Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пазаруване от САЩ(как и по какъв начин става)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Пазаруване от САЩ(как и по какъв начин става)

А, само да добавя - При подобни характеристики между българско и чуждо, често купувам българското, дори и на по-висока цена. Това има смисъл.

При неща, дето така или иначе се внасят, да се купуват от тук е пълна безсмилица, освен ако не е на приемлива цена. Той колегата го каза - резултата от това е че някои хора карат туарези, а други бачкат по 12 часа.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от zbytsam Преглед на мнение
      Ми ок , ама в случая ставаше дума за препродавачите от интернет, каквато е фирмата в началния постинг на автора и каквито псевдо търговци има навсякъде. На тема"съвременна история и икономика на Бг , не ми се спори. Не, че нямам какво да кажа , но съм изразявал и преди позицията ми относно публичното хранене на Бг.
      Ако ми дадат приемлива цена, конкурентна на тая, която аз мога да си докарам, имайки в предвид и разправиите по митници и т.н., не виждам нищо лошо.

Това са търговци бе човек. Те нищо смислено не правят. И от тях не произлиза нищо. Икономиката се крепи от ония, дето бачкат като алтави или си блъскат главата да измислят нещо.

Пазара ни бил малък, да, ама и заплатите са ни малки, и тока ни е наполовина (засега), а цените - по-високи. Де ги тия разходи, че да оправдаят надценката? Има и изключения разбира се, но ми се струва че в момента не говорим за тях. Когато са коректни, и получиш качествено и в срок обслужване, гаранционни условия и т.н., има основание и за по-висока цена. За всеки влак си има пътници.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
        Ако ми дадат приемлива цена, конкурентна на тая, която аз мога да си докарам, имайки в предвид и разправиите по митници и т.н., не виждам нищо лошо.

Това са търговци бе човек. Те нищо смислено не правят. И от тях не произлиза нищо. Икономиката се крепи от ония, дето бачкат като алтави или си блъскат главата да измислят нещо.

Пазара ни бил малък, да, ама и заплатите са ни малки, и тока ни е наполовина (засега), а цените - по-високи. Де ги тия разходи, че да оправдаят надценката? Има и изключения разбира се, но ми се струва че в момента не говорим за тях. Когато са коректни, и получиш качествено и в срок обслужване, гаранционни условия и т.н., има основание и за по-висока цена. За всеки влак си има пътници.
        Е отново се връщам в началото на темата-как няма да получиш по-добри цени от амбулантната измет, като цървула, за да изкара 20 лева си е нарял главата в торбата и извършва яки спекули , не плаща данъци и няма разходи. Като се замисля, ако си малко с по-широк поглед върху нещата , можеш спокойно да им врътнеш един грабеж.Какво, ще идат в полицията да се оплачат, че си им обрал контрабандните стоки ли?

Коментар

Е отново се връщам в началото на темата-как няма да получиш по-добри цени от амбулантната измет, като цървула, за да изкара 20 лева си е нарял главата в торбата и извършва яки спекули , не плаща данъци и няма разходи. Като се замисля, ако си малко с по-широк поглед върху нещата , можеш спокойно да им врътнеш един грабеж.Какво, ще идат в полицията да се оплачат, че си им обрал контрабандните стоки ли?
          А ако са такива, кой ги търпи? И защо? Не трабва ли да са по затворите отдавна?

А мислиш ли че това е случайно?

А дали за това че не са на топло, отговарят точно тия, които се разпореждат с данъците, платени и от теб и от мен?

Това ми е тънката мисъл. Пазара е според условията. Докато има условия за спекула, ще има спекула. Докато има условия за неплащане на данъци, няма да се плащат.

И това е навсякъде, а не само тук. Ако няма кой да налага спазването на законите, и писането на смислени такива, или по някаква причина (за мен очевидна) не желае да си свърши работата, никой, ама никой в световен мащаб няма да му плати данъци, ако е възможно да не ги плати.

Това е бизнес. Тук морал няма. Тук говорят паричките. Тъжно но факт. А още по-тъжно е че обърнахме и образованието и здравеопазването на бизнес. А в здравеопазването се търгува с животи!

