Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нов закон за А-категория

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Нов закон за А-категория

За А категория ограничението до 350куб до навършване 21г е с код 102 в книжката ,Ако ограничението е отпаднало то тогава тоя код няма да го има и не е нужно да им цитираме (новия)закон-те знаят за какво става дума нали това им е работата ,Остава и да незнаят
    Предлагам някой с прясно изкарана А категория да каже дали има ограничение с код 102 или не за да стане ясно дали найстина е отпаднало ограничението ,Аз А-то изкарах преди 3 години и тогава си го имаше това ограничение - за сега незнам

Коментар

А бе за тая градска простотия не ми е ясно как инструктора ще тръгне да си изпълни задъжението да те предпази от ПТП като е в колата отзад
      Но от друга страна съм съгласен да са някакви по-сложни изпитите, щото има някой хора дето видят мотор пред някое кафе и хоп решава, че и той трябва да е гъзар изкарва криво ляво елементарния курс метка се на някоя 1000-ка и най-често става инфекция с неприатни последствия за кафе рейсъра
      Да се кара мотор е отговорност и е опасно курсовете трябва да са дори по-сложни от тея на колите.
      Мое мнение.
      KAWASAKI Let the good times roll

Коментар

Първоначално публикуван от GSXR Преглед на мнение
        А бе за тая градска простотия не ми е ясно как инструктора ще тръгне да си изпълни задъжението да те предпази от ПТП като е в колата отзад
        Но от друга страна съм съгласен да са някакви по-сложни изпитите, щото има някой хора дето видят мотор пред някое кафе и хоп решава, че и той трябва да е гъзар изкарва криво ляво елементарния курс метка се на някоя 1000-ка и най-често става инфекция с неприатни последствия за кафе рейсъра
        Да се кара мотор е отговорност и е опасно курсовете трябва да са дори по-сложни от тея на колите.
        Мое мнение.
        Курсовете н етрябва да са по сложни.Трябва да са разбираеми.Не като отидеш да изкарваш книжка,да те затрупат с неща,които не можеш да разбереш и запомниш.Няма само професори да карат коли и мотори.Или пък по простите да си купуват книжки!То тия курсове сега се карат само да ти мине времето,и излизаш на пътя(ако не си подготвен де)и се чудиш за какво става на въпрос.
        Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

Първоначално публикуван от KiroTtr Преглед на мнение
          За А категория ограничението до 350куб до навършване 21г е с код 102 в книжката ,Ако ограничението е отпаднало то тогава тоя код няма да го има и не е нужно да им цитираме (новия)закон-те знаят за какво става дума нали това им е работата ,Остава и да незнаят
          Предлагам някой с прясно изкарана А категория да каже дали има ограничение с код 102 или не за да стане ясно дали найстина е отпаднало ограничението ,Аз А-то изкарах преди 3 години и тогава си го имаше това ограничение - за сега незнам
          Не няма такъв код отзаде, казвам го защото видях книжка която е изкарана април месец тази година. Само за подкатегория А1 има Код 72
          TT-Tuning Team
          АСК Добрич

Коментар

Щом няма код и човека с книжката е под 21г -ограничението наистина е отпаднало ,Това значи че на 18г с изкарана А категория може да се карат всякакви кубици мотори

Коментар

аз имам ограничение 102 книжката си я вадих преди месец и половина. От сумати народ бях чувал че е отпаднало и когато си подавах докумените там служителката на КАТ ми вика "Нали знаеш че не можеш да караш над 350сс" аз нищо не и казах щото мислех че се е объркала, пък после го гледам тва грозно ограничение, ама се тая

Коментар

Първоначално публикуван от Godman Преглед на мнение
                аз имам ограничение 102 книжката си я вадих преди месец и половина. От сумати народ бях чувал че е отпаднало и когато си подавах докумените там служителката на КАТ ми вика "Нали знаеш че не можеш да караш над 350сс" аз нищо не и казах щото мислех че се е объркала, пък после го гледам тва грозно ограничение, ама се тая
                Значи ограничение има
                Не няма такъв код отзаде, казвам го защото видях книжка която е изкарана април месец тази година. Само за подкатегория А1 има Код 72
                Най вероятно книжката е на лице навършило 21г и затова няма огроничение
                Затова стават грешките и споровете все някой видял,чул ,цитира закона
                че било отпаднало и тем подобни ,но не е така щом имаш код 102 само 10-20 лева ще те оправят с куките ,И не се заблуждавайте че е отпаднало

