Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мнението на БГ ловец за нас

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Мнението на БГ ловците за нас

Ех, ако всички бяха така
    Само да те питам, от хищниците би трябвало също полза да има, иначе нямаше да съществуват в природатаВиждам например, че в повечето цивилизовани страни, лова на вълци е забранен.Или бъркам.
    Понеже са били почти изтребени, сега се чудят как да възобновят популацията им.Аз мисля че не може едно животно поголовно да се избие, само защото е хищник
    Хищниците не са подложени на геноцид или изтребление, броят им трябва да се регулира, тъй като в сегашните условия на живот на дивите животни, именно хищниците са най-приспособими - те на практика влизат и в селата, че и в градовете ако се наложи. После - както лисицата, така и чакала, като представители на семейство "Кучета" раждат по 5-7 малки, които стават полово зрели на една година. За същия период сърната е отгледала само ЕДНО малко т.е. хищника се размножава по-бързо, оцелява по-добре и ако не се регулира причинява сериозни вреди. Чакалът беше забранен за отстрел в България дълги години - имаше го само в Странджа. Сега вече е напаст и то навсякъде из страната.

Това е много хубаво колега ще ни разкажеш ли колко от колегите в дружинката, в която ходиш споделят твоят начин на мислене?
    Тук за жалост си напълно прав! Има много "месари" между нас все още, но поскъпването на таксите за лов(говори се за достигане на нива от 350 евро на година) ще отсее тези които ходят само за месо в гората и ще останат само истинските ловци - тези които обичат природата.

Коментар

Момчета гората е на всички,няма кои да каже каде ще карам.все едно сам браконер на гуми /разбирасе без уръжие/ КОЙ Е ПО ДОБЪР ТОЗИ КОЙТО УБИВА ИЛИ ТОЗИ КОТО КАРА МОТОРА СИ ААААААААА?????????????????????????не искам да живея в тази е.ана Държава ,то няма такава .!!!!!!!!

Коментар

Тук за жалост си напълно прав! Има много "месари" между нас все още, но поскъпването на таксите за лов(говори се за достигане на нива от 350 евро на година) ще отсее тези които ходят само за месо в гората и ще останат само истинските ловци - тези които обичат природата.
        Високите такси няма да променят нищо освен, че някой сиромах ще спре да излиза с дружинката. Не са толкова страшни ловците, които се радват повече на парчето месце, получено в края на излета. Лова е мания като всяка друга включая ендурото, най-много вреди нанасят вманиячените браконйери с джипове и карабини! Съвсем принципно това, че си платежоспособен не те прави коректен ловец-моралът и манталитът са това, което трябва да се промени.

Знаеш ли, че закона забранява използването на карабини и всякакви винтонарезни оръжия по време на групов лов, никой не го спазва, а е страшно опасно!
        Доста се отклонихме от темата вече! На мен ловците не пречат и засега се разминавам само с псувни да се надяваме, че ще са по-малко гореупоменатите случаи, от които никой няма да спечели. От това напрежение, което се заформя между една многобройна и с дългогодишна история организация като ловната и все повече нарастващия брой ендуристи единствения резултат ще бъде рестрикции и за двата "отбора", които и без това вече са на път! Трябва човек да е сляпа баба за да не го вижда!
        [IMG]http://www.maxmediabg.com/moto/bobi2_podpis.jpg[/IMG]

Коментар

Първоначално публикуван от ЕМО Преглед на мнение

Нека един ловец ми пусне такава снимка-обикновено те се снимат с трупове!
          И моите са с много лошо качество, от телефон привечер, но не ми казвайте, че не съм ловец.
          Найстина, че ще е полезно модераторите да преместят темата в раздела "Лов" и сменят заглавието "Да се замислим за поведението си с оръжие".
          Прикачени файлове
          Колкото е по-добър джипа, толкова по-далеко ходиш за трактор и попадаш на по-пиян тракторист

Коментар

Аз лично ти ги признавам за трофей. Видял си ги "взел си ги на мушка" значи ако беше с пушка в ръце са твои. Много ме радват такива фотоси. Може някой ден така да ги видя и аз тези кошути някъде. Живи и здрави.

