Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Елемент придържащ оста на предната гума - проблем

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Елемент придържащ оста на предната гума на Ямаха ХТ ?

Първоначално публикуван от GEORGINESHEV Преглед на мнение

Е защо не даваш да го пробва първо с клещите а?
    Защото после може да не стане с нищо,след като се скъса парчето което и без друго е много малко.
    Със заварката шпилката ще се загрее и ще изгори голяма част от гадната ръжда.Ако не стане с заварката само пробиване.Ама как се пробива това тънко нещо.Най много да отиде на 8 мм.
    Ама ние май се увлякохме и откриваме водата.
    Нищо лошо Поздрави,няма да се караме за глупости де!

Коментар

Всичките сте по-опитни от мене в техническо отношение, но дори и аз досега да ги бях развил и двете за нула време.
      Първо бих опитал с тръбен ключ, от по-малките размери, после ако не стане бих пробвал със заварката...точкуване с електрод, и накрая пробиване по посоченият по-горе метод 2,3,4 ...мм.

П.П. Скъсаните заварки, недай боже се зачистват с флекса преди пробиване.
      И накрая щях да сваля кола само за 5 минути и бих го занесъл на някой по-опитен и докато той ги развива аз щях на бегом да отида за бира...

Коментар

Метода с загряването от заварката е абсолютно успешен и работещ.
        Това са 3-4 точки с телоподаващо които няма да нарушат нищо, но температурата която се създава върши страхотна работа.
        Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Първоначално публикуван от Chinela Преглед на мнение
          И накрая щях да сваля кола само за 5 минути и бих го занесъл на някой по-опитен и докато той ги развива аз щях на бегом да отида за бира...
          На времето в София имаше един специалист по вадене на скъсани крепежи-викаха му Коце Гъзо.
          Жоро,съгласен съм но в 99% от случаите при ХТ600 шпилката е залепнала за кола-точно заради това не си струва да се рискува с чираци.А искрите са лесни-просто увиваш един парцал около важните детайли за да ги предпазва и готово.
          Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
          Джон Кенеди

Коментар

Страхотна дискусийка си завъртяхме ,само Майкъл го няма да каже дали е станало нещо....... и дали има телоподаващо и чираци........

Аз си оствам , като Чинела на мнение - първо 2-3 ударчета със съветника /чукчето/ опит за развиване с чирачи /без да се размазва метала много/ и след това увиване с парцали заварки и шпилковадачи ...... и чак нааааай- накрая - нов кол :-)) Такъв е за мен алгоритъма от по-просто и лесно към по-сложно и изискващо техника знания и умения.
            0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Страхотна дискусийка си завъртяхме ,само Майкъл го няма да каже дали е станало нещо....... и дали има телоподаващо и чираци........

Аз си оствам , като Чинела на мнение - първо 2-3 ударчета със съветника /чукчето/ опит за развиване с чирачи /без да се размазва метала много/ и след това увиване с парцали заварки и шпилковадачи ...... и чак нааааай- накрая - нов кол :-)) Такъв е за мен алгоритъма от по-просто и лесно към по-сложно и изискващо техника знания и умения.
              Аз понеже съм имал такъв случай, ще взема да се обадя
              Моята шпилка беше останала с доста резба и я развих съвсем лесно с две гайки. По принцип не би трябвало да е много стегната, но знае ли човек. Еднни свестни клещи "гарги" (не чираци) мисля, че ще свършат работа и няма да се стигне до заварки.

Късането на тези шпилки е хронично заболяване на по-старите модели. Там не бива да се прекалява със стягането.
              2010 CRF 250 R

Коментар

разполагам с всекакви видове инструменти , но не ми е останало свободно време за да го направя искам като се захвана да не бързам щото обикновенно от нещо дребно се закучват нещата
                благодаря за съветите дано да са полезни и на някой друг освен на мен

Коментар

Здравейте колеги , благодаря на всички за съветите , проблема е решен !!! а ето как стана номера ......
                  Свалих си каплата , изкарах оста , свалих и това капаче , беше останало малко резба и на нея успях да навия гайка 6мм , затегнах докрай и забелязах че шпилката подава .... последва развиване обратно на часовника и шпилката си излезна другата по същия начин , последва обикаляне по стругари за да ми направят нови естествено за да ми е гадно никой не се съгласи и ...... неволята е голяма работа разрових се из боклуците в гаража и открих съкровище , ШПИЛКА ОТ КАРБУРАТОР НА ЛАДА ,паснаха идеално !!! а и още нещо което забелязах при затягането съвета ми е да се затягат на кръст и да се обира леко докато затегнат и четирите ( преди може би именно заради това ги късах )
                  и така проблема не съществува вече
                  поздрави на всички !!!!

Коментар

Браво!
                    Станало е по най-лесния начин.
                    Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
                    Джон Кенеди

Коментар

Значи никой от нас не е дал правилния вариант
                      Браво на майстора.

Коментар

Първоначално публикуван от p.djartov Преглед на мнение
                        Браво на майстора.
                        ако тряба да съм изцяло честен......... телоподаващото беше на една ръка разтояние и готово за работа ,завих гайките за да ги заваря но те се изплашиха явно

Коментар

Първоначално публикуван от p.djartov Преглед на мнение
                          Браво на майстора.
                          Абе аз споменах за гайки...

При стягането на гайките след като е сложена оста и капачето, трябва да не се прекалява със силата. Все пак това е 6мм резба
                          Откакто съм скъсал няколко болта по разни мотори и вече не стягам до скъсване и половин оборот назад. Ако някъде има опасност от развиване просто слагам син осигурител за резби.
                          А за направата на такава малка шпилка не ви е нужен стругар. Само ви трябват по-дълъг хубав болт 6мм, плашка 6мм и ъглошлайфче. Реже се необходимата дължина и се навива колкото трябва резба. Това е.
                          2010 CRF 250 R

Коментар

Направо се радвам , че и до клещи не се е стигнало.

Сега относно стягането на тези 4 гайки. Аз съм приел за правилно първо да се притегнат горните две /не много силно/ и след това долните /още по слабо/. Там голяма сила не е нужна защото тези два чарка /кола и пластината/ не образуват пълен кръг около остта и служат само да я фиксират да не приплъзне кола встрани. А като се презори гайка , или се къса шпилка или пластината казва едно невинно ПУК и айдееее за друга....
                            Друга често срещана грешка при монтажа е, че се обръща пластината надолу с главата /повечето имат посока - стрелка за нагоре/.
                            0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

За стягането на подобни болтове на КТМ дават да се направи със 7Nm, което ще рече, че ако стягате с ключе на което рамото е около 20см, трябва в края да се приложи сила от около 3,5кг.
                              2010 CRF 250 R

Коментар

Като сме се заговорили да ви кажа.
                                На Ямахата си прецаках пробката на маслото сам,и не пробката ами картера.Да не казвам каква гадост е.Точно там е удебелена стената на резбата и е много малко.Тя беше 14 мм че ,търсих метчик 14,5 .Правиха ми го поръчка.Много малко ме делеше от пълно разглабяне на двигателя.
                                Знаете за кво става въпрос,цилиндри,бутала ,съединители,касети и кво ли не.Отървах кожата по чудо.
                                Та мисълта ми е и Митака го каза Внимавайте със стягането!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X