Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За феновете на ЯМАХА

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: За феновете на ЯМАХА

Първоначално публикуван от Ivan Semov Преглед на мнение
    Колеги я дайте някакъв акъл, с тези 2Т масла (по точно с кои да не се кара), четох теми във форума, всеки се хвали с това масло което кара ... сега съм се спрял на нещо от Putoline Oil, Valvoline, Ajip Cross...
    П.П. Нямам си хал хабер от масла, ако някой може да ми обясни какво да гледам при покупката и защо някои са по-добри от други, ще съм му благодарен. Ето я и моята Йоника

[ATTACH=CONFIG]411271[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]411272[/ATTACH]
    Aз лично използвам МOTUL,има различни видове например от 15до40лв. за 1 литър.Въпрос на предпочитания и финансови възможности

Коментар

Но ми е влязла сериозно една муха за един друг точно определен мотор но на друга фирма и не знам тогава обаче дали бате Пепи ще си говори с мен[/QUOTE]

Абе ти си ми кръвен брат знаеш това и ще ти говоря. Ти с Ямашката хем е 250 си се на стълбичката по състезанията и събра толко медали даже може да ги даваш на вторичните да има място за нови.Не знам какво друго ти трябва?
      0878424143
      0887424150

Коментар

Моето мнение е че Ямаха имат добри 2т ендуро,но всичко останало май е само за музеят на съвременното изкуство,пример снимката на Пачароза.

Коментар

Първоначално публикуван от BATKO PEPI WR Преглед на мнение
          Но ми е влязла сериозно една муха за един друг точно определен мотор но на друга фирма и не знам тогава обаче дали бате Пепи ще си говори с мен
          Абе ти си ми кръвен брат знаеш това и ще ти говоря. Ти с Ямашката хем е 250 си се на стълбичката по състезанията и събра толко медали даже може да ги даваш на вторичните да има място за нови.Не знам какво друго ти трябва?[/QUOTE]

Много съм доволен от 250 нищо общо с 426 но за един сезон смених два съеденителя (eдиният ти ми го даде) за което още съм ти длъжник.За това реших да е нещо по средата но Ямашки 350 до колкото знам все още няма и мисля да мина от отбора на Ади

Коментар

Аз лично никога не бих си взел масло на Motorex за 2т отново. Прекалено гъсто и запушва така ценния карбуратор. Не останах доволен като цяло и от начина по който работеше мотора. Отделно бях сложил и в съединителя пак на Моторекс и хич не работеше добре. Като го смених се оправи в пъти работата... Накрая карах с Деникол и бях доволен. Поздрави!
            09 YZ290F Athena BB

Коментар

Първоначално публикуван от nk_dimitrov Преглед на мнение
              Аз лично никога не бих си взел масло на Motorex за 2т отново. Прекалено гъсто и запушва така ценния карбуратор.
              Е от тая по голяма глупост не бях виждал.
              Сложи му цедка
              МОТОРА ТРЯБВА ТИ ДА ГО КАРАШ А НЕ ТОЙ ТЕБ 0888984256

Коментар

Първоначално публикуван от Pacharoza Преглед на мнение
                Е от тая по голяма глупост не бях виждал.
                Сложи му цедка
                Защо да е глупост !!! Този ефект го има при много гъсти масла, след няколко карания диаметъра на пилот джета намаля и от там знаете ....
                Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Първоначално публикуван от Краси Преглед на мнение
                  Защо да е глупост !!! Този ефект го има при много гъсти масла, след няколко карания диаметъра на пилот джета намаля и от там знаете ....
                  На теб запушвало ли ти е масло кабуратора.

Коментар

Чудех се какво съм забравил да напиша - "Моето адски неопитно и глупаво мнение е че...". Иначе на мен да, многократно. В момента в който смених маслото, никога не се получи отново. Да не говоря за момента, в който си купих мотора, който едва вървеше единствено поради затлачен карбуратор.... Относно сипмтомите на запушен пилот джет съм сигурен, че няма нужда да ги коментираме, за да не обиждаме по-компетентните от мен. Относно цедката, тогава нямах и разреждах с вода 1:1(видях го от Ути) . Поздрави!
                    Последно редактирано от nk_dimitrov; 30-01-12, 21:44.
                    09 YZ290F Athena BB

Коментар

Първоначално публикуван от nk_dimitrov Преглед на мнение
                      Чудех се какво съм забравил да напиша - "Моето адски неопитно и глупаво мнение е че...". Иначе на мен да, многократно. В момента в който смених маслото, никога не се получи отново. Да не говоря за момента, в който си купих мотора, който едва вървеше единствено поради затлачен карбуратор.... Относно сипмтомите на запушен пилот джет съм сигурен, че няма нужда да ги коментираме, за да не обиждаме по-компетентните от мен. Относно цедката, тогава нямах и разреждах с вода 1:1(видях го от Ути) . Поздрави!
                      Да ти кажа аз пък че за мен и не само за мен кроспалар на моторекс е най доброто за 2-такта.

Коментар

Преди време бях писал в тази тема 2 страници назад за моят проблем дето не качва масло към рамата и така и не го реших и си го карам така до ден днешен. Започнал съм ремонт на някои неща по двигателя и искам наред с тях да оправя и това. Та въпроса ми към вас колеги е дали има някой компетентен по този въпрос и дали ще може да ми каже къде в двигателя се намира тази част дето отваря да се качи маслото нагоре към щеката? Моторът е YZ450F 2005. Благодаря предварително.
                        YZ 450 F
                        0888-939-807

Коментар

Не бих го карал ако няма масло на щеката. Потърсих в мануалите, но нямам за този модел схема на лубрикацията, за разлика от мануала на алуминиевата където маслото не ходи по рамката. Не вярвам да има нещо което пуска и спира маслото да се качва. Предполагам наливаш достатъчно, визуално си огледал и не е там проблема. Описали са как да се замери налягането на маслената помпа, бих започнал от там.

Коментар

Добре, благодаря колега. Днес му смених сегменти и гумичките на клапаните и ще прочета за маслената помпа, за да мога да направя всичко наведнъж.
                            П.С Не мога да намеря информация за измерването на налягането на помпата. Ако може помощ.
                            Последно редактирано от Offroader_; 21-06-12, 00:36.
                            YZ 450 F
                            0888-939-807

Коментар

Поне при мен има едно болче (8ца май беше), което се намира до болта, който държи маслената магистрала на главата(самата глава на болта е право към теб). То също има медна шайба. Развиваш го/разхлабваш, а не го отвиваш цялото/ и палиш мотора. До 1 минута трябва да образува капка. Ако има капка имаш налягане, ако няма капка то почваш проверка на маслени магистрали, проверка на маслената помпа и прочие. При мен е така - yz250f 2009та. Поздрави!
                              09 YZ290F Athena BB

Коментар

Така пише и за това. Минута на празен ход с разхлабен въпросния болт, трябва да прокапе.

Малко фреш за 2012

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 5 потребители онлайн. 0 потребители и 5 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X