Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мнението на БГ ловец за нас

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Мнението на БГ ловец за нас

    Уважаеми колеги ''Мотористи'' това е мнението на БГ ловец за нас,копирано от сайта на Дарик.Това е изказване на човек от 21 век.

    БГ ЛОВЕЦ - 12.02.2009 г.През цялата година, мехлосват из всички горски пътища и вредят на спокоиствието на дивеча. През изминалия ловен сезон не се спряха. Бръмчат из гората плашат дивеча и заради тях той стои високо в планината. На всичкото отгоре не се съобразяват с туристите и ловците по черните пътища. Даже напротив - за да се покажат карат на задна гума и срещу хората, дори на тесните ,места от пътищата. Ако властите не вземат мерки НИЕ ще вземем.
    Последно редактирано от Петьо Джартов; 13-02-09, 22:33.

  • #2
    До: Мнението на БГ ловците за нас

    Може би донякъде са прави,но горските пътища са за всички а не техна собственост та да слагат шипове и тем подобни работи от които някой може да бъде осакатен за цял живот.
    [IMG]http://store.picbg.net/pubpic/B2/4C/dd3f0e843d6fb24c.gif[/IMG]

    Коментар


    • #3
      До: Мнението на БГ ловците за нас

      на мен са ми вдигали пушка,да се е.........,всяко стадо си има мърша,как ловците които са пекани се поздравяваме с раце,едните вдигаме и те вдигат,а смотаняците каде трябва някой да им начупи тъпите глави им пречим аа,гората е на всички,те като стрелят безразборно което е 100 пъти по опасно квоо,нищо...щели ТЕ да предприемат мерки....ай да си е...........м......

      Коментар


      • #4
        До: Мнението на БГ ловците за нас

        Така е но е имало случаи когато са им минавали през пусията и им пречукат целия лов,а и когато сме спирали за да изчакаме да си изкарат пусията и тогава да продължим,все пак сме хора и трябва да се разбираме.И на тех като на нас това им е хоби,а доколкото знам повечето тука при нас дето карат са и ловджии и бракониери.
        [IMG]http://store.picbg.net/pubpic/B2/4C/dd3f0e843d6fb24c.gif[/IMG]

        Коментар


        • #5
          До: Мнението на БГ ловците за нас

          Пречи се основно на бракониерите и на незаконните сечища.Иначе е ясно коя група е по-вредна за природата,едните само плашат животните,а другите ги избиват.За мен лова освен в специално изградените за целта развъдници трябва отдавна да е забранен.

          Коментар


          • #6
            До: Мнението на БГ ловците за нас

            С такива думи и заплахи до никъде няма да се стигне. Просто трябва разбиране и от двете страни, и диалог. Какво пречи един от дружинката да се свърже с председателят на местния мотоклуб, и да му каже - на еди-коя си дата, еди-къде си, ще се провежда лов?!
            Е, ако „дружинката“ е незаконна, т.е. вместо на лов е тръгнала да бракониерства, тогава вече е друг въпрос..

            Коментар


            • #7
              До: Мнението на БГ ловците за нас

              Една крайна позиция:
              Не разбирам такова занимание- за кеф да избиваш животни и то поне да си с нож срещу глиган в равностойна битка или да ти трябва месо , за да нахраниш семейството си, а то седиш в храста с екипировка за 5000 лв. и чакаш същество, дето си има живот и малки и т.н. да дойде да пие вода и БАМ го убиеш, та после да разказваш какъв велик мъж си. Не го уважавам това нещо. Е това мисля пък аз.
              И все пак съм проявявал толерантност и съм минавал по обходни маршрути заради ловци.

              И аз искам да стрелям, да дебна по горите и да има екшън и ето как го правя, в равностойна битка, без да убивам: http://www.vbox7.com/play:46096fb9

              Коментар


              • #8
                До: Мнението на БГ ловците за нас

                Моля да бъде поправено заглавието в ед.число.Гршката е моя.
                Така е редно, защото не всички ловци са толкова тесногърди, като цитирания индивид.

                Коментар


                • #9
                  До: Мнението на БГ ловците за нас

                  тая тема много люта,многоо люта,че и в един форум сме......мога такава реч да му одаря че цяло тесте червени картони ще ми сложат
                  няма смисъл от дразги обаче..........

