Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как се запалихте по Ендуро спорта?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Как се запалихте по Ендуро спорта?

Това направо не е истина герой
    от ямаха трябва да му подарят чисто нов мотор а този в музея
    Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

A сега кажете, че Ямаха не произвеждат най-бързото ендуро на света и ще се караме. А и още нещо сега всички с доминатори хт та др-та и така нататък да не се оплакват, че са им тежки моторите, че виждате ли какъв куфър влачеше тоя. А сте се оплакали а сам ви възал по един такъв да видите що е тежест
      KAWASAKI Let the good times roll

Коментар

Първоначално публикуван от GSXR Преглед на мнение
        A сега кажете, че Ямаха не произвеждат най-бързото ендуро на света и ще се караме. А и още нещо сега всички с доминатори хт та др-та и така нататък да не се оплакват, че са им тежки моторите, че виждате ли какъв куфър влачеше тоя. А сте се оплакали а сам ви възал по един такъв да видите що е тежест
        +1 споровете тежко-леко ендуро направо минават в историята,този "едурист" направо доказа че невъзможни работи няма!!

Коментар

Този с Ямахата скоро ми го показаха и ..гледах ей така няколко минути...
          Много голяма болест са това моторите
          А иначе за мен.. от скоро съм запален/болен по тази тематика...можеи би 3 месеца. Смених за 5 години около 12-13 различни коли и мирясах малко на тази тема. Изкарах преди месец и нещо курсовете за А категория и така..
          За мен моторът си е нещо ново и свежо. Не мисля че има омръзване, понеже дава съвсем различни и да не кажа винаги една свобода, която си я няма при колата.
          Първият ми мотор, е този на аватара, Gilera Nordwest 600 supermoto, само че вече с гуми за offroad 50/50. Харесва ми и засега май ще си го карам, но усещам че си ме влекат големите ендура и натам съм се ориентирал. Дали сега, дали другата година или когато събера достатъчно "желание"... ще видим. Не си падам по хард ендурото, защото обичам и дълги пътувания.
          .

Коментар

Аз лично от съвсем малък съм фен на мотокроса и мечта си ми беше да се състезавам рамо до рамо с Тончев,Николов и останалите ми известни по онова време,но с времето поради липсата на възможност забравих за тези ми амбиции,след това започнах да се занимавам с Маунтин Байк 2-3 години(непрофесионално естествено),после пак възродих надеждите ми за мотокроса и един приятел ме въведе в основите на ендуро спорта преди 2-3 години и започнах да карам селските МЗ-ки по най-извратеният начин,който буталцата им позволяваха ,все още не съм си купил самостоятелен свестен мотор,но и това ще стане скоро време.

Поздрави,Виктор.
            Hyundai Terracan 2.9CRDI 163p.s. LSD 2004
            Hyundai Coupe 2.7 V6 2003
            Vw Passat 2.8 V6 4Motion (Torsen) 2000
            Gilera RX 125 Arizona

Коментар

Здравейте аз сам сравнително млад фен на ендуро спорта, запалих се от една година, като си купих Джилера рх125 (стар модел, но като за парво ендуро мн му се кяфя). Преди това имах цз 250 и пистови мотори сам карал до този момент не бях яздил ендуро. Парвите 2 месеца нямаше и ден да не карам сега просто не бих заменил ендурото с нищо, може да си купя и друг мотор но ендурото винаги ще е номер 1 .
              Живота е по-хубав, по-лек, когато го има ендуро спорта.

Коментар

Здравейте!Моя фитил подпали баща ми с една негова забрана,да карам мотора(Балкан 250)само по поляните.Около 86-87год.един мой братовчед с малко връзки се сдоби от една разпродажба на ОСО-то с истинско Suzuki rm 250 със изгоряла гарнитура на главата и без 1-ва скорост.По ония времена части от никъде.Приказката за неволята я знаете,и с брат ми правим една гарнитура от клингирит,объзяваме я от вътре с изрязана компотена капачка и......оооо POWER!Да ама не.5 литра бенз и гаражната гарнитура хвърли кърпата.Между другото не съм сигурен дали ние или гарнитурата първи хвърляхме кърпата вследствие POWERA!Мотора нагоре с колелетата,както на колело се слага паднала верига,за да изтече водата от картера,нова "гарнитура"и до следващия път.Следва периода с няколко МZ-та,една Каджива 250,залитане към пистовите мотори,сериозна катастрофа.....Две години въстановяване и пауза,проба в клас чопъри,несе получи-рано ми е за "бръснарски"стол.Не остана голям избор и в един слънчев майски ден яхнах една нервозна ЧЕРВЕНА НИНДЖА 450R.Та в общи линии това е моята история......
                Силата е нищо без контрол.

