Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моля Гоблин да разреши спор относно Twin air.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Моля Гоблин да разреши спор относно Twin air.

Първоначално публикуван от iva_kx Преглед на мнение
    Ето и малко за Валвотроника, който явно е имал в предвид нашият Лъв , който отново обърка термините

http://www.capital.bg/show.php?storyid=208566

ПС: Някой може ли да ми обясни за този Валвотроник по какъв начин точно прави дросела излишен и на какъв принцип действа Power Blade - а и има ли нещо общо с валвотроника? Обяснение с принципа на човешкото дишане не е достатъчно добро за мен.

Еми как да ти се обясни не знам-то аз вчера се опитах да ти обясна за кво служи "топлия старт" на це ер ефа , ама ти си имаш мнение-после надявам се се убеди , че не е много правилно-сега за ваноси не ми се спори и обяснява.

Коментар

И ти недей да редиш рими, ами почвай да диплиш Валвотроника, Пауърблейда и принципните им прилики
      И внимавай да не те заробиме и тебе
      На друг тиранин поданик съм аз : )) На всеки мойто иго пожелавам.
      Но Збития си брат на теб предавам и те заклевам не бъди жестока!

Заради това ли нещо трябваше да се разрази тази драма ?

Коментар

Първоначално публикуван от iassen Преглед на мнение
        На друг тиранин поданик съм аз : )) На всеки мойто иго пожелавам.
        Но Збития си брат на теб предавам и те заклевам не бъди жестока!

Заради това ли нещо трябваше да се разрази тази драма ?
        Еми функцията на ваноса е да управлява потока на газовете-в случая това на снимката какво прави?

Коментар

Да, Именно за това става въпрос.
          И това НЕ Е туин еър, и няма НИЩО общо с Ванос, Двоен Ванос или Валвотроник.
          Само дето не разбирам как работи и какъв е ефекта.
          Със сигурност има нещо общо с повишаването на въздушния поток или поне регулирането му.
          Туин Еър филтрите по същество имат същата функция - да усигуряват по-добър въздушен поток.
          DCRT®

Коментар

Абе маина вие в една друга тема уж бяхте наи-големите тарикати по Горубляне и Шопско и сега ква я дочака една година хамалия.Заради един филтър.

Коментар

Тази джаджа не е ли за по-добро завихряне на въздушния поток и оттам да води към по-добро смесообразуване?

Коментар

Първоначално публикуван от zbytsam Преглед на мнение
                Еми функцията на ваноса е да управлява потока на газовете-в случая това на снимката какво прави?
                Функцията на ВАНОСА е да регулира положението на разпределителния вал и няма НИЩО общо в принципа си на работа с Пауърблейда.

Виж, Валвотроника е нещо различно, но по моите разбирания е някаква система на БМВ и представлява нещо като електронна газ и е вързана с инжекцията. И пак не се връзва.
                DCRT®

Коментар

.Крингстер,С тия дефиниции дето си ги вадите от гугъла и в най-добрия случай си ги превеждате ми приличате на българските рапери-пеят за пушки , обири и скъпи коли, а в същото време дейността , с която се занимават е далеч,далеч от лириката.

Коментар

Първоначално публикуван от zbytsam Преглед на мнение
                    .Крингстер,С тия дефиниции дето си ги вадите от гугъла и в най-добрия случай си ги превеждате ми приличате на българските рапери-пеят за пушки , обири и скъпи коли, а в същото време дейността , с която се занимават е далеч,далеч от лириката.
                    Не твърдя, че знам и разбирам,а се опитвам да се информирам възможно най-правилно. А според принципите на обективната журналистика, за да се приеме една информация за вярна, тя трябва да бъде потвърдена от най-малко три независими източника. Засега моите източници са 2 - ти и Гугъл. Търся трети.

Коментар

Първоначално публикуван от Kringster Преглед на мнение
                      Не твърдя, че знам и разбирам,а се опитвам да се информирам възможно най-правилно. А според принципите на обективната журналистика, за да се приеме една информация за вярна, тя трябва да бъде потвърдена от най-малко три независими източника. Засега моите източници са 2 - ти и Гугъл. Търся трети.
                      Е Ива е третия - разбира от топли стартове,от жила....явно и ванос е имала и знае.

Коментар

Половината тема май е за ОБЩИ ПРИКАЗКИ И ПРОСТОТИИ.Що не вземе някой модератор да тръкне нетехническите постове.

Между другото сме мерили на ДИНО старата ми Ямаха със заводски и с Twin Air филтър.Никаква разлика.Като експлоатация обаче нито един Twin Air не успях да съсипя за 2 години,а заводския си отиде.
                        offroad фен
                        1983 XL500R ->1996 XR600R ->2004 WR450F ->2008 KLX450R ->2009 BETA 450RR Factory ->2009 KTM 990 Adventure + 2013 Husaberg FE450
                        TOYOTA Hilux 3.0 D-4D

Коментар

A трябва ли да го имаш, за да го разбираш?
                          Или реципрочно - това, че го имаш значи ли, че го разбираш?
                          Специално ти потвърждаваш, че отговора и на двата въпроса е НЕ.
                          DCRT®

Коментар

И ти недей да редиш рими, ами почвай да диплиш Валвотроника, Пауърблейда и принципните им прилики
                            И внимавай да не те заробиме и тебе
                            Ох Иве, моля те недей!

Ами и аз да ви о*** хубавата темичка
                            Я да я видя в кой раздел сте я цвъкнали, ааа техн. дискусии...Ц Ц Ц научих нещо ново за Би еМ дабълЮ...
                            Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

A трябва ли да го имаш, за да го разбираш?
                              Или реципрочно - това, че го имаш значи ли, че го разбираш?
                              Специално ти потвърждаваш, че отговора и на двата въпроса е НЕ.
                              Ми желателно е щото иначе виж какво става.Да ми говоиш, че топлия старт в Хонда ц рф е "декомпресор" и че нямало как да вкарва въздух,дами говориш и че жилата със суха смазка нямат таква,както и да ми твърдиш, че жило се смазва,а не се сменя-ок.Сега и за ванос-и говориш...пак те питам обясни на мен нарезабиращия как изглежда визуално ваноса, ама ще те помоля да не търсиш в гугъл преди да отговориш, че няма..

Коментар

За декомопресора ти казах че не съм сигурна. Мислех че е ръчен, а то се оказа че е центробежен. Но ти и за това имаше отговор - каза че само "старите" мотори имали декомпресор
                                Жило че не се смазва според теб забелязах, съединителя ти не можах да го стисна и с две ръце
                                За това дали се смазват жила нека друг да се изкаже. Аз няма да говоря повече.

Ти, след като знаеш как изглежда ВИЗУАЛНО ваноса, ми обясни как работи. Можеш да ползваш гугъл - полезно е от време на време и ти препоръчвам да го ползваш преди да даваш примери с недочут термин за нещо, което надали разбираш.
                                DCRT®

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 18,038 в 21:09 на 10-02-26.

Зареждам...
                                X