Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Редбул(или други подобни)-помага или вреди

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Редбул(или други подобни)-помага или вреди

Първоначално публикуван от petaca Преглед на мнение
    Въпроса ми беше че имам чувството че съм се пристрастил.Преди каране се гледам да пина един редбул и като не пина не съм толко луд(вътрешно убеждение ли кво).
    Ако съдържа кофеин можеш спокойно да се пристрастиш към Redbull-а и всякакви подобни. За вече повече от десет години не пуша, спрях пиенето (и то буквално от днес за утре!), но просто не мога да спра кафето... Е - его е... Не че ме събужда или тонизира - не, мога да изпия дори и в момента (23:34) едно нескафе и да си легна като къпан - не ми действа изобщо... Това обаче, което си ми действа и то седмици наред е липсата - абстиненцията. Ставам доста раздразнителен и ми се спи през цялото време. Ако си го спестиш поне според мен ще ти е по-добре... Ако нямаш реална нужда от външни възбудителни и други подобни карай на здрав сън - поне при мен работи. Поне докато не тръгна на работа и мога да си почивам редовно не ми трябва нищо освен разходки, храна и сън...

EDIT: Голяма част от тези напитки съдържат и вещества, които изкуствено разширяват вени и артерии с цел по-добро кръвообращение, но това има и не особенно добър ефект - тялото ти привиква на промените и после ти се налага да ги предизвикваш изкуствено - пиеш или тичаш. Като казвам тичаш имам предвид четири-пет обиколки (при мен е на стадиона) в средно темпо и после една в бавно... и това поне четири-пет повторения. Ако издържиш разбира се...
    Последно редактирано от господин никой; 23-03-10, 22:42. Причина: Добавка...

Коментар

То си е казано: - енергийни напитки. Дават енергия от организма ни. Био-продукти? Древни рецепти? Глупости! да си направи труда някой да прочете какво пише на кенчето. ред бул съдържа синтетичен аналог на кофеина, това вече е вредно, много. Кофеин от нефт...
      Гуарана, таурин и ххх неща. Който го кефи, да пие.
      За сравнение вижте шарк или монстер енерджи.
      ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

В 9-ти клас спрях да пуша и да пия:
        кафе,
        кола,
        алкохол.
        Дрога не съм опитвал нямам и намерение..
        Сега съм на 30.
        Ако искам спя, ако искам не спя..

Според мен човека си е създаден с целия си арсенал от способности.

С малко повече воля може да победите всеки "злоупотребил" с нещо от "тези химични смеси" дето ги хвалите.

Тея хапове и течности са създадени от хора...С цел печалба..

Всеки си има здраве да си го съсипва както ще..

Имах 2-ма колеги добри момчета.. Дойдат сутрин единия се налива с кафе, другия с кола... Към обяд вече караницата е на лице и работата отива на бой.. Понеже съм маалко над тях успях единия да го убедя да спре да се налива - ей друго момче стана!Добро разбрано..
        Другия не е сред нас вече.. Отиде да трови живота на някой друг..
        Имайте си го това като идея.
        Пия сок от плодове - изцедени, вода и бира/не алкохолна/. Десет години работих като машина и ако имам здавословни проблеми, те са от преработване..
        Ако пиех нещо от онези "отрови" до сега сигурно и да съм умрял (само аз си знам какво ми е било).Моята работа сега я вършат 3-ма души...
        CITYEL

Коментар

Наскоро намерих едни степчета разтворими в 330 мл. вода с таурин и тн. като енергиина напитка , разликата е само че не са газирани , а ефекта е същият , казвам го защото на мен много лесно ми действат подобни вешества . С газирана вода става почти същото като редбул само че за 1 лев
          http://ftp.domainbg.com/CECO_KANGOTO...%20EGOISTE.bmp

Коментар

Заменете Редбула/Шарка с плацебо и готово.Ключът към професионализма/успеха е практиката, а не химията.
            Имат ефект някои от енергийните напитки и какво от това ? Все на такива неща ли ще я караме...

Коментар

Първоначално публикуван от Redo Преглед на мнение
              Заменете Редбула/Шарка с плацебо и готово.Ключът към професионализма/успеха е практиката, а не химията.
              Имат ефект някои от енергийните напитки и какво от това ? Все на такива неща ли ще я караме...
              Прав си колега с това което казваш.Напълно те подкрепям.
              Аз съм българче.Обичам наще планини зелени.

Коментар

От: Редбул(или други подобни)-помага или вреди

Темата е стара но да отправя предупреждение към тези от вас които редовно и в прекомерни количества пиете енергийни напитки, това ще ви коства живота Преди няколко дни наш комшия - Бог да го прости, женен с малко дете на 38 години, здрав и прав мъж почина от прекомерна и редовна употреба на енергийната напитка Monster диагнозата е масиран инфаркт, близките му и горката му жена с детето са се побъркали и не могат да повярват че това нещо го е убило, но за съжаление комшията Бог да прости, обичаше да пие всеки ден по 3-4 кена от по 500мл Monster, лично съм го виждал често с напитката в ръка, бил е пристрастен и направо недоумявам как не е потърсил помощ от тази си зависимост, така че колеги, много внимавайте с количествата енергийни напитки които мислите да пиете, на всяка енергийна напитка пише да не се консумира повече от 250мл на ден, а човека е пил по 3-4 кена от по 500мл на ден от половин година...

