От: Проблем с Ямаха ТДР 125 - почукване
В България няма от къде да намериш оригинална свещ,всичко което се продава е произведено в Китай,та дори и Japan да пише,пак е копие,с 15 минутна работа,значи аз съм бил по добре една свещ изкара 5 дни.
					В България няма от къде да намериш оригинална свещ,всичко което се продава е произведено в Китай,та дори и Japan да пише,пак е копие,с 15 минутна работа,значи аз съм бил по добре една свещ изкара 5 дни.

. За буталото наистина предчувствам,че ще има разлика и то не малка. Компресията е ... както казва Краси Радков -''да откръшиш от нея'' . Много силна компресията има. Значи при сглобяването допуснах една елементарна грешка от бързане и мерак да запаля мотора,че ми излезе солено. Гарнитурата на капака на цилиндъра където е , я бях обърнал (срам ме е направо да го напиша) резултата - влезе водичка там където не трябва да влиза и се почна ходенето по мъките. Цял ден провеждахме спасителна акция ''отводняване''. На всичкото отгоре моторе се беше задавил, не грешка не задавил , ами направо УДАВИЛ от бензин (каква е причината за това не ми стана ясно).Последва сваляне на карбуратор , донастройване , почистване  и към 17-30 часа спасителната акция се оказа сполучлива и мотора запали. Оставих го да си работи на празен ход до 19-50 някъде, за да може да изхвърли каквото е имало вътре. Утре ще видим как седят нещата. За сега мотора пали перфектно и работи много добре. Само ще купя утре една нова свещ, че тая дава много слаб ток... и ще пиша за окончателните резултати в най-скоро време . Стискам палци всичко да е ок.. 

.  
Коментар