Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пазаруване от САЩ(как и по какъв начин става)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Пазаруване от САЩ(как и по какъв начин става)

Първоначално публикуван от p.djartov Преглед на мнение
    Няма човек ,който сега в момента да е редовен, законен и да работи в голям мащаб и същевременно да има чисто минало.Всички първоначални капитали независимо на кого са мръсни .Че някой въшлъо си прави някакви смешни вносчета на единични брийки и взема някакви смешни кинти ,нито ще попречи на Еди нито на някой от другите големи.Всеки гледа да си искара нещо по какъвто начин си намери.Ако мога ще го правя и аз.На никой не му е лесно.Смятам че никой от нас не би имал право да съди другия, понеже не е по чист от него.
    Ок, ама тогава не мислиш и че не е редно да се писка , че държавата била скапана, че не знам си кой бил виновен, че не знам си кой какво правел.

Аз лично се гордея в моят бизнес , че всички документи са изрядни,че съм си платил всяка стотинка на държавата и че имам много редовни клиенти, и с много от тях сме приятели. Е аз не харесвам да живея в държава на дребни тарикатлъци,това е. Но явно повечето хора така си я харесват,което аз не намирам за правилно.

Коментар

Първоначално публикуван от zbytsam Преглед на мнение
      Ок, ама тогава не мислиш и че не е редно да се писка , че държавата била скапана, че не знам си кой бил виновен, че не знам си кой какво правел.
      Защо да не е редно? Аз съм стигнал до тоя извод плащайки си. И продължавам да си плащам.

Разликата е че до преди 1-2 години си плащах, защото бях на мнение че така е правилно, и че малко по малко нещата ще се оправят...

Да ама не. Не само че не се оправят, ами стават и по-зле. Вдигат се такси си таксички навсякъде с пъти. Работата се забатачва. Като се сблъскаш с туй-онуй забелязваш че много от нещата са умишлено така заради нечия изгода. Мерки не се взимат никакви.

И мнението ми по принцип е че трябва да се плаща. Няма как иначе. Това обаче при поне малко работеща държава. В момента такава няма. И това е нарочно.

Дано излезеш прав, и дано нещата се оправят. Ама не виждам кой и как. Само знам че тия в момента трябва да си ходят, за предпочитане на топло.

Данъците в момента са все едно да дадеш на кльощаво цигане пари да си купи баничка, а то или да си купи лепило за дишане, или да купи ракия на мързеливия си баща пияница.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
        Защо да не е редно? Аз съм стигнал до тоя извод плащайки си. И продължавам да си плащам.

Разликата е че до преди 1-2 години си плащах, защото бях на мнение че така е правилно, и че малко по малко нещата ще се оправят...

Да ама не. Не само че не се оправят, ами стават и по-зле. Вдигат се такси си таксички навсякъде с пъти. Работата се забатачва. Като се сблъскаш с туй-онуй забелязваш че много от нещата са умишлено така заради нечия изгода. Мерки не се взимат никакви.

И мнението ми по принцип е че трябва да се плаща. Няма как иначе. Това обаче при поне малко работеща държава. В момента такава няма. И това е нарочно.

Дано излезеш прав, и дано нещата се оправят. Ама не виждам кой и как. Само знам че тия в момента трябва да си ходят, за предпочитане на топло.

Данъците в момента са все едно да дадеш на кльощаво цигане пари да си купи баничка, а то или да си купи лепило за дишане, или да купи ракия на мързеливия си баща пияница.
        Ами в случая то е малко като мотокроса-не става с теория,трябват действия.Ама като всеки си е намерил начин по мъничко да си заобикаля.Мен тва ме дразни -мъничкото заобикаляне или дребния тарикатлък. Ако избираш да си бандит-бандит си до край и пред всички. Ако си честен данъкоплатец си такъв и си оставаш такъв.
        В петък отивам в една банка-някакви наши клиенти да изтеглят едни пари и да ни ги дадат-чакаме и тези скромни хора , цял живот спестявали за кола 5 бона,стоят във банката и започват тема за обир на банки. Естествено в мечтите си. А точно до преди 20 минути докато бяха на автокъщата ми , съзерцаваха една ес класа и обсъждаха"кой ли престъпник ще си я купи". Това е дразнещото-в еди н момент държавата ти крива, в друг ти самия си готов да престъпиш закона и.

Коментар

Ами в случая то е малко като мотокроса-не става с теория,трябват действия.
          И не само с мотокроса...