Коментар

Жалко за човека, но за 6 месеца не може да те убие и хероина. Монстъра е л**няна напитка, но психозата е излишна.

Коментар

Бог да го прости, но психозата наистина е излишна. Системни два литра суперсладко газирано на ден могат да те пратят в гроба и без никакви "енергии" вътре.
                    Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Гадно, много гадно.. Бог да го прости...
                      Аз пих такива говна преди време, но започнах да имам проблеми с бъбреците, пик. мехур и малко сякаш ми се разхлопваше сърцето..
                      Спрях ги и съм си ОК.. Мога да дам пример и с приятелката ми, но ще се въздържа..
                      Всеки организъм реагира по различен начин на съставките..

Коментар

Една кутийка Ред Бул съдържа точно толкова кофеин колкото едно американско кафе, 80мг. За сравнение, едно българско еспресо съдържа 200мг кафеин или колкото два и половина редбула.

Ред Бул още съдържа глюкоза (за тялото това е същото като бензина за колата), таурин който подпомага нервните импулси и ускорява реакциите, витамин В който подпомага метаболизма, витамин В5 който подобрява настроението и ви кара да се чувствате енергични, витамин В6 и В12 който помага използването на кислород от тялото.

Вредния ефект на Ред Бул е същия като вредния ефект от кафето, на който му е противопоказно кафе не трябва да пие Ред Бул и подобни "енергийни напитки", защото основна съставка там също е кафеинът. Други вредни ефекти няма.

Монстер съдържа два пъти повече кофеин от редбул, 160мг. Фирмата също е спонсор на спортни прояви като БМХ и сноуборд.

Всички т.н. "енергийни напитки" освен кофеин съдържат и много глюкоза, т.е. захар. Примерно един Ред Бул е равностоен на това да изядеш 11 бисквити. Негативния ефект на многото захар е, че тя дава моментен "подем" от енергия, но се изразходва бързо и следва "спад" след около час и чувство за глад.

От алтернативите, черния шоколад е най-близък по енергия, със 70мг кофеин.

На хора занимаващи се със спорт се препоръчват т.н. "спортни напитки", които не са енергия, а заменят изразходваните вода, сол и електролити, които се губят с изпотяването при спортистите.

Изостар е "спортна напитка", с много глюкоза, т.е. захар която се явява "гориво" за организма и помага за да не се чувстваш "изтощен" след спорт, и витамин В. Не знам какво се предлага на пазара в България, но подобни напитки са Powerade, Gatorade, Lucozade Sport, Herbalife H3O Pro.

Ползата от "спортните напитки" е предимно рекламен трик, защото на практика няма такава рязка загуба на електролити от спортуване, освен в случаите когато се спортува усилено повече от 90 минути. На практика "спортните напитки" са толкова "полезни" колкото една лимонада. А прекаляването с тях може да доведе до мускулни спазми, заради повишеното съдържание на сол.

Вместо "енергийни" и "спортни" напитки, е по-полезно е да се изключат кофеина и захарта, и да се наблегне на консумирането на витамини и протеин. За целта просто е необходим един блендер, и да си направиш един "фреш" както му викат в България на смутито. Само че в блендера се пускат не само плодове, примерно ябълки, но и зеленчук като спанак и магданоз, както и мляко, може да се добавят и малко фъстъци и кашу. Това са източници на витамини В, които са необходими на организма в периоди на активна дейност. Витамините В усилват метаболизма, а когато метаболизма е усилен, тялото само произвежда повече енергия.

Коментар

А аз мислех, че РедБулл дава крила...
                          Публикувайте отговор

Коментар

В продължение на години злоупотребявах с кока кола,на ден изпивах между 4 и 6 литра,проблеми никакви,откакто спрях изобщо да пия кола,свалих 32 кг за 4 месеца и половина.
                            Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                            Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                            Анатолий Пейчинов o8875о9815
                            https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                              В продължение на години злоупотребявах с кока кола,на ден изпивах между 4 и 6 литра,проблеми никакви,откакто спрях изобщо да пия кола,свалих 32 кг за 4 месеца и половина.
                              Проблеми си имал или си вървял към тях, просто ти се е разминало. Най-малкото самото тегло и всичката тая захар са те водели уверено ако не към сърдечно съдови радости то "поне" към диабет.
                              Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                                Проблеми си имал или си вървял към тях, просто ти се е разминало. Най-малкото самото тегло и всичката тая захар са те водели уверено ако не към сърдечно съдови радости то "поне" към диабет.
                                Тя при нас вече не е със захар и съответно си стана доста гнусна на вкус, та и аз я спрях и килиграми свалих де. Сега предпочитам конкурента й.
                                За ред булшит - еди ден щях да пукна в колата от комбинация шит + кафе - от тогава шит не близвам.
                                подаръци за мъже от FACOM
                                промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X