Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ски сезон 2007/2008/2009

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Ски сезон 2007/2008/2009

Ауууу много кофти случка. Ако се поставя на твое место сигурно нямаше да мога да си намеря место, не заради ските или дъските а заради системата, но коментарите ми са в другата тема.

Иначе аз предната седмица прекарах на Банско, ....е не се прекарах понеже не ми се отдаде тази възможност, но бях ли седнал в някой от "чудните" механички със сигурност щях да съм от прекараните.
    В сряда валя яко дъжд, направо подгизнахме и измръзнахме. В четвъртък и петък карахме само следобед защото дообед валеше, а следобедите го обръщаше на сняг, но поне не бяхме мокри.
    В събота беше добре, нямаше много хора и се караше спокойно. В неделя с голямо удоволствие установих, че има около 20см пресен сняг навалял през нощта, но когато се качихме горе се оказа, че траковете не са благоволили да отъпчат пистите рано сутринта. Беше почти ужасно да се кара в 20 см тежък мокър сняг. По обяд скиорите поотъпката и пооринаха снега и всичко стана на ужасни камари, така че общо всето остахаме без крака.
    Чудя се така ли е всеки път на Банско когато през нощта понатрупа.
    Като цяло не се получи както си го представях, но за тази безснежна зима и това е добре.

На нивото на другите курорти в БГ не е зле, но като цяло и града и горе на пистите отвсякъде лъха българската работа.
    Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Краси, това за тъпченето стана от миналата година. В началото, докато зарибяваха хората, през цялото време, ама нон-стоп през деня, нощта имаше ратраци, които тъпчеха...Изровена писта?! Как!? Минат 50 човека, мине 1 трак - като нова. Постепенно явно са им отпуснали юздите(както е на Пампорово. Там минат от 4 и 30 до 5 без 10 и се приберат пак да пият....Аз пък от 4 и 30 си изкарам шейната и газ до към 8....Гоним се, викаме си с тракаджиите, разбирам ги ама няма да стане толкова лесно. Той да си пие, краде и мързелува и същевременно аз да седа и да го гледам....) и се почна - я да пийнем още малко, абе то като спре да вали ще минем, абе я да спестя(открадна) малко нафта(траците май бяха около, даже и над 400коня...) Мога да ви препоръчам(аз съм ученик и нямам проблеми с отпуски, работа и така нататък, но все пак да се изкажа ) гледайте уеб камерите, прогнозата за времето(за общата ситуация в БГ), събития на Банско(Тази година има Европейско, като миналата, обаче сега за февруари ще има и световно жени), което веднага води до затваряне на Томба да речем месец предварително.... Така станаха нещата напоследък, че много внимателно трябва да се подготвяш преди да отидеш, ако искаш да вземеш максимума от емоциите. А и друго, аз съм уиндсърфист и обожавам и разбирам вятъра - намерете някакъв що годе готин сайт за вятър и гледайте и него - на Банско като духа- духа ЯКО, тогава спират 60% от лифтовете, което пак води до дразнене, ама няма как....Планина е. Така и не разбрах дали баща ми в крайна сметка продаде на Боровец ГПС система, която да монтират на ратраците, която следи къде е, как кара, какво използва, какъв разход на гориво и това всичко в реално време, онлайн. Демек този, който трябва да ги проверява си седи вкъщи(например София) влиза в уебстраницата си, цъка и гледа - Яяяя този нашия къде запива.Звъни му и като изреве, я да излизаш!Е такъв контрол трябва да има...Като цяло за мен ските -уникална емоция. И да, баща ми беше тия дни, които казваш на Банско със мокрия сняг и вика ебати кефа, ама се разбих...Аз бях предишната седмица и беше гадно времето(2-3 дена) ама после като се появи едно слунце, голям кеф. Улях се мното в поста...Приятни бъдещи карания. Поздрави!
      09 YZ290F Athena BB

