Обява

Свий
Няма добавени обяви.

eBay онлайн маркет Вашето МНЕНИЕ!!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: eBay онлайн маркет Вашето МНЕНИЕ!!!

http://svejo.net/home/link_summary/6...-na-supruga-si
    http://bgfactor.org/index_.php?cm=12&id=15013
    [URL="http://www.facebook.com/group.php?gid=163613893278&ref=nf"]
    [/URL]

Коментар

Първоначално публикуван от nameika Преглед на мнение
      правилно.аз имах предвид,че на един ибей акаунт не се плаща с няколко пейпал акаунта...твоя случай е както писах по-горе,един пейпал акаунт и няколко карти в него,това не е проблем аз в началото като не разбирах и не знаех,че на един акаун може да сложиш повече карти,та си направих 3 акаунта на трите карти.сега не мога да си ползвам другите,само едната ползвам.пейпал наистина е най-удобно и сигурно,поне връщат пари ако не получиш дадена стока,е не всеки път връщат де
      Ако правилно сън те разбрал, си в грешка...

Тия дни нямах кеш в картата, а спечелих един търг. Съответно след "Buy Now" където се въвеждат данните на PayPal, един колега се логна с неговия акаун и си платих с неговата карта.
      Т.е. няма проблем един Ebay акаунт да плаща с различни PayPal акаунти. Проверено на два пъти.
      Seat Leon FR 2017 1.8 TSI
      Seat Leon 2007 1.9 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от nick_todorov Преглед на мнение
        Ако правилно сън те разбрал, си в грешка...

Тия дни нямах кеш в картата, а спечелих един търг. Съответно след "Buy Now" където се въвеждат данните на PayPal, един колега се логна с неговия акаун и си платих с неговата карта.
        Т.е. няма проблем един Ebay акаунт да плаща с различни PayPal акаунти. Проверено на два пъти.
        ок,правете си експерименти2-3-5 пъти ,после....
        [/URL]

Коментар

ето нещо полезно

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/...la_be_mitnica/
          [/URL]

Коментар

Това го има поне на 3 места във форума, след като прочетете чистя.
            Но благодаря все пак.

Коментар

Първоначално публикуван от nameika Преглед на мнение
              И не касае пазаруването от UK и Германия.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

И какво стана, допустимите 150 евро станаха на 15 ли
                Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Първоначално публикуван от Краси Преглед на мнение
                  От извън ЕС - да. Но мито все още не трябва да взимат до 150 евра, а те въпреки това взимат.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Краси Преглед на мнение
                    Това е май само за ДДС
                    2010 CRF 250 R

Коментар

Каква ми е ползата като ми вземат мито за стоки над 150 евро като митото обикновенно ми е в рамките на 2-3-4%, а ДДС-то е 20%?

В случая за едно бутало Висеко за 2т мотоциклет примерно оскъпяването е в рамките на 30-40лв и пак излиза по-евтино да се закупи от САЩ, но защо е нужно да намалят тези 150 евро на 15 евро?
                      Иван Маринов
                      Suzuki RMX 250 '92 - sold / Yamaha XTZ 750 Super Tenere '91 - sold / KTM EXC 250 2t '06 - sold
                      ЕНДУРО ВАРНА

Коментар

Всъщност, както казах и в другата тема, не ме притесняват толкова 30те евра ДДС, колкото разправиите по митниците, с калпавата им организация и неудобните им местоположения. Напромер за стоки с куриер се освобождават на летището, а на мен то ми е на другия край на София, и само пътуването до там ми е 2 часа отиване и връщане, ако имам късмет. Като сложиш и мотането там и таксите, цифрата от загубеното време става още по-голяма.

А резулатата от това хрумване на "хер Флиг" ще е че изходящите парични потоци от булгария само ще станат по-големи и ще си променят посоката откъм Китай на към ЕС.

Коментар

Явно проблема в София ви е доста по сериозен.Във Варна си вземам пратките от митницата сравнително лесно.Първо през пощенския клон който е на ЖП гарата от там ми дават бележка и отивам на отстрещното гище (всъшност е стая), там малко разпит от сорта на "какво е това?", "ама защо го поръчваш?", "ще го продаваш ли?" и т.н..Пишат ми някаква бележка, отивам да плащам в клона на банката който за щастие се намира в същата сграда и пак по обратния ред през "стаята" и в пощата.Цялата разправия обикновенно ми отнема около 20-30мин в най-лошия случаи, но и Варна е къде къде по-малък град от София.

