Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Руско бойно леко стрелково оръжие и западните му аналози - плюсове и минуси.

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Руско бойно леко стрелково оръжие и западните му аналози - плюсове и минуси.

Не можеха да догодят ресурса на надеждност- 10 000 изстрела без подмяна на части и с до 10 % загуба на начална скорост. Отделно имаха проблеми с теста на солена мъгла и динамична прах. По- старите имаха проблеми и с дроп теста. Аз ползвам служебни ЧЗ-75 БД Компакт за ФХ курсовете- до сега и на четирите пистолета е сменяна по веднъж иглата, на единият от тях - два пъти. За мен лично сериозните недостатъци на ЧЗ-75 и причините поради които го разкарах за няколко:
    1. Нисък и тънък затвор с доста остър мерник - изключително гадно ако тренираш с бързо зареждане - ръцете ми ставаха на рани. Отделно тап-ранг -банг упражненията за отстраняване на засечка са сериозен мазохизъм.
    2. За да почне да ти изпада празният пълнител нормално трябва да отстраниш пружиниращата лента отвътре на ръкохватката. Иначе трябва да тръскаш.
    3. Чуплива игла.
    4. При по- старите нямаше релса за закачане на тактически аксесоари.

Отделно това че са с вътрешно воден затвор (т.е. затвора се движи по водещи вътре в ръкохватката - при повечето пистолети е обратното) моделите с дуралова рама имат лек проблем след сериозен тормоз - да се чете падане от високо. Едната служебна ЧЗ-75 ца я изпуснаха от втория етаж и след това беше напълно блокирала- са сравнение преди 4 години тогавашната ми половинка ми изтръска Глока от петия... нищо му нямаше.
    Изобщо - много неща които правят ЧЗ много добро за спорт, го правят не особено подходящ за служебно оръжие.
    Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
    No man left's behind !!!!

Коментар

• От: Руско бойно леко стрелково оръжие и западните му аналози - плюсове и минуси.

Първоначално публикуван от LORDA83 Преглед на мнение
      И такава Астра ми е минала през ръцете. Изобщо не съм впечатлен... но пък имах познат от клуба, който много си я тачеше и обичаше
      И аз така!
      И от Астрата и от ЧЗ-то.
      ЧЗ-то е по красиво, но от начало стреляше само с "щатните" патрони.
      Ревизията показа, че иглата се подава много малко от чашката на затвора.
      Естествено хода й се удължи с около милиметър и започна да яде всичко.
      Откъм точност, ми то /с риск да ме оплюете/ ТТ-то което си купих миналата година е доста по-точно от тях. /За мен/
      Сравнение с Р-08 и Р-38 изобщо не може да става.
      сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
      dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Този ми е служебния.
        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изображение036.jpg
Прегледи:1
Размер:107.8 КБ
ID:5481189
        Не е лош, стреля всичко и няма засечки с изключение на 14-тия патрон в пълнителя.Макар и рядко, се случа последния патрон да не го добутва. Прави го и с двата пълнителя, които обикновено си стоят лентовани в касата или в пистолета.Явно пружините в пълнителите са се "уморили" и в последно време го нося с по 12 патрона.

Коментар

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
          Не можеха да догодят ресурса на надеждност- 10 000 изстрела без подмяна на части и с до 10 % загуба на начална скорост. Отделно имаха проблеми с теста на солена мъгла и динамична прах. По- старите имаха проблеми и с дроп теста. Аз ползвам служебни ЧЗ-75 БД Компакт за ФХ курсовете- до сега и на четирите пистолета е сменяна по веднъж иглата, на единият от тях - два пъти. За мен лично сериозните недостатъци на ЧЗ-75 и причините поради които го разкарах за няколко:
          1. Нисък и тънък затвор с доста остър мерник - изключително гадно ако тренираш с бързо зареждане - ръцете ми ставаха на рани. Отделно тап-ранг -банг упражненията за отстраняване на засечка са сериозен мазохизъм.
          2. За да почне да ти изпада празният пълнител нормално трябва да отстраниш пружиниращата лента отвътре на ръкохватката. Иначе трябва да тръскаш.
          3. Чуплива игла.
          4. При по- старите нямаше релса за закачане на тактически аксесоари.

Отделно това че са с вътрешно воден затвор (т.е. затвора се движи по водещи вътре в ръкохватката - при повечето пистолети е обратното) моделите с дуралова рама имат лек проблем след сериозен тормоз - да се чете падане от високо. Едната служебна ЧЗ-75 ца я изпуснаха от втория етаж и след това беше напълно блокирала- са сравнение преди 4 години тогавашната ми половинка ми изтръска Глока от петия... нищо му нямаше.
          Изобщо - много неща които правят ЧЗ много добро за спорт, го правят не особено подходящ за служебно оръжие.
          Изобщо не мисля, че си прав в твърденията си, по която и да било от изброените точки!
          Всичко, което изброи е отстранено като недостатък при серията " SP-01 "! ... и ззобщо не говоря за " Сянката ", а за чисто SP-01! Тая серия като части, качество, изработка и механизъм няма много общо със старите модели от 75 серията и техните производни!
          А спортните му възможности... тях спряхме да ги коментираме. Мисля, че всички сме единодушни, че там е тотален, недостижим, елитарен пищов и марка.

Коментар

Първоначално публикуван от Чичо Преглед на мнение
            И аз така!
            И от Астрата и от ЧЗ-то.
            ЧЗ-то е по красиво, но от начало стреляше само с "щатните" патрони.
            Ревизията показа, че иглата се подава много малко от чашката на затвора.
            Естествено хода й се удължи с около милиметър и започна да яде всичко.
            Откъм точност, ми то /с риск да ме оплюете/ ТТ-то което си купих миналата година е доста по-точно от тях. /За мен/
            Сравнение с Р-08 и Р-38 изобщо не може да става.
            По параметър точност НИЩО не може да се сравнява с Р-08 с хубава цев. Хахаха особено при стрелба с една ръка (той за такава е и предвиден). Имал съм "флотски" който правеше от три пълнителя една дупка в мишената на 25 м., а на 70 метра нямаше извън 8 цата.

Коментар

И на 70 метра виждаш осмицата ли?
              If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Първоначално публикуван от emil5koff Преглед на мнение
                Този ми е служебния.
                [ATTACH=CONFIG]581924[/ATTACH]
                Не е лош, стреля всичко и няма засечки с изключение на 14-тия патрон в пълнителя.Макар и рядко, се случа последния патрон да не го добутва. Прави го и с двата пълнителя, които обикновено си стоят лентовани в касата или в пистолета.Явно пружините в пълнителите са се "уморили" и в последно време го нося с по 12 патрона.
                Може да му сложиш пълнители, от чист 75Б... и ще ти хваща 15 заряда. А дори и тях може да ги увеличиш, ако смениш пружините им с тези на някоя по-нова 75ца, или 85ца + по един кух подавач ( старите са плътни ). Аз моите пълнители... на всичките съм им увеличил капацитета и побират по 15 заряда в пълнител за калибър 9х19

Коментар

Първоначално публикуван от LORDA83 Преглед на мнение
                  Изобщо не мисля, че си прав в твърденията си, по която и да било от изброените точки!
                  Всичко, което изброи е отстранено като недостатък при серията " SP-01 "! ... и ззобщо не говоря за " Сянката ", а за чисто SP-01! Тая серия като части, качество, изработка и механизъм няма много общо със старите модели от 75 серията и техните производни!
                  А спортните му възможности... тях спряхме да ги коментираме. Мисля, че всички сме единодушни, че там е тотален, недостижим, елитарен пищов и марка.
                  А пък мене слабо ме интересува мнението на коне с капаци.
                  Колко пъти колега сте тренирали с бързо вадене и зареждане с ЧЗ - и как ви е след това ръката? Колко пръти на тренировка правите отстраняване на засечка (прави се не щото пищова е засекъл а "по задание")?
                  Служебните ми пистолети са точно от серията СП-01 - и четирите. За иглите прочетохте надявам се.
                  А последното ви изречение дори няма да го коментирам..... ЧЗ е най- достъпният спортен пистолет с добри възможности, конкретно в дивизия "Продъкшън" и конкретно за IPSC - което изобщо не го прави чудо оръжие - в други дивизии пък има почти пълна хегемония на STI- дори и сред българските състезатели и?

Коментар

Военните тестове на Варшавския Договор по-тежки ли са били от натовските?

Коментар

Аналогични са- като цяло при НАТО тестовете изискванията за ресурс на системата са доста по големи.

Коментар

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
                        А пък мене слабо ме интересува мнението на коне с капаци.
                        Колко пъти колега сте тренирали с бързо вадене и зареждане с ЧЗ - и как ви е след това ръката? Колко пръти на тренировка правите отстраняване на засечка (прави се не щото пищова е засекъл а "по задание")?
                        Служебните ми пистолети са точно от серията СП-01 - и четирите. За иглите прочетохте надявам се.
                        А последното ви изречение дори няма да го коментирам..... ЧЗ е най- достъпният спортен пистолет с добри възможности, конкретно в дивизия "Продъкшън" и конкретно за IPSC - което изобщо не го прави чудо оръжие - в други дивизии пък има почти пълна хегемония на STI- дори и сред българските състезатели и?
                        Аз колко пъти трябва да напиша, че твърденията ти са крайно неверни, що се отнася новите модели на 75-те?!

Да си говорим за " бързо вадене и зареждане " отстраняване на засечки и прочие... когато насреща ти седи човек занимавал се поне малко с приложна, динамична стрелба е повече от несериозно и навяващо смях. Тези неща там се правят за норматив образно казано и са в пъти по-бързи от където и да било другаде! Все пак става дума за спортни времена и постижения, които никой нормален човек, военен, служител и какъвто и да било друг просто няма да " гони ". Едва ли някъде другаде, при друг тип стрелба и занимания ще намериш много хора, които да направят по-добри, времеви постижения точно над тези ти задания и питания. Най-посредствен стрелец занимаващ се с нещо подобно... би направил над 90% от полицаи, военни и прочие хора от службите в страната, или където и да е другаде по света ( та било те и с по 20 години стаж ) буквално смешни по отношение на тези ти задания и упражнения пак повтарям.

