Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Доброволен резерв на армията

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Доброволен резерв на армията

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:632425.jpg
Прегледи:1
Размер:9.8 КБ
ID:5444332
    С това трябва да започне изграждането на доброволен резерв на армията.Снимката не е монтаж !
    Ако се използват пълните възможности на едно нещо, то се счупва!!!
    Пламен Златарев 0888 66 03 18

Коментар

Уважаеми- говорим за резерв на армията, не на пожарната. Който му се аварийно-спасителства - има си там доброволци по общинител Фокуса на армията не нито в аварийно спасителните дейности , нито в помощта за народното стопанство , нито в леенето на бетон. Фокуса е в тактическата и стрелковата (в последно време строевата хич никой не и държи) подготовка. А резерва не знам как трябва да започва , но според мен обезателно трябва да минава през това:

Име:Bulgarian_M1114_HMMWV_in_Kabul.jpg
Размер:101.2 КБ
ID:5444333
      Щото така ще се отсеят тези дето се записват "за стотинките" и тези дето искат наистина макар и на непълен щат да са част от армията. Щото сухо дупе риба не яде.
      Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
      No man left's behind !!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Mad Dog;
        А резерва не знам как трябва да започва , но според мен обезателно трябва да минава през това:
        ...
        .
        Точно отдолу излиза една тема, в което това на снимката дружно се оплюва и се стига до категоричния извод, че само УАЗ с брезентов покрив е бойна машина
        България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
          Точно отдолу излиза една тема, в което това на снимката дружно се оплюва и се стига до категоричния извод, че само УАЗ с брезентов покрив е бойна машина
          Мене ако ме питаш предпочитам да съм в Пустинно коте или в хей това:

Име:Oshkosh-Mine-Resistant-Ambush-Protected-All-Terrain-Vehicles-MRAP-MATV.jpg
Размер:93.1 КБ
ID:5444341
          Ама знам , че няма - та в квото има. А за УАЗ ките и как се представят на мисии - може да питаш някой бил с Първи или Втори пехотен в Ирак..... доста неща ще чуеш.... Все около "мамата".

Коментар

Те руснаците имат друга алтернатива на това, все едно да сравнявате кола с камьон...

Име:4-RIAN_00187752.HR.ru.jpg
Размер:111.5 КБ
ID:5444354

Коментар

А да сравняваш "това" с MATV е все едно да сравняваш БТР 70 със Patria AMV. Виж му дъното само.

Коментар

Аз нищо не сравнявам, просто споменавам, че УАЗ и тез неща са различни класове...

Коментар

Тези машини са идеални и първото нещо дето трябва да има доброволния резерв. За близнаци трябва да са с поредни номера. Аз иначе няма да се запиша. Тъй де, с както съм по-долу от чуждестранните доброволци. Да не говорим, ако в стола няма сервитьорки.
                  Резерв трябва да има, трябва да умее да гради, боядисва, копа и жъне. След бедствие или война навсякъде по света военните се включват за по-бързото възстановяване и нормализиране на живота. Примерите трябва да ги знаете.
                  Как милата ми родина се падна в толкова скапана държава?

Коментар

Апропо до сега четох темата за HMMWV тата.... С прискърбие искам да отбележа, че без линейките всички останали са бронирани или могат да бъдат бронирани за 24 часа- има А- кит и В - кит - т.е. едните са "подготвени за допълнителна броня", другите са барабар с броната. също така с прискърбие искам да съобщя, че всичките машини са в движение - кои у нас кои на други места. И това именно щото има едни пари дето ни ги дават ката година и с тях таковата си ги оправяме....

Коментар

Всичко това е чудесно, само дето война в класическия вид от 20-ти век няма как да има. В Европа е малко вероятно изобщо да се стигне до военни операции - има други, много по елегантни и мощни начини. Примери много.
                      Така или иначе, съвременния тип военни операции изискват експерти. За експерт се учи и тренира продължително и непрекъснато, което отново ни заведе при професионалиста. Иначе все едно да имаш резервен пилот, но той да не умее да управлява самолета ...
                      Силно подозирам, че резервите у нас ще се превърнат в еквивалент на фатмаците-скаладажии от соц. време - келепирчето, делаверката и по възможност по-скатана службица.
                      Grand Cherokee 4.7 Quadra Drive Limited (WJ) 2002
                      Audi A6 2.7 TDI (4F) 2008

