Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нов закон за А-категория

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Нов закон за А-категория

Не! С А категория можеш да караш всякакви кубици. Промяна в закона от тази година е, като заинтересовано лице съм го уточнил на 100%.

Коментар

Браво, браво. Дано само с новите закони, да няма повече катастрофи. Иначе браво, харесват ми новите закони... още малко и ставам на 17, значи ще мога да карам А1
      Пази душата си, не гумите!

Коментар

Първоначално публикуван от Godman Преглед на мнение
        Не! С А категория можеш да караш всякакви кубици. Промяна в закона от тази година е, като заинтересовано лице съм го уточнил на 100%.
        Така е! Ограничението за 21 години - до 350сс отпадна.

Имаше тема във форума, наскоро обсъждана, с цитат от закона.

Коментар

Първоначално публикуван от _-McCoy-_ Преглед на мнение
          вече има нов правилник за изпита за мотористи. вместо да караш на изпита по целия полигон теглиш белешка и каквото ти се падне го правиш 5 пъти подрет без грешка. незнам от кога ще е актоален сигорно след септември
          Е това вече, ако го въведът, ще е пълна простотия! Аз изкарах изпита преди три седмици точно и съм абсолютно убеден, че с минута и половина правене на упражнение човек не може да кара в софийския трафик. Все пак към момента максималната предавка, с която караш на полигона е втора

Странно как го мислят, но от моя инструктор (Мишо Михайлов) знам следното:

1. Проектите за кормуването се правят от няква жена в министерството дето мотор не е виждала.
          2. Вследствие на горното преди година искали да въведат от същото това ведомство да се заобикалят конусите в правата с 60 км/ч. Дошъл някакав тип от министерството на полигона, паднал, изпоожулил се целия и установили, че така не става
          3. Сега идеята е да се въведат курсове като на запад - с каска с предавател и колата на инструктура след моториста, а инструктура диктува какво да прави директно в трафика (градско и извънградско задължително, за офф роуд ). Проблема е с гражданската отговорност, която при евентуален инцидент с курсист не важи и според моя инструктор няма да го измислят скоро как да стане.
          4. Аз като карах изпита на 08.08.08г. вече беше приета наредба да се кара цялото упражннение с две ръце, т.е. отпаднали са кръгчето и осморките с една ръка, което улеснява изпита леко.
          Ако няма къде да отидеш, ела на себе си!

Коментар

Първоначално публикуван от alterego Преглед на мнение
            Е това вече, ако го въведът, ще е пълна простотия! Аз изкарах изпита преди три седмици точно и съм абсолютно убеден, че с минута и половина правене на упражнение човек не може да кара в софийския трафик. Все пак към момента максималната предавка, с която караш на полигона е втора

Странно как го мислят, но от моя инструктор (Мишо Михайлов) знам следното:

1. Проектите за кормуването се правят от няква жена в министерството дето мотор не е виждала.
            2. Вследствие на горното преди година искали да въведат от същото това ведомство да се заобикалят конусите в правата с 60 км/ч. Дошъл някакав тип от министерството на полигона, паднал, изпоожулил се целия и установили, че така не става
            3. Сега идеята е да се въведат курсове като на запад - с каска с предавател и колата на инструктура след моториста, а инструктура диктува какво да прави директно в трафика (градско и извънградско задължително, за офф роуд ). Проблема е с гражданската отговорност, която при евентуален инцидент с курсист не важи и според моя инструктор няма да го измислят скоро как да стане.
            4. Аз като карах изпита на 08.08.08г. вече беше приета наредба да се кара цялото упражннение с две ръце, т.е. отпаднали са кръгчето и осморките с една ръка, което улеснява изпита леко.
            Колега инструктора ти е женомразец - не е лош инструктор просто е пристрастен! Не знам, кой точно прави елементите, но нищо не може да те подготви за трафика в София. Колкото до взимането с 60 километра в час на конусите - мога да го направя на Honda-та си, но не и на това чупено MZ, което те карат да караш на полигона! Въобще няма дълбок смисъл да не ти позволяват да си караш личния мотор на полигона - разликите от мотор до мотор са по-големи отколкото от кола до кола, ноооо... каквато такава - не е концерт по желание. Колкото до каската с предавател - не го виждам изпълнено в София това нещо!
            Последно редактирано от господин никой; 29-08-08, 10:06. Причина: typo...

Коментар

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
              Колега инструктора ти е женомразец - не е лош инструктор просто е пристрастен!