Ама като всеки си е намерил начин по мъничко да си заобикаля.Мен тва ме дразни -мъничкото заобикаляне или дребния тарикатлък. Ако избираш да си бандит-бандит си до край и пред всички. Ако си честен данъкоплатец си такъв и си оставаш такъв.
          Всъщност за повечето хора истината е някъде по средата. Факт. А колко близо до едната и другата крайност са нещата, зависи от тоя, дето налага правилата, и налага спазването им. Такава ни е природата.

Уважавам позицията ти. И аз бях на същата до скоро, и дано някога да намеря за какво да се хвана, та да съм пак така. В момента не намирам. За съжаление. И ми е гадно, и ме е гнус. Защото хем знам че няма как да станат нещата без да си плащам данъците, хем като си плащам, някой се облагодетелства. И се чувствам глупаво.

Абе както и да е. Мисля че разчовъркахме достатъчно темата.

Наздраве!!! Другото ша го упраим!
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
            Абе както и да е. Мисля че разчовъркахме достатъчно темата.

Наздраве!!! Другото ша го упраим!
            А наздраве тогава. Аре стига сме писали , че на Рафики само му вдигаме репутацията и скоро ще каже, че разбира повече от мотокрос от мене даже.

И за финал, да не кажете , че бягам от позиция:
            Ако въпросната модераторка и фенът на хонда дето визирам , някак се чувствате преебани , може спокойно да не избивате коментирайки ме, а да решим проблема кат гангстери.Казвате-правим го, да не кажете че тука съм много смел,па иначе не ми стиска. Готов съм да се пробвам да влезна в гангстерския свят с цялата му магия.или с други думи:Im on point

Коментар

Няма ли някой модератор да оправи темата, че много избяга настрана. А за утопистите да направят друга тема!
              Борислав Русенов - 0889593977

Коментар

Оф вече не знам за кой път да се повторя.Крис , а ти не мислиш ли, че е някак нередно да продаваш стоки , без да заплатиш съответните данъци печалба и т.н. и т.н.??? Или викаш, след като е за сметка на държавата , що да не напълним джобарите
                Збит, мисля, че се изказваш неподговен. Пъвро да беше прочел какво е казал Рафики относно доставката на стоките чрез Ломбард и да беше прочел условията им - http://lombard.bg/?href=order .
                Става дума за следното изречение:
                "комисионна - 30% от цената на стоката плюс транспорт от сайта до наша складова база в USA / с изключение на авточасти /. Комисионата съдържа всички данъци и такси до пристигането на стоката в офиса на LOMBARD-WEB SHOP в София."
                Което явно показва, че са включени данъците и таксите. Става дума за съвсем законна дейност, а не както пишеш пълнене на "джобари" за сметка на държавата.
                Пак повтарям: "Не виждам защо трябва да плащам за нещо повече отколкото то струва в действителност!"
                Вреди на икономиката, ако за нещо се плаща нереално висока цена.
                "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Първоначално публикуван от chris_vicom Преглед на мнение
                  Збит, мисля, че се изказваш неподговен. Пъвро да беше прочел какво е казал Рафики относно доставката на стоките чрез Ломбард и да беше прочел условията им - http://lombard.bg/?href=order .
                  Става дума за следното изречение:
                  "комисионна - 30% от цената на стоката плюс транспорт от сайта до наша складова база в USA / с изключение на авточасти /. Комисионата съдържа всички данъци и такси до пристигането на стоката в офиса на LOMBARD-WEB SHOP в София."
                  Което явно показва, че са включени данъците и таксите. Става дума за съвсем законна дейност, а не както пишеш пълнене на "джобари" за сметка на държавата.
                  Пак повтарям: "Не виждам защо трябва да плащам за нещо повече отколкото то струва в действителност!"
                  Вреди на икономиката, ако за нещо се плаща нереално висока цена.
                  Добре вие сте прави аз съм се объркал , както казах по-нагоре и явно всичко дето изписах само ми се е сторило. Не ми се спори , вече ми е банално. Така е,както казваш.Само трябваше да подчертаеш и "до пристигане на стоката в офиса",ама нищо.
                  Последно редактирано от zbytsam; 29-07-08, 15:06.

