Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пазаруване от САЩ(как и по какъв начин става)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Пазаруване от САЩ(как и по какъв начин става)

Първоначално публикуван от rafiky Преглед на мнение
    Е как,то е направо грях да си помисли човек,че може да има такива случаи ние просто си обсъждаме хипотетични лица, с напълно измислени и неопределени активности,само и само да си триеме буквичките по клавиатурите,пък и то е полезно да си раздвижваш мускулите,то и машинописа е спорт
    а бе не е баш така

Коментар

E,все пак този пост беше изцяло и единствено в рамките на шегата.
      Hyundai Terracan 2.9CRDI 163p.s. LSD 2004
      Hyundai Coupe 2.7 V6 2003
      Vw Passat 2.8 V6 4Motion (Torsen) 2000
      Gilera RX 125 Arizona

Коментар

E,все пак този пост беше изцяло и единствено в рамките на шегата.
        Викаш то и ада си е най-обикновен солариум и сауна,просто ти трябва плажно масло с фактор 10000000

Коментар

Първоначално публикуван от zbytsam Преглед на мнение
          Викаш то и ада си е най-обикновен солариум и сауна,просто ти трябва плажно масло с фактор 10000000
          Винаги оптимист !!!
          Gilera RX 125 Arizona

Коментар

Винаги оптимист !!!
            Важното е че в благодарение на тената установих, че всичко си е точно-просто аз съм се объркал и в никакъв случай никой не се опитва да трупа печалби на гърба на съфорумците си. Ще ида да се прегледам някъде, че явно съм слънчасал и ми се привижда. Ясен и той е за преглед. Така като гледам развитието на темата се сещам за едновремешните черно-бели рекламни филмчета на комунистическата партия.

Нещо такова:
            http://www.vbox7.com/play:818c427d

Така и няма спекуланти.

Коментар

Збит, не мислиш ли, че не представяш нещата в истинската им светлина? Който иска да се занимава с търговия на нещо е нормално да бъде официален вносител, а не прекупвач. Което значи - не да прекупува стоките от там, като обикновен потребител и после да ги препродава тук, а да стане официален вносител и да се ползва от отстъпките съответните отстъпки, така, че цената тук и там да се различава само от размера на митото и съответно ДДС-то. Пък за тези 4% за които стана дума, ако хората могат да си направят още 10-30% отстъпка за редовно пазаруване - нещата стават съвсем не на дребно, ами са си много добре даже.
              Все повече ще са хората, които ще искат да избегнат посредниците доколкото могат - особено ако нямат някаква допълнителна изгода от тях за която да си заслужава да платят - например сигурен гаранционен и следгаранционен сервиз и постоянни наличности.
              За какво ми е да ползвам посредник, който ми оскъпява цената 2-3 пъти и на всичкото отгоре трябва да го чакам да събере цял контейнер за да може да му се върже по-добре, като мога да си взема стоката на реалната цена и то не след месец-два-три, ами до седмица-две?
              "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Първоначално публикуван от chris_vicom Преглед на мнение
                Збит, не мислиш ли, че не представяш нещата в истинската им светлина? Който иска да се занимава с търговия на нещо е нормално да бъде официален вносител, а не прекупвач. Което значи - не да прекупува стоките от там, като обикновен потребител и после да ги препродава тук, а да стане официален вносител и да се ползва от отстъпките съответните отстъпки, така, че цената тук и там да се различава само от размера на митото и съответно ДДС-то. Пък за тези 4% за които стана дума, ако хората могат да си направят още 10-30% отстъпка за редовно пазаруване - нещата стават съвсем не на дребно, ами са си много добре даже.
                Все повече ще са хората, които ще искат да избегнат посредниците доколкото могат - особено ако нямат някаква допълнителна изгода от тях за която да си заслужава да платят - например сигурен гаранционен и следгаранционен сервиз и постоянни наличности.
                За какво ми е да ползвам посредник, който ми оскъпява цената 2-3 пъти и на всичкото отгоре трябва да го чакам да събере цял контейнер за да може да му се върже по-добре, като мога да си взема стоката на реалната цена и то не след месец-два-три, ами до седмица-две?
                Оф вече не знам за кой път да се повторя.Крис , а ти не мислиш ли, че е някак нередно да продаваш стоки , без да заплатиш съответните данъци печалба и т.н. и т.н.??? Или викаш, след като е за сметка на държавата , що да не напълним джобарите

Коментар

Хахахахха , ами нека да погледнем в съвсем тесен кръг и да видим кое как е.А? Например тук из форума има ли някой да предлага услугата "доставка от САЩ" и да си е качвал по някой лев, като избягва данъците??? АМА ЧЕСТНО

Сега , ако ми кажете, че няма такива, ще напусна форума без майтап.
                  Айде да си направим един такъв еспериметн.Ако те не си кажат, аз ще подскажа.
                  Разбира се че има. Навсякъде има. Докато има възможност това да става, винаги ще има. И така в световен мащаб. И проблема не е ако се възползват хора като теб и мен, а че се възползват големите. И ако решат да резнат тях някой ден, ще резнат всички.

Въпроса е че тия работи се случват заради големите риби. Съвсем умишлено. А така наречената дуржава, закони, институции, са за всички.

Е, защо големите риби да се възползват, пък аз не? Нали би трябвало да е еднакво за всички?

Не виждам нищо лощо ако приятел пътува от САЩ за насам, да донесе нещо. И аз бих го направил. И това се знае че става нявсякъде. Няма как да се ограничи, дори и при драконовски мерки, защото повече ще пречи, отколкото ще помага.

Сега за бизнеса. Всеки бизнес се съобразява с конкретните условия на мястото, където се прави. Просто условията тук за момента са такива. Защо са такива е друг въпрос, но със сигурност не са такива заради теб и мен.

Пак да си повторя тезата, че в тоя си вид, държавата не заслужава и кьорава стотинка от мен. Друг е въпроса дали мога да скрия нещо. Е, моят бизнес е такъв, че не мога. Всичко е с фактури, защото минава за разход, и почти всичко минава през банка. Мърдане няма. Но ако имах възможност, не бих плащал и стотинка. И абсолютно всеки, който има такава възможност, навсякъде по света, го прави. Иначе е некункурентноспособен.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                    Разбира се че има. Навсякъде има. Докато има възможност това да става, винаги ще има. И така в световен мащаб. И проблема не е ако се възползват хора като теб и мен, а че се възползват големите. И ако решат да резнат тях някой ден, ще резнат всички.

Въпроса е че тия работи се случват заради големите риби. Съвсем умишлено. А така наречената дуржава, закони, институции, са за всички.

Е, защо големите риби да се възползват, пък аз не? Нали би трябвало да е еднакво за всички?

Не виждам нищо лощо ако приятел пътува от САЩ за насам, да донесе нещо. И аз бих го направил. И това се знае че става нявсякъде. Няма как да се ограничи, дори и при драконовски мерки, защото повече ще пречи, отколкото ще помага.

Сега за бизнеса. Всеки бизнес се съобразява с конкретните условия на мястото, където се прави. Просто условията тук за момента са такива. Защо са такива е друг въпрос, но със сигурност не са такива заради теб и мен.

Пак да си повторя тезата, че в тоя си вид, държавата не заслужава и кьорава стотинка от мен. Друг е въпроса дали мога да скрия нещо. Е, моят бизнес е такъв, че не мога. Всичко е с фактури, защото минава за разход, и почти всичко минава през банка. Мърдане няма. Но ако имах възможност, не бих плащал и стотинка. И абсолютно всеки, който има такава възможност, навсякъде по света, го прави. Иначе е некункурентноспособен.
                    Ами щом ви е кеф някакви измислени киселяци, като да не посочвам кой хобито им да им излиза безплатно, защото абсолютно контрабандно ви продават екипи,части и подобни неща-много ясно, че няма как да бъдете убедени в потивоположното и най-малко аз съм човека , който ще ви убеди, че това не е редно. Всички бучите и всички си траете. Нали тук нещата ги правим цивилизовано и като хората? Е явно няма да е така. Предполагам се сещате следващо оплакване на тематика "държава" колко тежест ще има Както казах в една тема по-надолу-кучетата си лаят , кервана си върви. Аз лично съм доволен от себе си, че поне съм куче. След като толкова се чувствате безсилни-давайте в същия дух! Акопък толкова ви е страх-свиркайте, ще ви паза , няма ядове!

Приключвам темата , че не ми се спори повече и не ми се повтаря едно и също.
                    Последно редактирано от zbytsam; 28-07-08, 23:55.

