Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с Ямаха ТДР 125 - почукване

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Проблем с Ямаха ТДР 125 - почукване

Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
    Абе верно си за бой малко. Търси първо ЦДИ за проба от някъде. Пренавиването на звездата не е никак елементарна работа. Дефектират често на Ямахите тези неща , но са много гадни за правене ,та е по-добре ако има дори малка вероятност да не е тя - да не я пипаш. Неприятното е че ти я мериш на студено и във въздушна среда а тя работи на топло в масло и .... ама не я осакатявай докато не си сигурен че е тя.
    Хаха ем ше си го ''изям'' боя ако се наложи. Амм закарах бобинката при човек , който се занимава с тея неща и може да я пренавие. Той също каза , че както и да съм мерил най-вероятно е грешно, понеже е много трудно да се измери тази част.... Той обаче ще го направи, а и като видя прогорялото направо ми затвърди , че най-вероятно не работи добре, дори да работи - не е както трябва , и точно може ту да има , ту да няма ток... Каза също, че ще може да я пренавие, правил е такива нещата и ще може да я оправи...
    Ако и след това няма искра .......... газ към магазина и си взимам едно CDI , въпроса е , че не мога да намеря мотор като моя в нашия град , от който да взема или да му дам за пробва части.... иначе да я бях свършил тая работа отдавна и в темата нямаше да ви занимавам с глупости !
    А не ми се иска да купувам CDI и да се окаже , че не е от него , понеже си е пари, а точно тея пари мисля да ''инвестирам'' в каска...сиреч на гладен горем не ми се дават излишно пари... само за пробата...
    Знаеш името, а не историята ми ! Знаеш какво съм направил, но не и как съм го постигнал !!!

Коментар

Харно. Ама нЕма да криеш човека дето го може това и го прави за значително по-малко пари от цената на ЦДИ. Само да кажа още , че бобинката трябва така да се залее с лак след навиването , че да няма мехурчета въздух между намотките, щото там дава ядове доста бързо след това. Така съм чул от знаещи. Не претендирам че му разбирам много на тока.
      0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Няма да крия , няма ! То човека ми е рода и ще ми я свърши тая работа за без пари или поне за някакви символични...

Ам да , да знам , че трябва хубаво да се залее, Благодаря за съвета и на теб и на pe6o74 и на колегата от трявба и на всички дето се включиха. Очаквам тея дни да я направят и да видим какво е положението.

П.п Жоро, за меренето на бобинката , по-горе бях написал / не знам дали е правилен метода , но го видях от нета/ , че замерих бобинката по следния начин:
        Отоворих статора и видях кои кабелчета отиват към въпросната бобинка, проследих ги до буксата /каплунга/ , затворих всичко както си му е реда и замерих на буксата - на едното краче /с кабелче зелено с бяло/ - НИЩО. Дадох на контакт - пак нищо на въпросното краче. Завъртях на стартер - пак нищо !

Чак след това откачих всичко и какво съм пипнал и какво не , не знам , но дойде някакво съпротивление и напрежение навсякъде !

П.п.п на един от клиповете , който гледах, пича спомена , че на едното краче напрежението трябва да е в порядака на 40-60 ома, след което замери бобинката и там даваше напрежение от порядака на 600-700 ома, и според него това означавало , че има проблем с бобинката.

Както и да е , оставил съм я да я видят и тея дни ще пиша за резултата... Поздрави и още веднъж Благодаря !!
        Знаеш името, а не историята ми ! Знаеш какво съм направил, но не и как съм го постигнал !!!

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Гущеров - / Жокера / Преглед на мнение
          Направих настройка и мотора полудя отива почти до края на обортомера (11 500к) и върви като луд.
          Да те питам ти имаш ли оборотомер и с жило ли е ? Понеже електронното на тия Ямахи имат ограничител на оборотите на 10 500 ефективни! След това ЦДИ-то връща предварението и мотора забива.
          Сигурен ли си, че електронното ти е оригиналното ?

Понеже имам един приятел с ВР 200 пак тия години и при него се беше получил следният проблем: при стопа му беше дало кабелче на късо и се изгуби тока. Той си помисли, че е от електронното и го даде на "майстоР" с главно "Р" и понеже човека мн разбирал, нямал време да го погледне поне 2 месеца (търсен човек), та накрая го разфасовал прословутото електронно (имам мн гадна смола), оставил го на капака на нечия кола и то падноло не видиш ли и др. кола минала връз него. Та до там с това нещо, разбрахме че не е от електронното и сега е с китайско "цди'.

