От: Доброволен резерв на армията
С това трябва да започне изграждането на доброволен резерв на армията.Снимката не е монтаж !
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Доброволен резерв на армията
Свий
Темата е затворена.
X
X
-
Уважаеми- говорим за резерв на армията, не на пожарната. Който му се аварийно-спасителства - има си там доброволци по общинител Фокуса на армията не нито в аварийно спасителните дейности , нито в помощта за народното стопанство , нито в леенето на бетон. Фокуса е в тактическата и стрелковата (в последно време строевата хич никой не и държи) подготовка. А резерва не знам как трябва да започва , но според мен обезателно трябва да минава през това:
Щото така ще се отсеят тези дето се записват "за стотинките" и тези дето искат наистина макар и на непълен щат да са част от армията. Щото сухо дупе риба не яде.Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
No man left's behind !!!!
Коментар
-
Първоначално публикуван от Mad Dog;А резерва не знам как трябва да започва , но според мен обезателно трябва да минава през това:
...
.България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!
Коментар
-
Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнениеТочно отдолу излиза една тема, в което това на снимката дружно се оплюва и се стига до категоричния извод, че само УАЗ с брезентов покрив е бойна машина
Ама знам , че няма - та в квото има. А за УАЗ ките и как се представят на мисии - може да питаш някой бил с Първи или Втори пехотен в Ирак..... доста неща ще чуеш.... Все около "мамата".Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
Коментар
-
А да сравняваш "това" с MATV е все едно да сравняваш БТР 70 със Patria AMV. Виж му дъното само.Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
Коментар
-
Тези машини са идеални и първото нещо дето трябва да има доброволния резерв. За близнаци трябва да са с поредни номера. Аз иначе няма да се запиша. Тъй де, с както съм по-долу от чуждестранните доброволци. Да не говорим, ако в стола няма сервитьорки.
Резерв трябва да има, трябва да умее да гради, боядисва, копа и жъне. След бедствие или война навсякъде по света военните се включват за по-бързото възстановяване и нормализиране на живота. Примерите трябва да ги знаете.Как милата ми родина се падна в толкова скапана държава?
Коментар
-
Апропо до сега четох темата за HMMWV тата.... С прискърбие искам да отбележа, че без линейките всички останали са бронирани или могат да бъдат бронирани за 24 часа- има А- кит и В - кит - т.е. едните са "подготвени за допълнителна броня", другите са барабар с броната. също така с прискърбие искам да съобщя, че всичките машини са в движение - кои у нас кои на други места. И това именно щото има едни пари дето ни ги дават ката година и с тях таковата си ги оправяме....Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
Коментар
-
Всичко това е чудесно, само дето война в класическия вид от 20-ти век няма как да има. В Европа е малко вероятно изобщо да се стигне до военни операции - има други, много по елегантни и мощни начини. Примери много.
Така или иначе, съвременния тип военни операции изискват експерти. За експерт се учи и тренира продължително и непрекъснато, което отново ни заведе при професионалиста. Иначе все едно да имаш резервен пилот, но той да не умее да управлява самолета ...
Силно подозирам, че резервите у нас ще се превърнат в еквивалент на фатмаците-скаладажии от соц. време - келепирчето, делаверката и по възможност по-скатана службица.Grand Cherokee 4.7 Quadra Drive Limited (WJ) 2002
Audi A6 2.7 TDI (4F) 2008
0885372997 - Дани
Коментар
-
Първоначално публикуван от didogen Преглед на мнениеТези машини са идеални и първото нещо дето трябва да има доброволния резерв. За близнаци трябва да са с поредни номера. Аз иначе няма да се запиша. Тъй де, с както съм по-долу от чуждестранните доброволци. Да не говорим, ако в стола няма сервитьорки.
Резерв трябва да има, трябва да умее да гради, боядисва, копа и жъне. След бедствие или война навсякъде по света военните се включват за по-бързото възстановяване и нормализиране на живота. Примерите трябва да ги знаете.Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
Коментар
-
Първоначално публикуван от danvan_ Преглед на мнениеВсичко това е чудесно, само дето война в класическия вид от 20-ти век няма как да има. В Европа е малко вероятно изобщо да се стигне до военни операции - има други, много по елегантни и мощни начини. Примери много. Така или иначе, съвременния тип военни операции изискват експерти. За експерт се учи и тренира продължително и непрекъснато, което отново ни заведе при професионалиста. Иначе все едно да имаш резервен пилот, но той да не умее да управлява самолета ... Силно подозирам, че резервите у нас ще се превърнат в еквивалент на фатмаците-скаладажии от соц. време - келепирчето, делаверката и по възможност по-скатана службица.Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнениеПримерите ги знаем ама май бъркаш професионалната армия и бригадирското движение. И със сигурност конкретно при българският резерв от няколко хиляди човека ударението няма да е в зидаро мазаческите умения. Армията може да се включи при сериозни бедствия , ама не и е това смисъла си мисля.Как милата ми родина се падна в толкова скапана държава?
Коментар
-
Първоначално публикуван от didogen Преглед на мнениеНищо не бъркам. Нали поради изброените от теб причини минахме към малка, професионална, високо ефективна и т.н. армия. А резерва е да се занимава с това, което не е работа на подготвения военен кадър. Включително да му мъкне ammo-то (ама как го казах само,а?) или да го къпе.Резервът от личен състав се състои от доброволен резерв и запас.
(2) Доброволният резерв е предназначен за комплектуване на:
1. военните формирования от Българската армия и структурите на пряко
подчинение на министъра на отбраната с личен състав за изпълнението на задачи
по отбраната на страната в мирно време, по време на кризи и при обявяване на
извънредно положение;
2. военните формирования от въоръжените сили с личен състав за участие в
операции и мисии извън територията на Република България в мирно време;
3. структурите на териториалния резерв с личен състав в мирно време при
обявяване на бедствено положение.Службата в доброволния резерв е:
1. активна служба;
2. разположение за активна служба.
(3) Активната служба е военна служба и включва период от време, през
който резервистът е извикан за изпълнение на задачи в състава на военните
формирования от въоръжените сили или структури на териториалния резерв, за
придобиване на военна, специална подготовка или за обучение в курсове за
повишаване на квалификацията или преквалификация.
(4) Разположение за активна служба е период от време, през който
резервистът не е извикан на активна служба, но е в готовност за изпълнение на
задачи на активната служба.Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар