Първоначално публикуван от Стефан
Преглед на мнение
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Фолклендска криза - всеки победител, ама с някои допускания
Свий
X
-
От: Доброволен резерв на армията
Сега па до историята на Фолклендската война ли стигнахме? Тогава Англия претърпя съвършенно неочаквани за себе си загуби, и дажа сама разбра че не е способна да защитава със сила колониите си. Даже срещу несъществуващата тогава Аржентина, която изобщо вдигна тая дандания единствено по вътрешнополитически причини.
-
Нещо ми се губи. Кой спечели кампанията за Фоклендските острови? Футбола нали на голове се играе? Или е важно числено превъзходство а не резултат?
Коментар
-
Тогава англетата извадиха късмета че французите се забавят с изпълнението на договора и доставката на противокорабни ракети Екзосет и през войната аржентинците имат налични само 3-4 ракети . Колко английски кораба са потопени и повредени ? На първо четене се сещам за Шефилд и още един ама май бяха повече.Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
-
Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнениеТогава англетата извадиха късмета че французите се забавят с изпълнението на договора и доставката на противокорабни ракети Екзосет и през войната аржентинците имат налични само 3-4 ракети . Колко английски кораба са потопени и повредени ? На първо четене се сещам за Шефилд и още един ама май бяха повече.Загубите са си загуби, обаче се гледа какво остава под чертата. А под чертата е, че над Фолклендските острови продължава да се вее Union Jack, а аржентинците повече не се опитаха. Т.е. британската армия си свърши работата и то на другия край на света ...
Ние не сме неутрални!
Коментар
-
Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнениеТ.е. британската армия си свърши работата и то на другия край на света ...Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
-
Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнениеНа каква цена ?Ние не сме неутрални!
Коментар
-
Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнениеНа каква цена ?Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнениеИ какво ще кажем за потопен от британската субмарина "Conqueror" аржентински лек крайцер"General Belgrano"Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнениеПък за мен това е казус за Муждународен съд за воени престъпления.Последно редактирано от NovemberCharlie; 25-02-13, 09:45.Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.
Коментар
-
Ми превежда се като Щ+Щ къде те хвана и правилата ги спазвай ти.
Да си бяха натискали парцалите и нямаше да ги сгънат,а кой кого пребил и кой почнал първи е ясно.Военно престъпление,но ако има кой да мрънка на правилното място по правилното време,а нещо ония си траят и не мислят да си спомнят даже.Това щото скапаните Англичани нямат флота,не знаят как да бият и нямат топки да ги на мачкат в задния им двор.TOYOTA SEQUOIA ‘11
W140 S420 '99
Коментар
-
Първоначално публикуван от NovemberCharlie Преглед на мнениеЕми подай сигнал.
Та аз защо се сетих за тази случка, щото при потапяне на крейцер аржентинци са изгубили 322 човека. Ако ги отметнем от броя на аржентинските жертвите в конфликта, то нещата са приемат други измеренията.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар