Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Honda XR 250
Свий
X
-
От: Honda XR 250
Ако е от пластмасовите - хич не си прави илюзии , че някой може да му нанесе трайно и добре изглеждащо покритие. Само временно с лепенки.Първоначално публикуван от B3RKLEY Преглед на мнениеи отива при бояджия да оправя резервоара
И защо ще отваряте мотора? За смяна на гарнитури? Ако сваляте главата - много внимателно огледайте /под силна лупа/ за пукнатини между клапаните и свещта.0888932647
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".
Коментар
-
Това с пукнатините на ХR 250 си е напълно нормално,до сега глава която да не е спукана не съм виждал,нормална инжинерна грешка,установил ли си защо се пукат.Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнениеАко е от пластмасовите - хич не си прави илюзии , че някой може да му нанесе трайно и добре изглеждащо покритие. Само временно с лепенки.
И защо ще отваряте мотора? За смяна на гарнитури? Ако сваляте главата - много внимателно огледайте /под силна лупа/ за пукнатини между клапаните и свещта.
Коментар
-
Да, трябва да се сменя гарнитура на главата, защото изпуска и на 2-3 болтчета също, но така и така ще се отваря, ще се сменят всички гарнитури. Резервоара в момента стои много грозно, защото са му махнали лепенката и там където е била е бяло, а отстрани е жълто, дойде ми идеята за бояджия, защото бронята на колата отдолу беше боядисвана, без да се нанася грунд отдолу и 2 зими вече доста зор вижда и не е мръднала, но не знам може при моторите да е друга пластмасата и да не стане, но поне да се премахне това жълтото...
Коментар
-
Изобщо не си прави труда да боядисваш резервоара. Бронята на колата и резервоара са коренно различни неща. Боята от резервоара се повдига, люпи се и не си е работа. Голяма разправия е и е безсмислено.Първоначално публикуван от B3RKLEY Преглед на мнениеДа, трябва да се сменя гарнитура на главата, защото изпуска и на 2-3 болтчета също, но така и така ще се отваря, ще се сменят всички гарнитури. Резервоара в момента стои много грозно, защото са му махнали лепенката и там където е била е бяло, а отстрани е жълто, дойде ми идеята за бояджия, защото бронята на колата отдолу беше боядисвана, без да се нанася грунд отдолу и 2 зими вече доста зор вижда и не е мръднала, но не знам може при моторите да е друга пластмасата и да не стане, но поне да се премахне това жълтото...
[ATTACH=CONFIG]555306[/ATTACH]
По-добре си поръчай едни хубави лепенки, задължително надупчени.
А жълтото може да го махнеш с търкане. Аз например съм го правил с тел за съдове от най-тънкия. След това водна шкурка и става. Но имай предвид, че търкаш ли го с нещо, има един слой който е като лакиран, той ще падне и пластмасата започва да се цапа много лесно, затова слагай фолио.
Това ти го пиша от опит, мотора ми беше целия боядисан, няма такава гадост. Махнах цялата боя, отдолу беше с шприц кит и всичко във фолио и си решаваш проблема.
Успех!Yamaha WR 200
Коментар
-
Между другото мотора ти е ХLR 250 а не XR,имало е стъпенки за втори човек които са били на задната вилка,също и предпазител на веригата които оригинално при XR липсват.Първоначално публикуван от B3RKLEY Преглед на мнение[ATTACH=CONFIG]555306[/ATTACH]
Коментар
-
Но дали ще може да залепне плътно и да покрие всички ръбове, лепенката след това отгоре ли се слага, за лепенки иначе нямам проблем, имам 1 приятел, майка му се занимава само с това. Ще оправим гарнитурите и другите работи и ще се поинтересувам откъде мога да намеря фолио. Благодаря за съвета
Степенките са при мен, както и доста други работи, има ли голяма разлика в двигателя, доста лек ми се струва иначе, карал съм ттр 250 и е малко по-тежък от моя. (Изрових си старата регистрация, от новата не мога да пиша ЛС)Последно редактирано от Chinela; 07-03-13, 18:42.
Коментар
-
А това дали са надупчени или не има ли някакво значение.Първоначално публикуван от speedrifter Преглед на мнениеИзобщо не си прави труда да боядисваш резервоара. Бронята на колата и резервоара са коренно различни неща. Боята от резервоара се повдига, люпи се и не си е работа. Голяма разправия е и е безсмислено.
По-добре си поръчай едни хубави лепенки, задължително надупчени.
А жълтото може да го махнеш с търкане. Аз например съм го правил с тел за съдове от най-тънкия. След това водна шкурка и става. Но имай предвид, че търкаш ли го с нещо, има един слой който е като лакиран, той ще падне и пластмасата започва да се цапа много лесно, затова слагай фолио.
Това ти го пиша от опит, мотора ми беше целия боядисан, няма такава гадост. Махнах цялата боя, отдолу беше с шприц кит и всичко във фолио и си решаваш проблема.
Успех!
Коментар
-
И фолиото ще се надуе и ще стане на юфкаПървоначално публикуван от Enduroyz Преглед на мнениеи му лепни едно карбоново фолио
А след това, пак ново фолио и така докато имаш този мотор
SUZUKI DRZ SuperMoto
Никога няма втори шанс да направиш първо впечатление ...
Коментар
-
Ще съм благодарен ако споделишПървоначално публикуван от Ivan Minkov Преглед на мнениеИма и друг вариант.... ама няма да ти кажа!
. Значи и фолиото отпада.
Коментар
-
Не го слушай и неговия е с Псориазис ,най-добрия начин е с кожен калъф ,но за жалост моя ХР го купих с такъв и немога да ти кажа от къде да си го купиш.Иначе му стои много добре!!! Ето това е калъфаПървоначално публикуван от shack Преглед на мнениеЩе съм благодарен ако споделиш
. Значи и фолиото отпада.
Последно редактирано от V.R.R.; 24-03-13, 21:02.KX 450F 2008 HONDA CR-V 2000г 147к.с.
Коментар
-
Влади, аз искам да съботирам форума и да го разтурям ти даваш информация!!! Ся някой ще направи пари от шиене на калъфи за резервоари.
ПП: Виж как тракторчетата от "на кило" станаха по 3-4 хил. лв. !!!!! :@ :@ :@ След една такава информация от мен...Kawasaki KDX 220 R (Jabcho tuning)>Gas Gas EC300>Beta 300RR
Коментар
-
Снимката е авторска (лично моя) нека бъде изтрита незабавно! Ползвана е без мое разрешение!Първоначално публикуван от влади кх Преглед на мнение[ATTACH=CONFIG]561744[/ATTACH] Не го слушай и неговия е с Псориазис ,най-добрия начин е с кожен калъф ,но за жалост моя ХР го купих с такъв и немога да ти кажа от къде да си го купиш.Иначе му стои много добре!!! Ето това е калъфа
Kawasaki KDX 220 R (Jabcho tuning)>Gas Gas EC300>Beta 300RR
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар