Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мнението на БГ ловец за нас

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Мнението на БГ ловец за нас

А относно това кой повече вредят на животните Ама какво е по-добре да те поизплашат или да те гръмнат. Стига просто е смешно да твърдиш, че някой вреди на нещо, като самия ти се занимаваш усърдно с изтребването му.
    Не е точно така, колега! В нашата дружинка тази година имаме убити 4 прасета за сезона - това не е усърдно изтребване, но пък се разнася УСЪРДНО царевица и сол през цялата година. Също така усърдно се бръмчи с резачки, мотори и АТВ-та нонстоп. Точно където и когато същият този дивеч отглежда поколение и всеки шум го смущава и го кара да търси по-спокойно място за целта. Това нито е полезно за малките, нито е безопасно за същите. Та в този смисъл кой е по-вреден за нормалния живот на дивеча се сещай сам!

Коментар

Да ами аз да ти кажа със същия този мотор колко царевица съм разнесъл и сол и ябълки, знам какво е. В моето семейство до един са ловджии и обикновенно аз съм тоя с мотора дето носи царевицата
      Проблема не са толкова нормалните дружинки, ами бракониерството! Стреля се безразборно по сърни, елени.
      Аз не казвам, че ние сме полезни с моторите, но е малко тъпичко да хулиш по някого за вреда, като и ти самия нанасяш малко или много.
      KAWASAKI Let the good times roll

Коментар

Къде пък видя някой по някого да ХУЛИ?!? Дискутираме и то напълно в рамките на добрия тон. Няма нито хули, нито лошо отношение. Знаеш че и в двата "отбора" има мърша - аз не я защитавам, а се опитвам да се аргументирам.
        А в Гората поздравявам ВСИЧКИ с вдигната ръка, а не пушка - мотористи, туристи, гъбари и козари. Както някой бе написал - Гората е на всички!

Коментар

Първоначално публикуван от GSXR Преглед на мнение
          Да бе ще хванат да стрелят по мен и аз пък да взема да оживея и после тоя ще го съдя до дупка То така се стреля по човек!
          Кого ще съдиш бе човек?
          Те тези са от лъв нагоре,банкери,бизнесмени,баровци.Не можеш да ги бутнеш.Ще те изядат с парцалите.Повечето са новоизлюпени богаташчета, без капка съвест и морал.Познавам им кътните зъбки.Не се ли разберем с добро, няма оправия,все едно че пикаеш срещу вятъра.

Коментар

...Кого ще съдиш бе човек?
            Те тези са от лъв нагоре,банкери,бизнесмени,баровци.Не можеш да ги бутнеш.Ще те изядат с парцалите.Повечето са новоизлюпени богаташчета, без капка съвест и морал.Познавам им кътните зъбки.Не се ли разберем с добро, няма оправия,все едно че пикаеш срещу вятъра.
            Не е така, в дружинките повечето хора са от народа - тузарите не искат да се мешат много с нас и си ходят по тузарски места. Има и изключения, ама тези които се ръгат из гората без да си пазят скъпите дрешки са най-често свестни мъже - лично впечатление.

Коментар

Мда. Това с насочването на пушката съм го виждал на живо.
              Отиваме да сменяме караула на едни складове и се чуват гърмежи Викам на другите "давайте по-бързо да видим какво става". Излизаме на едно открито място и какво да видим - на около 150-200м от нас един ловджия с кучето обикаля едни гьолчета в района и изглежда е имало някоя птица там и е стрелял. Развиках му се да изчезва от района защото всичко наоколо са военни обекти и той симпатягата вдигна пушката срещу нас ама за секунда. Нещастник. Имахме калашници и патрони за малка война, а на това разстояние на единичен почти без да се прицелвам...
              Преди 2-3 седмици пък тука един ловджия застреля колегата си в храстите На място.

Мда. Лова отдавна не е това което е бил преди 200, 300 или 10 000 години. Много ми е странно когато някой започне да обяснява, че това е нормално занимание за хората и че така се изхранвали едно време. А даваме ли си сметка, че тогава хората са били с гъстота колкото са в днешните най-пусти места по планетата.

Та мнението на българските ловци за хората препускащи с шумни мотори през тяхните ловни полета никак не е добро, защото досега никой не им се е мотал в съботно-неделната им територия.
              2010 CRF 250 R

Коментар

Джартов е прав.Поне при нас тези дето са взели ловните полета са такива.И ще те опаткат и окото няма да им мигне.
                [IMG]http://store.picbg.net/pubpic/B2/4C/dd3f0e843d6fb24c.gif[/IMG]

Коментар

http://www.youtube.com/watch?v=kmtok...eature=related

"Не на равных играют с волками..."
                  "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

До: Мнението на БГ ловците за нас

Първоначално публикуван от ЕМО Преглед на мнение
                    Колега,знам че ранения глиган е много опасен,но въпреки това не ми се струва честно да се биеш с оръдие срещу лъкове и копия.Колко са убитите глигани тая година и колко са убитите от глигани ловци?
                    Както и да е-всеки си има мнение.

