Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Yamaha xt 600 Проблем с цилиндър

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Yamaha xt 600 Проблем с цилиндър

Значи ето ти накратко ред по ред какво се прави първо сегментите са слагат много внимателно да не се счупят,ако не си сигурен отиди при някои които е слагал сегменти на бутало.Първия сегмент е с острите ръбове и се слага наи отгоре,има означение с буква тя е откъм челото на буталото.Втория сегмент е този с гладките ръбове тои при мен нямаше означение така че го слагаш както искаш,освен ако няма буква тя е нагоре.Маслените предполагам знаеш как се слагат,и сегментите ги разпределяш така че сцепената част да не се засича с другия,на около 180градуса.Буталото се надява на цилиндъра сус спецялна свиваща сегментите скоба,много внимателно и нанеси малко масло за да приплъзнат по лесно.На капака на главата има само силикон нанесен много тънко и много внимаваи да не запушиш маслената магистрала.Накрая преовери дали всичко се върти леко, провери и хлабината на клапаните.

Коментар

Ясно Когато го сглобя ще пиша какво е станало

Коментар

ШлаЙфах цилиндъра, но човекът от Левуново ми каза, че този хромираният сегмент се слага пръв, а тоЙ е с гладки ръбове - прав ли е или ?
        Последно редактирано от viki terzieva; 12-02-13, 17:59. Причина: правопис и пунктуация

Коментар

Re: Yamaha xt 600 Проблем с цилиндър

Намери си едно сервизно ръководство и прочети.
          Погледнах едно кратичко описание и там за XT600Z сегментите са: с обли ръбове - първи, с прави ръбове - втори.
          Погледни този линк, има разни ръководства http://moto-andalucia.com/articles/manual-downloads/
          A Lone Rider

Коментар

Колега по-добре потърси опитен човек да ти го сглоби и да знаеш , че няма да има проблеми , защото сбърка ли се нещо после може двойно да дадеш за ремонт , впрочем от къде си ?
            Нukога не се отkазвай от нещо nредu да uзnробваш всuчкu възможнu начuнu , за да го nостuгнеш !

Коментар

Вече го сглобих ще качаснимки.Мисля на 400 -500 км дамусменя масолото и масленфилтър

Коментар

Първоначално публикуван от Daemon94 Преглед на мнение
                Вече го сглобих ще качаснимки.Мисля на 400 -500 км дамусменя масолото и масленфилтър
                Аз на моя 2-резервоара жалене даже много не го карах дълго да не загрява и после смених масло и филтър.
                Нukога не се отkазвай от нещо nредu да uзnробваш всuчкu възможнu начuнu , за да го nостuгнеш !

Коментар

Мани сега като прочетох че хромирания е първи и аз се разтърсих и наистина е първи,извинявам се че те подведох дори моите са объркани утре ще го разглабям да ги завъртя.Толкова пъти питах дори и този дето ги продава и всичките все с острите ръбове отгоре,наистина ти се извинявам че те подведох и аз съм бил подведен разтърсих се тая вечер и хромирания е отгоре заради по малкото разширение което прави.

Коментар

Не се притесняваи аз все още не го бях сглобил Само да питам ти с какво масло караш мотора понеже скоро ще го сменям в момента го карам с yacco 15w50 полусинтетика но мисля да си взема мотул 5100 15w50 полусинтетика

Коментар

Аз обърнах сигментите още в събота палих си го бомба е,говорих и с тези дето ме подлъгаха по обстоино и си показа кои какво от къде научил,добре че ти го вметна и аз обърнах внимание да не се получи още по голяма верижна реакция от объркване.Маслото с което съм карал досега е наи различни видове,мотул,мобил,репсол,наливно 20w50.Понеже сме с въздушно охлаждане аз съм си избрал да е 20 на 50 а марката ти си избираш,сега мисля да си взема на мобил.Но мотула за мен е много готино масло спор няма.

Коментар

Трябва ми филтърна кутия някой ако има да се обажда

Коментар

Имам 1 въпрос относно клапаните.Регулирах ги всмукателни на 0.10 испускателни на 0.15 гледам в мотодата пише всмукателни от 0.05-0.10 а испускателни 0.12 -0.17 дали несам пуснал много голям луфт на всмукателните ?

Коментар

Здрасти .Аз след намесата последната с обръщането на сегментите оставих клапаните малко по хлабави,иначе все ги правих максимално обрани и това сякаш е грешка,сега с по голяма хлабина мотора върви перфектно.Това ще рече смукателни около 0.10-0.12 изпускателни 0.15 някъде.Идеален е така.

Коментар

Винаги е по-добре да хлабави , а ако са много натегнати не е добре да знаеш.

Коментар

Колеги трябва ми спешно десен капак за двигателя.По време на едно преходче паднах и се спука капачето на масления филтър и резбите с които е захванато

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X