Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пазаруване от САЩ(как и по какъв начин става)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Пазаруване от САЩ(как и по какъв начин става)

Значи,за гаранция не съм сигурен дали дават някаква,но аз до сега не съм имал проблем с ЛОМБАРД.Вариантът е следния-имаш два избора,да платиш цялата сума на място,или да платиш само тези 30 процента,като гаранция,че не си някой,така да се каже "устатник",който просто се чуди.Като пристигне пратката се доплаща цялата сума,ако си доволен,или просто изгаряш с 30 %(все пак хората са имали разходи да докарат до БГ стоката) в случай,че имаш забележки и не искаш да платиш продукта.

Поздрави,Виктор.
    Hyundai Terracan 2.9CRDI 163p.s. LSD 2004
    Hyundai Coupe 2.7 V6 2003
    Vw Passat 2.8 V6 4Motion (Torsen) 2000
    Gilera RX 125 Arizona

Коментар

Попаднах ето на този сайт http://www.youshop-bg.com/ Някой да е пазарувал чрез тях?Да не са клон на Ломбард,защото сайта им е еднакъв с техния...

Коментар

Искам да похваля едни момчета, които се занимават с внос от Щатите. Исках да си купя една камерка от eBay, ама никой не я продаваше извън САЩ. По случайност намерих от Гугъл http://www.tarikatbg.com/bul.html Много точни излязоха. Първо им пратих линка на камерата. Изпратиха ми мейл на другия ден с разбита сметка за транспорт и т.н. и срок 2 седмици. Видяхме се, дадох 50 % капаро и точно след 2 седмици ми донесоха апарата до нас, като междувременно ми пращаха на 2 пъти мейли с прогреса на сделката. Оскъпяването ми излезе под 25%. Момчето каза, че имат каски и екипи и вкарват всичко , даже коли и мотори.

Коментар

И аз да се включа по темата не виждам нищо лошо в такива фирми те само организират доставката и не извършват нищо незаконно като на някой не му изнася да пали самолета и да ходи да си го купува от кадето иска ако примерно куриер с име БЕЗ ИМЕ ти достави пратка от Варна до София и ти иска 5лв той не е прав така ли?Та в крайна сметка тези фирми нали това правят? И има и нещо друго скоро реших да си обурудвам новия мотор и единственото нещо различно от каски ботуши и гуми което намерих в София от всичките прехвалени магазини бяха предпазители за радиаторите и специален манометър в магазин на ЦАР БОРИС той си знае кой е а за останалите магазини просто нямам думи! Каквото и да ти потрябва е с поръчка е при това полужение какво е значението кой ще го достави щом го няма на склад? Ако го поръчам в някой прехвален магазин те нали използват същите начини за доставка да не ходят лично да ги товарят? А и не мога да разбера защо на някой хора все някой друг им е виновен за тяхните незгоди няма какво да се заблуждаваме всички знем как стават нещата !
          Honda crf450x Nissan patrоl y260 RB25DET
          Honda doninator 650 4RUNNER 5gen limited

Sofrace Offroad Team

Коментар

Хахахахха , ами нека да погледнем в съвсем тесен кръг и да видим кое как е.А? Например тук из форума има ли някой да предлага услугата "доставка от САЩ" и да си е качвал по някой лев, като избягва данъците??? АМА ЧЕСТНО