По този въпрос не съм специалист(то си е проличало)-когато чуя думите мотор или АТВ последното с което ги свързвам е лов...

Дали одобрявам лова или не няма никакво значение-това си е лично мое мнение , което не касае никого освен мен.Но да се убиват предумишлено хора,само заради тове че предполагаемо пречат на кефа на някой,вече не мога да го приема!Естествено не всички ловци са такива,даже повечето ни гледат с добро око,но се намират и говеда.
                    А за тия които разправят , че им плашим дивеча си направих труда да изровя една снимка(нека за нея Жоро Хаджиев да разкаже повече):

Нека един ловец ми пусне такава снимка-обикновено те се снимат с трупове!

ПП.Тази тема наистина трябва да се заключи.Ядосваме се за глупости...
                    ...и прасенце!
                    Според мен истината е по средата някъде...,ловец съм запален,с много кучета,много джипки съм сменил и с много пушки в касата...
                    По нашия край момчетата се съобразяват ...,донякъде,обикновено чувам рева на моторите следобяд,на последната гонка.Ревът на машинките(на дърварите) е като нежен напев...,а ако кучетата гонят в този момент, се получава микрофония по долищата и глигана може да ти се отзад...,лошо...
                    По-лошо е ,че пичовете минават през 3-4 ловни дружинки ,с по 5-6 ловища...
                    А на френския канал за лов слагат някакви табели...

Коментар

[quote=n960;639896]...и прасенце!
                      Според мен истината е по средата някъде...,ловец съм запален,с много кучета,много джипки съм сменил и с много пушки в касата...
                      По нашия край момчетата се съобразяват ...,донякъде,обикновено чувам рева на моторите следобяд,на последната гонка.Ревът на машинките(на дърварите) е като нежен напев...,а ако кучетата гонят в този момент, се получава микрофония по долищата и глигана може да ти се отзад...,лошо...
                      По-лошо е ,че пичовете минават през 3-4 ловни дружинки ,с по 5-6 ловища...
                      А на френския канал за лов слагат някакви табели...[/quote...прасенцето!
                      Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от ianko Преглед на мнение
                        Джартов е прав.Поне при нас тези дето са взели ловните полета са такива.И ще те опаткат и окото няма да им мигне.
                        За концесиите не говориме - там се стреля и по местните жители и по горските, ако някой реши да влезе в стопанството неканен - за мотори дума да не става. Това са т.нар. ловни феодали, като станат повечко ще се сетите и вие, ама ще бъде късно! Няма лов, няма оффроуд - няма спорове.

Коментар

За хуленето имам в предвид този с изказването от статята Тук се дискутира абсолютно колтурно и така трябва да бъде. Аз обичам да стрелям с карабина ама по кутии и всякакви неживи простотии. Кеф голям е, но трябва да се внимава с оръжието, горите вече да доста посещавани и от туристи и от мотористи и е опасно да се стреля без пълна сигурност за чист изтрел.
                          KAWASAKI Let the good times roll

Коментар

Миналата година в саштия ден на откриването на лова в с ,Средногорово направо попаднахме на засадаИ 2-те групи от по 10-12 души 1 сахат си мерихме пишките, докат са разберем че и от 2-та спорта случайни хора няма.Но всички извадихме касмет според мен.

Коментар

Има много хора които са ловци, но не знаят защо са станали ловци.
                              Просто така щото са в група баровци, и единия така му скимнало ,и всички си купили билети и пушки и готово.Много е вярно мнението на колегата, че всяко стадо си има мърша,и точно тази мърша е ядрото на конфликта,и мога да призная с чиста съвест че и в нашите редици има говеда,и то не малки.Дано разума надделее че не е добре.

Коментар

Първоначално публикуван от p.djartov Преглед на мнение
                                Има много хора които са ловци, но не знаят защо са станали ловци.
                                Просто така щото са в група баровци, и единия така му скимнало ,и всички си купили билети и пушки и готово.Много е вярно мнението на колегата, че всяко стадо си има мърша,и точно тази мърша е ядрото на конфликта,и мога да призная с чиста съвест че и в нашите редици има говеда,и то не малки.Дано разума надделее че не е добре.
                                +1 Много са и хората които стават ловци, за да могат да притежават оръжие, а на лов ходят 1-2 пъти годишно и тогава са най-великите! Познавам много такива - заради тях броя ловци в България надхвърля 130 000 при реално активно ловуващи около 50 000 - не повече!
                                Ще ми се да живея в такава България, в която ловния билет и шофьорската книжка няма да могат да се купуват!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X