Коментар

Ас от САЩ не съм пазарувал всичко си зимам от ИТАЛИЯ маика ми е там брачетми е там които и тои е луд по мотокроса и като ми потрябва нещо званим един тел и готово или като отивам при тях отивам само с една чанта в която има още 4 и се вращам с 5 чанти само с боклучета за мотора дражцици кормоло фарчета стопчета маски мигачета какволи ти ми не. ЕТО ТЕЗИ НЕЩИЦА МИ ИЗЛЯЗОХА ТОЧНО 342.82 ЕВРО ОТ ЕДНА РАЖПРОДАЖБА НА НЯКАВ МАГАЗИН В РИМ. 41266
                    Прикачени файлове
                    LIVE TO RIDE/RIDE TO LIVE

Коментар

Та това си е направо без пари,радвам се,че поне някой колега от форума е успял да се оборудва качествено на доста добра цена. Пожелавам ви да ги прожулите от каране закупените "дрешки".

Поздрави,Виктор.
                      Hyundai Terracan 2.9CRDI 163p.s. LSD 2004
                      Hyundai Coupe 2.7 V6 2003
                      Vw Passat 2.8 V6 4Motion (Torsen) 2000
                      Gilera RX 125 Arizona

Коментар

Да найстина е много добре и за много малко пари но да хванеш разпродажба е много трудно ас уцелих на късмет иначе италианците следят магазините и като дойде разпродажбата е се редят като бабите за пенсия.
                        LIVE TO RIDE/RIDE TO LIVE

Коментар

Първоначално публикуван от toto_cagiva Преглед на мнение
                          Да найстина е много добре и за много малко пари но да хванеш разпродажба е много трудно ас уцелих на късмет иначе италианците следят магазините и като дойде разпродажбата е се редят като бабите за пенсия.
                          Браво че си се наредил между "бабите" и си се здобил с качествен екип на ниска цена
                          А как са цените в италия по принцип (когато не са на разпродажба) в сравнение с тези в нашата родина
                          SHUT UP AND RIDE...nobody lives forever!!!

Коментар

А аз мисля и да напиша нещичко конкретно по темата...
                            Аз съм пазарувал няколко пъти от този сайт :
                            http://www.rockymountainatv.com
                            Имат голямо разнообразие от стоки и е доста добър сайт..
                            Аз съм мн доволен от него

Поздрави, Георги...
                            SHUT UP AND RIDE...nobody lives forever!!!

Коментар

Малко по темата:
                              Прочетох тази тема и реших да поръчам чрез lombard.bg. Попълних на кирилица формата за заявки от сайта им и веднага получих писмо да пратя информацията на латиница (явно имат проблем с шрифтовете).
                              Днес се обадих да проверя дали пратената на латиница заявка е обработена. Първо се обадих на един телефон, от където ми дадоха друг телефон за връзка (след обяснение, че не знаят нищо за заявката). На 2-рият номер отговори една госпожа, която също нищо не знаеше за моята поръчка и ме прехвърли към нейна колежка. След обяснения от моя страна се оказа че заявката е получена. Попитах, каква е сумата която трябва да заплатя и ми обясниха, че то на сайта всичко си пишело и аз трябва да знам.
                              Оказа се, че за авточасти цената е + 40% (не както е за другите 30%) и стоката се тегли в БГ от тях заедно с опаковката. Предварително ти не можеш да знаеш, колко ще ти излезе n-кг*6$ (освен ако на сайта не пише колко тежи даденият артикул + опаковката).
                              След много пренебрежителното отношение от тяхна страна отказах заявката и смятам да намеря други начини за доставка.
                              Жалко смятах да сменя маховика с по тежък но явно ще почакам

Коментар

Ето поредното потвърждение че навсякъде има и доволни и недоволни - нещо съвсем естествено. Явно твоят начин не е бил това.

6 долара на килограм не е никак лоша цена за доставка, между другото. Точно какви са условията/сроковете на доставка, обаче не знам. Всъщност сигурността е най-важния параметър, а именно, поемат ли някаква гаранция че стоката ще стигне до теб цяла и в изправност. Точно заради такива опасения, при чупливи или скъпи пратки винаги ползвам куриер, най-често DHL или TNT. От другите съм разочарован на няколко пъти за няколко години, и ги избягвам, когато е възможно. На тия съм им дал пълномощно те да се разправят с митници, което, при един артикул във фактурата струва 70лв. Банка имам на 2 крачки от работата. Пращат ми митническата декларация по е-майл, внасям митото и ДДС-то, пращам им сканираните платежни, и най-късно на другия ден пратката е при мен. Обаче цените започват някъде от 15-ина долара килограм, което за тежки пратки много надува цената.

Бедата е че много търговци не желаят да пращат до България. Нямам идея защо.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X