябва да е под 1 сек. Третият тип съм го тренирал но никога не ми се е случвал реално а мога да кажа че имам едно 70-80 000 изстрела с късо нарезно в най скромният случай.

Коментар

Под 1сек !!!Ще ме извиняваш ,ама това и шампионите по специализирана бърза стрелба ,презареждане и симулирани засечки не го покриват,а засечка под стрес е кофти работа ,обикновенно минаваш на next weapon,друг пълнител,но не и под 1 сек.!С уважение !
                Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Засечките от пълнителя са най- редки при служебните оръжия. Масовите засечки са не подаване на патрон/не изхвърляне на гилза - тап-раг- банг, засечка тип "комин" - почистване с ръката -с продължение на движението до "тап -раг-банг", двойно напълване- подаване на два патрона или заклещване на гилза и патрон- търсене на прикритие и отстраняване на засечката чрез изваждане (и най -добре сменяване) на пълнителя. За първите два вида засечки времето за отстраняване трябва да е под 1 сек. Третият тип съм го тренирал но никога не ми се е случвал реално а мога да кажа че имам едно 70-80 000 изстрела с късо нарезно в най скромният случай.
                  Нищо ново и не познато не чувам / прочитам, ако трябва да съм искрен. Просто идеята ми бе, че не всичко става за под секунда.

Същевременно... се сетих за едни случки с полковник Босев ( някъде по-горе мисля, че ти го бе споменал )... та се разсеях тука в мисли над едни стари случки с него, когато сме ходили напред-назад заедно и се разсмях искрено на монитора пред мен Когато сме ходили някъде с него... винаги е имало смях и забавление . Не съм го срещал скоро всъщност. Със сина му си правим по-често дъра-бъра в нета. Отплеснах се и с Боби Бързия след това... загледах се в едни клипчета и теми в други форуми... свързани с него и... съвсем се отвеях М/у другото... конкретно на него, като стрелец... стил и прочие, ако мога да се изразя така... бих казал, че няма аналог в Бг. Винаги ми е допадал като стил, тип, начин... на стрелба той. Доста е различен и се откроява от всички в стрелбата и служителите в страната. Ти нали си фен на " тунингованите " стрелкови изделия... Има уникално изпипано АК той... ако по неко е останало нещо от АК изобщо Не може да го познаеш какво е направо

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.n..._2164251_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.n...7_639856_n.jpg
                  Последно редактирано от LORDA83; 11-05-13, 16:45.

Коментар

Първоначално публикуван от faster Преглед на мнение
                    Под 1сек !!!Ще ме извиняваш ,ама това и шампионите по специализирана бърза стрелба ,презареждане и симулирани засечки не го покриват,а засечка под стрес е кофти работа ,обикновенно минаваш на next weapon,друг пълнител,но не и под 1 сек.!С уважение !
                    По-простичка засечка... отстраняваща се просто с издърпване на затворния блок... не виждам за какво ти е толкова време. Не за 1 сек, а за 1/3 от секундата се отстранява даже... ама както вече казах... засечките са си въпрос на късмет като цяло.

Коментар

Шадоуката си е като спортна кола.....много върви ,ама и много се чупи...не питайте защо знам ....

Не си е за всеки ден или за служебно......Поне не и на местата където се стреля често.

Феновете на марката е време да пРогледнат.....за спорт ДА...за друго има други..

Поздрави

Коментар

+1,за втората част на изречението -късмет!Температурни амплитуди и дълготрайност на стрелбата,могат да те вкарат в клинч!Идеалните варианти са шанс и не трябва много да им се надяваш!Поздрави,дерзайте!
                        Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Нищо ново и не познато не чувам / прочитам, ако трябва да съм искрен. Просто идеята ми бе, че не всичко става за под секунда.

Същевременно... се сетих за едни случки с полковник Босев ( някъде по-горе мисля, че ти го бе споменал )... та се разсеях тука в мисли над едни стари случки с него, когато сме ходили напред-назад заедно и се разсмях искрено на монитора пред мен Когато сме ходили някъде с него... винаги е имало смях и забавление . Не съм го срещал скоро всъщност. Със сина му си правим по-често дъра-бъра в нета. Отплеснах се и с Боби Бързия след това... загледах се в едни клипчета и теми в други форуми... свързани с него и... съвсем се отвеях М/у другото... конкретно на него, като стрелец... стил и прочие, ако мога да се изразя така... бих казал, че няма аналог в Бг. Винаги ми е допадал като стил, тип, начин... на стрелба той. Доста е различен и се откроява от всички в стрелбата и служителите в страната. Ти нали си фен на " тунингованите " стрелкови изделия... Има уникално изпипано АК той... ако по неко е останало нещо от АК изобщо Не може да го познаеш какво е направо

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.n..._2164251_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.n...7_639856_n.jpg
                          С Босев само се познавам. С Боро Гардероба (както е оригиналния прякор) се познавам от примерно 10 тина години... И не се бъркай не съм служител на МО и МВР.

Коментар

С Босев само се познавам. С Боро Гардероба (както е оригиналния прякор) се познавам от примерно 10 тина години... И не се бъркай не съм служител на МО и МВР.
                            Стига ебавахте мочето бе Супер пич е! Отзивчив, свестен и повече от можещ и разбиращ в областта на стрелбата.

Коментар

Темата е със съвсем друга насоченост и в никакъв случай ИПСЦ. Който желае да обсъжда последното да си отвори нова. Следваща стъпка-гумичка.
                              Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                              Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                              В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Ти не си разбрал каква е темата - ти се и изтрий.
                                Като не знаеш да продаваш ПТРД за цената на гарсониера в София.
                                За който верно не знае - пушката, с пет патрона, струва сто долара по днешния курс.
                                Повече не трябват, хубаво ако преживее поне тия.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X