А сега малко да поспамя ) Сложиха му това електронно, пък ние изкормихме всички ненужни жици и моторчето си вървеше перфектно, НО както си работеше 1-2 седмици изведнъж спря. Ток да те убие, бензин да те удави, а не пали Гледахме пак все кабел :д ама нямаше проблем никъде. Единствено припалваше с 3-4мл бензин в цилиндъра и после от силата, вала прави още няколко (доста) оборота, но не работи. И стигнахме до там, изчерпани от идеи. Не можах да развия болта на маховика и за това и не съм проверявал статора. Имате ли някакви идеи??

Съмнявам се в електронното, че е дало фира и някак си не дава на правилното място искра (губи центровка).

Сори за спама и поЗдравИ от мен!

Пп. Ако се окаже, че проблема ти не е от звездата, ще се прежаля да ти пратя моето, понеже знам как се дават 3-400 лв. за ново.
          Последно редактирано от Chinela; 29-11-12, 18:04.
          Димитър Тенев

Коментар

И това харно. Ама с Омове се мери съпротивление. Напрежение се мери във волтове. Малко е объркващо това дето си написал. Пробвай да изкоригираш моля те. Или да се включи нЕкой от началството да не се излагаме пред чужденците.
            0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Първоначално публикуван от BikerBoyy Преглед на мнение
              Да те питам ти имаш ли оборотомер и с жило ли е ? Понеже електронното на тия Ямахи имат ограничител на оборотите на 10 500 ефективни! След това ЦДИ-то връща предварението и мотора забива.
              Сигурен ли си, че електронното ти е оригиналното ?

Понеже имам един приятел с ВР 200 пак тия години и при него се беше получил следният проблем: при стопа му беше дало кабелче на късо и се изгуби тока. Той си помисли, че е от електронното и го даде на "майстоР" с главно "Р" и понеже човека мн разбирал, нямал време да го погледне поне 2 месеца (търсен човек), та накрая го разфасовал прословутото електронно (имам мн гадна смола), оставил го на капака на нечия кола и то падноло не видиш ли и др. кола минала връз него. Та до там с това нещо, разбрахме че не е от електронното и сега е с китайско "цди'.

А сега малко да поспамя ) Сложиха му това електронно, пък ние изкормихме всички ненужни жици и моторчето си вървеше перфектно, НО както си работеше 1-2 седмици изведнъж спря. Ток да те убие, бензин да те удави, а не пали Гледахме пак все кабел :д ама нямаше проблем никъде. Единствено припалваше с 3-4мл бензин в цилиндъра и после от силата, вала прави още няколко (доста) оборота, но не работи. И стигнахме до там, изчерпани от идеи. Не можах да развия болта на маховика и за това и не съм проверявал статора. Имате ли някакви идеи??

Съмнявам се в електронното, че е дало фира и някак си не дава на правилното място искра (губи центровка).

Сори за спама и поЗдравИ от мен!

Пп. Ако се окаже, че проблема ти не е от звездата, ще се прежаля да ти пратя моето, понеже знам как се дават 3-400 лв. за ново.
              Имам обортомер , който е с жило, но съм го свалил. Бях закачил обортомера , само и само за да си направя настройките както трябва , понеже ''на ухо'' не мога !
              CDI-то не знам по какво да го разбера дали е оригинално. Като го гледам си е оригиналното понеже на капака му пише 4FU-02 или нещо такова , по спомен...

Коментар

И това харно. Ама с Омове се мери съпротивление. Напрежение се мери във волтове. Малко е объркващо това дето си написал. Пробвай да изкоригираш моля те. Или да се включи нЕкой от началството да не се излагаме пред чужденците.
                Не мога да си редактирам поста !
                Затова ще ти покажа какво направих - направих ето това, което е показано на клипчето !

Отделно се обадих на pe6o74 , който по телефона ми каза как да настроя мултицета и какво и как да меря, просто не мога да го обясня за да ме разбереш... не съм толкова грамотен, съжалявам.... също така в мануала, който намерих стойностите са дадени в омове, което до колкото разбирам е стойност на съпротивление.. / стойностите съм ги дал по-горе/
                Ще пиша за резултата веднага след като дойде статора от ремонт...

