Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мнението на БГ ловец за нас

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Мнението на БГ ловец за нас

Първоначално публикуван от lama69 Преглед на мнение
    За концесиите не говориме - там се стреля и по местните жители и по горските, ако някой реши да влезе в стопанството неканен - за мотори дума да не става. Това са т.нар. ловни феодали, като станат повечко ще се сетите и вие, ама ще бъде късно! Няма лов, няма оффроуд - няма спорове.
    Кажи им го ти , колега! Че ние като им го обяснявахме миналата година всички си питаха...
    Та накрая пред парламента дойдоха двайсе човека...Ебати резила!
    Чакай , че пак почвам да се паля!
    Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
    Джон Кенеди

Коментар

Първоначално публикуван от ЕМО Преглед на мнение
      Кажи им го ти , колега! Че ние като им го обяснявахме миналата година всички си питаха...
      Та накрая пред парламента дойдоха двайсе човека...Ебати резила!
      Чакай , че пак почвам да се паля!
      За съжаление и 2200 да бяха дошли, ефекта щеше да е същия. Все пак сме в България. То на масово организирани с месеци протести се събрахме 3000 човека на 14.01..........

P.S. На протеста за въпросните решения за горите бях пред парламента, но бях разбрал за по-ранен час, помотах се, като не видях някакви наченки на събиране на хора си тръгнах.
      Per aspera ad astra.

Коментар

Не искам да преча на никого, било то турист ловец или колоездач. Бих искал и на мен да не ми пречат. Да не се псуваме взаимно, на всички да им е хубаво. Какво се случва обаче.. живееме в България. Нашите проблеми са вече известни из цяла Европа, и то сериозните, не поне второ-третостепенните като този. Малко по реалисти да бъдем, веднага се подразбира че проблема на този етап е нерешим. Защо ли.. в други по организирани държави има строги правила за това кой къде какво и точно как трябва да го прави. Тук принципно има, но не се прилагат или не са изобщо приложими. Вариантът е да го решим по между си, но и това не може да се случи поради елипсата на организация, възпитание и интерес.· Глупаво е да се разделяме на мотористи - туристи - ловци - левскари - марсианци тн. Говеда има в всички обществени групи и професии. Колко пъти ловци са ми давали тел и бензин и са ме вадили от дерета. не искам да и си спомням. Защо винаги другите са ни виновни?! Колко пъти сте били свидетели на необмислено опасно каране между хора на други мотористи/атвисти и то по някога в не съвсем трезво състояние? Никой не те гледа на криво и (почти никога) не насочва оръжие срещу теб без причина. Като видиш джипка в гората мини по тихо и кротко, тия дето са легнали в тревата от 6:00 по тъмно, не се интересуват с каква генерация си.· Ако имаш човешко отношение, ще се отнесат и тебе като с човек. Може би до 5-10 години да се регламентират нещата. До тогава ще си чешеме езиците и всеки за себе си.

Коментар

Първоначално публикуван от Jam Преглед на мнение
          Не искам да преча на никого, било то турист ловец или колоездач. Бих искал и на мен да не ми пречат. Да не се псуваме взаимно, на всички да им е хубаво. Какво се случва обаче.. живееме в България. Нашите проблеми са вече известни из цяла Европа, и то сериозните, не поне второ-третостепенните като този. Малко по реалисти да бъдем, веднага се подразбира че проблема на този етап е нерешим. Защо ли.. в други по организирани държави има строги правила за това кой къде какво и точно как трябва да го прави. Тук принципно има, но не се прилагат или не са изобщо приложими. Вариантът е да го решим по между си, но и това не може да се случи поради елипсата на организация, възпитание и интерес.· Глупаво е да се разделяме на мотористи - туристи - ловци - левскари - марсианци тн. Говеда има в всички обществени групи и професии. Колко пъти ловци са ми давали тел и бензин и са ме вадили от дерета. не искам да и си спомням. Защо винаги другите са ни виновни?! Колко пъти сте били свидетели на необмислено опасно каране между хора на други мотористи/атвисти и то по някога в не съвсем трезво състояние? Никой не те гледа на криво и (почти никога) не насочва оръжие срещу теб без причина. Като видиш джипка в гората мини по тихо и кротко, тия дето са легнали в тревата от 6:00 по тъмно, не се интересуват с каква генерация си.· Ако имаш човешко отношение, ще се отнесат и тебе като с човек. Може би до 5-10 години да се регламентират нещата. До тогава ще си чешеме езиците и всеки за себе си.
          Много си прав ,но също така могат да си отцепват раойните и тогава случайни срещи ще стават много по-трудно.На мен ми се е случвало много пъти в Люлин планина , стоят джипове но до тях и отцепки,казват ми пич имаме гонка , питам ги горе-долу къде и си избирам други пътеки и те доволни и аз доволен.
          Можеш да изгубиш, само това което не можеш да си купиш.