Сега , ако ми кажете, че няма такива, ще напусна форума без майтап.
            Айде да си направим един такъв еспериметн.Ако те не си кажат, аз ще подскажа.
            С риск някои хора да скочат срещу мен искам да спомена нещо. Аз се занимавам с такав експорт. Експортирам за някои фирми в Б-я и Румъния. Но на повечето абсолютно не им е ясно как стават нещата. Започнах защото ме помолиха мои близки от Б-я. Купувам всичко което ми поръчат. От коли, лотки, мотори, части и т.н. Всичко което се купи тука се облага с данък (7.25% в моят щат), който е абсолютно невъзвратим, колкото и някой да те убеждава. Някои стоки, като коли, лотки взети в магазина се облагат от 3%, но ако успееш да ги убедиш, че се експортират махат таксата със забележка във фактурата. Ако си купил стоки без да си плащал такса (като кеш) ти си задължен да платиш щатна такса. Сега, ако си я купиш за себе си, можеш и да позабравиш да я обявяваш, но ако я пращаш с документ, хъммм, не бих се решил, защото за тези неща ако те хванат и вазелин няма да използват. Разбира се ако се купят някои неща на едро излизат по-евтино. Един контейнер сега струва около $4800-5000 (септември беше $3700), всички разноски по бензин търчане за закупуване, закрепящи материали са разходи нали? Пристигайки в Б-я се започва едно плащане да ти се завие свят. Терминална такса, мито, ДДС-та, разстоварване 110лв на парче, като ние си го разтоварваме и в крайна сметка за стока около $20000 разноските излизат около 16000лв. Кофти нали? Не се учудвайте ако ви поискат повечко.
            Аз комисионна взимам само за пращането на контейнера не за стоката. Клиента ако иска да си закупи нещо, ние му даваме сайт да си избере от това каквото се продава из областта и той знае много добре цената на закупуване. Казва ми "Ето това искам" и аз отивам да го огледам и евентуално купя. От другата страна тези които са в Б-я си продават това което са ми поръчали. За колко? Това си е техен бизнес. Имаше разни българчета, които разбира се се опитаха да правят същото по български. Пращаха коли, но след 5-тата кола ги заковаха. Сега си плащат такси и застраховки и най важното - регистриран бизнес и ги следят под лупа.
            Един мой роднина се опита да започне бизнес използвайки ме, но се уплаши от разходите, не от комисионната.
            Аз съм с регистриран експортен бизнес и да искам не мога да крия такси. Като бизнез партньор ми дават от фирмата с контейнерите отстъпки при чакането (някои чакат с месеци да го натоварят на кораба) и цената (аз съм я споменал). Можеш това да го правиш нелегално и да се криеш от такси, но има много НО-та.
            Това е от мойта страна относно мойте такси. Не знам как ги крият в Б-я, но партньорите ми си ги плащат като попчета. Дочух, че си обявяват ДДС-тата по някакъв начин и след което им ги връщат.
            Искам да кажа накрая, нямам нищо общо с която и да е фирма обявена в този тема.

Коментар

А мен ма интересува от тея контейнери,като пристигнат тук вьзможно ли е,да си купиш читав 2 тактов мотор 200-300 кубика за около 3000 лева

Примерно някой по стар модел КТМ exc
              Последно редактирано от Chinela; 25-01-09, 16:38.

Коментар

Първоначално публикуван от kosamamasa Преглед на мнение
                А мен ма интересува от тея контейнери,като пристигнат тук вьзможно ли е,да си купиш читав 2 тактов мотор 200-300 кубика за около 3000 лева

Примерно някой по стар модел КТМ exc
                Трудна работа е да излезе до 3000 лв. при положение че само разходите по мотора, транспорт, митници такси и др. са ти поне 1500 лв. остава да намериш мотор който е 1500лв. т.е. 1000$ което за момента не виждам как ще стане. 200-300 2Т след 2000г, вървят поне по 2000$.
                Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Е за 2000 и на горе въобще не съм си правил илюзии.Мисля за нещо 95,96 г.примерно в добро състояние.
                  А ако не възможно това то някой мойе ли да ма насочи на някаде

Коментар

Първоначално публикуван от Краси Преглед на мнение
                    Трудна работа е да излезе до 3000 лв. при положение че само разходите по мотора, транспорт, митници такси и др. са ти поне 1500 лв. остава да намериш мотор който е 1500лв. т.е. 1000$ което за момента не виждам как ще стане. 200-300 2Т след 2000г, вървят поне по 2000$.
                    Аз така и не съм намерил фирма, която да ми предложи транспорт + разходи по обмитяване за около 1500. Ако знаеш някой, който може да ми вкара мотора за тази сума, пиши
                    2015 KTM EXC 450 six days Argentina
                    Toyota Land Cruiser KDJ 125