Коментар

Колеги, само да споделя два сайта с вас. Пазарувам от там, защото правят т.нар. international shiping. Цените са на дребно, което ще рече, че е вкл. потребителския данък в САЩ, т.е. далече от контрабанда или нещо подобно:

http://www.gmo1.com/

http://www.motocrossgiant.com/

Първия сайт е като за българи като мен - всичко преоценено, просто щото не мога да извадя 15 000 лв. и да ида да купя нов мотор от Еди, макар и да ми се иска

И не забравяйте, че пазаруването по интернет е малка хубавата част от глобализацията, а в момента, когато български производители започнат да произвеждат ботуши за мотори (има бол фирми в БГ, които имат необходимите производствени мощности) ще се обзаведа с родно производстово, както съм си купувал сноуборд от Чепеларе, хавлии от Панагюрище и български адидаски от завода в Благоевград (сменял съм им няколко пъти връзките, но друго не е мръднало)
            Ако няма къде да отидеш, ела на себе си!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
              А ако са такива, кой ги търпи? И защо? Не трабва ли да са по затворите отдавна?

А мислиш ли че това е случайно?

А дали за това че не са на топло, отговарят точно тия, които се разпореждат с данъците, платени и от теб и от мен?

Това ми е тънката мисъл. Пазара е според условията. Докато има условия за спекула, ще има спекула. Докато има условия за неплащане на данъци, няма да се плащат.

И това е навсякъде, а не само тук. Ако няма кой да налага спазването на законите, и писането на смислени такива, или по някаква причина (за мен очевидна) не желае да си свърши работата, никой, ама никой в световен мащаб няма да му плати данъци, ако е възможно да не ги плати.

Това е бизнес. Тук морал няма. Тук говорят паричките. Тъжно но факт. А още по-тъжно е че обърнахме и образованието и здравеопазването на бизнес. А в здравеопазването се търгува с животи!
              Хахахахха , ами нека да погледнем в съвсем тесен кръг и да видим кое как е.А? Например тук из форума има ли някой да предлага услугата "доставка от САЩ" и да си е качвал по някой лев, като избягва данъците??? АМА ЧЕСТНО

Сега , ако ми кажете, че няма такива, ще напусна форума без майтап.
              Айде да си направим един такъв еспериметн.Ако те не си кажат, аз ще подскажа.

Коментар

Аз лично с чиста съвест отричам да съм от тези хора,но в същност пиша този пост да изразя специални благодарности,на човека пуснал онези две полезни сайтчета по-горе.Ще са ми в помощ да допълня темата.

Поздрави,Виктор
                Hyundai Terracan 2.9CRDI 163p.s. LSD 2004
                Hyundai Coupe 2.7 V6 2003
                Vw Passat 2.8 V6 4Motion (Torsen) 2000
                Gilera RX 125 Arizona

Коментар

Първоначално публикуван от rafiky Преглед на мнение
                  Аз лично с чиста съвест отричам да съм от тези хора,но в същност пиша този пост да изразя специални благодарности,на човека пуснал онези две полезни сайтчета по-горе.Ще са ми в помощ да допълня темата.

Поздрави,Виктор
                  Евала-да се споделя информация в нашето хоби, което за съжаление е скъпо , труднодостъпно какво ли още не , е много достойно. Редно е да си помагаме помежду си и да не търсим изгода от колегите си,жалко че малко хора го споделят.

Коментар

Прегледах двата сайта по-горе и впечатленията ми са следните:

1.Сайтовете използват интерфейс сходен с този на сайта(mxmegastore),който съм пуснал в темата.
                    2.Много добре подредени барове/менюта с доста възможности за ограничаване възможностите и опциите на търсачката(което е един голям плюс за клиента и голям минус в загубата на време)
                    3.За обслужването не мога нищо да кажа,но зобелязах,че на някои модели ботуши се предлага и комплект МХ чорапи на два или три пъти по-евтина цена,отколкото като отделна стока да се купят.Тове е доста добра,съжалявам,че ще използвам "чисто българска" дума,опция що се отнася до привличане вниманието и задоволяване интересите на клиента.
                    Специални благодарности на " alterego" за полезната информация.