Коментар

В крайна сметка,след като толкова те дразнят от теб посочените лица,поне обяви никнеймовете,виждам че те сърбят пръстите вече няколко поста Какво толкова ще да има,не смятам,че ако тези хора се занимават с това явно,ще имат някаква основателна причина да се сърдят,това все пак си е вид реклама

Поздрави,Виктор.
                      Gilera RX 125 Arizona

Коментар

Крайно, ама крайно изместихте темата Май ще трябва половината постове да се прехвърлят в тема от сорта на "За тарикатите и мишките" Тъжното в случая е, че ще излезете всичките прави и колкото и да се напъваме да променим ситуациаята, пак ще има шмекери на дребно

Викторе,
                        няма проблем за сайтовете - не съм за благодарноста, а просто
                        мотото на този форум е:

«Да премълчаваме и да не съобщаваме на другите това, което знаем, ни прави бедни, подобно на човек, който не влага средствата си в предприятия, можещи да му донесат печалба. Когато пък споделяме с другите полезните си знания, тогава умножаваме и собственото си богатство.»
                        Из "Златоструй", сборник със златоустови мисли, съставен по времето на цар Симеон І

Намерил съм, споделил съм и дано да ти помогне
                        Ако няма къде да отидеш, ела на себе си!

Коментар

Ами щом ви е кеф някакви измислени киселяци, като да не посочвам кой хобито им да им излиза безплатно, защото абсолютно контрабандно ви продават екипи,части и подобни неща-много ясно, че няма как да бъдете убедени в потивоположното и най-малко аз съм човека , който ще ви убеди, че това не е редно.
                          Добре, дай ми пример за фирма или лице, което, при наличие на условия за внасяне нелегално и контрабандно, не го прави. Със сигурно и много хора/фирми, от които ти самия пазаруваш, правят същото, къде от време на време, къде постоянно.

Бих купил "нещото" от всеки, който ми даде конкурентна цена. Като в уравнението "цена" влиза и обслужване, условия, гаранции, срокове.

Проста математика.

Ето ти пример: Теглил съм майната на топлофикация и се топля на ток. Не защото ми е по-евтино, а защото от топлофикация са мошеници и могат да напишат в сметката всичко, без да мога аз самият да видя дали реално това съм ползвал.

А за ловенето на киселяците и мошениците отговаря държавата, не аз. А държава няма. Ако внасяйки нещо по тоя начин рискуваш с голяма вероятност да получиш сериозно наказание, въпросния внос и контрабанда изобщо няма да се случи.

Обаче тук се случва друго. Ако вземеш да напишеш адекватни закони и да взимаш адекватни мерки, ще изгорят и мошениците и мафиотите, дето ти снасят добри парички от време на време, и които са те сложили на конкретния пост, за да им вършиш работа.

Самия факт че 90% от хората, които познавам (и голям процент от съфорумниците), на някакъв етап от шофьорската си "кариера", са бутали парички на катаджии, и продължават да бутат, говори достатъчно. А това, при добро желание и 5 реда текстове по законите и наредбите, може да се прекрати за 5 дни. Обаче сигурно съвсем случайно никой не се е сетил за пореден път да открие топлата вода.

Айде кажи защо, плащайки си данъците, да плащам заплатите на тия същите, от които зависи това, след като не си вършат работата? Как да плащам данъци на държава, в чиито институции се краде в такива размери, че почти всичко изкрадено и невнесено кадо данъци, просто бледнее.

И пак не на последно място: От търговци файда няма. Никъде и под никаква форма. От тях не произлиза нищо. Парите ги изкарват други. Данъците изначално се плащат от простия гражданин и от производителите, а не от търговците.
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

В крайна сметка,след като толкова те дразнят от теб посочените лица,поне обяви никнеймовете,виждам че те сърбят пръстите вече няколко поста Какво толкова ще да има,не смятам,че ако тези хора се занимават с това явно,ще имат някаква основателна причина да се сърдят,това все пак си е вид реклама

Поздрави,Виктор.
                            Обещах че ще подскажа
                            1.Една модераторка.

Коментар

Ок досетих се ,но както казах по-горе,човек трябва да стои зад делата си,така че мисля за редно да си призная,че дори и аз исках да купя два артикула от нея(поради много ниската цена,и празния ми портфейл ),но след несериозно отнасяне към потенциален клиент се отказах.
                              Поздрави,Виктор.
                              Gilera RX 125 Arizona

Коментар

Няма човек ,който сега в момента да е редовен, законен и да работи в голям мащаб и същевременно да има чисто минало.Всички първоначални капитали независимо на кого са мръсни .Че някой въшлъо си прави някакви смешни вносчета на единични брийки и взема някакви смешни кинти ,нито ще попречи на Еди нито на някой от другите големи.Всеки гледа да си искара нещо по какъвто начин си намери.Ако мога ще го правя и аз.На никой не му е лесно.Смятам че никой от нас не би имал право да съди другия, понеже не е по чист от него.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X