Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моля Гоблин да разреши спор относно Twin air.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Моля Гоблин да разреши спор относно Twin air.

Първоначално публикуван от zbytsam Преглед на мнение
    .Крингстер,С тия дефиниции дето си ги вадите от гугъла и в най-добрия случай си ги превеждате ми приличате на българските рапери-пеят за пушки , обири и скъпи коли, а в същото време дейността , с която се занимават е далеч,далеч от лириката.
    Кой го казва "))) ?
    Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Първоначално публикуван от iva_kx Преглед на мнение
      За декомопресора ти казах че не съм сигурна. Мислех че е ръчен, а то се оказа че е центробежен. Но ти и за това имаше отговор - каза че само "старите" мотори имали декомпресор
      Жило че не се смазва според теб забелязах, съединителя ти не можах да го стисна и с две ръце
      За това дали се смазват жила нека друг да се изкаже. Аз няма да говоря повече.

Ти, след като знаеш как изглежда ВИЗУАЛНО ваноса, ми обясни как работи. Можеш да ползваш гугъл - полезно е от време на време и ти препоръчвам да го ползваш преди да даваш примери с недочут термин за нещо, което надали разбираш.
      Ти мотор мой ли си виждала или си виждала мотор за продаване?Кой точно мой мотор видя???? Еми много ясно, че няма да смазвам жила, да вкарвам разни далавери и побългарявания-след като мотор се продава ще си стои такъв какъвто е - просто щото нямам практика да замазвам очите на купувача със смазвания,,боядисваници и подобни???

Ми нямат в този аспект,който горихме-декомпресора да е от лостчето,за което ти ме убеждаваше, че е декомпресор.

За Ванос няма какво да ти обяснявам- функцията му я пише навсякъде

Коментар

Мдааа... работата отива на бой...
        Предлагам среща на боксовия ринг, ако ми имате доверие и двамата, да се цаня за съдия... С уговорката, че съдията не бива да се бие!

П.П. Ива, сега е момента, докато още не се е оправил, да компенсираш горе-долу по-тежката му категория...
        Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
        Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Никакви боксове и рингове! Темата си има точно и ясно предназначение! Само да я зърне Goblin!

И да не забравяме - четка и парцал или парфюмче! А сега да ви видя и двамата!
          Последно редактирано от господин никой; 16-07-08, 20:48. Причина: Добавка!

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
            Мдааа... работата отива на бой...
            Предлагам среща на боксовия ринг, ако ми имате доверие и двамата, да се цаня за съдия... С уговорката, че съдията не бива да се бие!

П.П. Ива, сега е момента, докато още не се е оправил, да компенсираш горе-долу по-тежката му категория...
            Хехехехе това да не е компютърна програма или медицинска техника.

Im on point

Коментар

Гоблина празнува че смъкна температурата под 40 градуса преди малко и се добра до компютъра.
              Ива е права, Збития не. Twin Air е филтър.
              Тая пластина дето я показвата я има под сто различни имена. Разделя потока въздух на две, така при малко повдигане на шибъра на карбуратора няма вредно завихряне на въздушния поток в смукателния колектор. Де факто все едно ти слага два колектора.
              Това е, до нови срещи, моя милост - бегом към леглото.
              Издъних се на Тюринг теста

Коментар

E тоя Goblin уби всичко, стана написа два реда и всичко прпадна. А беше започнало да става интересно!

Коментар

Виновен е Десо.Предлагам да го обвиниме него-и без това тая седмица му е тръгнало да е виновен за всичко.Виновен е че няма кросово АТВ,сигурен съм , че няма и Ванос-за това ВИНОВЕН Е ДЕСО.

Десо, не знам какво ще правиш-ще ме каниш във Враца да карам с тебе и да ми покажеш това-онова ли.... не знам.

Коментар

Първоначално публикуван от zbytsam Преглед на мнение
                    Виновен е Десо.Предлагам да го обвиниме него-и без това тая седмица му е тръгнало да е виновен за всичко.Виновен е че няма кросово АТВ,сигурен съм , че няма и Ванос-за това ВИНОВЕН Е ДЕСО.

Десо, не знам какво ще правиш-ще ме каниш във Враца да карам с тебе и да ми покажеш това-онова ли.... не знам.
                    Колега - ако си я закъсал за парфюм офертата е все още валидна! А Десо не го набърквай сега в тия "Междузвездни войни". После чакаме отзиви от iva_kx как си защитил титлата!