Коментар

Първоначално публикуван от _-McCoy-_ Преглед на мнение
                  вече има нов правилник за изпита за мотористи. вместо да караш на изпита по целия полигон теглиш белешка и каквото ти се падне го правиш 5 пъти подрет без грешка. незнам от кога ще е актоален сигорно след септември
                  Обърни внимание на правописа си!Опитвал ли си да подобриш рекорда си за грешки в 1 изречение?

Коментар

Какви ще бъдат новите изпити за А категория...

Говори се че щели да се правят освен на полигона и градско ще има
                    да дадете повече информация
                    на един братовчед сина му скоро ще смята да кара курсовете...

Коментар

До: Какви ще бъдат новите изпити за А категория...

А'ве брато я вземи изчети раздела,щот всичките тези щуротии са говорени и недеи пуска тема след тема,че някои които има наблюдение в/у раздела като влезе и гледа да прочете нещо интересно ,а не скучна тема дето е обсъждана тук :

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...E3%EE%F0%E8%FF

Примерно......

П.п К'во ти пречи да си Спамнеш примерно у тази тема ей на аз така правя...даже некои постове отцеляват....
                      По добре разказвай Вицове,ще сме по надалавера,сега и без това нема кво да се чете принципно.

Коментар

Значи аз си взех онзи ден книжката от КАТ(А1-кат) и от пред си пише А-категория,но от зад където са описани различните видове категории има една графа ограничения и там са вписани следните две цифри "72".Предполагам,че това е означението за А1 категория.

Поздрави,Виктор.
                        Hyundai Terracan 2.9CRDI 163p.s. LSD 2004
                        Hyundai Coupe 2.7 V6 2003
                        Vw Passat 2.8 V6 4Motion (Torsen) 2000
                        Gilera RX 125 Arizona

Коментар

Първоначално публикуван от KiroTtr Преглед на мнение
                          Щом няма код и човека с книжката е под 21г -ограничението наистина е отпаднало ,Това значи че на 18г с изкарана А категория може да се карат всякакви кубици мотори
                          На 18 години съм, и миналата година юли месек си взех А категория. Убих се да търся, но не можах да видя никакви кодове. Къде би трябвало да бъдат написани. Когато я взех ми бяха казали, че чак след 21 години ще мога да карам над 350 куб.с.
                          [img]http://img696.imageshack.us/img696/1013/logoavataro.jpg[/img]

Коментар

Въпрос за категория А- 1

Купих си една Cagiva Elefant 125cc но ми прават проблеми полицаите че нямам книжка.Въпроса ми е дали може да искарам книжка 3 месаца преди да стана на 17 или не.Търсих по форомите но нищо не намерих за категория А1 ,все са стари коментари и всеки казва различно.

Коментар

До: Може ли все още да се искарва категория А1

За А1 категория задължително ти трябват навършени 17 години !Ако си наистина на зор,по-добре мини едни листовки да вземеш М и вече с някой друг лев ще можеш да се оправяш(пак на много голям риск естествено).Имай предвид,че сега курсовете,ако са по новите разпоредби,ще станат безбожно скъпи и сложни.

Поздрави,Виктор!
                              Hyundai Terracan 2.9CRDI 163p.s. LSD 2004
                              Hyundai Coupe 2.7 V6 2003
                              Vw Passat 2.8 V6 4Motion (Torsen) 2000
                              Gilera RX 125 Arizona

Коментар

Сега не знам как е , но преди доста време един приятел изкара М преди да стане на 16г. Проблема беше , че не му дадоха книжката докато не ги навърши(а той от мерак отиде в КАТ на рожденния си ден).Апропо това че си изкарал курсовете(дори , че си минал през изпит) изобщо не трогва катаджийте-те си искат тапия.
                                Последно редактирано от ЕМО; 12-03-09, 20:15. Причина: спи
                                Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
                                Джон Кенеди

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X