                  Коментар


                  • #10
                    До: Мнението на БГ ловците за нас

                    Абе много ми е интересно този дето ни е видял да махлосваме по горите пеша ли е стигнал там аджеба или с кво..... и като така според него ако не носиш пушка да убиваш беззащитни животинки значи няма кво да правиш там...... Аман от живодери.
                    0888932647

                    Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

                    Коментар


                    • #11
                      До: Мнението на БГ ловците за нас

                      Първоначално публикуван от p.djartov Преглед на мнение
                      Моля да бъде поправено заглавието в ед.число.Гршката е моя.
                      Така е редно, защото не всички ловци са толкова тесногърди, като цитирания индивид.
                      Изпревари ме, и ловците като всички хора са ралични, тука във форума има не-малко ловци и повярвай съвсем не са това което описваш. Много от нас ловците се радват на срещи с ендуристи, нерядко наши познати и приятели. Сигурно има и ловци ендуристи, и аз си мисля за някакъв мотор за леки разходки в планината. Боравенето с ловно оръжие, нерядко и карабини е много отговорно занимание, при поява на хора и домашни животни в района на лова той (лова) трябва да се прекрати, но за обща сигурност е по-разумно да не се навлиза. Изстрела от карабина може да има поразяващ ефект до 5 км.
                      Колкото е по-добър джипа, толкова по-далеко ходиш за трактор и попадаш на по-пиян тракторист

                      Коментар


                      • #12
                        До: Мнението на БГ ловците за нас

                        Мда аз сам фен и на двете , стрелял сам доста пъти ,но ендурото ми дига адреналина доста повече дори само от звука на другите колеги и се кефа на махххх ,също и в лова ,но не толко.
                        Лошо впечатление ми направи и 1 група в нашия балкан ,която се однесе както казвате само кадето пушката невдигнаха с/у мен Иначе предупредиха ме ,че по нататъчното ми преминаване си е на наша отговорност и ,че няма да спират лова ,ако се отбие куршум или нещо ала бала не ги инт.. И аз се възмутих доста ,че все пак трябва да се отнасят по добре и все пак да се съобразяват ,това са огнестрелни оражия и тн.. Ако е някоя по голяма група дори трябва да се спре лова !
                        Или както каза колегата да казват кога и къде ловуват за да нестават касапници.

                        Коментар


                        • #13
                          До: Мнението на БГ ловците за нас

                          Винаги съм се вбесявал, когато някой, се опита да си "присвои" правото на ползване на част от природата, без да има каквото и да е земно основание за това. Преди години имахме същите пререкания с туристите на Витоша, като карах колело.
                          Сега проблема е с ловците.

                          Планината е колкото на всички, толкова и ничия и никой няма право да се опитва да ограничава правото на другия да минава през нея или каквото намери за добре, стига да не уврежда флората и фауната.Не ми се влиза в детайли кой точно вреди на планината - ние или те.

                          Аз не разбирам ловците, никога не бих отишъл на лов, освен ако няма какво да ям аз или семейството ми, но не съм тръгнал с кречетало из гората да им развалям пусията. А ако съм го правил с мотора, не е било съзнателно.

                          И още повече ме вбесяват подобни изказвания : "Ако продължавате да минавате, не носим отговорност" и от подобен род. Големи мъже са като са нарамили чифте на рамо...много ми е интересно дали си дават сметката, какво ще се случи ако "случайно" отнесат някой моторист?

                          Въобще в нашата мила държава всички са големи джигити....
                          Per aspera ad astra.

                          Коментар


                          • #14
                            До: Мнението на БГ ловците за нас

                            Аз вече имах премеждие,предполагам в основата,на което стоят ловци.При една моя разходка до вр.Мургаш качвайки се към върха малко над с.Чурек се натресох на опъната през пътеката стоманена тел-и то на 2 места.Добре че телта бе на около 50-60 см. от земята.Почти съм сигурен че беше предназначена за мотористи,защото от там минаваме основно аз и някои други колеги.Направих снимки и ако ги намеря ще ги кача.А иначе ако се спазват правилата на лова нито ние нито ловците ще имат проблем.Обаче не мога да приема да ми правят забележки отявлени бракониери,както ми се е случвало в делничен ден дори.То в скоро време ще берем ядове,лобито на ловците е силно.Мисля,че ще ни включат в някой закон,който ще ни рестриктира.Дано не съм прав.

                            Коментар


                            • #15
                              До: Мнението на БГ ловците за нас

                              Много от ловците са и наши приятели и мотористи, да не слагаме общ знаменател. Имаме си телефоните , почти във всяка дружинка имаме наш човек и се чуваме , когато са на излет ние не се мяркаме.
                              Лично мнение , но скоро с тези темпове на лов няма да има по какво да стрелят.
                              И на нас са вдигали пушка , но само на първия мотор , след като се изсипахме цялата група от 9 души на отворения ловец му висна цевта и смекчи тона.
                              Накрая , но не на последно място май проблема им е в бракониерите ,а не в нас. Но бракиниери са и част от тях. Все едни обучения на кучета из гората и в не ловен сезон , и с пушки и т.н.
                              Луд умора няма , само се поти !

                              Коментар

                              Активност за темата

                              Свий

                              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                              Зареждам...
                              X