О времена, о twin air...
                    Последно редактирано от господин никой; 17-07-08, 02:47. Причина: Поста по-долу :) Колега спри, че здрава мивка няма да остане по софийско! :)

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                      Гоблина празнува че смъкна температурата под 40 градуса преди малко и се добра до компютъра.
                      Ива е права, Збития не. Twin Air е филтър.
                      Тая пластина дето я показвата я има под сто различни имена. Разделя потока въздух на две, така при малко повдигане на шибъра на карбуратора няма вредно завихряне на въздушния поток в смукателния колектор. Де факто все едно ти слага два колектора.
                      Това е, до нови срещи, моя милост - бегом към леглото.
                      Изобщо не е така и макар , че разбираш някои неща,на други места си личи, че не си тунинговал много.Туин еъра(Туин - близнак се използва за съвсем други неща. Лошото е че за да използваш екстрата на туина-близко до акъла, че трябва да сте 2 мотора. Ще попиташ защо? Еми ще те светна: Значи като сте два мотора и не ти достига въздух да запалиш-съоръжението дърпа въздух от мотора на приятеля ти и няма ядове. Хем не се хаби околната среда, хем на балъците,дето нямат туин еър мотора не им пали и ти дишат прахта на старта.Прави им сечено с други думи. Толкова ли не ви прави впечатление, че нарочно на стартовете в мотокроса пускат по 40 мотора? Това се прави именно заради туин еъра -да няма ощетен. За величието на откритието Туин еър говорят редица исторически факти-например един от най-касовите сериали"Туин пикс" не случайно е наречен така. На Дино-то на Гълъбин не е отчело нищо, защото е закачил само 1 мотор.Я да закачи два да видите какво става. Единственото кофти на туин еъра е , че завреш ли се на Витоша-става много гадно. Това е защото дори на малките деца е известно , че от Витоша по-високо няма и съответно въздуха там е рядък. На дисплея на джи пи ес-ите даже изписва цифрова сигнализация на туин еъра: 911- прочети в книжката на устройството-превежда се: Къде се завре бе , наркоман?,като веднага след това ти изписва : Dont f.ck with Twin air.

Коментар

Първоначално публикуван от roumen5 Преглед на мнение
                        Е , сред моторджиите Twin air е класика във филтрите, особено за въздух, но самото понятие може да означава още стотици неща. Има такива помпи за гуми, надуваеми легла и какво ли не...
                        Виждам , че вие сте компетентен журналист и бих искал да подам запитване,тъй като отворихме тема за наименования и защото в момента спорим отново с друга моя приятелка и така и не стигаме до отговор: Въпросът ми е-чували сте за видния сръбски наркобос Куйович,нали? Интересува ме след като това е фамилията на господина, то как се е казвал дядо му и като минава по централната улица на Ниш, останалите сърби възкликват ли: " Ей го стария Куй"???????

Коментар

Утрото било по-мъдро от вечерта... особено ранното...
                          Чета си темата и си мисля, че zbytsam все повече заприличва на Езоп... отначало с басните, ама с осъвремененото си наименование - бюлетини, сега е на път и роб, макар и сексуален, да стане...
                          Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                          Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
                            Утрото било по-мъдро от вечерта... особено ранното...
                            Чета си темата и си мисля, че zbytsam все повече заприличва на Езоп... отначало с басните, ама с осъвремененото си наименование - бюлетини, сега е на път и роб, макар и сексуален, да стане...
                            А набих ли филм?

