Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Yamaha xt 600 Проблем с цилиндър

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Yamaha xt 600 Проблем с цилиндър

Благодаря колега сигорно ще взема този за еднократна употреба защото в момента нямам 100 лв излишни.А да имаш представа колко да натегна тези гаики на главата.От наколко дни питам някои знаели ще съм много благодарен

Коментар

Първоначално публикуван от Daemon94 Преглед на мнение
      Благодаря колега сигорно ще взема този за еднократна употреба защото в момента нямам 100 лв излишни.А да имаш представа колко да натегна тези гаики на главата.От наколко дни питам някои знаели ще съм много благодарен
      Оборот и половина назад след като превърти,ти сериозно ли мислиш че някой ползва тия глупости с натягането на точните килограми.

Коментар

Оборот и половина назад след като кое превърти нещо не те разбрах ?

Коментар

Първоначално публикуван от Daemon94 Преглед на мнение
          Оборот и половина назад след като кое превърти нещо не те разбрах ?
          След като замажеш резбата.

Коментар

Как ще натягам докато се замаже резбата тази резба да не е за 1 ден ?

Коментар

Затягаш докато превърти резбата . После развиваш 1,5 оборота . Така правят всички тесни специалисти и големи "майстори" . Ако искаш да си по-различен си изтегли ръководство - там ще намериш много отговори на въпросите си . Така правят всички средни и малки майстори . Отговора и на този твой въпрос го знам , но този път ще те оставя сам да го намериш .

Коментар

Благодаря че ме караш да помисля ще гледам да сваля някое ръкоиводство дано намеря

Коментар

Мисля че намерих.Затягат се на 2.9 килограма Прав ли съм ?

Коментар

Първоначално публикуван от hristo jivota Преглед на мнение
                    Оборот и половина назад след като превърти,ти сериозно ли мислиш че някой ползва тия глупости с натягането на точните килограми.
                    Ами Ице, срам не срам ще си призная, аз ползвам тия глупости дори когато сменям маслото на двигателя.
                    Болтовете на масления филтър затягам на 0,10Nm, на цедката 0,15Nm а пробката на 0,20Nm.... ....
                    Така са ми го написали едни чичковци дето са ходили на училище повече от мен, ма не знам, ако кажеш няма да ги слушам повече.

Коментар

Той Живота не стяга така, Щот Калама му стяга СУЗАНА както трябва-иначе досега да е сплела (червата) неиде из централния балкан.
                      XR600R-96

Коментар

Първоначално публикуван от Chinela Преглед на мнение
                        Ами Ице, срам не срам ще си призная, аз ползвам тия глупости дори когато сменям маслото на двигателя.
                        Болтовете на масления филтър затягам на 0,10Nm, на цедката 0,15Nm а пробката на 0,20Nm.... ....
                        Така са ми го написали едни чичковци дето са ходили на училище повече от мен, ма не знам, ако кажеш няма да ги слушам повече.
                        Слагай локтайт за всеки случай.

Коментар

Toва е една от причините за побългарените двигатели и предници.Няма нашенски мотор който да няма прецакани резби.
                          Повечето детайли са алуминий и много лесно се пренатяга и на боклука после !!!
                          Както казва Чинелчето, някой чичко го е написал, и най вероятно ще е малко над бай Ганьо !!!

Коментар

Първоначално публикуван от hristo jivota Преглед на мнение
                            Слагай локтайт за всеки случай.
                            Иронията ти в случая е крайно неуместна, не мислиш ли???
                            Ако не можеш да помогнеш с нищо на колегата Daemon94, поне не му пълни темата с ......

Коментар

Иронията ти в случая е крайно неуместна, не мислиш ли???
                              Ако не можеш да помогнеш с нищо на колегата Daemon94, поне не му пълни темата с ......
                              Нали се сещаш че на колегата мотора не е като твоят чисто нов а сигурно вече е 10-а употреба,преди това кой как и колко е стягал един господ знае,и гаранция има изметване на материала и ако ползва динамометричен ключ по оригинални заводски сглобки просто ще тече като лейка.Помисли по този въпрос.Затова му дадох съвет да не се занимава с глупости,достатъчно е само да си намери кадърен майстор който е в час със задачата.Това със точните килограми става когато се шлайфат всички повърхности после оригинални гарнитури и работата ще стане.

Коментар

Това ще правя де сичко зимам ново и вече мисля че разбрах колко да ги стягам на 2.9 кг а одолу цилиндъра на 4 и нещо ще видя допълнително.Не се карайте заради мен аз няма да тръгна нарочно да замазвам резбите.Поради това че бяха замазани си взех нов цилиндър

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X