Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Yamaha xt 600 Проблем с цилиндър

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Yamaha xt 600 Проблем с цилиндър

Това бутало какв ви се струва ще стане ли за моя мтор http://v-moto.net/index.php?page=sho...mart&Itemid=30

Коментар

Първоначално публикуван от Daemon94 Преглед на мнение
      Това бутало какв ви се струва ще стане ли за моя мтор http://v-moto.net/index.php?page=sho...mart&Itemid=30
      Ще стане ако измериш колко е цилиндъра и поръчаш съответния размер.
      Нukога не се отkазвай от нещо nредu да uзnробваш всuчкu възможнu начuнu , за да го nостuгнеш !

Коментар

Цилиндъра ми е 95мм ще поръчам 95.50 и ще го шлайфам дано мога да го сглобя до седмица и половина

Коментар

Ти как премери че цилиндара е 95мм.,с шублера не става.Най- добре майстора който ще ти шлайфа цилиндара да го замери и той да каже дали има нужда от шлайф или само хонинг.На твойто бутало какво му е,ако не е замазано или износено,разхлопано в буталния болт или в каналите на сигментите-може да си го ползваш-само едни сигменти и си готов,но това също трябва да го замери майстора.Това бутало което си посочил се увери наистинали е комплект със сигментите или комплекта за таз цена вклюкчва само бутален болт и зегерки.
          XR600R-96

Коментар

Вече един път му сменях само сегменти но ми се повреди резбата на 1 от шпилките и като го отворих видях че първия сегмент е износен и сега реших направо да го шлайфам ново бутало и сегменти .Иначе предния път цилиндъра го мереше майстор и каза че не е износен.Мисля че буталото има едва забележим луфт откъм буталния болт друга забележима повреда няма.
            Последно редактирано от Daemon94; 14-01-13, 19:22. Причина: грешка

Коментар

Сега стана малко объркване имам 1 въпрос.По гаоре бях дал един саит от който мислех да взема бутало но се оказа че нямат в наличност ще имат чак на пролет.В този сайт ремонтното бутало бе с размер 95.50 а в този http://diadmotors.eu/yamaha-xt600-87-02.html ремонтното е 96.Намерих и друг вариант в този саит http://motochasti.eu/butalo-yamaha-x...krj-p-355.html имат с размер 95.50 но ми изглежда малко по тъмно пише че е японско кое ще е най добрия избор

Коментар

Колега АЗ на старото ми ХТ600 сменях бутало взех го от НикоМоторот офиса в Благоевград ,ако не се лъжа и в София имат офис оставям ти телефон , имат всички размери , ако не се лъжа 140лв. го плащах буталото. Ето ти ника му nikomotor1 и телефон му 0879451875.
                Поздрави!
                Нukога не се отkазвай от нещо nредu да uзnробваш всuчкu възможнu начuнu , за да го nостuгнеш !

Коментар

Аз съм от Гоце Делчев Благоевград ми е по близо.Телефона за Благоевград същият ли е ?

Коментар

ще званна дано имат в наличност

Коментар

Аз съм от Гоце Делчев Благоевград ми е по близо.Телефона за Благоевград същият ли е ?
                      Телефона е на Ники звъниш дори и да няма той ще ти докара до седмица а за да не се разкарваш ще ти го прати с куриер.

Коментар

Skirilov благодаря много.Поръчах го дано дойде скоро

Коментар

Цилиндъра на 42 нм а главата на 29 нм.
                          Polaris Magnum 500
                          Mercedes ml320

Коментар

Skirilov благодаря много.Поръчах го дано дойде скоро
                            Няма проблем колега радвам се , че съм помогнал нали за това сме тук да си помагаме и да споделяме емоциите си!
                            Последно редактирано от Stani WR; 19-01-13, 19:58.

Коментар

Здравеи колега,имам Тт 600 и наскоро сменях сегменти заради същата причина като теб,износваше ги.Преди година смених буталото и сегментите с нови без шлаиф но буталото купеното се счупи и така върнах старото бутало и новите сегменти,сега пак го разглобих и смених само сегментите с нови.Продават боклуци не очакваи много. За стягането така гледам че хората са много неимформирани и говорят неща само и само да се намират на приказка,четирите болта които стягат главата за цилиндура се стягат на 29 НМ което ще рече 3 килограма грубо казано.Аз тях съм ги стегнал на около 4 килограма без проблем,с ключа просто усеща6 и позволява малко повече притягане за всеки случаи.това е един цилиндър.Гаиките които стягат цилиндъра за главата се стягат на 42 НМ или 4,2 кг.Искам да си наясно че всичко се стяга само с динамометричен ключ,освен гаиките които са отдолу на главата там няма как да ги стегнеш,няма да влезе камък,затова с звездогаечен 12 стягаш здраво.Малките ги стягаш с нормално шестограмче без кои знае какво усилие просто да притегнат.Казваи докъде си я докарал ще ти пиша пак ако искаш.И гледаи как слагаш сегментите,да не ги объркаш.

Коментар

Колега flamba4o в момента чакам да ми дойде буталото и ще ходя в ливуново (до Сандански)да шлайфам цилиндър.Относно натягането на гайките ясно ще взема динамометричен клуч от един сервиз.Сегментите са ми казали че се слагат отворите им на противоположни страни.Имам 1 въпрос понеже няма гарнитура за капака на клапаните тий се маже с силикон нали ?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X