Коментар

Виждам , че се е заформил доста интересен спор,та бих искал да взема отношение.
                              За да се обяснят понятията Ванос,пауърблейд и спортен филтър е необходимо човека отсреща да има поне малко общи технически познания и известен опит с двигатели.Тъй като виждам доста странни мнения , ще се опитам да го обясня популярно(да ме извинят колегите ако на моменти се изразявам прекалено повърхностно).
                              Всяка една фирма производител си кръщава собствените изабретения и може да съди другите ако ги използват(пример Фолксваген Пасат Вариант ,Ауди Авант , БМВ Туринг означават все едно и също-КОМБИ).Ванос е система на БМВ , която при другите марки се подвизава под други имена(например Хонда Сивик-Витек и т.н.) , но поради това че БМВ първи са я внедрили(поне така мисля) тя се е наложила като нарицателно име.Как действа:
                              двигателя работи със смес от въздух и гориво.Кога точно ще влезе и излезе сместа от цилиндъра зависи от всмукателните и изпускателни клапани(дотук нищо ново).Кога ще се отворят съответните клапани зависи от положението на разпределителния вал.Той пък от своя страна е зацепен към коляновия чрез ангренажната верига.Изключително важно е разпр. и коляновия вал да са синхронизирани един спрямо друг.В противен случай двигателя не работи като хората(например като "прескочи зъб").В класическите двигатели РВ и КВ за зацепени в едно и също положение един спрямо друг независимо от оборотите.Единствения начин да се промени положението на РВ спрямо КВ е да се разглоби двигателя и да се презацепи ангренажната верига.При системата Ванос има възможност да се променя положението на РВ спрямо КВ докато "двигателя работи".Това става чрез различни механизми при различните двигатели-чрез центробежен механизъм,чрез хидравличен механизъм и т.н.-зависи кой производител коя система е сметнал за най-удачна.По този начин може да се променя момента в който се отварят или затварят клапаните (в зависимост от оборотите на ДВГ) и така да се постигне по добра работа на двигателя.До известна степен ваноса може да се сравни с центробежния или вакуумния регулатор на делкото(устройствата от които зависи изпреварването на запалването-аванса-знаете предполагам , че при по-високи обороти искрата се подава по-рано , от колкото при по-ниски обороти).
                              Пауърблейд-а има съвсем друга функция.Както виждате на снимката той се поставя на всмукателното отверстие на карбуратора.Как работи:
                              Както писах по-горе ДВГ работи със смес от въздух и гориво.За да работи добре е много важно те да са в правилното съотношение при различните обороти и натоварвания на двигателя.Устройството което отговаря за това е именно карбуратора.Той до много голяма степен е аеродинамична , а не механична машина.Механичните устройства при него са поставени с цел подобряване на неговата работа в различните режими,но основното го върши аеродинамиката.В аеродинамиката са познати два осн вида потоци-ламинарен и турболентен.Ако мислено разделим въздушния поток на слоеве , то при ламинарния поток слоевете са успоредни , докато при турболентния са разбъркани т.е. получва се така нареченото завихряне.Винаги(или почти винаги) целта е потока да е ламинарен,независимо дали става дума за обтичане на самолет,автомобил или карбуратор.Умишлено всмукателните тръби (колектори) на всички машини се правят с възможно най малко завои-просто завоите създават завихряне.Освен кривките , завихряне създават и стърчащи части , затова на много автомобили дръжките на вратите ,например, са потопени в самата врата а не стърчат навън.Патили казват , че багажник за ски поставен на покрива на автомобил вдига разхода с около 2л на 100 км.Причината е именно турболенцията която създава и така влошава обтичането на автомобила като цяло.Идеята на пауърблейд-а е да изправи потока и да го направи ламинарен.По този начин се подобрява вътрешната аеродинамика на карбуратора и той работи по-добре , особено в ниски обороти където скоростта на потока е ниска.
                              Спортния филтър просто пропуска повече въздух(без да се намалява почистването му-поне при марковите филтри) и по-добре захранва двигателя(подобрява се пълненето).
                              Тук искам да разкажа един случай от моята практика.Колегата ми има скутер Пежо.При някакво падане на предишен собственик , филтърната кутия е станала на парчета и е сложен "спортен" филтър(от Илиенци).Скутера само имитираше работа.След цяла вечер разглеждане на карбуратора и пипане на настройките стигнах до заключението , че въздушния филтър е прекалено отворен , двигателя налапва страшно много въздух и не му достига бензин.След като омотах филтъра с хартиена лепенка,нещата се промениха коренно.Понеже колегата ми е дзифтар и не му се даваха пари за кутия се наложи да импровизирам.Решението беше "бленда".Ролята на бленда изигра пластмасова капачка от Кока Кола.Просто я нанизах на всмукателния отвор на карбуратора и и изрязах дупка с големина доста по-малка от тази на смукателя(намалих въздуха).Всичко това с ясното съзнание , че ще създава турболенция и е възможно мотора да не работи както трябва или изобщо да не ще да работи.ДВГ заработи много по-добре от преди(не така като исках , но за без пари-толкова), но се получи точно този ефект за който говорех по-горе-загуби мощност в ниските обороти.Има едно първоначално замисляне и чак тогава започва да ускорява.Това се дължи именно на завихрянето в дифузора на карбуратора.
                              Като обобщение-и трите устройства(Ванос,пауърблейд,спортен филтър)служат за повишаване на мощността и подобряване на работата на ДВГ , но нямат нищо общо по между си и като устрайство и като начин на работа.
                              Спортен въздушен филтър-увеличава въздушния поток.
                              Пауърблейд-подобрява смесването на въздуха и бензина.
                              Ванос-променя момента и времето в което въздуха влиза в цилиндрите.
                              Всяко едно устройства работи независимо от другите и не се влияе от тях.
                              Честно казано не съм чувал за Валвотроник и не бих да го коментирам.
                              Надявам се да съм бил полезен.
                              Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
                              Джон Кенеди

Коментар

Първоначално публикуван от ЕМО Преглед на мнение
                                Ванос е система на БМВ , която при другите марки се подвизава под други имена(например Хонда Сивик-Витек и т.н.) , но поради това че БМВ първи са я внедрили(поне така мисля)
                                ...Не не не не ама моля ви се не !!! VTEC е първата такава система, появява се на Хонда на вътрешния японски пазар в далечната 1988 година. Става въпрос за пълния състезателен VTEC на двата вала, а не на икономичните му подварианти появили се по-късно.

BMW вадят Vanos-а 1992ра година, "наопаки" - първо икономичен вариант който лови само един вал, и по-късно - пълен Vanos на М5 цата или на М3-ката, не знам, не съм по баварците.

Правдата възтържествува. Бегом в леглото.
                                Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 18,038 в 21:09 на 10-02-26.

Зареждам...
                                X