Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Редбул(или други подобни)-помага или вреди

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Редбул(или други подобни)-помага или вреди

Ем то и аз съм пил какво ли не на какви ли не цени.....а в едно селце до нас прават едни "Херкулес" Човека ги изнася за гърция....същия вкус,ефект с огромната разлика в цената....

Коментар

Първоначално публикуван от VaHk0_ Преглед на мнение
      Краси, пият си и то доста.Знам само за Iso Star, но съм сигурен, че пият и други доста по-силни.Описанието на Iso Star-а който намерих да се продава е:

Чакай чакай, какъв изостар какви 5 лева. Знаеш ли изобщо що за нещо е изостара и радбула ???
      няма нищо общо между 2те.
      Ако искаш може да си направиш един експеримент. Подложи се на 1 час бягане и колоездене в топло време и пий редбули единия път и изостар другия път. Интересно ще е да споделиш ефекта за форума
      Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Аз лично съм малко против напитки на които не може да прочетеш съдържанието за 5 минути.Но съм пробвал ред бул и шарк преди каране в гората и ефекта бе ,че щах да заспя още преди тръгване.При мен тези напитки водят до сънливост.

Коментар

Въпроса ми беше че имам чувството че съм се пристрастил.Преди каране се гледам да пина един редбул и като не пина не съм толко луд(вътрешно убеждение ли кво).

Коментар

Не можеш да се пристрастиш към ред була или подобните му. Не виждам и логика да го пиеш преди подобни, при които вероятността да заспиш карайки е нулева. Само товариш сърцето. Виж изотоничните - е друго нещо. С двете ръце съм "за" преди продължително натоварване и по време на такова.

Коментар

Първоначално публикуван от mari04 Преглед на мнение
              Аз лично съм малко против напитки на които не може да прочетеш съдържанието за 5 минути.Но съм пробвал ред бул и шарк преди каране в гората и ефекта бе ,че щах да заспя още преди тръгване.При мен тези напитки водят до сънливост.
              Чувал съм, че големи количества кофеин имат обратен ефект. Вместо да се разсънваш ти се доспива.
              2010 CRF 250 R

Коментар

Аз лично ползвам редбул и смятам, че ми действа тонизиращо но определено не съм сигурен дали не е внушение.
                Хубавите неща се правят бавно!

Коментар

Не споря за ефекта от РедБул-а и изостара.РедБул (обикновенно Шарк) пия в къщи или някъде по улиците докато хапвам.Не го меся нито с алкохол, нито го ползвам за възстановяване, а просто еи така понеже ми се е допило или за да пробвам нещо ново което съм видял в хладилника в магазина примерно.Аз и без това кафе и газирани напитки не пия.

Но щом толкова хора казахте добри думи за изостара, ще ви се доверя и може да го пробвам някой път преди и по време на каране.
                  Иван Маринов
                  Suzuki RMX 250 '92 - sold / Yamaha XTZ 750 Super Tenere '91 - sold / KTM EXC 250 2t '06 - sold
                  ЕНДУРО ВАРНА

Коментар

Ама.... кофеин, та кофеин. Чели ли сте въобще РедБул-а отзад какво пише? Утре прочетете.... кофеина и в доста малки количества в сравнение с Таурина!
                    И аз си мисля, че не помага РедБул-а, но малко от малко те свестява. Не значи, обаче че може да караш само на Редбул...

И леко с "добавките" .....

Коментар

Абре, оу! Що не сварите турско кафе и после в термуса? Вместо опитни мишленца на химическите компании.

Коментар

Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнение
                        Абре, оу! Що не сварите турско кафе и после в термуса? Вместо опитни мишленца на химическите компании.
                        +10
                        И бива първо да се прочете за съставките на "енергийните" напитки кое какво е и за какво служи на тялото.

От фитнес.бг:
                        Таурин е аминокиселина, която е главна съставна част на жлъчката, може да бъде открита в по-ниски количества и в тъканите. Тауринът участва в детоксификацията, защитата на клетъчните мембрани, регулирането на кръвното налягане, поддържането на структурния протеин в мускулите, а също така довежда докрай инсулиноподобната активност. След глутамина Тауринът е най-изобилстващата аминокиселина в мускулната тъкан (интересното е, че тя не е част от същинската мускулна тъкан), съществува в аминокиселинния “басейн” в мускулната клетка. Произходът на думата Taurine е от латинското „Taurus” – телец ( има се предвид бик или вол). Това се дължи на факта, че първоначално (през 1827) аминокиселината е изолирана от жлъчка на вол. Това са направили австрийските учени Friedrich Tiedemann и Leopold Gmelin.
                        Тауринът има редица интересни приложения в културизма – играе ролята на наподобяващ действието на инсулина агент, което означава, че може да усили метаболизма на глюкозата и аминокиселините. Тауринът подобно на креатина увеличава обема на клетката.

