Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пазаруване от САЩ(как и по какъв начин става)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Пазаруване от САЩ(как и по какъв начин става)

Данъците са доброто-зло които всеки Българин, ама абсолютно всеки,ако има възможност, няма да плаща.Един лев да е, много е.Поне така сме научени до сега.Не вярвам и скоро да се отучим.
    Гладно око лошо гледа.

Коментар

Първоначално публикуван от p.djartov Преглед на мнение
      Данъците са доброто-зло които всеки Българин, ама абсолютно всеки,ако има възможност, няма да плаща.Един лев да е, много е.Поне така сме научени до сега.Не вярвам и скоро да се отучим.
      Гладно око лошо гледа.
      колко си прав за съжаление.

Коментар

Забравих да добавя нещо.Ще бъда много признателен,ако хората пазарували чрез фирмата се похвалват от време на време
        Hyundai Terracan 2.9CRDI 163p.s. LSD 2004
        Hyundai Coupe 2.7 V6 2003
        Vw Passat 2.8 V6 4Motion (Torsen) 2000
        Gilera RX 125 Arizona

Коментар

Първоначално публикуван от zbytsam Преглед на мнение
          Братле, няма лошо да си поръчваш и да си ползваш сайтовете-лошото е ако препродаваш стоките. А вие препродавате ли ги?-на бас, че няма да получа отговор. . В единия случай както казваш ти - преценяваш си , че не са ти изгодни условията на вносителя и търговеца и ставаш клиент на друг-в случая на америка.В другия случай(с препродажбата) вече са малко по-други нещата. Ако погледнем въпроса от чисто моторна страст -нали се сещаш, че като и малкото клиенти на нашия пазар се сдобиват със стоки от чужбина как някоя сериозна фирма и съответно сериозен спонсор ще погледне на Бг сериозно. Ми няма да се случи. А нали идеята е да правим нещата като хората,по европейско му?!?! Държа да отбележа, че не се сърда-просто изказвам недоволство от толериране на сивата икономика,защото и аз съм потърпевш в моят си бизнес.В мойте очи подобна търговия не е редна.
          Ето самия ти казваш, че не ти се занимава с митници и бюрокрации. Еми остави и останалата част да ти свършат останалите, като ще го караш бохемската. Отиваш в магазина,пробваш си,взимаш си,плащаш си и си ползваш.
          Братле, разбирам те ,
          ОБАЧЕ... стотинките ги копам с 12-14 часов работен ден

Не съм препродавал, поръчвах на приятели.

Има и друго, на далавера са само стоките които са на разпродажба.
          Иначе няма смисъл. Цените са същите.

Коментар

Първоначално публикуван от Венци- малкия Преглед на мнение
            Братле, разбирам те ,
            ОБАЧЕ... стотинките ги копам с 12-14 часов работен ден

Не съм препродавал, поръчвах на приятели.

Има и друго, на далавера са само стоките които са на разпродажба.
            Иначе няма смисъл. Цените са същите.
            Ок, евала за това. Уважавам трудещите се хора, а и нали за тва сме тука-да си помагаме,много ясно, че ще помогнеш на френд,щото ние не си ли помогнеме... няма кой.

За препродаването-с особено мнение съм и исках да му изтъкна причините.

Коментар

Ясен е описал как става номера подробно. Поръчваш си и така. Аз съм против тези фирми и всеки, който се опитва да ми върти подобни амбулантни далавери на дребно. Първо е адски смешно да се вадят пари по този начин(то големите пари де), второ заради подобни дребни амбулантни хитреци скоро няма да имамее читави спонсори и читав пазар за нашият спорт. Съгласете се, че не може Гоблин или Еди да инвестират хиляди средства в това нещата да са като хората , плащайки данъци,разрешителни, персонал,наеми и какво ли още не и да се намерат някой такива подобни "турбо контрабандисти" , дето да си въртат подобни търговийки. Българска му работа,братче. Лично според мен подобни търговийки трябва да се санкционират строго.

