Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За феновете на ЯМАХА

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: За феновете на ЯМАХА

Какво е общото, между КТМ-а и Ямахата например?

Отговор: КТМ-а е Японски мотор, с оранжеви пластмаси.
    Защо?
    От КТМ май преоткриват топлата вода.И всичките им се радват. Голямо нововъведение,( едва ли не чудо на техниката) - революционно нов, двувалов двигател - при Японците е от време оно. Линково окачване - при Японците от ..913година. Какво не е Японско във КТМ-а, стартера ли, електрониката ли, карбуратора (инжекцията) ли, каплите може би?А какво е Австрийско, във мотор MADE IN JAPAN?Нищо.
    Да очакваме ли следващото чудо от КТМ??
    Да - революционна алуминиева рама. И айде шарани, на новите дрехи на Царя.
    Силата е нищо без контрол.

Коментар

Темите за и против КТМ се роят.Не мога да разбера от къде тези настроения.Във всеки един критикар виждам скрит фен на оранжевите,който не иска да го признае и пред себе си.Искам един от вас,който критикува да си каже имал ли е някога КТМ.Карал ли го е,поддържал ли го е?Или е чул за това колко е гаден КТМ-а от комшийката,чийто мъж има приятел с КТМ.КТМ не е нито най-здравият,нито най-евтиният.Обаче в момента е най-подходящ за ендуро.Хората по света гонят резултати,а не дълговечност.Който иска здрав мотоциклет си купува един запазен ХР или ДРЗ и си кара и пее.Якото каране иска и яка поддръжка.Моторите,които искаме да караме са изцедени от всякъде.Това са един вид състезателни машини.За каква издръжливост говорим.Аз си избирам мотор,който ми е удобен на каране и след това гледам за наличност на части и време на доставка.Като държа частите да са оригинални.И в повечето случаи,които съм опитвал разни заместители се е доказвало,че евтиното ми е излизало доста по-скъпо.Та като извод карайте,каквото ви харесва и бъдете обективни в изказванията си.И да ви кажа,че йониките на Ямаха са много по-качествени и полезни от тостерите и бибероните на КТМ

Коментар

Първоначално публикуван от maki449 Преглед на мнение
        Какво е общото, между КТМ-а и Ямахата например?

Отговор: КТМ-а е Японски мотор, с оранжеви пластмаси.
        Защо?
        От КТМ май преоткриват топлата вода.И всичките им се радват. Голямо нововъведение,( едва ли не чудо на техниката) - революционно нов, двувалов двигател - при Японците е от време оно. Линково окачване - при Японците от ..913година. Какво не е Японско във КТМ-а, стартера ли, електрониката ли, карбуратора (инжекцията) ли, каплите може би?А какво е Австрийско, във мотор MADE IN JAPAN?Нищо.
        До тук всичко е много точно казано и абсолютно цялата истина,искам само да допълня пред-историята която е мое виждане,Японските производители на мотори събират от цял свят най доброто и го модернизират, или на негова база измислят още по добро,погледнете примерно формата на рамата на ИЖ,всички съвременни рами са с подобна форма,а за скоростите какво да говорим,най здравите скорости са на ИЖ и МЗ,всички съвременни скорости са подобни,а самият ИЖ е подобрена версия на Германско DKW.Топлата вода е открита отдавна и втори път не може да се открие,но може да се усъвършенства самото затопляне.Затова КТМ няма нужда да откриват нещо ново,те правят усъвършенстване на доброто старо,Японците не се мъчат да ги стигат на всяка цена защото КТМ имат развитие само във крос и ендуро версиите.

Коментар

Я някой от феновете на Японците да каже кой е измислил първото двуколесно с двигател!
          Оправданието е като гъз-всеки го носи със себеси !

Коментар

Първоначално публикуван от bastuna Преглед на мнение
            Я някой от феновете на Японците да каже кой е измислил първото двуколесно с двигател!
            Питах Гуглето и то ми отговори,на 29 август 1885 Немският инженер Готлиб Даймлер създава първият мотоциклет със двигател с вътрешно горене.

