Колеги, интересувам се как стои у нас въпроса с тунинговане на оръжие?Има ли някакви специялни изисквания и законови положения?Има ли проблеми с части поръчани от чужбина да минат митница и да бъдат доставени?Предполагам, че за цеви, затвори има някакъв специален режим и разрешителни, но за приклади, ръкохватки, пълнители, ложи, пламегасители може би няма проблем да си закупиш и внесеш свободно?Питал съм оръжейника, чиито услуги ползвам, но той ми отговори, че не се занимава с тунинг и не е наясно как стоят нещата, но знаел за хора, които свободно си внасят такива неща от чужбина и също толкова свободно си ги продават.Чел съм в някои теми из форума, има хора специалисти, които със сигурност могат да ми отговорят конкретно, да ме насочат и да ми помогнат, но е неудобно да им задавам такива въпроси на л.с. директно.Така че ако имате желание и знаете, споделяйте в тази тема коментари.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Тунинговане на оръжие
Свий
X
-
От: Тунинговане на оръжие
Трудно ще е, някой да каже нещо, въпросът Ви е много общ. Промяна в конструкцията на което и да е оръжие е забранена. Освен ако не е в завод лицензиран от Министерство на промишлеността и само след съгласуване на документацията по съответен ред. Правени са някои опити, но практиката показва, че само изготвянето на документацията струва повече пари, отколкото са очакваните приходи, пазарът ни е малък за такива упражнения. Колкото до подмяна на приклад, ложа, полуложа (където ги има) то това не е тунинг, може всеки да си го направи сам. Вносът на части е възможен, стига те да се са указани в закона като основни за оръжието, тогава влизат по специален ред. Тук обаче възниква друг проблем, у нас този внос е ОК, но от САЩ да речем износът не е лесна работа, там законите са други...
Коментар
-
Благодаря, Венци!Полезно ми е.
За сайга-та.Интересуват ме точно тия неща, без цеви и т.н.Сигурно знаеш, популярен тунинг в стил тактическо - приклад, пистолетна ръкохватка и още един-два пълнителя за по 10 броя.Искам да знам да си ги поръчвам ли смело.Също така ме интересува блокажа на затвора.Мисля, че оръжейник може да монтира допълнително някава планка с пружина и да получа задръжка на затвора, каквато нямам.Първоначално публикуван от Morskia Преглед на мнениеВсичко що не е от рода на цеви и затвори - може да се поръча.За моя SLR 97 Lux поръчах полуложа,надцевна кутия с Уивър база и нов приклад.
За какво оръжие става въпрос?Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 13-01-13, 11:12.Всеки трети е шести
Коментар
-
Затворна задръжка, приклада, ръкохватки, пълнители и ако искаш даже и редуктор на отката можеш да си поръчваш колкото си искаш. Въобще части без фабричен номер можеш колкото ти трябват, но такива, за които се изисква разрешение от полицията за придобиване/цев, цевна кутия,затвор или затворен блок/, не става. Прецени си само дали цената на детайла и пощенските разходи ще ти са по възможностите и провери първо в БГ и тогава хуквай по другите производители и доставчици.LZ3YG
Коментар
-
Би трябвало да се изпълнява от лицензирани фирми ,иначе самоделни инициативи ,колкото щеш,но са незаконни !Полето за действие е много широко за всички ентусиасти,ама ,по закон е майка плаче................!Мога да си тунинговам само въздухарки и лъкове!
Специалистите по Закона да кажат!
Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!
Коментар
-
За да си разглобя/сглобя оръжието и да го почистя също ли трябва лицензирана фирма? В закона и правилника много точно е упоменато какво може. Всичко може, но за някой неща се изисква определена документация за закупуване и превоз, съхранение, носене и употреба.За някои се изисква разрешение лично от Министъра на ВР. Приклади, ложи, полуложи, мерни прибори,пълнители и всякаква карантии с изключение на затворен блок, цев, заглушители и боеприпаси са на свободна продажба и монтаж. При "тунинг" на оръжие системата разчита, че ако има нещо нередно, некачествено и незаконно, то рано или късно ще бъде хванато на техническия преглед (принципно де, знаете как си минава в БГ).If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!
Коментар
-
Колега,
От всичкото дето си го написал само затворната задръжка изисква сериозна модификация на оръжието, че и на пълнителите за него. Аз съм си мислел да слагам такава и на Галила и на М 9 F ката. Оказа се тегава работа, за това сега за Галила си поръчах един адаптер за пълнители на М16, който има като бонус и затворна задръжка. Останалото.... мисля че може да се уреди. Проблема специално със Сайга , е че братският еврейски народ не правят ъпгрeйди за такава и трябва да се търси в Щатите - което е една идея по- тегаво - но не невъзможно.
За Сайга специално - ето това са твоите хора:
http://www.atigunstocks.com/105-saigaПоследно редактирано от Mad Dog; 15-01-13, 23:44.Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
No man left's behind !!!!
Коментар
-
Ако си навия една резбичка на цевта на биатлонката и на нея завинтя един дулен спирач за фасон, да очаквам ли проблеми? Мушката съм я махнал отдавна.За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.
Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.
Коментар
-
Ако е само спирач... не - ФнимаФай да не е някакъв друг цилиндър.Първоначално публикуван от targa Преглед на мнениеАко си навия една резбичка на цевта на биатлонката и на нея завинтя един дулен спирач за фасон, да очаквам ли проблеми? Мушката съм я махнал отдавна.Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
No man left's behind !!!!
Коментар
-
Тъй де. В касата ще стои със спирача.
За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.
Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.
Коментар
-
Мда, и аз точно от щатите съм се засилил да поръчвам, знаеш там с тия пушки къв кеф си правят.Благодаря, също и на останалите колеги, които изказаха мнения!! За затворната задръжка ще го мисля когато се запозная по-подробно с изпълнението на това задание.И за стрелбата с тая цев с онези боеприпаси(питанията са в другата тема) горе-долу съм наясно вече.Ке пуцам, па дано се не троши.Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнениеКолега,
От всичкото дето си го написал само затворната задръжка изисква сериозна модификация на оръжието, че и на пълнителите за него. Аз съм си мислел да слагам такава и на Галила и на М 9 F ката. Оказа се тегава работа, за това сега за Галила си поръчах един адаптер за пълнители на М16, който има като бонус и затворна задръжка. Останалото.... мисля че може да се уреди. Проблема специално със Сайга , е че братският еврейски народ не правят ъпгрeйди за такава и трябва да се търси в Щатите - което е една идея по- тегаво - но не невъзможно.
За Сайга специално - ето това са твоите хора:
http://www.atigunstocks.com/105-saigaВсеки трети е шести
Коментар
-
Да ме прощавате, ама смятам, че прикладите на АТИ не стоят никак добре на СЛР-а. Някаква американска изгъзица на руско оръжие. Рамковите ми стоят много по адекватно. Мое си мнение, не ангажирам никого.Трудно е да си мъж на днешно време! Доста се отказаха.
"Никой не бива да се шегува с руския президент. Особено на тема война." Бойко Борисов, 30.11.2018 г.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар