Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с Ямаха ТДР 125 - почукване

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Проблем с Ямаха ТДР 125 - почукване

Ице писах си с това момче , има бобини , но не са за моя мотор. Той ми предлага някакви с 3 големи бобини , а моята е друг тип звезда. Говорихме по скайп с него , но за моя мотор няма . Иначе отдавна да беше приключила историята.

Благодаря ти все пак...
    Случайно намерих номера на pe6o74 ,който също се занимава с това и май там ще отлети бобината за пореден опит... и дано стане...
    Знаеш името, а не историята ми ! Знаеш какво съм направил, но не и как съм го постигнал !!!

Коментар

Защо не я занесеш да я пренавият някъде. Преди няколко години когато карах Рено ми изгоря вентилатора на парното и тогава цената беше 600+лв. за 38лв го пренавиха.
      EXC TPI 2019

Коментар

Първоначално публикуван от chavetoo Преглед на мнение
        Защо не я занесеш да я пренавият някъде. Преди няколко години когато карах Рено ми изгоря вентилатора на парното и тогава цената беше 600+лв. за 38лв го пренавиха.
        Ами там е работата ,че няма къде ! Пробвах в Петрич, Трявна , Габрово, Стара Загора, но няма , не им се захваща. Човека от Трявна дето можеше да свърши работа е със счупване и не може в близкия месец !
        Сега надеждата ми е в колегата pe6o74 , бобинката утре ще отпътува към него, пък дано той успее да я направи !

Благодаря много на колегата Белин и на Борката от Трявна за оказаното съдействие и помощ !
        Знаеш името, а не историята ми ! Знаеш какво съм направил, но не и как съм го постигнал !!!

Коментар

В София има много места на които може да се свърши тази работа, само не знам каква сума ще искат. Виж какво ще направиш с колегата и ако там не стане я давай към София. Има един човек който ни пренавива ел. моторите в бачкането и той познава доста народ където се занимава с това.
          EXC TPI 2019

Коментар

Не са много и хората от София които знаят за какво иде реч и ще се навият да го направят това с гаранция че ще работи. Печално известни са звездите на Ямаха в това отношение. Писал съм и в други теми...
            0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Така , отново имам проблеми. Днес дойде бобинката /благодаря на колегата ре6о74/ , сложих я и искрата дойде. Тествах първо само с кабелчето за свеща , като свалих лулата. Искрата дойде , сложих една свещ завъртях на стартер и нищо !!! Само върти, но не пали. Друга свещ - пак същото.
              Бутнах мотора на скорост и запали без проблем. Направих няколко кръгчета из махалата и нямаше проблем. Мотора си върви като пушка.. Спрях , изгасих и се опитах да запаля на стартер , но пак не щеше.

Отидох и купих нова свещ , каквато я дават за мотора си/ Ngk BR9ES/, сложих я , завъртях и нищо, за един момент се опита да запали и толкова беше. Свалих я да видя дали е здрава, но не беше нямаше ток. Сложих една от старите свещи за пробва. Дава ток , но не е толкова силен , а и тя е избила, понеже разпръсква искрата.

Искрата от своя страна е тъничка, като тествах само с кабелчето /без лулата/ , хвърля искра от 2-3 до 5 мм , не повече, повечето пъти от 2-3мм.../това премерено на око/

Към бобината от която излиза кабелчето с лулата за свеща , отива едно кабелче от електроника / с буксичка/ , проверих го , има ток да те убие !

Въпроса е , да ходя ли да си купя една иридиева свещ за моя мотор, да свалям да меря тая бобина с кабела на лулата или да търся някъде другаде проблема ?!?!?

На скорост пали от 1 метар и върви на фурия, без прекъсвания , без колебания в мощността, на стартер обаче - само върти без да пали...
              Другото ,което се сещам е , че с тея свещи , дето имах под ръка, след като регулирам оборотите на празния ход / да са в граници , нормални/ мотора не може да ги задържи и гасне, на по-високи няма проблем.

Проблем със свеща ли е или какво...... !?!?!?

Благодаря ви !!