П.п ако модераторите преценят , че пиша простотии нека изтрият всичко по този въпрос , пък аз като разбера какво - що е положението , ще пиша за резултата и съответно за виновника за проблема Поздрави

Коментар

Пробвах и този метод също...

Коментар

Демек премерил си дали не е прекъсната или не е окъсила намотката. В случай че е прекъсната не би получил нищо. Тогава е лесно. Ако даде стойност много близка до 0 ще рече че е окъсила на маса. Хубаво е да се знае колко е нормалното съпротивление за да се ориентира човек дали няма окъсяване между намотки вътре в бобината. Това е горе долу с думи прости.
                    0888932647

Коментар

Демек премерил си дали не е прекъсната или не е окъсила намотката. В случай че е прекъсната не би получил нищо. Тогава е лесно. Ако даде стойност много близка до 0 ще рече че е окъсила на маса. Хубаво е да се знае колко е нормалното съпротивление за да се ориентира човек дали няма окъсяване между намотки вътре в бобината. Това е горе долу с думи прости.
                      А браво, благодаря ти за обяснението

П.п До колкото разбирам английски , така го дават да се провери и по мануал-а , който намерих !

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Гущеров - / Жокера / Преглед на мнение
                        Имам обортомер , който е с жило, но съм го свалил. Бях закачил обортомера , само и само за да си направя настройките както трябва , понеже ''на ухо'' не мога !
                        CDI-то не знам по какво да го разбера дали е оригинално. Като го гледам си е оригиналното понеже на капака му пише 4FU-02 или нещо такова , по спомен...
                        Просто ми стана интересно как достига такива обороти. Ще съм доволен ако и моето се цепи така ама ще е за не повече от месец - два Значи просто оборотомера ти не показва правилно.
                        А понеже и на моето ел. пише някакви букви и цифри (не ги помня) сигурно ти е оригиналното, но мисля че си имаше и знака на ямаха Ако не ти се дават толкова пари за цди може да пробваш с китайско....
                        На какви обороти го настройваш за ниски и на какви ти влиза в оборот (напълно отворена клапа) ?

Успех с тия електроники и ако има нещо с цди-то пиши да ти давам моето за проба.
                        Димитър Тенев

Коментар

Ами и аз не знам как ги достига ,но е факт , вече колко вярно показва обортомера /с жило е/ и колко не, идея си нямам ! Иначе за 125сс се стрелка доста, особено с по-големия зъбак отзад.... Иначе оборотите ги правя както е дадено по мануал-а - 1600-1800 рпм ! Високите не знам на колко влизат, предполагам ,че към 6-7к оборота , но ще те излъжа, понеже карам без табло...
                          Ам китайско няма да взимам в никакъв случай. Ако след ремонта на бобинката , пак няма искра ще ида до магазина и ще си купя едно CDI и дано приключи въпроса...

П.п Все още силно се надявам проблема да е в бобинката и да не купувам електроника , нооо знае ли се ,то като тръгне назад... спиране няма...

П.п.п Благодаря ти за съдействието ! Ако има нещо , ще ти драсна...

Коментар

Здрасти колега вчера се ровех из форума и случаино попаднах на темата . Виждам че имаш много проблеми с електрониките на тоя тдр и с удоволствие щр ти помогна с намирането на части имам приятел кои има почти всичко за модела . Така че ако се иска нещо само пиши и ще намерим Поздрави
                            жена,кола и мотор колкото повече ги ръчкаш толкова по хубаво им става :wink:

Коментар

Тъй... понеже , никъде не можах да намеря статор , който да става за моят мотор , проблема не е решен все още !

Тук в Петрич , ме мотаят и не искат да ми свършат работа, могат , но не искат . 1 месец седя бобината в тоя човек и нищо не направи. Пратих я и на колегата Белин от Трявна , но и там ударих на камък , понеже човека , който трябваше да я направи си е счупил ключицата и няма възможност , а на други места не са искали да се захванат...

Звънях в Ямаха и там ми казаха , че статора е само комплект и струва скромните 830 лева . Затова , ще помоля тук, ако има някой колега, който може да пренавие бобината, нека ми пише тук или да се свърже с мен на телеефон 0883 499 444 или скайп - xamele0na . Ще съм много благодарен ако има такъв , който може да я пренавие , дебелината на проводника е 0.08 ! Ако има такъв човек , нека пише да се разберем за цена и т.н. .... Благодаря ви предварително !!

Коментар

Разгледай тази обява,всичко се продава на части.
                                http://www.mobile.bg/51355082213139872

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X