Коментар

Цялото това джавкане и дъвкане започва да ми заприличва на всички автомобилни форуми.Демек ,всички си купете като моя мотор(кола)защото е НАЙ НАЙ .Пичове и пички ,карайте и се радвайте на спорта ,без значение от марката която ползвате ,та било то и на прадядо ви с балканчето.Какво значение има марката ,като всяка една марка може да ви навири кукурузите.И вечер ,след като сте се прибрали уморени и щастливи от преживяното през деня,да си спомняте цяла седмица за това изживяване.
              Да се откажеш е лесно,да успееш е трудно.

Коментар

Първоначално публикуван от maki449 Преглед на мнение
                ...?А какво е Австрийско, във мотор MADE IN JAPAN?Нищо.
                Ами те и японците имат още много хляб да ядат докато се научат да правят пътища, тунели и мостове като австрийците, пък все си мисля че това е много по-значимо за човечеството отколкото моторите , но пък щом сте решили да спорите за глупости ....
                Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Първоначално публикуван от Краси Преглед на мнение
                  Ами те и японците имат още много хляб да ядат докато се научат да правят пътища, тунели и мостове като австрийците, пък все си мисля че това е много по-значимо за човечеството отколкото моторите , но пък щом сте решили да спорите за глупости ....
                  Точно пък японците показват колко са борбени и как бързо се възстановяват след такава трагедия...
                  Zongshen 200 --> Yamaha DT 125 R --> Suzuki DR 350 S --> Honda CR 125

Коментар

Първоначално публикуван от dragorip Преглед на мнение
                    Цялото това джавкане и дъвкане започва да ми заприличва на всички автомобилни форуми.Демек ,всички си купете като моя мотор(кола)защото е НАЙ НАЙ .Пичове и пички ,карайте и се радвайте на спорта ,без значение от марката която ползвате ,та било то и на прадядо ви с балканчето.Какво значение има марката ,като всяка една марка може да ви навири кукурузите.И вечер ,след като сте се прибрали уморени и щастливи от преживяното през деня,да си спомняте цяла седмица за това изживяване.
                    Ей на това му казвам-умна приказка.А това с Кукрузите колега беше върха и баш на място.И тук е момента да споделя че именно Ямахата на мен ми навирва кукуруза на МАХ.затова съм и фен заклет до гроб.И ако някой ден карам друга марка мотоциклет то ще бъде компромис.ВНИМАНИЕ:Изразявам мнение Не го налагам!!!

Коментар

Темата я пуснах с идеята да е с леко шеговит характер но гледам че има хора дето се палят доста а защо не знам.
                      0878424143
                      0887424150

Коментар

МОТОРА ТРЯБВА ТИ ДА ГО КАРАШ А НЕ ТОЙ ТЕБ 0888984256

Коментар

Първоначално публикуван от Pacharoza Преглед на мнение
                          Много яко Не знам на кой му идва на ум да създава подобни изделия

Коментар

Първоначално публикуван от BATKO PEPI WR Преглед на мнение
                            Темата я пуснах с идеята да е с леко шеговит характер но гледам че има хора дето се палят доста а защо не знам.
                            Пепи явно има защо но не искам и аз да навлизам в подробности аз знаеш,че съм си фен на марката и то най-вече заради това ,че е здрава и не ми бърка в джоба.Но ми е влязла сериозно една муха за един друг точно определен мотор но на друга фирма и не знам тогава обаче дали бате Пепи ще си говори с мен

Коментар

Колеги я дайте някакъв акъл, с тези 2Т масла (по точно с кои да не се кара), четох теми във форума, всеки се хвали с това масло което кара ... сега съм се спрял на нещо от Putoline Oil, Valvoline, Ajip Cross...
                              П.П. Нямам си хал хабер от масла, ако някой може да ми обясни какво да гледам при покупката и защо някои са по-добри от други, ще съм му благодарен. Ето я и моята Йоника

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC04401.jpg
Прегледи:1
Размер:133.6 КБ
ID:5341519Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC04383.jpg
Прегледи:1
Размер:246.7 КБ
ID:5341520

Коментар

[QUOTE=eti;1751088]Пепи явно има защо но не искам и аз да навлизам в подробности аз знаеш,че съм си фен на марката и то най-вече заради това ,че е здрава и не ми бърка в джоба.Но ми е влязла сериозно една муха за един друг точно определен мотор но на друга фирма и не знам тогава обаче дали бате Пепи ще си говори с мен[/QUOTO
                                Orange :-)
                                Пия вино само по два повода: когато за вечеря има дивеч и когато няма.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X