Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с Ямаха ТДР 125 - почукване

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Проблем с Ямаха ТДР 125 - почукване

Да, да Момчето е разглобил всичко и го е направил , днес занесох коляновия вал за смяна на биелата, утре трябва да е готов !
    Освен това ще сменям и лагерите на коляновия вал , че са сдали багажа и имат луфт ! Семерингите също! Даже единия направо се разпадна при ваденето на вала! Таа утре ще го събираме.... Майстора си работи по двигателя , а аз по правенето на втория чифт джанти с гуми за супермото !

Снимков материал с описание , ще пусна след като всичко е готово, че не искам сега да си насилвам късмета
    Знаеш името, а не историята ми ! Знаеш какво съм направил, но не и как съм го постигнал !!!

Коментар

Ааааааааааааааа, това с втория чифт гуми за супермото, не си го съгласувал с мен. Когато сложа таралежи на ДРЗ-та, ти ще си един от хората, от които ще искам разрешение, така че без моето одобрение, няма да го бъде проекта Имаш две седмии да се поправиш
      SUZUKI DRZ SuperMoto

Никога няма втори шанс да направиш първо впечатление ...

Коментар

Първоначално публикуван от Helik Преглед на мнение
        Ааааааааааааааа, това с втория чифт гуми за супермото, не си го съгласувал с мен. Когато сложа таралежи на ДРЗ-та, ти ще си един от хората, от които ще искам разрешение, така че без моето одобрение, няма да го бъде проекта Имаш две седмии да се поправиш
        хахаха , ВиноВАТ !!

Ще получа ли и аз разрешение за супермото комплекта или..... ...
        Като сме на тая тема , ще искам малко съвет и малко помощ... ма ще пиша на ЛС да не спамя тук
        Ще пусна само една снимка на буквално голия мотор колкото да се чудите какво става

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:ABCD0012.jpg
Прегледи:2
Размер:269.6 КБ
ID:5477881

П.п преди да ме нахокате, пари не съм давал !!!! Всички части си ги имам налични /джанти , гуми , спирачни апарати , дискове и т.н/, въпроса е на желание и мерак да се осъществи идеята, а тя е , ако мога да го нарека така: on/off супермото - кеф ми ендуро , кеф ми супермото за през седмицата / само със смяна на джанти, верига и евентуално предната спирачка/ , което като преобразяване ще отнема 10тина мин.
        Знаеш името, а не историята ми ! Знаеш какво съм направил, но не и как съм го постигнал !!!

Коментар

Приятели , имам един бърз въпрос , моля ако знаете отговора , да ми отговорите, че съм на зор !

Значи вчера си взех мотора от ремонт / двигателя / , днес го монтирах, имах малко проблем със съединителя , но го оправих.

Цилиндъра е с риза правена в Италия , ново бутало, нови лагери и семеринги на колянов вал, нова биела и лагери... всичко както си му е реда ,НО:

Запалих мотора , и като поработи 2-3 мин. на място цилиндъра направо не се пипва !!! Радиатора и маркучите са студени. Въпроса е това нормален процес ли е при разработването на ризата с новото бутало и биела или има проблем ?!?!

П.п Риза е за стоковия си размер бутало за този мотор!

Коментар

Термостата в главата ,стои ли? Отвори капачката на радиатора и на запален мотор, виж дали върти водата - ако не я върти ,нещо сте пропуснали по водната помпа.
            Gas Gas ec 250

Коментар

Върти си водата, термостат имаше , но май е сдал багажа затова към момента е премахнат ! Положението - същото

Коментар

Странно... да не би нещо да не е обезвъздушен.
                Кольо Динев

Коментар

Първоначално публикуван от racer92 Преглед на мнение
                  Странно... да не би нещо да не е обезвъздушен.
                  Обезвъздъшен , имаш впредвид между цилиндър и ризата ли Ако е така - нямам идея, цилиндъра и ризата са правени в Италия , аз купих готовия цилиндър с риза направо за монтаж...
                  Не знам дали не е , защото не са ''легнали'' още частите! Именно затова питам , че ме е страх ако го оставя да не вземе да затегне и да задере Отново !

Коментар

На водната помпа и на радиатора би трябвало да има пробки за обезвъздушаване. Не познавам конкретния модел, но на повечето мотори има.
                    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

На радиатора няма 100%, на него има само 2 отвора за маркучите и 1 за термодатчика.

Водната помпа - също няма , или поне аз не знам къде е ! Самата помпа се държи на 3 винта / капака е на 3 винта / , и един за тръбичката , която отвежда водата и това е!

Ето като този на снимката е :

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:12421d1214168533-sachs-zz-yamaha-dt-tdr-tzr-ktm-lc2-motoren-zylinder-dsc01284.jpg
Прегледи:1
Размер:91.5 КБ
ID:5480788

Коментар

Менюал ако имаш,там пише как да се обезвъздуши.
                        На някои КТМ-и например се отвива един болт от капака на водната помпа.Ако не си го прочел няма как да се сетиш.
                        И все пак дали наистина водната помпа върти?
                        И между другото не е правилно да работи без термостат мотора.

Коментар

Мануал за мотора имам, но той е някакъв от типа ''повърхностен'' , т.е казват ти: '' Слага се един колко си антифриз, работната температура е еди колко си, ако има проблем , обърнете се към местния дилър'' и до там...

Водната помпа върти, отворих капачката на радиатора , при подаване на газ се вижда как водата циркулира / така са ми казали да проверявам така го и правя/ !

Ами знам ,че не е правилно , обаче термостата е запекъл и докато не купя друг ще е така, пък и моя мотор грее по-бързичко, аз и преди карах без термостат и проблеми не съм имал!

Коментар

Има винт за обезвъздушаване на капачката на термостата. След като нямаш термостат, няма нужда от обезвъздушаване. Нормално е да загрява бързо след ремонт, но не е нормално цилиндъра да пари, а маркучите и радиатора да са студени. Да не си кръстосал / объркал/ някой маркуч или вход - изход на водата при монтажа на двигателя?
                            Силата е нищо без контрол.

Коментар

Първоначално публикуван от maki449 Преглед на мнение
                              Има винт за обезвъздушаване на капачката на термостата. След като нямаш термостат, няма нужда от обезвъздушаване. Нормално е да загрява бързо след ремонт, но не е нормално цилиндъра да пари, а маркучите и радиатора да са студени. Да не си кръстосал / объркал/ някой маркуч или вход - изход на водата при монтажа на двигателя?
                              Абсолютно Не!

Става въпрос , че: паля мотора , работи 2-3-5 мин. на место, през това време цилиндъра не се пипва, а маркучите и радиатора са още студени.
                              Снощи го оставих малко повече /10тина мин/ и маркучите тръгнаха да стоплят ,а на цилиндъра можеше да си сготвиш вечеря!!
                              Един приятел каза , че било нормално, да съм го оставил да работи и щяло да си легне всичко , ноо...

Коментар

Свали капака на водната помпа, виж дали изобщо има турбина и тя върти ли се, като превърташ двигателя. Това, което пишеш е ненормално. Ще съсипеш двигателя. Също така виж дали маркучите са свързани правилно. Не може да няма обезвъздушителен винт някъде по мотора.
                                "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X