Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с Ямаха ТДР 125 - почукване

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем с Ямаха ТДР 125 - почукване

Първоначално публикуван от pe6o74 Преглед на мнение
    Много ясно , че не трябва да съжаляваш . Напротив - всяко зло за добро ! Хванал си го навреме . Относно запалката - вземи си иридиева . Няколко пъти е по-скъпа (2-3) , НО даваш веднъж и си щастлив. Кара много повече от обикновената , позволява запалване на по-бедна смес , позволява запалване при по-ниско пробивно напрежение ........ Послушай ме и си там .
    Е то хубаво такава иридиева, но какво ще рече това, че не съм на ти ?!?! NGK BR9ES - иридиева ли или какво,че не ги разбирам топлинните числа ,ама грам. А като гледах един клип на едно бутало на същия мотор каква дупка се е получило от неподходяща свещ направо тръпки ме побиват...
    Знаеш името, а не историята ми ! Знаеш какво съм направил, но не и как съм го постигнал !!!

Коментар

Първоначално публикуван от faraskape Преглед на мнение
      Ако и тая дето съм взел се провали, щя търся да взема Denzo,благодаря за съвета. А мотора си е с разделно мазане, не меша масло с бензин. Слагам маслото отделно в казанчето.
      Това с разделното мазане крие малко рискове,най-сигурно е ти сам да си ги смесваш(бензин/масло).Поне аз така знам от наши майстори,УСПЕХ.

Коментар

Първоначално публикуван от valiokoev Преглед на мнение
        Това с разделното мазане крие малко рискове,най-сигурно е ти сам да си ги смесваш(бензин/масло).Поне аз така знам от наши майстори,УСПЕХ.
        Сега остава да кажеш от къде точно са "нашенските майстори" дето знаят повечко от инжинерите конструирали машината . Пълни глупости са това.
        Както относително щура е и идеята , че неподходяща свещ може да допринесе кой знае колко за прогоряло бутало. Причината да прогори бутало е по-скоро бедна горивна смес. Или евентуално много дълга свещ която директно да го пробие механично. :-)
        0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
          Сега остава да кажеш от къде точно са "нашенските майстори" дето знаят повечко от инжинерите конструирали машината . Пълни глупости са това.
          Както относително щура е и идеята , че неподходяща свещ може да допринесе кой знае колко за прогоряло бутало. Причината да прогори бутало е по-скоро бедна горивна смес. Или евентуално много дълга свещ която директно да го пробие механично. :-)
          Преди години имах една CAGIVA 125 доста стара иначе много пъргава,но в един момент се наложи смяна на бутало(според майстора,където бяхзакарал мотора)и при вземането ми на мотора той ми каза,че ми е свалил някакъв чарк(в момента не се сещам как се казваше)и оттук на татък аз ще си ги смесвам.Може би майстора имаше на впредвит егн-то на мотора иначе майстора е от едно Габровско село.Аз лично мисля,че не е проблем сам да си ги смесвам(масло/бензин).

Коментар

Преди години имах една CAGIVA 125 доста стара иначе много пъргава,но в един момент се наложи смяна на бутало(според майстора,където бяхзакарал мотора)и при вземането ми на мотора той ми каза,че ми е свалил някакъв чарк(в момента не се сещам как се казваше)и оттук на татък аз ще си ги смесвам.Може би майстора имаше на впредвит егн-то на мотора иначе майстора е от едно Габровско село.Аз лично мисля,че не е проблем сам да си ги смесвам(масло/бензин).
            Не е много удобно за града... За гората е добре.
            Yamaha WR 200

Коментар

Шом е Габровец - работа е повече от ясна .......... А случайно не ти ли каза да ползваш масло Щил ?

Коментар

Аз съм от Трявна и нямам нищо напротив към майстора,моля да прекратим коментарите за майстора защото първо ставаме дребнави и второ отклонихме се от темата на колегата faraskape.

Коментар

А случайно да знаеш , къде се намира Домът на хумора и сатирата ? Опитвай се да четеш и между редовете . Полезно е в доста случаи.

