До: Мнението на БГ ловците за нас
Хищниците не са подложени на геноцид или изтребление, броят им трябва да се регулира, тъй като в сегашните условия на живот на дивите животни, именно хищниците са най-приспособими - те на практика влизат и в селата, че и в градовете ако се наложи. После - както лисицата, така и чакала, като представители на семейство "Кучета" раждат по 5-7 малки, които стават полово зрели на една година. За същия период сърната е отгледала само ЕДНО малко т.е. хищника се размножава по-бързо, оцелява по-добре и ако не се регулира причинява сериозни вреди. Чакалът беше забранен за отстрел в България дълги години - имаше го само в Странджа. Сега вече е напаст и то навсякъде из страната.
Тук за жалост си напълно прав! Има много "месари" между нас все още, но поскъпването на таксите за лов(говори се за достигане на нива от 350 евро на година) ще отсее тези които ходят само за месо в гората и ще останат само истинските ловци - тези които обичат природата.
Ех, ако всички бяха така
Само да те питам, от хищниците би трябвало също полза да има, иначе нямаше да съществуват в природата
Виждам например, че в повечето цивилизовани страни, лова на вълци е забранен.Или бъркам.
Понеже са били почти изтребени, сега се чудят как да възобновят популацията им.Аз мисля че не може едно животно поголовно да се избие, само защото е хищник

Само да те питам, от хищниците би трябвало също полза да има, иначе нямаше да съществуват в природата

Понеже са били почти изтребени, сега се чудят как да възобновят популацията им.Аз мисля че не може едно животно поголовно да се избие, само защото е хищник

Това е много хубаво колега ще ни разкажеш ли колко от колегите в дружинката, в която ходиш споделят твоят начин на мислене?
Коментар