Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Иридиева(IRIDIUM) свещ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Иридиева(IRIDIUM) свещ

Аз само за пълнота да обявя, че на моя генератор проблемите му не бяха от иридиевата свещ. Като излях водата от карбуратора, тръгна без уговорки.

Коментар

Първоначално публикуван от danail_3 Преглед на мнение
      Това за каква Хонда, щото аз исках да си купя за Хр -а иридиева, но продавача гледа в някакви каталози и каза, че за тази Хонда няма иридиева свещ, та взех някаква NGK даже една буква от каталога липсваше на свещта?
      Вероятно проблема е бил в компетентността на продавача. От доста време не разчитам на продавачите да ми кажат какво да си купя, а ходя подготвен с марка, модел и т.н. на частите. За щастие всички големи производители си имат каталози в интернет и човек може да си провери какво точно му трябва.
      Иридиевите версии на НЖК имат IX зад модела, примерно моите са CR9E, а иридиевата е CR9EIX. От доста време карам само с иридиеви свещи и не съм имал проблеми, изгърмели свещи, проблеми с палене и т.н. Един комплект ми изкарва около 50 хил.км. Каръл съм и с Денсо и с НЖК, не видях разлика.
      В интернет са доста по-ниски цените от тези по нашите магазини, за моите тук искат 30+ лв, по английско са 6 паунда (т.е. наполовина). Ако бях с една как да е, ама за четири идва в повечко "надценката".
      А за акумулаторите, правилната марка е "Motobatt", едни жълтички на цвят. Технологията им е AGM и са много добри, само дето са малко по-скъпи (но си струва от всякъде).

Ето каталога на НЖК: http://www.ngkpartfinder.co.uk

Коментар

Някой карал ли е със свещ PLATINUM?Дайте някакви отзиви какво представлява?

Коментар

По-евтин (ама малко) и по-ранен вариант на иридиевите.

Коментар

Аз съм с такива , но на колата ( хонда - заводски излиза с платинени , 93 г. ) . Когато я взех беше с обикновени , явно заради цената . След 2 месеца ги смених , защото тук нашите търговци явно си мислят , че падаме от небето . Взех ги от САЩ и с доставката до тук излязоха почти 2 пъти по-евтини . Пали перфектно , даже и след продължителен престой . 8000 об/мин вдига безпроблемно . Четвърта година им е - не съм ги развивал даже .

Коментар

Въпросът ми е,че в Английския ибей се продават 2 свещи ДЕНСО платинум за 13.95 паунда с безплатна доставка до България.Струва ли си да се вземат или по-добре иридиум?

Коментар

Първоначално публикуван от Tosland Преглед на мнение
                Въпросът ми е,че в Английския ибей се продават 2 свещи ДЕНСО платинум за 13.95 паунда с безплатна доставка до България.Струва ли си да се вземат или по-добре иридиум?
                Никое превозно средство тук из Форума няма тепърва да се кара толкова дълго, че да си проличи разликата между платинени и иридиеви свещи.

Коментар

Благодаря за информацията!!

Коментар

Колеги някой с инфо каква е разликата м/у NGK Laser Iridium и NGK Iridium IX?Попаднах на изкушаваща цена за този вид свещи в оня сайт дето всичко се продава.Само 21лв бройката.Възможно ли е да са ментета?

Коментар

http://www.ngksparkplugs.com/pdf/DYK...idium%20IX.pdf
                      Първоначално публикуван от NGK
                      These two plugs perform similarly, due to their fine wire tip design, but the service interval is different; the Laser Series are typically designed to last 80 to 100 thousand miles, where as the Iridium IX spark plugs are designed to last 40 to 50 thousand miles
                      Накратко: държат се приблизително еднакво, но живеят различно - "Laser" са за 80-100 хиляди мили пробег и са проектирани за първоначално вграждане от производителите на автомобили, а IX се сменят на 40-50 хиляди мили и се продават само на масовия пазар за ентусиастите.
                      Конструктивно, разликата е че на Laser модела електродът за маса (големият) има платинено покритие.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X