Колкото до каската с предавател - не го виждам изпълнено в София това нещо!
              Наистина е така. Не го препоръчвам на момичета, не защото не е по тънката част, но като види жена на мотор и се почва едно викане "Абе еиии ходи да се научиш колело да караш първо, патка заспала и после ще ми идваш тука" и като почне да ги ръси такива можеш да се овъргаляш от смях.

Миналия месец си купи чисто нови Хонда ЦБР 125, които поне за мен са по-неудобни за полигона от старите Хонди (най-вероятно мой набор), защото се усеща, че на 1-ва и 2-ра на моторчето не му се седи

За каската и на него му беше това мнението - нямало как да стане в скоро време, но пък другия инструктор на този полигон (те всъщност са баща и син - Симеон Петков и Емо ако не греша) разправя на курсистите-шарани да побързат, че като въведели каската и цените скачат двойно. Иначе за женската част май е по-удачен, че е благ и не ги овиква
              Ако няма къде да отидеш, ела на себе си!

Коментар

И аз изкарах наскоро книжката.
                Промяната е че охлюва се минава с две ръце, а преди беше с една. Осморката винаги е била с 2.
                Като цяло курсовете за мотор не дават абсолютно никаква подготовка за евентуалния водач. Наистина не вдигаш повече от 20км, не можеш да караш с ръкавици!? нещо което ме изуми, караш с каска само на изпита
                Per aspera ad astra.

Коментар

А какви ще са промените от 1 септември или 1 януари?

Вярно ли е,че М ще стане на 14?Ще се въведе ли по-сложен изпит за А?(на извънградско и тн.(имаше клипове някъде))

То не очаквам някои от Вас да се допита до звездите де ,но все пак ако нещо сте чули-Споделете!!!

Коментар

Eдин въпрос. На 22 съм и нямям кат. за мотор. Ако сега изкарам курса, ще имам ли право да подкарам 600 кубикова машина?
                    http://www.agentura.ru/specnaz/gru/spezi_1.jpg
                    Lancia Kappa TDS (такъв...италиянски петак) / Land-Rover 88 Series 3 FFR, 2.25Petrol

Коментар

ДА!!!!Категорично!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Asen - Dezki Преглед на мнение
                        Eдин въпрос. На 22 съм и нямям кат. за мотор. Ако сега изкарам курса, ще имам ли право да подкарам 600 кубикова машина?
                        Ще имаш право!

Коментар

Така много теми и мнения както тук и другаде съм чел но, пак нестава ясно дали на 18г. ще мога да си карам спокойно приемрно 500сс? Питал съм автошкола Кали(Варна), и ми ми казаха че ще мога, но в КАТ(на гишето за подаване на книжки) ми казаха че нямало да мога...
                          TT-Tuning Team
                          АСК Добрич

Коментар

От 18 години до 21 можеш да караш мотори само до 350 Кубика след като навършиш 21 можеш да караш мотори без ограничение в кубиците !
                            Това е стария закон,новия закон гласи,че няма ограничения вече в кубатурата,демек имаш ли
                            А категория и си на 18+години може да караш над 350куб!!!

3. (изм. - ДВ, бр. 22 от 2007 г.) 18 години - за управление на моторно превозно
                            средство от категориите А, В, В+Е, С1 и С;
                            Мисля че е Чл151 ал3 от закона за движение по пътищата и когато те спрат за проверка, можеш да им го цитираш....
                            Полицаите се респектират от хора които си знаят правата.......
                            Последно редактирано от Makaveli; 05-12-08, 22:37.
                            SHUT UP AND RIDE...nobody lives forever!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Makaveli Преглед на мнение
                              Това е стария закон,новия закон гласи,че няма ограничения вече в кубатурата,демек имаш ли
                              А категория и си на 18+години може да караш над 350куб!!!

Мисля че е Чл151 ал3 от закона и когато те спрът за проверка можеш да им го цитираш....
                              Полицаите се респектират от хора които си знаят правата.......
                              Следователно на 18 вече можеш да караш всякаква кубатура мотор нали
                              [B][URL="http://metric.rodim.ru"][IMG]http://metric.rodim.ru/a1_a1_11_12_2008_2_1a.gif[/IMG][/URL][/B]
                              [B][COLOR=Red][SIZE=4]ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА![/SIZE][/COLOR][/B]
                              [IMG]http://ftp.domainbg.com/CECO_KANGOTO/Icon%202.jpg[/IMG]

Коментар

Първоначално публикуван от NiGhTy Преглед на мнение
                                Следователно на 18 вече можеш да караш всякаква кубатура мотор нали
                                Точно така
                                Ако ли не се сагласят с теб им кажи да ти пишат акт и гледай как им жулят сол на главата
                                SHUT UP AND RIDE...nobody lives forever!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X