Коментар

Първоначално публикуван от Vladislav Kostevski Преглед на мнение
                      Аз така и не съм намерил фирма, която да ми предложи транспорт + разходи по обмитяване за около 1500. Ако знаеш някой, който може да ми вкара мотора за тази сума, пиши
                      Това са разходи, ако си го вкараш сам
                      Ако искаш някой друг да ти го вкара е нормално да се калкулира печалба

Коментар

ceco_kangoto можеш ли дами дадеш скайп да те попитам нещо или някой друг, който поръчва от този сайт. Пиша в темата, защото немога лични, благодаря ;].

Коментар

Ето и от мен един американски саит Motocross Gear, Parts and Motocross Accessories - BTO Sports
                          MITSUBISHI MONTERO 3.0 V6
                          (А1+)
                          О877ООО98О

Коментар

Първоначално публикуван от Vladislav Kostevski Преглед на мнение

Ето това е една фирма, която може да го направи за по-малко

WWW.BOMARGROUP.COM

Коментар

От: Пазаруване от САЩ(как и по какъв начин става)

Търсейки някакви мнения за фирма ломбард попаднах на тзи тема. В следващите няколко реда ще споделя и моя опит с нея, с надеждата да предпазя съфорумците да не се превърнат в поредната им жертва.
                              В началото на януари 2011 (6.01.2011) отидох и направих поръчка на няколко неща от американски саит. Платих си ги и бях информиран че очакваната дата на доставака е 30.01. Няколко дена по - късно направих още една поръчка, която трябваше да пристигне около 7.02. Всичко това на стойност около 2000 лв. До тук добре. В началото на февруари решавам да звънна във фирмата и да проверя как се движи пратката (от любопитство) и получавам отговор, че пратката е в БГ и трябва да я разопаковат и опишат и ще може да си я получа. Една седмица по-късно се обаждам отново и получавам същия отговр. След още една седмица ми беше отговорено, че пратка не била дошла, а всъщност пътува към БГ и се очаква до няколко дена. И така седмица след седмица, обаждане след обаждане отговорите варираха от "нещата са тук, само ги описваме и може да си ги вземете", през "пътуват", до "по документи са тук а визически ще дойдат до няколко дена". И така до ден днешен. След като изкоментирах случката с мои приятели се оказва, че и те имат поръчани неща през ломбард от ноември и декември, които все още не са дошли. И там същите отговри. Най-модерното е че нещата се доставяли до Румъния и от там с тирове, защото на наша митница им крадели пратките. Нямам представа каква е драмата вътре в самата фирма (преди време също съм ползвал техните услуги и винаги всичко е било ОК. Пратките се доставяха в рамките на месец, месец и малко), но нека всеки който възнамерява да ползва услугите и да си има едно на ум.
                              Toyota Hilux 2,5D4D

Коментар

От: Пазаруване от САЩ(как и по какъв начин става)

Драмата е че в международните спедиции всяка година от средата на ноември настъпва хаос заради предстоящите празници. За трасета като САЩ - България кошмарът е пълен, понеже абсолютно всеки декември (или януари, както падне) докерите в Пирея се вдигат на стачка. Предупредените превозвачи прехвърлят контейнерите на подскок през екзотични (за трасето САЩ - България) места като Хайфа и подобни.

Когато цялата тази лудница се отпуши, каквото има да се излее се излива към Констанца ако няма директен кораб до Варна. А след това Констанца - Варна е още кажи го месец.

Това ако направлението е директно Варна разбира се. Ако е с кораб до Гърция и камион нататък - остава веселият момент "Пирейски докери".

Тая Баба Яга пирейските докери ни я вадят всяка година, от щатската страна. Не ми се вярва да послъгват повече от необходимото.
                                Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X