Относно последния пост на zbutsam,заявявам,че до голяма степен го подкрепям и мисля,че тези хора,за които той споменава,няма да е лошо да заявят с чиста съвест и ясен пост,че се занимават с този тип "бизнес".Лично мое мнение е,че ако човек върши нещо,значи трябва да има куража да застане зад постъпките си и поне да го върши като хората(без изключения,дори за крадците,писна ми да гледам все някакви недоразбити каси,свалени алуминиеви дръжки за вторични... ,като ще крадете си вършете работата,като хората бре )
                    Gilera RX 125 Arizona

Коментар

Първоначално публикуван от rafiky Преглед на мнение
                      Относно последния пост на zbutsam,заявявам,че до голяма степен го подкрепям и мисля,че тези хора,за които той споменава,няма да е лошо да заявят с чиста съвест и ясен пост,че се занимават с този тип "бизнес".Лично мое мнение е,че ако човек върши нещо,значи трябва да има куража да застане зад постъпките си и поне да го върши като хората(без изключения,дори за крадците,писна ми да гледам все някакви недоразбити каси,свалени алуминиеви дръжки за вторични... ,като ще крадете си вършете работата,като хората бре )
                      Все повече почваш да ми харесваш. Такае, само че мишката си е мишка. Печели на дребно,живее на дребно и умира на дребно

Коментар

Все повече почваш да ми харесваш. Такае, само че мишката си е мишка. Печели на дребно,живее на дребно и умира на дребно
                        Знаеш ли че ако се загубят балъците ,тарикатите ще се изтрепят.Особенно тези с по дебелите глави.

Коментар

Първоначално публикуван от p.djartov Преглед на мнение
                          Знаеш ли че ако се загубят балъците ,тарикатите ще се изтрепят.Особенно тези с по дебелите глави.
                          Много е важно какво се разбира под "балък", какво под "тарикат" и какво под "тарикат на дребно"

Коментар

Имам си една стара теза: В България не можеш да бъдеш нормален човек. Пробвах много пъти, ама не става. Не и ако караш кола, ходиш на работа, редиш се на опашки и т.н. Ако се опиташ да си нормален още на първия час тарикатите ще те направят на балък. Ако си седиш и си чакаш реда на светофара или на опашката, ще те минат 300 тариката дето не могат да чакат балъците да се натуткат. БГ е джунгла. Няма спокойствие, нормален начин на живот и безгрижие. Или тъпчеш или те тъпчат. Винаги всичко е съзтезание. Съзтезание по нахалство, връзки, физическа сила, арогантност, материални възможности, манекенство и т.н. В БГ има само два типа хора: тарикати и балъци. А нормалните хора са в най-добрия случай лавиращи между двата типа според ситуацията.

Сори за офф-а

Коментар

Първоначално публикуван от iassen Преглед на мнение
                              Имам си една стара теза: В България не можеш да бъдеш нормален човек. Пробвах много пъти, ама не става. Не и ако караш кола, ходиш на работа, редиш се на опашки и т.н. Ако се опиташ да си нормален още на първия час тарикатите ще те направят на балък. Ако си седиш и си чакаш реда на светофара или на опашката, ще те минат 300 тариката дето не могат да чакат балъците да се натуткат. БГ е джунгла. Няма спокойствие, нормален начин на живот и безгрижие. Или тъпчеш или те тъпчат. Винаги всичко е съзтезание. Съзтезание по нахалство, връзки, физическа сила, арогантност, материални възможности, манекенство и т.н. В БГ има само два типа хора: тарикати и балъци. А нормалните хора са в най-добрия случай лавиращи между двата типа според ситуацията.

Сори за офф-а
                              За съжаление понякога хората предпочитат да бъдат лъгани-ето доказателство в темата. когато не говорехме с факти се надпреварваха да пишат в темата, в един момент като попитах има ли във форума такива случаи-всички си траят. Явно няма-ние сме в грешка.

Коментар

Е как,то е направо грях да си помисли човек,че може да има такива случаи ние просто си обсъждаме хипотетични лица, с напълно измислени и неопределени активности,само и само да си триеме буквичките по клавиатурите,пък и то е полезно да си раздвижваш мускулите,то и машинописа е спорт
                                Gilera RX 125 Arizona

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X