Такаа,щте ви разкажа накаратко какво се случи с мен.всички мотори до момента които имах с исключение на два/фъндуро/бяха PVC,пследния,vtr 1000 ми умръзна и реших да го продавам.Предлойиха ми бартер за xt350 рзглобен със всички нови части подготвен за основен ремонт,и аз се сагласих,взех торбата и парата с идеята сглабяне и продажба,но! какво стана всеки свободен момент сме заедно в гората,а като се стъмни пианстваме в гаража.от всички наи страда жената че ме вижда кати истине манджата.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Как се запалихте по Ендуро спорта?
Свий
X
-
До: Как да привлечем Ендураджйи
Ха, интерестна тема. Нека споделя и аз начина по който се запалих, мисля, че е най-лесен. Качиха ме на Suzuki DR 650 (съвсем случайно имам същия мотор) возиха ме около 20км нагоре в гората и се запалих. Научих се да карам, купих си ИЖ, научих се да си го права. После ми дадоха да карам ендуро за пръв път, същото това Сузуки, и просто си казах та къв ще е мотора за мен. Мисля, че и повечето се запалват по подобен начин...
KTM Fen
-
Мен лично ме привлече съвсем неучаквано
Всичко започна от там, че няколко приятели си бяха взели Балканчета (50 кубикови) и от там и аз покраи тях всеки ден ги "правехме" и накрая като някое от тях запали и го подкараме 20-30 метра все едно са ни подарили чистак нов ЦРФИ така първо единия си купи Малагути Фифти Топ 50сс, после другия Априлия ЕТ 50, после другите Априлия Туарег 350, Хонда Доминатор 650, в последствие някой си смени Априлията с ХР 250, друг си взе Сузуки ТС 125Р (и си запази малагутуто) иии така покраи тях и аз се запалих по ендурото и преди около месец и аз си взех Сузуки ТС 200Р
Таа според мен на който му идва от вътре, той сам ще се отдаде на ендуротоSuzuki TS 200R - 1996, Suzuki Dr 250 SHC - 1991, Suziki RMZ 450 - 2007, Yamaha YZ 450F - 2010...
Коментар
-
аз съм запален още от малак (не че сега съм много голям).Тате имаше чз-та 250-ки и 125 и ме возеше като малак и на 12 13 имах 50 кубиково ендурце и карам от тогава още.Сега лятото ми са сабират по 10-20 дена да НЕ карам
,ако няма никой гас сам,е брал съм ядове сам ама...хубавото е че тук групата са разраства има доста запалени
Коментар
-
Нека да съживим тази тема малко... Може би има смисъл нещата да се разгледат малко по иначе... Как да привлечем нашите приятели в Ендурото? Уместно ли е да им дадем някое "кръгче" на празен паркинг? Да ги поканим на разходка с колело? Или да им покажем какво е да се кара на пресечен терен с мотор??? Доста въпроси и малко отговори... Това което аз пробвах с мои приятели беше кръгчето на паркинга... единия каза "Ужас... нямам 1000 лева за мотор, ами сега?" Другия беше пълната противоположност - "Аз ако ще си купя мотор, ще е чопър". Сигурно ще прозвучи смешно аз да го кажа, но трябваше 35 минути да му обяснявам защо чопъра съвсем не е това което виждаш на пръв поглед и защо ендуро пък и фъндурото ще му позволят да кара много повече... Следващата фаза за мен е разходка с колело - напролет ще яхнем колелата и сред природата - може и по-добре да разберат какво е удоволствието от това да не се навираш в автомобили и трафик. П.С. След второто-трето кръгче, поне типа с чопъра се замисли за фъндуро или спортен турист...
Коментар
-
Трудно се почва с ендурото...
Като малък на мен а и мисля на повечето мечтата им е да подкарат някоя пистарка. Кефиш се на споилерите, стойката, звука, но не осъзнаваш че не само пистови мотори съществуват.
Аз започнах с МВХ125(това беше първият ми по-сериозен мотор) - карах го около 2-3 години, като тенденцията ми беше да порасна и да си купя СВR600F(Това ми беше мечтата), но един ден идва един мой приятел и ми каза че заминава за Англия и иска да ми даде мотора си, който беше Gilera RX200 Arizona и изведнъж си викам "за какво ми е тоя скакалец" и казах му че не го искам, обаче един ден отивам при баба ми и дядо ми и гледам Мотора му в нас, като идеята му беше да го карам и като имам пари да му дам. И така се получи че Хондата почна да издъхва леко по леко и трябваше да карам Gilera-та. Качих се с отвръщение от грозния му вид и от тогава разбрах за какво става въпрос. Просто падат лимитите на преходите. С ендурото всичко си зависи от теб - дали можеш или неможеш. Не че не навиждам пистовите, напротив. Но за пистови нямаме условия за движение - нито откъм пътища, нито откъм околните шофьори, освен това пистовия става или ако си адски запален(невменяем) или ако ти е 2ри мотор.
Така ги виждам аз нещата.
А фен на пистов мотор можеш да го накараш да си купи ендуро като го качиш на ендуро и го покара малко Off-road.If you want to be "пиян", drink "ракия", not "айран"
Кара: Honda XL 600R 1984'
Коментар
-
Ето, виждам, че с разказите си вече привличате нови ендураджии. Това как всеки се е запалил по ендурото е интересно и не е лошо темата да се раздели от модераторите
Като си помисля, че и аз щях да си взимам чопър по едно време ...
Не знам нямаше ли някаква подобна тема преди година-две ?
Ама тогава ендураджЙи беше написано по друг начин, а тая тема си стои с това заглавие вече една година.