Коментар

Явно на стартер е слаба искрата и затова не пали.
                Тази бобина която беше изгоряла какво точно захранва?
                П.С. а свещ която бие искрата настрани.... по добре не я слагай. Искрата трябва да прескача само между електродите.
                EXC TPI 2019

Коментар

Здравейте отново,проблема е решен. Аз съм си изцяло виновен. Когато съм мерил бонинката, не съм действал правилно, не съм мерил правилно и съм объркал кабелчетата. След бърз разговор по телефона с ре6о74 , размених местата на кабелчетата /зелено -бяло / и дойде ток да те убие. Мотора запали веднага на стартер.

Благодарен съм на колегата ре6о74, че ми върна моторетката към живот. Свърши прекрасна работа въпреки изключително лошото състояние , в което беше бобинката.

Остава кефа от карането, поръчал съм и иридиева свещ.
                  Още веднъж благодаря на ре6о74!

Коментар

Ха да ти е честит новия мотор,и без аварии!

п.п. А бе не беше ли обещавал нЕкой кило ракия сега се сещам .... като се видя къде е белята вече?
                    Не е важно какво караш, а как го караш !

Коментар

Първоначално публикуван от ИВАН - ЕТРОПОЛЕ Преглед на мнение
                      Ха да ти е честит новия мотор,и без аварии!

п.п. А бе не беше ли обещавал нЕкой кило ракия сега се сещам .... като се видя къде е белята вече?
                      Ха мерси !!

Това е лесно и веднага изпълнимо

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Гущеров - / Жокера / Преглед на мнение

Това е лесно и веднага изпълнимо
                        А бе Аз друг имах в предвид не теб, ама и от там евентуално ще излезе виртуално кило .
                        Не е важно какво караш, а как го караш !

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Гущеров - / Жокера / Преглед на мнение
                          Здравейте отново,проблема е решен. Аз съм си изцяло виновен. Когато съм мерил бонинката, не съм действал правилно, не съм мерил правилно и съм объркал кабелчетата. След бърз разговор по телефона с ре6о74 , размених местата на кабелчетата /зелено -бяло / и дойде ток да те убие. Мотора запали веднага на стартер.

Благодарен съм на колегата ре6о74, че ми върна моторетката към живот. Свърши прекрасна работа въпреки изключително лошото състояние , в което беше бобинката.

Остава кефа от карането, поръчал съм и иридиева свещ.
                          Още веднъж благодаря на ре6о74!
                          За нищо , пак заповядай ! Добре , че поддържам обилен мото-парк в къщи и има информация от "извора" . Без хт-то 225 (сероу) задачата щеше да е доста по-трудна .

Коментар

Както вече разбрахте от темата Екстрийм Ендуро Петрич , моторетката ми днес ''малко'' умря !!!

Поради някаква причина /която аз не мога да си обясня/ зегерката на буталния болт е излязла , задрала е между буталото и цилиндъра и резултата е ясен - мармалад !!! За капак на всичко и биелата има луфт !! Мотора е Ямаха ТДР 125 1993 година !

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:SDC13053.JPG
Прегледи:2
Размер:305.3 КБ
ID:5464714

Име:SDC13054.JPG
Размер:273.1 КБ
ID:5464715

Име:SDC13055.JPG
Размер:287.8 КБ
ID:5464716

Сега ново бутало и нова биела ще трябват - то е ясно ! Въпроса ми е към цилиндъра - това ''животно'' може ли да се шлайфа или трябва риза или нов цилиндър !?!?!?

Въпроса ми е по-скоро на какви пари отива един такъв ремонт !
                            Да знам дали да се занимавам да го правя или да му удрям чука и да събирам за някакъв друг мотор !?

Всяко мнение е добре дошло - бутало, биела , цилиндър !!

Коментар

Мисля,че имам бутало с сегменти втора употреба на в добро състояние.

Коментар

Цилиндъра е никасил - не става, бутало + биела около 280 - 300лв., може би има и по-евтино. Другата възможност е, за тези пари цял двигател - в ''Ровилника'' съм виждал два такива мотора на части, но този вариант е като ''котка в чувал''.
                                Силата е нищо без контрол.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X