При хора със затлъстяване се наблюдават намалени нива на Таурин в кръвта, което може да доведе до още по-голямо увеличение на килограмите и натрупването на мазнини. Тауринът също така играе изключителна роля в клетъчното обемизиране, като по последни научни данни трикратният му прием от по 500 мг на ден може да забави протеиновия разпад. Експериментално е доказано, че Таурин стимулира глюкозното покачване в клетките с 50%. В последните години той е обичайна съставка в енергийните напитки. Таурин често се използва в комбинация с Креатин (виж CGT ) и анаболни стероиди, поради това, че облекчава умората на мускула в напрегнати тренировки и повишава капацитета на упражнението. Тауринът спомага за по-доброто усвояване на другите добавки и подобрява клетъчната активност.
                        Много често се задава въпросът от какво се получава даден продукт, затова ще изясним този проблем за Таурина. Голяма част от Таурина е синтетичен. Той се произвежда от 2-hydroxyethanesulfonic acid или от реакцията на Ethylene oxide, Aqueous sodium bisulfite.
                        Подобно на глутамина Тауринът е считан от много учени за условно есенциална аминокиселина. Тауринът може да бъде образуван в тялото от аминокиселините метионин и цистеин със съдействието на витамин В6, но е под въпрос дали тялото може да набави оптималните нива на Таурин. Помнете, че има разлика между “нормално” и ”оптимално”. Недостигът на Таурин може да се прояви във функционалното увреждане на някои тъкани.
                        Интензивни упражнения, както и други видове стрес, изчерпват нивата на Таурин, затова сме убедени, че добавянето на грам или два към диетата е добра идея. Добри естествени източници на Таурин са месото и яйцата, затова особено внимателни трябва да са вегетарианците и особено веганите, които отхвърлят използването на продукти от животински произход.
                        2010 CRF 250 R

Коментар

След изчерпателната лекция за таурина , която ни дръпна Димитър бих добавил няколко неща-до колкото схващам , ефекта от таурина е да изцеди допълнителна енергия от човешкото тяло,като се явява регулатор и стимулатор на функциите на организма.
                          С две думи изважда на светло скритата енергия предвидена за екстремни ситуации(знаете предполагам за чудесата които е в състояние да направи човек под въздействието на адреналина,например) и само до известна степен компенсира изразходваните вече ресурси.
                          Аз лично предпочитам не да изцеждам организма си , а да го подхранвам. Много по-разумни източници на енергия виждам в Изостар-а и висококалорийните вафли(чрез тях се набива енергия в организма , вместо да се изсмуква изкуствено).По две думи за тях:
                          -Изостар-някой по-горе го беше описал,но нека и аз да повторя-при потенето освен вода се губят много минерали и соли(естествено мускулите също консумират такива). Е ,Изостар-а просто бързо ги възстановява и организма не изпитва глад , при което функционира доста по-добре(когато въпросните екстри липсват , мускулите се задъхват-все едно да е мръсен въздушния филтър на мотора).Плюсове-една лъжица на прах стига за 1л. вода(все можеш да си я скриеш някъде из джобовете),приятен вкус(аз предпочетам лимона защото е леко кисел и добре утолява жаждата).Недостатъци-ами аз не виждам такива(освен досадата да си правиш смески в средата на карането).
                          -висококалорийни вафли-продават се по магазините за хранителни добавки-на размер са горе-долу колкото Марс или Сникерс(от малките) , но съдържат в себе си огромно количество калории(до колкото шпрехам английски в една вафла има около 2000-толкова колкото е дневната дажба на един нормален човек в нормалния живот).С две или три вафли , може да се постигне количеството калории необходимо при тежки физически натоварвания(5000-6000).Плюсове-леки , компактни, след изяждане не ти се доспива и не ставаш тромав,ефтини(една вафла е 1,5-3лв според качеството и съставките-т.е. колкото един шоколад или един Редбул).Минуси-колкото и да изядеш все си си гладен(с изключение на първия половин час).
                          Изостар , вафлите и големи количества вода много ми помагат да се чувствам силен и издържлив през целия ден. А! Да не забравяме и стабилното наяждане с мръвка предишната вечер!
                          Мнението ми може би леко влиза в СПАМ-а , но се надявам да съм бил полезен.
                          Последно редактирано от ЕМО; 28-07-09, 21:24. Причина: допълване
                          Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
                          Джон Кенеди

Коментар

Значи извода е че,едните тонизиращи неща ти дават енергия която си е в организма(ама не я използваш)преди употребата им,а другите ти дават допълнителна енергия.Ако е така как да ги познаваме кое какво е.Има ли някви инициали на опаковката.

Коментар

А за колоездачите... Кофеин и Таурин доколкото ми е известно са забранени от антидопинговите комисии, така че е нормално да не пият подобни енергийни напитки.
                              ДНЕВНИКЪТ НА СТАС
                              СВЕТЪТ НА МАИТЕ. ГВАТЕМАЛА, БЕЛИЗ И ХОНДУРАС

Коментар

Ще споделя малко личен опит. Както може би знаят някои от вас, с колегата ми Жоро (тук err0r) бяхме на "псевдодакар" в Унгария. Естествено, както при повечето подобни прояви Red Bull са основен спонсор и напитката за състезатели и журналисти се лееше, не, изливаше, на корем. Пиехме по десетина "бичета" на ден и имаше осезаеми ефекти. Преходите ни, поне през първата половина на Central Europe rally бяха между 500 и 700 км на ден. При това без да броим часовете в които припкахме за да изснимаме кадрите на живота си... И лично аз мога да спомена един особен ефект на редбула - държи очите ти отворени... Нещо много важно, когато прелиташ в полунощ румънските "пътища", за които руснаците имат една красива дума - "бездорожие", но и много неприятен ефект когато убит от път и емоции искаш да заспиш... Абе доста злокобна картинка - гледаш в тъмното изцъклен поглед, а Жорката явно вече заспива... Но определено тонизира, мисля че лично на нас ни беше от полза. А като добавя наистина несравнимата атмосфера, която предлагат промоутърите на напитката, с всичките си салтанати, като цяло съм за
                                А, преди имаше един Шарк, негазиран, като сироп за кашлица... Къде изчезна?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X