Коментар

Както казва колегата, най-добре е да има разбирателство на местно ниво. Без компромиси от 2те страни няма да има разбиране.
            Като видиш ловна дружинка мини си мирно и тихо и никой няма да те закача, ако минеш идиотски ще получиш и идиотско отношение, това е ясно.
            Сега кой крив кой прав трудно ще се разберем. Ясно е, че повечето ловджии смятат лова за даденост и никой няма право да се меси в територията им, и трудно ще дойдат на друго мнение.
            Ако има ясно отредени територии за лов нямам нищо против да не карам там, но нека има и ясно отредени територии за каране (май говоря нереални неща
            .... или както написа един колега по-горе, накрая ни лов ще има ни мотори ни спорове накрая, както е в Австрия.
            Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Трябва да се разбираме, и това е.Няма ли компромиси ,от двете страни няма да има разбирателство.
              [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

http://vbox7.com/play:b1426278 Я вижте ко стаа тука .Пз. за всички БГ ловци.
                LIVE TO RIDE/RIDE TO LIVE

Коментар

Донякъде са прави,но главния вредител на дивеча през лятото са си бракониерите, те се оправдават с моторджий...

Коментар

Колеги аз съм и ловджия и офроудър.Смятам че през ловния сезон не е правилно да се кара. Особено когато има ловен излет. Най вече заради това че може да стане беля. А през останалото време гората е само за офроудари.Ако там има ловджий(те тогава са бракониери)значи проблема си е техен.
                    MITSUBISHI MONTERO 3.0 V6
                    (А1+)
                    О877ООО98О

Коментар

За съжаление трябва да извадя тази тема отново на яве!
                      За да ви покажа ето това изобретение на някои "добронамерен" Ловец

Само забележете колко са големи пироните!

Та нашия хубавец беше го заровил в една река!близо до с.Кичево.
                      Направо нямам думи колко ограничен човек може да го направи това нещо!И кото е заложил този "капан" какво си мисли,че ще направи?Ще ни изгони от гората ли?Ще ни пренуди повече да не минаваме от там ли?

Направо съм разочарован от всичко "Българско"
                      Последно редактирано от drink2much; 25-04-10, 23:42. Причина: нещо неможах да се справя със снимките
                      Aprilia RX 125=>KTM EXC 200=>VW Golf Mk3 TDI...
                      Gas Gas EC 200

Коментар

Просто нямам коментар . С риска да кажа много "глупости", ще си замълча.Няма оправия в тая държава ,а в случая гола.

Коментар

Доста ловджий сме срещали по горите и малко от тях са били любезни
                          Силвестър Георгиев
                          МК "Безделниците" Своге
                          Suzuki DR250S

Коментар

Жалко че не направих снимки (не знаех за тази тема...) , да ви покажа какви поразии са направили "ловците" , съборили са дървета, преградили са с тях пътеки , пътчета... нямам думи . Не че ще ни спрат де , но е кофти , нанасят още поражения на гората... това ще продължи , дори ще се разраства, скоро очаквам дори да стрелят по нас ...
                            "Суетата, е любимият грях на дявола"!

Коментар

Не го правят за нас, а за горските. Целта е да ги забавят и да ги накарат да ходят пеша, нещо което те по принцип не обичат. Това е добър знак, показва, че на такова място има горски да обикалят, а не горските да бият заедно с бракониерите.
                              "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

....а истината винаги е някъде по средата....
                                Honda XR600
                                Kawasaki KLX650
                                Honda XL600V Transalp
                                +359 888 6З5 9З4

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X