Нз какви са тия служебни трошки дето ползваш, на колко годнини са, на колко изтрели... и колко са амортизирани, но твърденията ти звучат повече от абсурдни. " Сянките ", които са точно от sp-01 серия и са тотален лидер в динамичната стрелба... с който никой не може да се бори по никакви параметри и постижения... гърмят ежедневно патрони на тренировки повече от който и да е служебен пищов и до сега не съм видял и чул колега да се оплаква от такива смени и ремонти на каквото и да било по пищова, камо ли пък през ден както едва ли не го изкарваш ти. И да... говоря за напълно заводски ( Production ) пищови, а не за манипулирани пищови с каквито и да било подобрения след излизането им от завода.

Коментар

ай-посредствен стрелец занимаващ се с нещо подобно... би направил над 90% от полицаи, военни и прочие хора от службите в страната, или където и да е другаде по света ( та било те и с по 20 години стаж ) буквално смешни по отношение на тези ти задания и упражнения
                          Упраженията Ви, т.е. при ИПСЦ нямат нищо ама нощо общо с реалния живот. Недей да правиш сравнения, когато нямаш база, т.е. ти си само от спортната страна на нещата. Действиителността е малко по-различна, и повярвай ми сттрелбата в реални условия е коренно различна от спортната, да не говорим пък ако трябва да се намеси и малко тактика, без която естествено стрелбата е безсмислена.

Коментар

Първоначално публикуван от Dimitar Nenchev Преглед на мнение
                            Упраженията Ви, т.е. при ИПСЦ нямат нищо ама нощо общо с реалния живот. Недей да правиш сравнения, когато нямаш база, т.е. ти си само от спортната страна на нещата. Действиителността е малко по-различна, и повярвай ми сттрелбата в реални условия е коренно различна от спортната, да не говорим пък ако трябва да се намеси и малко тактика, без която естествено стрелбата е безсмислена.
                            Изобщо не говорим за това колега. няма от какво да се засягате. Просто колегата по-горе направи задание и питане касаещо конкретни упражнения... и по-точно бързина при вадене, зареждане, произвеждане на изстрел респективно... отстраняване на засечки и прочие. Та така... аз просто изтъкнах фактите по отношение на конкретно тези му задания и питане... и определено не визирам ИПСЦ тук, а динамичните спортове и занимания изобщо. Просто няма как другаде тези неща да са по-бързи каво време и рекорди, ако щеш, поради простата причина, че в спорта като цяло се гони точно времето в комбинация с максималната точност.

П.С: понеже по-горе пропуснах да отговоря на един от въпросите на колегата... - Не виждам какво трябва да ми има на ръцете след конкретно тези ти задания и упражнения след изпълнението им точно с CZ. Пищов, като пищов! Всичко е въпрос на тренинг, нагласа и свикване със съответното оръжие. Аз проблеми с ръцете, или каквото и да е чувство за неловкост с CZ-то нямам, и то при все, че не съм от най-здравите и силни физически хора.
                            Последно редактирано от LORDA83; 11-05-13, 14:38.

Коментар

Съгласен съм, но не намесвай спорта с бойната стрелба. Във всички случаи един ИПСЦ стрелец при ИПСЦ условията и въоръжение е по-бърз от един военен или полицай, но ние нямаме за цел да се занимаваме със спорт. Доста от нещата в ИПСЦ и по принцип в спортната стрелба противоречат на бойната стрелба и на здравия разум в реална осбтановка. Не че имам нещо против ИПСЦ, напротив, много ме радва, особено че в последно време имам някакви постижения и че успяхме да станем и домакин на европейското, но не смесвай спорт и бойни действия, просто двете са несравними и коренно противоположни.

Коментар

Първоначално публикуван от Dimitar Nenchev Преглед на мнение
                                Съгласен съм, но не намесвай спорта с бойната стрелба. Във всички случаи един ИПСЦ стрелец при ИПСЦ условията и въоръжение е по-бърз от един военен или полицай, но ние нямаме за цел да се занимаваме със спорт. Доста от нещата в ИПСЦ и по принцип в спортната стрелба противоречат на бойната стрелба и на здравия разум в реална осбтановка. Не че имам нещо против ИПСЦ, напротив, много ме радва, особено че в последно време имам някакви постижения и че успяхме да станем и домакин на европейското, но не смесвай спорт и бойни действия, просто двете са несравними и коренно противоположни.
                                Изобщо не го и правя. Просто коментирах заданията поставени по-горе от колегата, който останах с впечатлението, че едва ли не такива неща не се тренират в приложната, динамична стрелба ( а те са буквално неизменна част от всяка една тренировка, сцена и състезание, и точно това е идеята на тези стрелкови спортове )... както и, че има някакъв проблем в изпълнението им конкретно с CZ-та... нещо, което също изобщо не доумявам как може да си го помисли и поради какви причини.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X