Ето една недомислица в търговските отношеня на бг. Значи едни могат да си прескачат ненаказано данъци,такси и тн и тн , но в случая те не са потърпевши, а ако един вносител реши да прескочи проучването на пазари,маркетинговите стратегии и реклама и всички легални похвати за борба с конкуренцията и прати 5-6 човека да качат амбулантната гняс на Витоша-то той се превръща в престъпник.Има нещо гнило.
              А как виждаш ситуацията:
              Поръчвам си компресор за климатик (от Ауто плюс, пардон - минус).
              Изрично ги предупреждавам, че искам и шайбите които вървят с него (и ги има на каталога). ВСИЧКО. НОВ. Казват ми цена - височка (150% надценка, няма мита, ДДС - ЕС, карай - да живее българското..). Знам колко струват по света.
              И получавам:
              Компресор REFURNISHED. В транспортен вариянт - т.е. без нищо, включително и капака за вход и изход на фреона! Следва допълнително поръчване на болтове, гарнитури и др. джиджавки.
              До тук добре (за тях, че не ми беше до бой). И най-нагло ми заявяват, че искат стария компресор... Като много добре видя управителя на магазина (който най-помиярски ми заяви, че е опериран от съвест и срам...) След няколко дневни разправии цената ми скача с ... 40%, щото не искам да им върна стария компресор....
              Сега за тази плоча (която заявих в началото заедно с целия НОВ а не рециклиран) ми искат ... 670лв.

Ми цената ми стигна 400% от тази в сайтовете. Да ще кажете - като си балък. Заведе ме приятел, гарантира за тях (собственик на автосервиз и то много добър)...

Е добре. Как да реагирам. Да стана абонат на Аутоплюс, щото били спонсори на някои по-големи некадърници.

От тази "държава" ако имам възможност гайка няма да си купя. Независимо какъв размер и с каква стъпка на резбата. Блато!

Само защото (забравих как беше на английски) нямаме Комисия за защита на клиента. Я като му направят оглед на стоката в магазина и като се окаже, че на етикета пише made in germany, а вътре турски боклук - ФАЛИТ и забрана да развива стопанска дейност 7 години (САЩ).

Като иска да продава евтини стоки - няма проблеми. Ама тогава не може да се кълне, че BOSH'а му е истински, и затова струва толкова.

Затова - да живее Internet. Само да си подкарам каталога... Помиярите да продават на тия дето не са виждали РС. Ма те вече доста намаляха
              Последно редактирано от haflinger; 27-07-08, 23:03.
              “Който заменя свобода за сигурност, накрая губи и двете”.
              Б.Франклин

Коментар

За аутоплюс нямам никаква идея, за това не смея да изкажа мнение а приемам твоето.Естествено , че щом се е стигнало до подобни въртележки с интернет е имало защо-никой не бяга от удобното. Факт!!!
                Може ли да попитам , понеже не те познавам, ти какво караш?

Коментар

За аутоплюс нямам никаква идея, за това не смея да изкажа мнение а приемам твоето.Естествено , че щом се е стигнало до подобни въртележки с интернет е имало защо-никой не бяга от удобното. Факт!!!
                  Може ли да попитам , понеже не те познавам, ти какво караш?
                  Ви ми аватара - G 300 GD

Въртележките дойдоха от Аутоплюс.
                  С всички западни фирми с които съм работил (пазарувал) не съм имал никакви проблеми. НИКАКВИ!
                  Б.Франклин

Коментар

Първоначално публикуван от haflinger Преглед на мнение
                    Ви ми аватара - G 300 GD
                    Ок,да речем, че и аз карам същото. По един или друг начин се срещаме и ти ми споделяш проблема си. Аз ти казвам Ок,аз ще ти го докарам. Докарвам ти го ,ама съм си качил нещичко отгоре и съм скрил от теб. Демек облажил съм се , хем за твоя,хем за сметка на държавата. Това,колега, е нещото срещу което протестирам. навсичкото отгоре-понеже заговорихме с теб и на ниво"държава' чрез мен, ти си налял в икономиката на сащ, германия или там от където е поръчан детайла някаква цифра. Е според теб,това редно ли е и намираш ли го за правилно? Силно се надявам да кажеш "Не", най-малкото като българин и човек пострадал от нелоялни търговци.

Коментар

Ок,да речем, че и аз карам същото. По един или друг начин се срещаме и ти ми споделяш проблема си. Аз ти казвам Ок,аз ще ти го докарам. Докарвам ти го ,ама съм си качил нещичко отгоре и съм скрил от теб. Демек облажил съм се , хем за твоя,хем за сметка на държавата. Това,колега, е нещото срещу което протестирам. навсичкото отгоре-понеже заговорихме с теб и на ниво"държава' чрез мен, ти си налял в икономиката на сащ, германия или там от където е поръчан детайла някаква цифра. Е според теб,това редно ли е и намираш ли го за правилно? Силно се надявам да кажеш "Не", най-малкото като българин и човек пострадал от нелоялни търговци.
                      Нещо не те разбирам.
                      1. В европейската общност вече не съществуват термините внос и износ. Вътреобщностно придобиване. Това е термина.
                      2. ДДС (и синонимите му на различните езици) се плаща в страната производител.
                      3. Мита няма
                      4. Парите ги наливаме в чуждите икономики защото са по-кокурентноспособни. Къде да ги наливам - в Автопляс??? И защо? За да карат асеновградските помияри Туарези? Не, благодаря. Собственика на магазина за Мерцедес в Хелдонн кара ... Тойота.... Не можел да си позволи Мерцедес. а магазина му - Слънце. И каквото му кажеш, покажеш, нарисуваш и ти го носят на момента. Първия път като го попитах: "Частите оригинални ли са", сякаш го залях с гореща азотна киселина. Аутопляс - помияри!

Току що си купих фарове от Германия за 109Е. Тук ми искаха 390лв. "за подобни" защото нямали такива каквито търся.

Ми брато, самолетния билет до Щутгард и обратно е 190Е. То излиза, че нашия търговец ще ходи до Щутгард за да ми донесе фаровете . Щото точно толкова е разликата в цените.
                      Е, астига вече. Че сме малък пазар - ясно. Ама аз що да плащам за това, като моя пазар е неограничен. Че търговеца нямал клиенти - ми да си мисли как да ги увеличава. Я им виж сайтовете. Няма нищо, а каквото има - техническите данни са "нецензурни изрази" - просто липсват. Ми да се понапънат малко. Ба си. Някои от нас бачкат 12/7/300, други тарикатеят, щото жебнали по една банкова гаранция преди 10-на години, дотътрили два контейнера, и завъртели "големия бизнес". Ми ще ги видим след време. Къде му е на германеца печалбата да продава на 109Е, и колко е (желаната) печалба на нашия смотльо.
                      Извинявай, ама времето на Бай Ганьо свърши. Или поне се скъсява.

Извинявам се за острия тон, но даже и на мен, на моите години, започва да ми писва. Примати дето са прочели две книги през живота си - "Синовете на Великата мечка" и "Мъжът и Жената интимно" да ми определят битието. Аааааааааааа.
                      Последно редактирано от haflinger; 28-07-08, 03:36.
                      Б.Франклин

Коментар

Пазарна икономика. Простичко.

Високите цени се плащат от хора, които не са в състояние лично да си ги напазаруват от чужбина, или такива, за които гаранцията и поддръжката са от съществено значение или не им се занимава с търсене, митници, доставчици и тем-подобни. Или изгубеното време им струва повече от цената, която плащат в магазина тук.

Тук много неща са по-скъпи отколкото в USA и ЕС. Съвсем естествен е стремежа да се пазарува отвън. Конкуренция. Официалните представители на някой и нещо, просто трябва да се съобразяват с това и да предлагат достатъчно ниски цени, за да имат пазар. На българските търговци точно това им се губи, и точно от това се възползват - много хора все още не пазаруват on-line.

За цената на нещо си, трябва да получаваш адекватност отсреща, тоест да ти е изгодно по някаква причина. Ако не е - просто търсиш друго, от другаде или от друг.

И не на последно място - данъците. Добре е всички да сме честни и да си плащаме всичко. Добре е и тия, които се разпореждат с него да го ползват по предназначение. Тук за съжаление сме далече от това.

И друг път съм го казвал/писал:
                        - това, че аз си плащам данъците в момента не води до нищо, освен по-пълни нечии джобове. По простата причина че още не сме общество, което търси сметка за всяка стотинка излязла от джоба му.
                        - това, че са налице вратички и начини за избягване на данъци, такси, мита и т.н., съвсем не е случайно, а в голямата си част съвсем умишлено направено, и с определена цел - нечии пълни джобове.

Е, аз нямам против ничии пълни джобове, стига това, с което са пълни да не излиза от мойте, без за това да съм получил нещо. Даренията като изключение на горното са доброволен акт.

В един договор, и двете страни са напълно в правото си да се възползват докрай в рамките на договора. Е, аз плащам парите, ония пишат договора(законите), който се смята че аз съм подписал, макар че никой не ме е питал, прибират парите, взимат заплати. Към момента нямам начин да ги контролирам, нито да си търся правата адекватно, понеже няма и адекватно правораздаване, което пак зависи от другата страна в договора. Тъй като договора го пишат те - ако желаят да им е изгодно, да вземат да го напишат добре, и да го спазват. Иначе не става. Това не зависи от мен.
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от haflinger Преглед на мнение
                          Нещо не те разбирам.
                          1. В европейската общност вече не съществуват термините внос и износ. Вътреобщностно придобиване. Това е термина.
                          2. ДДС (и синонимите му на различните езици) се плаща в страната производител.
                          3. Мита няма
                          4. Парите ги наливаме в чуждите икономики защото са по-кокурентноспособни. Къде да ги наливам - в Автопляс??? И защо? За да карат асеновградските помияри Туарези? Не, благодаря. Собственика на магазина за Мерцедес в Хелдонн кара ... Тойота.... Не можел да си позволи Мерцедес. а магазина му - Слънце. И каквото му кажеш, покажеш, нарисуваш и ти го носят на момента. Първия път като го попитах: "Частите оригинални ли са", сякаш го залях с гореща азотна киселина. Аутопляс - помияри!

Току що си купих фарове от Германия за 109Е. Тук ми искаха 390лв. "за подобни" защото нямали такива каквито търся.

Ми брато, самолетния билет до Щутгард и обратно е 190Е. То излиза, че нашия търговец ще ходи до Щутгард за да ми донесе фаровете . Щото точно толкова е разликата в цените.
                          Е, астига вече. Че сме малък пазар - ясно. Ама аз що да плащам за това, като моя пазар е неограничен. Че търговеца нямал клиенти - ми да си мисли как да ги увеличава. Я им виж сайтовете. Няма нищо, а каквото има - техническите данни са "нецензурни изрази" - просто липсват. Ми да се понапънат малко. Ба си. Някои от нас бачкат 12/7/300, други тарикатеят, щото жебнали по една банкова гаранция преди 10-на години, дотътрили два контейнера, и завъртели "големия бизнес". Ми ще ги видим след време. Къде му е на германеца печалбата да продава на 109Е, и колко е (желаната) печалба на нашия смотльо.
                          Извинявай, ама времето на Бай Ганьо свърши. Или поне се скъсява.

Извинявам се за острия тон, но даже и на мен, на моите години, започва да ми писва. Примати дето са прочели две книги през живота си - "Синовете на Великата мечка" и "Мъжът и Жената интимно" да ми определят битието. Аааааааааааа.
                          Не мога,аз какво ти пиша, ти какво ми отговаряш.

Коментар

Не мога,аз какво ти пиша, ти какво ми отговаряш.
                            Абе Збит тои човека те разбира и ти обеснява че в менте държава като родното БГ повечето са като самата нея ментета.Като ги фанеш там политици,доктори,адвокати,Търговци и.т.н.Верно е че има достоини хора от всички там дето ги изброих ама да случиш на такъв си е чисто бинго ама бинго.

Коментар

Първоначално публикуван от spl77 Преглед на мнение
                              Абе Збит тои човека те разбира и ти обеснява че в менте държава като родното БГ повечето са като самата нея ментета.Като ги фанеш там политици,доктори,адвокати,Търговци и.т.н.Верно е че има достоини хора от всички там дето ги изброих ама да случиш на такъв си е чисто бинго ама бинго.
                              П.П Аз последните няколко пъти лично не съм купил нещо за колата или камиона от свестен търговец.Всичко живо гледа да ти го слага без съпун.

Коментар

Ми ок , ама в случая ставаше дума за препродавачите от интернет, каквато е фирмата в началния постинг на автора и каквито псевдо търговци има навсякъде. На тема"съвременна история и икономика на Бг , не ми се спори. Не, че нямам какво да кажа , но съм изразявал и преди позицията ми относно публичното хранене на Бг.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X