Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моля Гоблин да разреши спор относно Twin air.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Моля Гоблин да разреши спор относно Twin air.

Понеже се опитвам да разнищя случая....
    Кажете ми кой започна спора и кой предложи баса в този му вид?
    Колкото по-бързо ми отговорите, толкова по-бързо ще раберете кой от двама ви има право.

Коментар

Колега от вече 8 години съм така (секуален роб) и дори не ми мият мотора! Прецакал съм се нещо...

7-ма? Ооо не на работа съм!

Вече съм малко по-добре след поредната доза смях - покорно благодаря за което (смеха имам предвид) - колега... ами освен да ти услужа с парфюм друго май няма какво да помогна в тоя случай И да отсрамиш добре форума ей!
      Последно редактирано от господин никой; 16-07-08, 13:33. Причина: добавка...

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро XR 600 Преглед на мнение
        Понеже се опитвам да разнищя случая....
        Кажете ми кой започна спора и кой предложи баса в този му вид?
        Колкото по-бързо ми отговорите, толкова по-бързо ще раберете кой от двама ви има право.

Иначе многоуважаваната от мен Ива, вчера изпи 1 чаша вино и започна да ме притеснява. Водиха се дълги спорове и накрая се стигна до този. Надявам се да вземете правилната страна в диспута и макар, че видимо цял един форум се страхува от Ива кх , да кажем : Не на страха !!! и да се опълчим на тиранина.

Коментар

Първоначално публикуван от zbytsam Преглед на мнение
          ... Не на страха !!! и да се опълчим на тиранина.
          по парфюм
          - Зверь, самый лютый, жалости не чужд.
          - Я, леди, чужд. Так, значит, я не зверь.

Коментар

Първоначално публикуван от iva_kx Преглед на мнение
            Хващаш се за някакви думи и срички.
            И дори не можа да ми обясниш за кво аджаба служи тоя "Twin Air" за който ми говореше ...
            Еми казах ти , че действа на принципа на Вануса , ако си спомняш-кво да направа, че не знаеш кво е Ванус.

Коментар

Иначе многоуважаваната от мен Ива, вчера изпи 1 чаша вино и започна да ме притеснява. Водиха се дълги спорове и накрая се стигна до този. Надявам се да вземете правилната страна в диспута и макар, че видимо цял един форум се страхува от Ива кх , да кажем : Не на страха !!! и да се опълчим на тиранина.
              Това е! Всичко е ясно, но и много страшно!
              Збит единственото, което мога да направя е да ти бъда консолидарен и да поема част от твойта участ като подвластен на страха и тиранина.
              Kringster, можем ли да разчитаме и на твойта помощ?

Коментар

Еми казах ти , че действа на принципа на Вануса , ако си спомняш-кво да направа, че не знаеш кво е Ванус.
                Сложил си едно В в повече.
                Писна ми да ти оправям правописните грешки!
                DCRT®

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро XR 600 Преглед на мнение
                  Това е! Всичко е ясно, но и много страшно!
                  Збит единственото, което мога да направя е да ти бъда консолидарен и да поема част от твойта участ като подвластен на страха и тиранина.
                  Kringster, можем ли да разчитаме и на твойта помощ?
                  Аз бях пряк свидетел на спора, но поради техническата си некомпетентност не можах да арбитрирам качествено на момента и... ето докъде се стигна...
                  Струва ми се обаче, че се навъдиха твърде много кандидати да поемат 'тежкото' бреме на нашия Лъв и се опасявам, че за мен място няма да остане...
                  Така че за сметка на това, ако по някакво много невероятно стечение на обстоятелствата се стигне до там да се търси подкрепа за миенето на мотора - аз съм готова да дам едно рамо
                  Последно редактирано от Kringster; 16-07-08, 14:32.

Коментар

Браво, Ели!
                    Няма само мъжете да са толкова солидарни, я
                    DCRT®

Коментар

Първоначално публикуван от Kringster Преглед на мнение
                      Така че за сметка на това, ако по някакво много невероятно стечение на обстоятелствата се стигне до там да се търси подкрепа за миенето на мотора - аз съм готова да дам едно рамо
                      Преди малко ми казаха, че Гоблин е тръгнал насам. А аз вече разбрах и заключението му от техническата експертиза относно задачата "Туин еър".
                      Така че - Ели стягай се, калта на Пасарелското трасе е много лепкава, ще ви е трудно!

Коментар

аз такива басове мога да губя всяка година.........

а на бас!!!

Коментар

И понеже се замесих в нещата, държа всичко да е ясно и точно, за да няма после "ама аз какво казах, пък ти какво разбра"..

Така че порових да видя що за чудо е "Ванос". Това което открих сякаш няма общо нито с ПауърБлейд, нито с ТуинЕър..

