Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Киха през ауспуха!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Киха през ауспуха!

Не бе сичко си е там, немога да ти я обясня тая дупка, ами днес все пак ще сложа филтър да пробваме, и ако не е от него и като правя разни настройки, значи остават клапите.. трябва да ги проверя нещо за нагар да ги извадя да ги изчистя свеща смених, и останаха тия 2 работи.. то ще си обади

Коментар

Или е от карборатора или от клапите... ти пък хората по колите слагат клапи на турботата да кихат а ти искаш да не киха (шегичка) Спокойно проблема ти не е нищо особено и ще го решиш Успех !

Коментар

хаха прав си, значи трябва да се хваля че киха не да се оплаквам нали (пак шегичка) Следмалко отивам на даскало и като се върна таман ще са ми готови залепени накладките, вчера сложих 1см дунапрен, по-точно 2 слоя по 0.5мм и ще видим дали ще се подобри, ако не се подобри имам друга идея, като бях махнал маншона от филтъра към карбуратора едно приятелче беше сложил 2 пръстаотгоре малко да го запуши и започна много рязко да вдига обороти, в смисъл такъв че докато му подам газ и веднага реаргира и не прекъсва, днес ако с дунапрена не се оправи, четох и точно за този модел как се настройва сместа и ак не се оправи ще пробвам да слагам пръсти лека полека и дано се оправи довечера ще пиша
        П.С Дано ми разберете нещо

Коментар

Говорим си на един език направо дано стане след манипулацийте !

Коментар

Полудял съм :@ до ейся съм тикал като луд... пали и вари на смукач обикалям си като върна смукача работи работи тръгвам леко да му давам газ то почва да мучи мучи кихва и пак огасва :@:@:@ или пък спирам и то включва на задна :@ болчето на сместа ми е на 1.5 оборот на бензина и то е на 1.5 оборот.. пробвах с болчето за сместа на 2.5 оборота същото .. :@:@:@ побърквам се вече :@ други предположения??? Възможно ли е защото клапата ми в момента е постоянно отворена? ама доколкото си спомням и като я затворя пак тей прави мамка му ко му става ... едва едва вдига обороти смисъл прекъсва докато ги вдига, като вдигни някакви си обороти почва само да прекъсва а това са има няма 4000 оборота..

Коментар

колега то като киха му викаи : Наздраве
              може и да имаш късмет да се оправи (шегичка)
              да отавим маитапа за после
              до колкото разбрах от писаното до тук имаш пробелм
              с кърбуратора и то пробема е че нети достига гориво
              ходи му повече въздъх и за това като дръпнеш смукача работи
              а за дунапрените където си слагал не е добра идея
              купи си орегинален дунапренен филтър и ще се оправи
              с тия където ги слагаш нямат ефект пак преминава
              много въздух и се едно нищо или пробваи пак с тях ама
              ги намажи с деферинциално масло за да му ходи по малко
              въздух
              поздрави и успех

Коментар

Дунапрена го намерих в мазата, иначе имам и такъв от филтъра на скутера, защото го дадох с спортен филтър и този ми остана.. мога да пробвам с него, а тоя дето го сложих е 1см дебел и съм го намазал с 2т масло добре то пак да му ходи много въздух ама колкото и да го спра тоя въздух пак тей прави.. смъквам му иглата на 5/5 положение да влиза още повече бензин намалям въздуха и пак тей прави... утре ще пробвам като махна маншона и с пръсти да затварям лека полека отвора и да видим, ако се оправи значи ще сложа дунапрена от скутера..

Коментар

приятелю провери магнета щом като тръгва назад свали маховика виж дали има шпонка и да не мени центровката погледни и звездата за хлабави болтове

Коментар

Добре днес това ще го прегледам.. той тръгва на заде когато го оставя на обороти и таман преди да огасне му подам газ и завърта на обратно..
                    Ами ако шпонката е износена и превърта центровката как се оправя и как да я наглася тая центровка при условие че е C.D.I ?
                    Последно редактирано от Silvestar; 02-10-09, 12:33.

Коментар

Първоначално публикуван от hristo jivota Преглед на мнение
                      приятелю провери магнета щом като тръгва назад свали маховика виж дали има шпонка и да не мени центровката погледни и звездата за хлабави болтове
                      здравеи колега.
                      Колегата е много прав наистина може да е от центровката.
                      Но да се оточни,(киха или гърми) в ауспуха.
                      Та провери центровката и ако със шпонката всичко е наред е възможно да имаш проблем с индукционния датчик ако е електронно запалване и от там също да мени центровка.
                      дано се справиш успех!
                      (НЕУДОБНО?????) неудобно е да си обуеш панталона през главата!!!

Тошко 0878524239

Коментар

центровката става когато маховика е зацепен чрез шпонката но провери и звездата трябва да е стабилно захваната

Коментар

Значи това кихане се оправи, в смисъл такъв, вече го карам без смукач спокойно и в гората го карам без смукач и нито киха нито нищо даже върви повече отколкото с смукач, гледах си свеща от едната страна на половина е кафява от другата черно-сива егаси .. но това дето включва на задна като му подам гасз преди да огасне или като го паля с малка скорост и веднага стисна съединителя ще е от центровка, и др седмица като си отида ще махна магнета и ще проверя, защото днес се пробвах но скобата ми е от балканче и нестана.. на свободна се форсира много и то на затворена клапа, а на скорост неможе да ги вдигне същите обороти, едно момче ми каза освен центровка бутало и сигменти защото негвото CZ 350 било правило същия номер, на свободна се форсира на скорост неще.. ама няма да сменям бутало и сигменти за момента няма от къде да ги намеря тия пари
                          П.С до @tonial Мотора КИХАше в ауспуха, когато гърми съм чувал че е за центровка мойто кихане се беше получило от карбуратора, но задната скорост не е от карбуратора
                          П.С2 пак до @tonial, имам един кабел - червено/бял койти ми казаха че е за датчика на магнета за ГМТ и ДМТ, него съм го вързал към някакъв черен който не го знам от къде е...

Коментар

само не разбрах как си го оправил
                            аз ли не прочетох добре или неси написал
                            съжалявам за спама

Коментар

Не съм написал защото и аз незнам смисъл такъв, четох в форума и в менюала как трябва да са болчетата за бензина и за сместа, и ги нагласих и 2-те на по 1.5 оборот и го запалих и тей карах и на път за село се усетих че карам без смукач и после навъртях още 10-15км без смукач и нямах проблеми явно от това е било днес свалих и карбуратора нивото на поплавака е 20.5мм иглата е на 4/5 положение изчистих и клапите и така се оправи от карбуратора междудругото има една кутийка, която стои точно над клапите и влиза в клапите, а тая кутийка е празна и няма нищо в нея, на нея пише YPIS ако не ме лъже паметта..
                              Последно редактирано от Silvestar; 03-10-09, 20:38.

Коментар

начи проблема ти е бил кърбуратора ....
                                Последно редактирано от Жоро Донечки; 16-10-09, 15:43.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X