Коментар

Най-мразя да се права на модератор, но хубавата тема на момчето отива на кино и понеже мразя да трия, изберете си къде да ви метна спора за разделното мазане.

Коментар

Здравей колега на твоята свещ отговаря иридиева свещ BR9EIX ако не се лъжа , но е към 25 30 лв .М у другото на старата ми хондичка купих нова свещ NJK made in france , и като питах продавачката защо france a ne japan тя ми отговори че NJK имали завод в Франция и затова е така.Аз нямах проблем с това NJK за 6 лева ,така че виж проблема да не е другаде или си попаднал на пълен ментак.

Коментар

Здравейте отново реших да напиша тоя пост, който е от голяма полза за мен, а надявам се да е от полза и на някой други колеги. Става въпрос за свещите и тяхното топлинно число, както и еквивалента на различните производители. Конкретно информацията е за колегите който са с мотори ДТ и ТДР , но предполагам , че ще свърши работа и на някой друг. Да не ставам многословен,ето за какво ви говоря. Дано ви е от полза.

Знаеш името, а не историята ми ! Знаеш какво съм направил, но не и как съм го постигнал !!!

Коментар

чета ти темата с интерес от самото начало
                          виждам че от мотори много много не разбираш
                          аз за 3 години съм сменил точно ама съвсем точно 16 кросови мотора
                          за предпочитане е да си сложиш свещ ngk br8eg и няма да имаш никакви проблеми повече
                          ако не можеш да си намериш оригинална японска аз имам от предишни мотори останали втора употреба 2 или три
                          купил съм си ги лично от германия
                          карани са съвсем малко и може да ти продам защото вече не ми трябват тъй като вече карам само 4т

Коментар

Първоначално публикуван от motojp Преглед на мнение
                            Здравей колега на твоята свещ отговаря иридиева свещ BR9EIX ако не се лъжа , но е към 25 30 лв .М у другото на старата ми хондичка купих нова свещ NJK made in france , и като питах продавачката защо france a ne japan тя ми отговори че NJK имали завод в Франция и затова е така.Аз нямах проблем с това NJK за 6 лева ,така че виж проблема да не е другаде или си попаднал на пълен ментак.
                            Чак сега ти виждам поста колега. Благодаря ти за инфото и аз намерих това в нета. В горния пост приложих снимка на еквивалента на свеща за моя мотор на различните производители. Става въпрос за иридиеви свещи. Първата може и да не е била толкова голям ментак, все пак тя изяде ''попарата'' от моята грешка. Доста я понагрявахме принудително, от части си мисля,че заради това е сдала багажа. Втората обаче думна за 10-15 мин. работа не повече. Третата още не съм я сложил, че ми излязоха други разходи в края на месеца и ми хапнаха парите за бензин. Като налея ще я пробвам и нея. Ако и тя издумка ще си купя иридиева. Тъпото е,че мотора работи много добре с една стара свещ, която ако ви кажа каква е ще ме хокате яко !! Но тя е само за проба - няма да карам с нея разбира се !!! Поздрави

П.п Като знам какъв карък ме е подгонил последните 5-7 дни , нищо чудно да попадам на ментак свещи. Няма да се учудя ама грам !!
                            Последно редактирано от Георги Гущеров - / HannibaL /; 29-01-12, 23:06. Причина: Допълване

Коментар

Във ВМЗ е истината ! Зарежи тези оригинални ментета .

Коментар

Сори за спама, но като стана въпрос за ВМЗ - преди 5,6 години си бях купил едно DT, което беше малко в насипно сътояние и му липсваха някой части и свеща. Тогава изрових една раждива и убита от времето ВМЗ-тка и с нея карах до преди година, когато се наложи да си пенсионирам моторетката, без никъв проблем... И като чета тук колко време карат тия нжк се чуда що си давате парите за явни боклуци.... Толкова ли е фатално, ако не е с високо топлинно число?
                                Life is good... on a dirt bike!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X