Силно се надявам да има какво да се направи по въпроса и да се премахне този глупав закон или каквото е там.
                          Иван Маринов
                          Suzuki RMX 250 '92 - sold / Yamaha XTZ 750 Super Tenere '91 - sold / KTM EXC 250 2t '06 - sold
                          ЕНДУРО ВАРНА

Коментар

Първоначално публикуван от VaHk0_ Преглед на мнение
                            Явно проблема в София ви е доста по сериозен.Във Варна си вземам пратките от митницата сравнително лесно.Първо през пощенския клон който е на ЖП гарата от там ми дават бележка и отивам на отстрещното гище (всъшност е стая), там малко разпит от сорта на "какво е това?", "ама защо го поръчваш?", "ще го продаваш ли?" и т.н..Пишат ми някаква бележка, отивам да плащам в клона на банката който за щастие се намира в същата сграда и пак по обратния ред през "стаята" и в пощата.Цялата разправия обикновенно ми отнема около 20-30мин в най-лошия случаи, но и Варна е къде къде по-малък град от София.

Силно се надявам да има какво да се направи по въпроса и да се премахне този глупав закон или каквото е там.
                            Е тук, последно като ходих, беше:

За стоки, дето не се облагат, ама са решили че може и да се. Предимно в кашони с по-голям размер и тегло:
                            1. Пращат ти бележка
                            2. Отиваш в пощата на митницата на определено гише, от където те пращат в една стая, където чакаш митничар да отвори пратката. Имаше и някаква такса от 4лв, май.
                            3. Чакаш митничар, който общо взето ти задава отговори.
                            4. Като се разбере че стоката не е за обмитяване - ако вътре има фактура или си убедил митничаря че не е, ти я дават на гише от същата стая.

За стоки, които обаче се обмитяват, процедурата продължава

5. Попълва се митническа декларация в същата стая от нарочно назначена за това случителка, срещу такса от 8 лева, до колкото помня
                            6. Отиваш на друго гише, където ти гледат декларацията и отново задават тъпи въпроси, например за каква марка автомобил са фаровете, които внасяш.
                            7. Чакаш...............
                            8. Викат те обратно, и ти казват да отидеш да си платиш каквото дси декларирал в декларацията
                            9. Плащаш, барабар със съответните такси за банката, с които по едно време се бяха оляли тотално.
                            10. Връщаш се на предишното гише.
                            11. Чакаш.................................................
                            12.Като ти дойде реда, ти лепват шечат "Освобождавам", или нещо от сорта.
                            13. Носиш документите обратно в онова гише, дето сте отваряли пратката. Ако митничаря отново го няма, пак чакаш................
                            14. Взимаш си пратката, теглиш им една дългосвиреща, и се изнасяш със скоростта на светлината, понеже докато си висял наляво и надясно, или си умрял от студ, или от жега, или са те опушили служителите, въпреки табелките че пушенето е забранено, пък ти или си непушач, или си пушач на който вече зверски му се пуши.

До колкото разбирам сега има разходки из още няколко гишета, та да си направиш някаква си регистрация, временна или постоянна. Това тепърва ще го проучвам, и ако трябва ще си направя постоянна такава, че да не се разхождам всеки път отново по гишетата.

Ще проуча и дали като физическо лице, ако си изкарам електронен подпис, ще мога поне част от нещата да свърша без да вися там като паяк.

Като внасяш с куриер, на летището процедурата е малко по-упростена, а на практика се върши същото, което е доста показателно че всичко е въпрос на организация. В смисъл, обикалят се по-малко гишета, например. Само дето пътя до летището ми е най-малко час, та се оказва че е все тая, ако не и по-зле.

През цялото това време, ако уцелиш в митницата по някаква причина да е лудница, чакането се удължава в пъти, и въпреки това, никога не съм заварил всички гишета да работят. Отделно всеки път ме пращат на различни по номера такива. Все нещо реорганизират, но по ми мяза на преливане от пусто в празно.

Коментар

Не ми е ясно какви са тези гигантски парични потоци от онлайн пазаруването които трябва да се спрат и защо?? Да не би някой да е започнал да произвежда такива стоки в БГ, че да се защитава родното производство? Пак стана така, че едни хора трябва да приберат едни пари Поне да си бяха направили свястна организация за прибирането.
                              Сигурен съм, че повечето хора които са пазарували онлайн от страни извън Евро Съюза ще се откажат от това само заради мотането по митницата. Аз само веднъж съм ходил да освобождавам колет от там и повече не искам да стъпвам. Някаква допотопна администрация като връзката между отделните й части трябва да я прави клиента. Откачена работа.
                              Имам чувството , че се започва едно ограничаване на потреблението познато ми от преди 20-30 години.
                              2010 CRF 250 R

Коментар

И сега какво ще правиме? Точно щях да купувам цилиндър и бутало от сащ и сега трябва да се отказвам ли....
                                Егати даржавата май се връща комунизма почнаха да ни ограничават от всякъде.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X