Коментар

Да това е истината за Банско, не ми е вярваше че така са му отпуснали края, но от доста хора вече го чувам и явно е така. Това да караш в 30см пресен тежък мокър сняг е уникална простотия. Вярно и на мен ми беше кеф, ама първите 2 спускания, след това да не ти казвам как ми бяха краката. А и гледах повечето хора как се мъчеха и напъваха. Слизаха пистата вместу за 10 за 25-30 мин.
        Аз по принцип ходя на Пампорово, там че е мондарско ясно е, но пък немалко пъти съм виждал когато вали сняг да мине някой трак набързо, поне да заравни камарите ако не друго, а на Банско дори и за това не си направиха труда. Иначе дай 50 лв, и за какво да ги дам, да карам в камари ли и после 2 дена да не си усещам краката. Ама така е, като е един единствен такъв курорт в БГ си мислят, че може да си правят каквото поискат. Я да видим в Австрия където има сигурно 100 ски центъра дали на някой му стиска да се издъни така яко. Абе нямам думи
        Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Първоначално публикуван от nk_dimitrov Преглед на мнение
          Тази година има Европейско, като миналата, обаче сега за февруари ще има и световно жени), което веднага води до затваряне на Томба да речем месец предварително.... !
          Пич, това май е единственото вярно в поста ти....Не се изказвай неподготвен, нали

Краси, кофти късмет нацели оная седмица като беше тук, В неделя беше супер, във вторник вече беше отврат, планина брат к'во да се прави, с времето не можеш да се разбереш. И да ти разправям, че последните 3 дена са най-хубавите дни на Банско от години няма да ми повярвяш сигурно.... Температури около -2, ясно, слънчево, към 30 см пресен сняг....нямам думи....

Коментар

Първоначално публикуван от BukToP Преглед на мнение
            И да ти разправям, че последните 3 дена са най-хубавите дни на Банско от години няма да ми повярвяш сигурно.... Температури около -2, ясно, слънчево, към 30 см пресен сняг....нямам думи....
            Днес сигурно е още по-хубаво - вчера докато слизах по ски пътя горе продължаваше да натрупва, а долу в Банско не валеше. Блазе им на тези дето днес ще карат там И в гората е страхотно също - абе размазах се макар и с дъска назаем

Иначе за другото да се дръгляте смисъл няма - в европейските курорти раттрак минава поне два пъти на ден, но оставят и доста необработени части за сноубордисти като мен В България най-добре обработената писта е долното "Витошко лале" - там ако не го оправят с раттрака хубаво няма никой да кара Виж ако пуснат лифта на Църна могила ще призная, че са направили нещата като хората

Онзи ден си говорих с един приятел дето беше за седмица в Хинтертукс (http://www.hintertuxergletscher.at/en/) и заобикалящите го курорти и това, което ме покърти не беше 650 км писти и над 150 лифта, а факта, че като натрупало 110 см сняг за една вечер са изчистили пътищата между селцата до асФалт за 4 часа като след като минел големият снегорин минава малък снегорин, който изчиства оставащите 10-15 см сняг до бордюра на пътя.

P.S. Сега се зачетох в сайта на Хинтертукс...пише "В дни, когато има пресен сняг машините за подготовка на пистите работят от 4.30 сутринта, за да може до 8 часа старият и новият сняг да се добре обработени заедно и да се чувства като мек обработен сняг"....."Абе думи нямам" дет вика Краси
            Последно редактирано от Чичка; 01-02-09, 12:37.
            Ако няма къде да отидеш, ела на себе си!

Коментар

Първоначално публикуван от Чичка Преглед на мнение
              ...
              Изобщо не може да се сравнява Банско, с който и да е голям EU курорт. Тука си е селски курорт няма спор. Много неща не са като хората, но и пък няма в БГ писти, които да се сравнявт с разнообразие и условия като на Банско. Кеф ти съоражения, кеф ти обработка на снега, всичко. Проблема идва от лакомията на собствениците на съораженията, кръчмите ит.н. Искат да наблъскат колкото се може повече хора, за да има лапачка, но не им се влага кой знае какви средства. Типично за нашата държава между впрочем. За това си изгониха и туристите, затова и ние, българите ходим с чувство, че ни ограбват и с неудовлетворение от обстановката и обслужването, ама аз с такова чувство ходя и до кварталното магазинче де....Това е...

Коментар

Първоначално публикуван от BukToP Преглед на мнение
                Пич, това май е единственото вярно в поста ти....Не се изказвай неподготвен, нали
                Това не го разбрах. Неподготвен?
                09 YZ290F Athena BB