Коментар

аз си живея на село и от малак карах.1вия ми мотор беше минска на дядо ми и от там cz,mz и така

Коментар

Аз пък как се запалих направо не е истина. Първо преди 4 години брат ми си взе пистов мотор, повози ме и това бе достатъчно да почна и аз да врънкам наще за мотор. От 13 годишен им правя дупка на главата и накрая кандардисаха ама бях на 16 Баща ми каза ти пистов мотор само след като имаш книжка ще караш и аз почнах да търся ендуро. И намерих, Джилера рц 125 2т. Бешее асвалтово ендуро голям кеф летеше с 130. Ама кефа от асвалта ме държа точно 2 месеца и го разфасовах и го направих на истинско ендуро. Колко мъка видя тоя мотор то не беше прегряваня то не беше чудо, все пак си беше за асвалта а аз го тормозех в гората. Та така стана, сега никога няма да си продам КЛХ-а за да го заменя с писта. Ще почвам да врънкам за Хонда Хорнет, щото все пак си ми е кеф да карам мотор, а е и по- практично и икономично
                    KAWASAKI Let the good times roll

Коментар

Да напиша и аз как се запалих по НЕ-пистовите мотори.Това беше преди доста време в една голяма кал на световното по мото крос в Самоков,мисля че беше 80г.Тогава победи един невероятен поне за мен състезател от тогавашния СССР Генади Мойсеев,той караше КТМ и може би това е повлияло до голяма степен в избора ми на мотор иначе на марки не робувам,макар че като всяко дете тогава боготворях поне за мен досега ненадминатия в този спорт Българин Димитър Рангелов.Та те така.
                      Можеш да изгубиш, само това което не можеш да си купиш.

Коментар

Аз се запалих преди три години, нашия мото клуб направиха първата мото среща в нашия край и като видях за какво става въпрос им казах, че до седмица ще си купя мотор. И сега никога няма да го сменя ендурото с друго въпреки, че претърпях много лоша операция на ръката заради него !

Модератор: Оправете си правописа, ще последва картон.!!!
                        Последно редактирано от Chinela; 22-01-09, 19:26.

Коментар

Първоначално публикуван от kokofri Преглед на мнение
                          Аз е запалих преди три години,нашия мото клуб направиха пурвата мотосреща в нашия краи , и като видях за какво става вупрос им казах че до седмица ще си купя мотор.И сега никога няма да го сменя ендурото с друго,вупреки че претарпях много лоша операция на руката заради него !
                          Тази година ще се запалиш още повече,след като участваш в направата на състезанието в Добринище.

Коментар

Ами аз честно да си призная още нямам собствен мотор, но се случва да покарвам на някой приятел я кросарката я четириколката на къмпинг Градина. Но още повече се запалих като влезнах в този форум главно от секцията със снимки от трипове. Благодаря ви.

Коментар

Колеги мн ми хареса темата и няма кат да не се включа и аз Аз се запалих по моторите още на 10-11 годищна възраст.. Но родителите ми както и на GSXR ми взеха мотор чак след няколко години (кофти ) моторчето беше на ток и аз и още един мой приятел го скъсвахме от каране по цял ден,сеха имам Ямаха (МБК) Форте 50цц но аз сам запален по ендурото от много време и след 2 месеца ще взема някоя машинка..сано да свърша училище
                              OffRoad-a - за някои е страст, за други хоби, за трети професия, а за мен - начин на живот !!!

Коментар

Аз пък се запалих покраи Цецо Минков и брат му Ангел Минков.Първо си купих МЗ-251 понаучих се да карам по-добре и се качих в гората там ми хареса още повече и така всеки ден в гората след 2,3 седмици започнах и да катера някои патеки после се понаучих да карам на задна гума като всеки ендурис и така ЕТЗ-то го сасипах от всекаде за нищо не става след това си взех ЕТЗ-150 с него бях много добар на задна гума карах си бая но направих бартер за ЕТЗ-250 то ми е най-варвежно от другите ,а сега събирам пари за някоя YAMAHA YZ 250 и да се вписвам лятото в някое състезание
                                Прикачени файлове

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X