Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с Ямаха ТДР 125 - почукване

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Проблем с Ямаха ТДР 125 - почукване

Първоначално публикуван от Enduro world Преглед на мнение
    Моята клапа е подобна, такава кръгла само че е на две половини и се свързва с болт. Не знам тази дали е така. И двете половини при мен са почти еднакви като големина. При мен няма никакви жила. А тези жила за какво служат. При мен е така слагам я и като си запаля мотора си работи нормално и явно, когато влезе в оборот се отваря клапата и така.
    ..Аз с нищо май не ти помогнах, но... дано другите колеги да кажат нещо.
    Защото твоята е механична. На ТДР клапата се управлява от електрониката.
    Yamaha WR 200

Коментар

Ясно колега. Благодаря
      -- Yamaha Yz 125 --

Коментар

Знам ,че вече ви е писнало от мен и от питанията ми , но имам поредното такова , за съжаление

След много мъки и перипети, а именно сменени комутатор, свещ, кабел за свеща , лула , бобина за свеща и пренавита звезда успях да запаля мотора...

Цъкнах копчето и мотора запали от раз !

Оставих го да поработи малко на место , до работна температура, и реших да му се метна за едно кръгче.
        Всичко хубаво , ама потеглям си както трябва , ускорявам до макс обороти 1-2-3 предавака , слагам на 4та редавка , навивам масура , мотора влиза във високи обороти и заглъхва... Връщам газта за 2-3 секунди , подавам отново газ и пак се форсира без проблем и след няколко секунди във високи обороти отново заглъхва.

Пробвах и на празен ход . Навих масура до край , мотора влезе във високи обороти , работи на макс 5-6 секунди и заглъхва. Върна газта за малко , подам пак газ и пак се форсира за 5-6 секунди и пак глъхне...

Ето едно клипче , дано успеете да чуете нещо...

Карбуратора е чист! Мотора пуши много /както се вижда на клипа/ , при положение ,че е достигнал работна температура. Пуши всеедно е с дръпнат смукач, а всъщност НЕ Е!

Един приятел ми каза, че микс помпата пускала много масло в бензина и затова го прави това... някакви предложения
        Знаеш името, а не историята ми ! Знаеш какво съм направил, но не и как съм го постигнал !!!

Коментар

Семерингите на коляновия вал? Пада ли ти нивото на маслото в трансмисията? Би трябвало да мирише по-особено пушека също ако е това.
          Ако е с водно охлаждане .... има как и антифриз да хапва. По цвета и мириса се познава от какво е пушека. Въздушния филтър как е?

Провери дали кранчето пуска достатъчно бензин. И да няма друго запушване по бензиновода.
          0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
            Семерингите на коляновия вал? Пада ли ти нивото на маслото в трансмисията? Би трябвало да мирише по-особено пушека също ако е това.
            Ако е с водно охлаждане .... има как и антифриз да хапва. По цвета и мириса се познава от какво е пушека. Въздушния филтър как е?

Провери дали кранчето пуска достатъчно бензин. И да няма друго запушване по бензиновода.
            Благодаря ти за отговора Жоро Нешев !! Семерингите на колянов вал , както и лагерите и всичко останало е сменено! Антифриз не ми хапва! Най-вероятно е от маслото...
            Въздушния филтър е чист, пера си го редовно!

За сега проблема е решен. Върнах си старата електроника и след като махнах новата свещ , която си бях купил /бях си поръчал Дензо, донесоха ми БЕРУ / , та след като върнах старата електроника и махнах тая калпава свещ Беру , мотора се оправи. За сега нямам проблем. Направихме едно каране от 4 + часа и нямах проблем.
            Остана единствено ,че мотора пуши малко повечко, но предполагам е от маслото!
            Повече свещ Беру, НЖК и сякакви такива жалки подобия на свещи /говоря за предлаганите на нашия пазар/ - НИКОГА !
            Знаеш името, а не историята ми ! Знаеш какво съм направил, но не и как съм го постигнал !!!

Коментар

При мен вече четвърти сезон Дензото е Ок, така че отново бих заложил на такава свещ
              SUZUKI DRZ SuperMoto

Никога няма втори шанс да направиш първо впечатление ...

Коментар

Първоначално публикуван от Helik Преглед на мнение
                При мен вече четвърти сезон Дензото е Ок, така че отново бих заложил на такава свещ
                И аз си търся Дензо , но по нашия край ги затриха и не се предлагат. Аз си поръчвам Дензо, те друга ми карат.... Аз питам за Дензо , те НЖК ми предлагат ... пълна лудница

Коментар

Искаш ли да проверя при нас, как стоят нещата??? Ако ти намеря, мога да ти ги пратя по Еконт, нали сме от един отбор
                  SUZUKI DRZ SuperMoto

Никога няма втори шанс да направиш първо впечатление ...

Коментар

Здравейте колеги! Пиша в тази тема, защото не искам да отварям нова. Имам Yamaha Dt 125 дойде време да се сменя бутало поръчах си буталото и вече е при мен но ме притеснява едно нещо, старото бутало има някакви отвори, който съм чувал че са за намелено триене, а новото ги няма.Мислите ли че ще има някакви проблеми ?Натиснете снимката за да я уголемите

Име:йкх.jpg
Прегледи:1
Размер:107.3 КБ
ID:5515054

Коментар

Здравейте колеги , съжалявам ,че пак досаждам , но имам едно ламерско въпросче отностно съединителя на мотора /Ямаха Тдр 125 2т/ !

Та въпроса ми е следния: Възможно ли е работата на двигателя да е влошена в ниски към средни обороти, ако съединителя е тръгнал да си ''отива'' и приплъзва?!?!

На мен ми се струва ще съединителя е г-д добре , но забелязвам ,че по стръмните пътеки моторчето в ниските се задъхва. Преди като стиснех леко съединителя и моторчето потегляше , а сега ... То не са полусъединители , то не са ръчки и не и не , върви , но като го изръчкам здраво , което на спънати места води до прекантарване и хвърляне на мотора....

Затова си мисля , дали има връзка съединител и поведението на двигателя в ниски обороти !?!? Т.е ако приплъзва и не зацепва както трябва съединителя , би трябвало да е влошена работата на двигателя и да не отдава цялата си мощност.... но не знам....

Съжалявам за ламерския въпрос, но... Ако може някой да изкаже мнение ще съм много благодарен !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X