Първоначално публикуван от Wikipedia
                          VANOS is a combined hydraulic and mechanical camshaft control device managed by the car's DME engine management system. The VANOS system is based on a discrete adjustment mechanism that can modify the position of the intake camshaft versus the crankshaft. Double-VANOS adds continuous adjustability to the intake and exhaust camshafts.
                          VANOS operates on the intake camshaft in accordance with engine speed and accelerator pedal position. At the lower end of the engine-speed scale, the intake valves are opened later, which improves idling quality and smoothness. At moderate engine speeds, the intake valves open much earlier, which boosts torque and permits exhaust gas re-circulation inside the combustion chambers, reducing fuel consumption and exhaust emissions. Finally, at high engine speeds, intake valve opening is once again delayed, so that full power can be developed. VANOS significantly enhances emission management, increases output and torque, and offers better idling quality and fuel economy.
                          Първоначално публикуван от Технически справочник от авто-форум
                          Ванос/двоен Ванос.
                          Ванос и двоен Ванос (двоен променлив контрол на разпределителния вал) значително подобряват кривата на въртящия момент на двигателя. Особеността на Ванос и двоен Ванос е, че се влияят от положението на педала за газта, регулирайки положението на двата разпределителни вала, много прецизно. Резултатът е още по-голям въртящ момент при ниски скорости и много добро представяне при високи обороти. Намаляването на неизгорелите остатъчни газове подобрява работата на празен ход. Специални контролни схеми за подгряващата фаза подобряват работата на катализатора. Електронната система на мотора (DME) е отговорна за контрола на Ванос и двоен Ванос.
                          Първоначално публикуван от Някой от авто-форум
                          ВАНОС-а се включва в момента , в който двигателят "излезе" от режим на празен ход. Действието му се състои в промяна на положението на всмукателният разпределителен вал, като му се дава "аванс" от 12 градуса. Диапазона на действие му е от излизане от режим на празен ход до около 4.5к - 5к об/мин. (където всмукателния вал се премества на "нормално" положение). Ефекта е, както някой спомена по-горе, по-голям въртящ момент при ниски и средни честоти на въртене (и натоварване). Самата промяна на положението на разпределителният вал става посредством предавателен и хидравличен механизъм и соленоиден клапан, чрез който се подава маслото (момента на подаване и стойността на налягането се управлява от ЕКУ-то). Разбира се, има и корекции в момента и продължителността на подаване на гориво и в ъгъла на изпреварване на запалването.
                          Лъв, кажи ся така ли е?
                          Последно редактирано от Kringster; 16-07-08, 15:42.

Коментар

Ето и малко за Валвотроника, който явно е имал в предвид нашият Лъв , който отново обърка термините

Първият двигател е с обем 1.8 литра, четирицилиндров, редови, с мощност от 115 к.с. при 5500 об./мин. Максималният въртящ момент от 129 Nм се достига при 3750 оборота. Той е със системи "Валвтроник" и двоен "Ванос". Това е първият автомобил в света, в който има двигател с внедрена система "Валвтроник". Тя прави излишна дроселовата клапа и намалява с 10% консумацията на гориво. Работата на тази система може да се оприличи с човешкото дишане. При голямо натоварване човек диша по-дълбоко и по-тежко. Трябва ли по-малко въздух - човек диша по-леко. Принципът на "Валвтроник" е същият - той управлява чрез електроника и разпределители потока на газовете в двигателя.
                            Системата "Ванос" предхождаше появата на "Валвтроник" и е на разположение в по-големия 6-цилиндров, редови, 2.5-литров двигател с мощност от 192 к.с. Тя променя времето за отварянето на клапаните, а оттам и фазите на газоразпределение.(по мое мнение тука се намесваме единствено при разпределителните валове ... не че съм капацитет, ама нали за това е интернета )
                            По-големият двигател е за хората с по-спортен темперамент, защото благодарение на "Ванос" мощността от почти 200 к.с. се съчетава с 245 Nм въртящ момент, а максималната скорост достига 235 км/ч. Въпреки внушителните характеристики и динамични показатели средният разход на гориво не надхвърля 8.9 л./100 км, а за по-слабата версия този показател остава едва 6.9 литра.
                            http://www.capital.bg/show.php?storyid=208566

ПС: Някой може ли да ми обясни за този Валвотроник по какъв начин точно прави дросела излишен и на какъв принцип действа Power Blade - а и има ли нещо общо с валвотроника? Обяснение с принципа на човешкото дишане не е достатъчно добро за мен.
                            Последно редактирано от iva_kx; 16-07-08, 15:36.
                            DCRT®

Коментар

Ех, Збит братко, как можах да те оставя в тази невъзможна битка сам . Прости ми , че не бях до теб отново...

Ето че на бойното поле лежиш разбит, а врагът се гаври с твоите останки...

Дори да е така до края мъж бъди.
                              Честта те задължава да изпълниш своя тежък дял.
                              Окован във веригите на похотта ще страдаш цяла една година.
                              Не падай духом, макар и игото да бъде страшно.... дори непоносимо.
                              Знам в сърцето си, че си герой, ще издържиш. Дръж се братко, КХ-а ще падне!

Коментар

И ти недей да редиш рими, ами почвай да диплиш Валвотроника, Пауърблейда и принципните им прилики
                                И внимавай да не те заробиме и тебе
                                DCRT®

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 18,038 в 21:09 на 10-02-26.

Зареждам...
                                X