Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моля Гоблин да разреши спор относно Twin air.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Моля Гоблин да разреши спор относно Twin air.

Приемам забележката!
    Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
    Джон Кенеди

Коментар

Снощи като си свалях карбуратора за профилактика с голямо задоволство установих, че в корпуса на всмукателните клапи на КТМ-ма ми които са на boyesen има заложен пуърблейд. Направи ми впечатление дори че делителната е както хоризонтална така и вертикална.
      нещо такова е
      Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Мх. Слабо вероятно да има същата функция. Това чудо не е ли след карбуратора, между карб-а и цилиндъра ? Powernow-a май беше между филтъра и карбуратора.
        Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Да след карбуратора е. Оттам сместта влиза в цилиндъра, но предполагам че има подобна функция, защото стандарните клапи мисля че са без това.
          Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Ако позволите пак ще се намеся.
            Когато е преди карбуратора има задачата да подобри смесообразуването(ебати сложния термин)-газодинамиката в самия карбуратор, а когато е след , подобрява пълненето на цилиндъра(вихрите влошават пълненето).Не случайно на "бегачките" смукателния колектор е максимално прав и освен това отвътре се полира до колкото е възможно.Идеята е първо да се избегне завихрянето и второ да се намали съпротивлението от триенето на въздушния поток със стените на колектора.
            Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
            Джон Кенеди

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X