0885372997 - Дани

Коментар

Първоначално публикуван от didogen Преглед на мнение
                        Тези машини са идеални и първото нещо дето трябва да има доброволния резерв. За близнаци трябва да са с поредни номера. Аз иначе няма да се запиша. Тъй де, с както съм по-долу от чуждестранните доброволци. Да не говорим, ако в стола няма сервитьорки.
                        Резерв трябва да има, трябва да умее да гради, боядисва, копа и жъне. След бедствие или война навсякъде по света военните се включват за по-бързото възстановяване и нормализиране на живота. Примерите трябва да ги знаете.
                        Примерите ги знаем ама май бъркаш професионалната армия и бригадирското движение. И със сигурност конкретно при българският резерв от няколко хиляди човека ударението няма да е в зидаро мазаческите умения. Армията може да се включи при сериозни бедствия , ама не и е това смисъла си мисля.

Коментар

Е то ние сме бугари, кой не умее да копа, строи и ... абе 'сичко, 'сичко мо'ем и сме експерти, та един резерв ли не мо'ем напълним!?

Коментар

Първоначално публикуван от danvan_ Преглед на мнение
                            Всичко това е чудесно, само дето война в класическия вид от 20-ти век няма как да има. В Европа е малко вероятно изобщо да се стигне до военни операции - има други, много по елегантни и мощни начини. Примери много. Така или иначе, съвременния тип военни операции изискват експерти. За експерт се учи и тренира продължително и непрекъснато, което отново ни заведе при професионалиста. Иначе все едно да имаш резервен пилот, но той да не умее да управлява самолета ... Силно подозирам, че резервите у нас ще се превърнат в еквивалент на фатмаците-скаладажии от соц. време - келепирчето, делаверката и по възможност по-скатана службица.
                            Има вярно в думите ти .... но пък се замисли и за друго - има много момчета, които биха кандидатствали в този резерв щото от една страна ги влече, ама от друга си имат по- добра и по- добре платена работа от войник на пълен щат. Аз познавам едно 15-20 такива.... Ако дните за подготовка за този резерв бъдат използвани целесъобразно - вервай ми нивото няма да е по-ниско от това на повечето професионални редници....

Коментар

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
                              Примерите ги знаем ама май бъркаш професионалната армия и бригадирското движение. И със сигурност конкретно при българският резерв от няколко хиляди човека ударението няма да е в зидаро мазаческите умения. Армията може да се включи при сериозни бедствия , ама не и е това смисъла си мисля.
                              Нищо не бъркам. Нали поради изброените от теб причини минахме към малка, професионална, високо ефективна и т.н. армия. А резерва е да се занимава с това, което не е работа на подготвения военен кадър. Включително да му мъкне ammo-то (ама как го казах само,а?) или да го къпе.
                              Как милата ми родина се падна в толкова скапана държава?

Коментар

Първоначално публикуван от didogen Преглед на мнение
                                Нищо не бъркам. Нали поради изброените от теб причини минахме към малка, професионална, високо ефективна и т.н. армия. А резерва е да се занимава с това, което не е работа на подготвения военен кадър. Включително да му мъкне ammo-то (ама как го казах само,а?) или да го къпе.
                                Резервът от личен състав се състои от доброволен резерв и запас.
                                (2) Доброволният резерв е предназначен за комплектуване на:
                                1. военните формирования от Българската армия и структурите на пряко
                                подчинение на министъра на отбраната с личен състав за изпълнението на задачи
                                по отбраната на страната в мирно време, по време на кризи и при обявяване на
                                извънредно положение;
                                2. военните формирования от въоръжените сили с личен състав за участие в
                                операции и мисии извън територията на Република България в мирно време;
                                3. структурите на териториалния резерв с личен състав в мирно време при
                                обявяване на бедствено положение.
                                Службата в доброволния резерв е:
                                1. активна служба;
                                2. разположение за активна служба.
                                (3) Активната служба е военна служба и включва период от време, през
                                който резервистът е извикан за изпълнение на задачи в състава на военните
                                формирования от въоръжените сили или структури на териториалния резерв, за
                                придобиване на военна, специална подготовка или за обучение в курсове за
                                повишаване на квалификацията или преквалификация.
                                (4) Разположение за активна служба е период от време, през който
                                резервистът не е извикан на активна служба, но е в готовност за изпълнение на
                                задачи на активната служба.
                                При доброволни резервисти на брой 3500 човека и така обявените щатове- справка Военните Окръжия не е точно като да се комплектоват трудови бригади.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X