Хвала ти.
            0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Първоначално публикуван от GEORGINESHEV Преглед на мнение
              Аз лично ти ги признавам за трофей. Видял си ги "взел си ги на мушка" значи ако беше с пушка в ръце са твои. Много ме радват такива фотоси. Може някой ден така да ги видя и аз тези кошути някъде. Живи и здрави.

Хвала ти.
              Извън темата:
              Преди имаше излети по фото лов на Студена....муфлони, елени
              Per aspera ad astra.

Коментар

Първоначално публикуван от lama69 Преглед на мнение
                ...а свинете ако не се регулира броят им първо стават напаст за градините на хората и второ при свръхпопулация задължително избухва чумна епидемия между тях, така че добронамерения ловец не е враг на Природата.
                Така е , съгласен съм.България отдавна не е девствена територия , та природата да се саморегулира(до колкото знам даже има професионални ловци на които това им е работата-отстрел на точно определени екземпляри).
                Това за истинския ловец беше шега(ако не си ме разбрал)...
                Сигурен съм , че повечето ловци имат снимки и на живи животни,даже няма да се учудя , ако някой извади снимка на която храни сърна от ръка-така де нали вие през зимата им пълните хранилките.
                Нещата които исках да кажа са , че аз обичам честните двубои,а лова с пушка не ми се струва много честен (в интерес на истината до колкото знам в България е забранено да се ловува с лък или арбалет) и че не мога да разбера какво предизвикателство е лова при положение , че всички козове са на ваша страна(Чували ли сте за масаите? Ако не сте кажете да ви разкажа).
                Както и да е. Мисля че разговора се измести от първоначалната тема.
                Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
                Джон Кенеди

Коментар

Ами да 21-ви век е, има си адекватни забавления. Фото-сафари, еърсофт, стрелба на стрелбище, специални стопанства (макар, че пак не го разбирам) и т.н.
                  То човечеството се самозабрави- тъпче, реже, кълца и строи, топли цялата земя и с**е на всякъде, разбивайки фино навързани за милиони години брънки, които формират цялостен организъм наречен Земята. После що Земята имала температура, кашля и се поти Еко системите в горите с растенията и животните са толлкова скачени и овързани, ама дойде в гората Пеше от Чукурско, извън ловния сезон с бригадата, трепат лисици с карбит , оти са е**ли ма*ата на всичко и шото така им е кеф, кой па че им каже на тех. После що у село зайци им рупат марулите. Айде и зайците...то е голем кеф да извадиш пушкалото и да плеснеш некой елен, па да си закачиш главата му над телевизора- те са за това създадени...иначе кво ходи и пасе.

Ама ако дойдат марсианците тука да си правят кефа и да прочистват галактиката от вредители, като ни изпаряват поголовно с лазери, много ще са лоши и горките ние и няма да проумяваме как може такава злина и безочие да съществува.

Аз от край време се дразня от подобни неща и знам,че съм малко краен, за което се извинявам, но сигурно и те така си викат: Какъв кеф е да хванеш да бръмчиш по гората, да хабиш бензин и да се търкаляш по камъните. Поне не разрушаваме цели звена от екосистемите и не убиваме нищо е така за 1 мин. кеф.

А бе... абсолютно безочие... иначе не се делиме с ловците, нали бяхме заедно на протест 10 от нашите и 40 от техните. Бяхме единни срещу корумпираната власт за 1 час, без особен ефект.

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                    Но ловците пречат на ендуристите и джипаджиите.
                    Голяма част от тях след като дръпнат 700г ракия от шишето в колана стават от рода Маклауд и опитват да ни казват къде да караме. - т.е. да не караме.
                    То е голямо геройство 20 човека с 40 кучета да гонят един вълк или сърна - направо си феърплей...
                    Еи на такива изроди най ма е яд
                    И на мен ми се е случвало не веднъж да ми правят проблем ловците
                    Даже както и на някой други колеги са ми вдигали пушкаПри което аз намалих скороста,не че беше много голяма де.И му махам с ръката и той пак я дигна малко оставаше да утида да се разправям с него

