Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Honda XR 250

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Honda XR 250

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:bikepics-1524768-full.jpg
Прегледи:1
Размер:59.1 КБ
ID:5459860
    Малкото оребрено капаче,вътре е филтъра,ако въобще някой е слагал такъв.За този модел мотор не е нужно да се сменя на всяка смяна на масло,може и през смяна.

Коментар

Първоначално публикуван от B3RKLEY Преглед на мнение
      и отива при бояджия да оправя резервоара
      Ако е от пластмасовите - хич не си прави илюзии , че някой може да му нанесе трайно и добре изглеждащо покритие. Само временно с лепенки.
      И защо ще отваряте мотора? За смяна на гарнитури? Ако сваляте главата - много внимателно огледайте /под силна лупа/ за пукнатини между клапаните и свещта.
      0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
        Ако е от пластмасовите - хич не си прави илюзии , че някой може да му нанесе трайно и добре изглеждащо покритие. Само временно с лепенки.
        И защо ще отваряте мотора? За смяна на гарнитури? Ако сваляте главата - много внимателно огледайте /под силна лупа/ за пукнатини между клапаните и свещта.
        Това с пукнатините на ХR 250 си е напълно нормално,до сега глава която да не е спукана не съм виждал,нормална инжинерна грешка,установил ли си защо се пукат.

Коментар

Да, трябва да се сменя гарнитура на главата, защото изпуска и на 2-3 болтчета също, но така и така ще се отваря, ще се сменят всички гарнитури. Резервоара в момента стои много грозно, защото са му махнали лепенката и там където е била е бяло, а отстрани е жълто, дойде ми идеята за бояджия, защото бронята на колата отдолу беше боядисвана, без да се нанася грунд отдолу и 2 зими вече доста зор вижда и не е мръднала, но не знам може при моторите да е друга пластмасата и да не стане, но поне да се премахне това жълтото...

Име:250220132306.jpg
Размер:154.2 КБ
ID:5459871

Коментар

Да, трябва да се сменя гарнитура на главата, защото изпуска и на 2-3 болтчета също, но така и така ще се отваря, ще се сменят всички гарнитури. Резервоара в момента стои много грозно, защото са му махнали лепенката и там където е била е бяло, а отстрани е жълто, дойде ми идеята за бояджия, защото бронята на колата отдолу беше боядисвана, без да се нанася грунд отдолу и 2 зими вече доста зор вижда и не е мръднала, но не знам може при моторите да е друга пластмасата и да не стане, но поне да се премахне това жълтото...
            [ATTACH=CONFIG]555306[/ATTACH]
            Изобщо не си прави труда да боядисваш резервоара. Бронята на колата и резервоара са коренно различни неща. Боята от резервоара се повдига, люпи се и не си е работа. Голяма разправия е и е безсмислено.
            По-добре си поръчай едни хубави лепенки, задължително надупчени.
            А жълтото може да го махнеш с търкане. Аз например съм го правил с тел за съдове от най-тънкия. След това водна шкурка и става. Но имай предвид, че търкаш ли го с нещо, има един слой който е като лакиран, той ще падне и пластмасата започва да се цапа много лесно, затова слагай фолио.
            Това ти го пиша от опит, мотора ми беше целия боядисан, няма такава гадост. Махнах цялата боя, отдолу беше с шприц кит и всичко във фолио и си решаваш проблема.
            Успех!
            Yamaha WR 200

Коментар

[ATTACH=CONFIG]555306[/ATTACH]
              Между другото мотора ти е ХLR 250 а не XR,имало е стъпенки за втори човек които са били на задната вилка,също и предпазител на веригата които оригинално при XR липсват.

Коментар

• Но дали ще може да залепне плътно и да покрие всички ръбове, лепенката след това отгоре ли се слага, за лепенки иначе нямам проблем, имам 1 приятел, майка му се занимава само с това. Ще оправим гарнитурите и другите работи и ще се поинтересувам откъде мога да намеря фолио. Благодаря за съвета

Степенките са при мен, както и доста други работи, има ли голяма разлика в двигателя, доста лек ми се струва иначе, карал съм ттр 250 и е малко по-тежък от моя. (Изрових си старата регистрация, от новата не мога да пиша ЛС)
                Последно редактирано от Chinela; 07-03-13, 18:42.

Коментар

Първоначално публикуван от speedrifter Преглед на мнение
                  Изобщо не си прави труда да боядисваш резервоара. Бронята на колата и резервоара са коренно различни неща. Боята от резервоара се повдига, люпи се и не си е работа. Голяма разправия е и е безсмислено.
                  По-добре си поръчай едни хубави лепенки, задължително надупчени.
                  А жълтото може да го махнеш с търкане. Аз например съм го правил с тел за съдове от най-тънкия. След това водна шкурка и става. Но имай предвид, че търкаш ли го с нещо, има един слой който е като лакиран, той ще падне и пластмасата започва да се цапа много лесно, затова слагай фолио.
                  Това ти го пиша от опит, мотора ми беше целия боядисан, няма такава гадост. Махнах цялата боя, отдолу беше с шприц кит и всичко във фолио и си решаваш проблема.
                  Успех!
                  А това дали са надупчени или не има ли някакво значение.

Коментар

Има и друг вариант.... ама няма да ти кажа!
                    Kawasaki KDX 220 R (Jabcho tuning)>Gas Gas EC300>Beta 300RR

Коментар

Претъркай го с 400/600 суха, после 1000 водна да стане гладко и му лепни едно карбоново фолио, поне не се надира и т.н. и не излиза скъпо

Коментар

Първоначално публикуван от Enduroyz Преглед на мнение
                        и му лепни едно карбоново фолио
                        И фолиото ще се надуе и ще стане на юфка
                        А след това, пак ново фолио и така докато имаш този мотор
                        SUZUKI DRZ SuperMoto

Никога няма втори шанс да направиш първо впечатление ...

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan Minkov Преглед на мнение
                          Има и друг вариант.... ама няма да ти кажа!
                          Ще съм благодарен ако споделиш . Значи и фолиото отпада.

Коментар

Име:DSC00001.jpg
Размер:251.0 КБ
ID:5464826
                            Първоначално публикуван от shack Преглед на мнение
                            Ще съм благодарен ако споделиш . Значи и фолиото отпада.
                            Не го слушай и неговия е с Псориазис ,най-добрия начин е с кожен калъф ,но за жалост моя ХР го купих с такъв и немога да ти кажа от къде да си го купиш.Иначе му стои много добре!!! Ето това е калъфа
                            Последно редактирано от V.R.R.; 24-03-13, 21:02.
                            KX 450F 2008 HONDA CR-V 2000г 147к.с.

Коментар

Влади, аз искам да съботирам форума и да го разтурям ти даваш информация!!! Ся някой ще направи пари от шиене на калъфи за резервоари.

ПП: Виж как тракторчетата от "на кило" станаха по 3-4 хил. лв. !!!!! :@ :@ :@ След една такава информация от мен...

Коментар

Първоначално публикуван от влади кх Преглед на мнение
                                [ATTACH=CONFIG]561744[/ATTACH] Не го слушай и неговия е с Псориазис ,най-добрия начин е с кожен калъф ,но за жалост моя ХР го купих с такъв и немога да ти кажа от къде да си го купиш.Иначе му стои много добре!!! Ето това е калъфа
                                Снимката е авторска (лично моя) нека бъде изтрита незабавно! Ползвана е без мое разрешение!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X