Коментар

Е не съм виждал постоянно ратраци да се движат...то няма как да се кара по пистата...
                  Няма как да се краде нафта, ГПС са им вградени, не е сериозно...
                  Уеб камерите са измислени отвсякъде, през повечето време са забили или не работят, на сайта винаги преувеличават за дебелината на снежната покривка, а на морето бриза се знае кога духа и горе-долу с каква сила. В планината го няма тоя филм, както си е спокойно и след секунда става такава буря, че се нас***ш в гащите...синоптиците не помагат особено на 2000+ метра
                  Относно подготовката няма как да стане в променливо време каквото е напослкедък. Миналата седмица, когато Краси идва на Банско,в неделя беш приказка, във вторник вече беше абсолютна гнус.....Днес до обяд слънце, тихо....следобяд сняг вятър....
                  Късмет си е т'ва с прогнозите
                  Ники, не се засягай, просто мнението ти беше доста крайно

Коментар

Не се. Според мен даже мнението е доста общо и може би от там идва недоразумението. За ратраците се отнася за Пампорово(с краденето) и повярвай ми така е.Имат гпс, но той не е това, което написах за системата, която от вас проверяваш всичко и в реално време онлайн.Също така има още 20 неща, които тя следи ама все тая...Преди на Банско(в началото, когато пуснаха повечето нови лифтове по цял ден тъпчеха, 1 на писта, който се вижда и съвсем бавно минаваше нагоре-надолу, особено март, когато знаеш пистата е податилива на по-сериозно изораване). Напоследък тъпчат на някоя писта, утре пропуснат, после отъпчат....Никога не може да си сигурен(възможно е да го правят с цел съхраняване на снега, нямам представа, но не е това, което беше миналите години). За времето пак говоря супер общо - проверяваш общата прогноза, за да си ПОНЕ малко подготвен.Всеки знае, че в планината лошото става за минути и е много трудно да се прогнозира. Въобще не говоря за бриза на морето, той винаги си е там, както и вятърът в Пирин. Говоря за по-сериозно нахлуване на въздушни маси, които имат много високи стойности, водещи до посещение на механите поради спирането на някои лифтове. Това ми беше идеята. Не ми се продължава да пиша по въпроса, споделих това, което знам, че е така и всеки преценява как да го интерпретира. Ако има съмнение относно това, което казвам с удоволствие ще се аргументирам. Ааа, камерите да, супер много лъжат. Струва ти се едно, а то е друго. Но по-добре да ги има отколкото без тях. Поздрави!
                    09 YZ290F Athena BB

Коментар

Тук те подкрепям на 100%. Аз говоря за Банско, не знам нщо за Пампорово. Досега машина съм виждал да излезе по пистата само, когато оправят за състезание или има ранен и отпред слагат едно като стъклен ковчег....Неразумно е иначе да се мотае по пистата, по която карат всякакви амтьори и не се знае кой ще го нацели...

Коментар

Изненадите на времето са си нещо нормално, зле или добре планина си е. Ние все пак покарахме, като се има в предвид колко безснежна зима е. Но това да се чувстваш чужденец в собствената си държава и да гледаш как заведенията са пълни с гърци руснаци и новобогаташчета е унизително.
                        Дано не засегна някой, но на каква база механична по нищо не даляща от крайпътно заведение ми слага надценка 300-400% !!! Да не говорим за заведенията в ски зоната, какви са тия цени, на какво основание? данеби транспорта до там да е със совалка или пък готвачите са от елита на света, или приборите са сръбърни .... Отвращавам се от такъв тип "бизнес"

Коментар

Вижте какво отрих в сайта на Банско - http://www.banskoski.com/?page=bansk...ub=live-tracks - Тодорка и Томба затворени. Мисля че от сега почваха БГ състезания. Това май означава, че до март няма да се кара на тях. Ако някой има някаква информация да сподели, но така или иначе уикенда ще отскоча да проверя
                          09 YZ290F Athena BB

Коментар

Аз мисля утре да пробвам как е Боровец.
                            Чух хубави неща, да видим.
                            ДНЕВНИКЪТ НА СТАС
                            СВЕТЪТ НА МАИТЕ. ГВАТЕМАЛА, БЕЛИЗ И ХОНДУРАС

Коментар

На Боровец е много приятно нощното каране. Пистите са току що обработени, има много малко хора, видимостта е идеална, а и някак усещането е друго, особено на лифта в тъмното Вярно, че е само една писта, но като цяло си е оферта от всякъде

http://www.youtube.com/watch?v=iCKYvpZNeJk

Коментар

А, днес пропадна ходенето. Маркуджиците бяха затворени до един!
                                Много силен вятър. Много ме е яд!
                                ДНЕВНИКЪТ НА СТАС
                                СВЕТЪТ НА МАИТЕ. ГВАТЕМАЛА, БЕЛИЗ И ХОНДУРАС

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X