Просто се мислят някой индивиди за собственици на гората и,че като са с пушка са много велики
                    Aprilia RX 125=>KTM EXC 200=>VW Golf Mk3 TDI...
                    Gas Gas EC 200

Коментар

Първоначално публикуван от drink2much Преглед на мнение
                      Еи на такива изроди най ма е яд
                      И на мен ми се е случвало не веднъж да ми правят проблем ловците
                      Даже както и на някой други колеги са ми вдигали пушкаПри което аз намалих скороста,не че беше много голяма де.И му махам с ръката и той пак я дигна малко оставаше да утида да се разправям с него
                      Просто се мислят някой индивиди за собственици на гората и,че като са с пушка са много велики
                      За пореден път твърдение за вдигане на оръжие срещу човек. Недупостимо, опасно, би трябвало да е наказуемо. Посочвайте ги тези ловци или дружинки в ловните сдружения и полицията докато не е станал инцидент. Но уважаеми ендуристи не предизвиквайте с поведението си конфликти.
                      Колкото е по-добър джипа, толкова по-далеко ходиш за трактор и попадаш на по-пиян тракторист

Коментар

...има и градски легенди малко - винаги ловците са пияни и груби, винаги посрещат хората с вдигната пушка, любимата им шегичка е да опънат тел над пътя...е такива неща. Предават се от човек на човек заедно с омразата която насаждат....безсмислено!

Коментар

Първоначално публикуван от Christo Преглед на мнение
                          Но уважаеми ендуристи не предизвиквайте с поведението си конфликти.
                          ДА така е,но има хора и хора.

АЗ си карах най-нормално по едн0 черно пътче, а въпросният "бог" искаше явно да си покажи силите и насочи оръжието си към мен.
                          Последно редактирано от Chinela; 16-02-09, 08:59.
                          Aprilia RX 125=>KTM EXC 200=>VW Golf Mk3 TDI...
                          Gas Gas EC 200

Коментар

Най-лошото според мен е ,че ходят на лов не за да са в природата, а за да може да закачи някой трофей над камината: ЕГАТИ ГЛУПОСТА: иначе евала на колегата с фото-лова
                            Можеш да изгубиш, само това което не можеш да си купиш.

Коментар

Първоначално публикуван от ACCELERATOR Преглед на мнение
                              С такива думи и заплахи до никъде няма да се стигне. Просто трябва разбиране и от двете страни, и диалог. Какво пречи един от дружинката да се свърже с председателят на местния мотоклуб, и да му каже - на еди-коя си дата, еди-къде си, ще се провежда лов?!
                              Е, ако „дружинката“ е незаконна, т.е. вместо на лов е тръгнала да бракониерства, тогава вече е друг въпрос..
                              Събота и неделя почти навсякъде през ловния сезон има ловци , дружинки колкото щеш - респективно ловци , мотоклубове има само в по-големите градове , а самостоятелни мотористи колкото искаш - на кой по-напред да се обажда прецедателя на дружинката , а и не му е работа да се обажда спецялно !!!!!!!! Според мен трябва да има колегялност , човещина , и разбиране от двете страни - гори много , пътища и пътеки - също много. А когато едната стана се държи просташки , за съжаление и другата отговаря така , но чак вдигане на пушки и каране срещу хора е прекалено .......

Коментар

До: Мнението на БГ ловец за нас

Да бе ще хванат да стрелят по мен и аз пък да взема да оживея и после тоя ще го съдя до дупка То така се стреля по човек!
                                Тоя дето се е изказал така е пълен смотаняк. Както каза колегата по-горе трябва да се държим добре за да ни се отвърне с добро. Понякога се случва да навлезеш в ловната зона без да искаш. Няма как да знаеш, че там има лов и ако те посрещнат с псувни и заплахи....
                                Иска ми се да вярвам, че ловците наистина не ни мислят за гадове.

А относно това кой повече вредят на животните Ама какво е по-добре да те поизплашат или да те гръмнат. Стига просто е смешно да твърдиш, че някой вреди на нещо, като самия ти се занимаваш усърдно с изтребването му.
                                KAWASAKI Let the good times roll

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X