Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Иридиева(IRIDIUM) свещ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Иридиева(IRIDIUM) свещ

Абе няма кво да кажа. Denso е марка, вярно че са малко скъпички, но марка. Аз да ти кажа карам с Bosch с три електрода и съм доволен. Карах с Beru и не са избили, явно не бяха ментаци. Карал съм и с VMZ 8 и освен по-краткия пробег не съм имал ядове. По важното е да е точната свещ, и точна регулировка.

Коментар

Да кажа и моя малък опит с иридиевите свещи.Бях сложил преди време на една ямаха тт600 и определено имаше разлика,не във вървенето а в паленето.Мотола преди студен палеше от второто ритане а след смяна на свеща пощна да пали от първото ритане и на празен ход тоя вибриращ стар двигател почна да работи като лека кола,супер устойчиво без никакви колебания.Както каза във вървенето нито в разхода не намерих разлика.
      0 8 76 36 8 542

Коментар

Айде и едно негативно мнение - преди 2 години си взех иридиева свещ от Луис /Германия/ за старата ми Хонда точно с намерението да й облегча малко живота. След известно време се получи точно обратното - взе да пали трудно, дали се дължи само на свеща не мога да кажа, но преди това 4 години си карах без никакви проблеми със стандартни свещи. Оказа се, че ЦДИ-то ми е за ремонт, след което направо си купих друго втора употреба. Направих някаква връзка с иридиевата свещ и отидох в Хонда да си купя оригинална, там като чуха, че съм карал с иридиева ми казаха, че това е грешка и тя не е подходяща за старата ми "баба Яга" - дали е вярно на 100% не знам, но мотора вече не пали като преди за съжаление, особено след по-дълъг престой.
        Honda XL600LM, 1987
        Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
        Jeep Renegade Trailhawk, 2.0 Multijet 2, 2016

Коментар

Първоначално публикуван от Edo Преглед на мнение
          ...Оказа се, че ЦДИ-то ми е за ремонт, след което направо си купих друго втора употреба.
          Не се сърди на иридиевата свещ, не е от нея.

Иридиевите свещи често прикриват проблеми в запалителната уредба докато проблемите станат големи.

Коментар

Айде и едно негативно мнение - преди 2 години си взех иридиева свещ от Луис /Германия/ за старата ми Хонда точно с намерението да й облегча малко живота. След известно време се получи точно обратното - взе да пали трудно, дали се дължи само на свеща не мога да кажа, но преди това 4 години си карах без никакви проблеми със стандартни свещи. Оказа се, че ЦДИ-то ми е за ремонт, след което направо си купих друго втора употреба. Направих някаква връзка с иридиевата свещ и отидох в Хонда да си купя оригинална, там като чуха, че съм карал с иридиева ми казаха, че това е грешка и тя не е подходяща за старата ми "баба Яга" - дали е вярно на 100% не знам, но мотора вече не пали като преди за съжаление, особено след по-дълъг престой.
            Чисто съвпадение . Тези в Хонда естествено са ти казали , че е грешка за да ти продадат тяхната . А как разбра , че комутаторът ти е за ремонт ?

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
              .... не запали с добро, още не съм го гледал.
              Савецки ли е и той?
              "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                Савецки ли е и той?
                А не.
                При мен савецките неща работят.

Коментар

п.п. при мен целият автопарк е с иридиеви свещи, 3х Рено и един УАЗ. Преди и на двете Лади имаше.

Единствена беда от тези свещи е че двигателят работи гладко даже и когато настройката за смес или момент на запалване е съвсем оплескана. Съответно човек не чувства непосредствен подтик да я оправи.

Коментар

На мазда 6 с 2.3 двг. 2007 г. оригиналните свещи иридиеви ли са?
                    Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Днес я монтирах на мотора(иридиевата),паленето от стартер след монтажа мигновено,направо бях очарован.Равномерна работа в гаража дори без смукач няколко секунди,опънах го веднага след заработване на мотора,покарах го малко ма много студ и беше за кратко(около 18 часа беше теста).Старата NGK обикновена,беше половината керемидена(чиста),половината черна(мога да снимам с огледално рефлексния при интерес).Утре имам малко къщна работа и няма да мога да раздвижа по-стабилно,но при първо по-сериозно каране ще пусна отзив.

Коментар

Първоначално публикуван от pe6o74 Преглед на мнение
                        Чисто съвпадение . Тези в Хонда естествено са ти казали , че е грешка за да ти продадат тяхната . А как разбра , че комутаторът ти е за ремонт ?
                        При почукване по корпуса гаснеше, отворих го да го презапоявам - уж го направих, но след това си купих и един втора употреба за по-сигурно! Сега имам комутатори на корем, но предишното палене не се върна - след месец престой на стартер върти, но бързо пада акумулатора /купих нов Варта - същата работа/, иначе с ритане си пали от втори-трети път. Погледнах и стартера със зъбчатките, но не виждам проблем.
                        Honda XL600LM, 1987

Коментар

При почукване по корпуса гаснеше, отворих го да го презапоявам - уж го направих, но след това си купих и един втора употреба за по-сигурно! Сега имам комутатори на корем, но предишното палене не се върна - след месец престой на стартер върти, но бързо пада акумулатора /купих нов Варта - същата работа/, иначе с ритане си пали от втори-трети път. Погледнах и стартера със зъбчатките, но не виждам проблем.
                          С Вартата си уцелил греда, като мен. За напред ще се въздържам от услугите на тази марка акумулатори
                          SUZUKI DRZ SuperMoto

Никога няма втори шанс да направиш първо впечатление ...

Коментар

Първоначално публикуван от Helik Преглед на мнение
                            С Вартата си уцелил греда, като мен. За напред ще се въздържам от услугите на тази марка акумулатори
                            Що?!Аз съм много доволен!Да не са те "лъзнали" от магазина който си го взел!

За мен вартата са една от най-добрите марки!
                            HONDA DOMINATOR 650
                            ОРЕЛ ASTRA
                            РСПБЗН-Приморско

Коментар

Първоначално публикуван от Ангел Иванов/sereco1/ Преглед на мнение
                              Що?!Аз съм много доволен!Да не са те "лъзнали" от магазина който си го взел!За мен вартата са една от най-добрите марки!
                              2 бр. за мотоциклети Варта фън старт сдадоха багажа на различни машини. Единия ми го смениха защото го рекламирах още на 4-тия месец, а другия беше направил близо 7 месеца и след зимата като запалих мотоциклета и гледам, че стопа мига. А гаранцията е само 6 месеца.
                              Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от Helik Преглед на мнение
                                Абсолютно! Взех Вартата защото беше най-скъпата, с поръчка и един ден чакане, но като я видях - същия корпус като на старият ми акумулатор /Saiko ли беше, купуван от Louis/ просто с надпис Варта! Пали точно както изглежда - зле!
                                Honda XL600LM, 1987

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X