Я да вземе да я оправи някой модератор, че почнаха вече да ми се обаждат и от училището за бавноразвиващи !Последно редактирано от Жоро Хаджиев; 20-01-09, 10:08.Ендурото и сексът не са шега работа !
-------------
Животът се измерва с броят на издишванията !
http://sixdayscrazyjob.com
http://crazy-job.com
Коментар
-
До: Как се запалихте по Ендуро спорта?
Ами и аз също така бях много навит за мощен пистов мотор но нямах много заделени парички бях си събрал 2000 лв. но то за тия пари къв мотор да си купиш ?, и то беше едно ровене в мобилето....
и о чудо намерих си мотор Ямаха ФЖ 1100 кубика и отивам аз и я купувам и почвам да си джиткам с нея около месец и тя взе че скъса колянов вал
и пускам аз обявата че се продава и ми се обаждат едни пичове с идна Джилера 125 ХР 2 2-т и предлагат бартер и аз взех че се съгласих
и почнаха едни ходения по баирите и така смених няколко 2-т мотора и в момента карам Кавазаки КЛХ 250 Р 99-та г. и толкова добре ми пасна че не мисля да го сменям скоро
Коментар
-
При мен стана доста по болезнено ударих се с колата в едно дърво с около 100км и си викам я оживях,що ли не взема да си купя и една моторетка да ама каква.Та имам едно аверче то ми вика пробваи моите бе ще ти харесат ,да ама те не са мотори като мотори ''gsx-r1000''два има и наи новия модел и по стария вика скачаи на единия и да ги поразходим.Поразходихме ги е не са за мен.Та се сдобих с едно старичко KDX-че да се понауча пак после може и нещо по новичко и по силничко ама засега е такава приказката
.
Коментар
-
При мен мещата са други. Аз като малък много исках мотор независимо какъв,но не ми купиха.Не беше точно че нямахме пари,но дори и това беше една от причините.Може би маика я беше страх да не се пребия някъде.Преди две години си купих един DR-250 и тръгнах по баирите.Тази година си купих YZF 400 и чат пат похождам на някое състезание.Атносверата на състезанията много ма кефи.Не че съм толкова надъхан но много ми е кеф.Не искам да чувам за пистови , чопъри и незнам си там др, кенефи.това е.
Коментар
-
Ами мойта история започна преди 3г мисля че беше.Бях прочел в едно списание на Мтел за Suzuki GSXR 1300 Hayabusa и почнах да се ровя малко из нета за информация за нея и случайно попаднах на един форум.Четах, четах, четах понаписах някое друго мнение и продължавах да чета.Исках 1000 кубиков пистор мотор.Бях на 14 все пак(не че сега съм кой знае колко по-голям ама все пак).После реших, че първо ще си взема някаква малка "пистарка" 125 кубикова ... почнах да се оглеждам и за 50 кубикови.Сега се радвам, че нямах пари тогава, а наще не искаха и да чуят за мотор защото и без това достатъчно много обикалях с колелото по-горите, остана да почна и с мотора по-пътищата да обикалям.После реших, че тези пистарки не са мотори (и още съм скептично настроен към тях де) и исках Хонда ВФР 400.После исках и някой ЦБР 600 мой набор.И продължавах да си чета из форумите и така един ден стигнах и до този форум.В началото не бях от най-редовните и по-рядко влизах.Не исках и да чуя за покупка на ендуро или крос.Но по стечения на обстоятелствата снимките и репортажите на някой от Вас ме грабнаха.И като се има в предвид, че имах и известен опит по горите с колелото ... ето ме сега карам Сузуки РМХ 250.
Сега почти не излизам от форума и често се дразня, че няма повече дълги и образователни статии или репортажи с много описания и снимки.
Все пак манията към "пистарките" още не ми е минала макар да мисля, че по пътя има доста идиоти и си е достатъчно опасно и с кола.Но надеждите ми са някой ден след 5-10г да мога да си купя и пистов и да си го държа редом до ендуротата и траялкитеИван Маринов
Suzuki RMX 250 '92 - sold / Yamaha XTZ 750 Super Tenere '91 - sold / KTM EXC 250 2t '06 - sold
ЕНДУРО ВАРНА
Коментар
-
С моторите започнах на 14 годишна възраст с едно балканче 50 кубика,което с помоща на Баща ми направихме на нещо като ендуро(ако може така да се каже)
През следващите години се запалих още повече на тема мотори!
Най интересното е че още пазя един брой на списание "паралели" който беше посветен на моторите и там най сериозно впечатление ми направи страницата за кросови мотори!
Тази пролет реших да си взема отново мотор(до сега бях карал какво ли не,но не и ендуро) и ходих на два три огледа на пистови мотори,но все нещо не ми харесваше!
И така две седмици в търсене на мотор!
Обаче докато си разглеждах обявите ми направи впечатление че доста се заглеждам в ендура и реших да погледна един два мотора от този тип на живо!
Март месец станах собсрвеник на едно Кавазаки КМХ,което взех още на 15 минута от огледа!
Още първият ден реших да го пробвам на кал и скоци и толкова много ми хареса,че се запалих от първото си качване
Вече имам два ендуро мотора и ходя да карам във всеки един свободен момент!NO PAIN NO GAME!
Kawasaki KMX125 / Jeep Cherokee Sport 2.5i
gsm:0887 52 67 55/0878 52 67 55
Коментар
-
и аз май така
никой не ме е запалвал, исках си кросов мотор и като си го купих сам хванах гората, след това се надуших и с други крастави магарета и така вече няколко годиниHusqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар