Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как се запалихте по Ендуро спорта?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Как се запалихте по Ендуро спорта?

Ами аз много обичам разходките по горите.За да стигна до желаната цел за крадко време ми трябва някакъв транспорт,който да ползвам без да съм в нарушение според нашите закони.За мен този транспорт се оказа ендурото.В планините от югозападна България почти няма пътища по които да не съм минавал.За да не прозвучи нескромно искам да уточня че става въпрос за пътища по които се минава с камион или джип. И сега като пиша този пост се питам; По кое съм по-запален? Енурото или гората

Коментар

Най-случайно....
      Един ден както си карах ТТ-то(на асфалт-спусках от Копитото към Бояна) , реших да спра в един джоб и да изпуша една цигара.Докато пушех забелязах табела "Конна база 1,5 км". Загледах се и видях , че от пътя навътре в гората тръгва една средно широка пътека(колкото да мине каруца) и си казах "Защо да не пробвам?! И да падна , все някой ще ме намери-отсечката е само км и половина и по нея често трасират ездачи (най-вероятно в базата давах коне под наем-по пътеката си личаха следи от копита)". Тия три километра отиване и връщане ми бяха достатъчни за да забравя думата "асфалт". Че чак си купих втори мотор. Обикновено за една година навъртах по около 5000км. Тази година пак навих 5000 но от тях 500 на асфалт и 4500 на черно...
      Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
      Джон Кенеди

Коментар

Моята история е:баща ми често внасяше коли от Италия и носеше по някои мотор,но един ден бях на 9 годишен и каза искаш ли мотор?Веднага отг. да и след 1 месец ми донесе piaggio фрии 50 скутер.Станах на 10 и вече ми стана малко вдигаше само 65.Предложи ми да ми вземе kawasaki kx125 но аз казах че искам скутер.Поскарахме се доста защото тои вика земи го тоз мотор хубав е аз-НЕ.Така донесоха ми новия скутер малагути ф12 голяма радост беше-тва беше 2006.2008 ГОДИНА дОИДЕ бащата донесе априлия рх125 и сузуки др 730биг и беше доста грозен и тежък.Моя акъл беше да зема априлията доволен сам но сега искам 4т 4е сам 90 килца 1.80 а пък съм малак на 15 и ням голяма пачка.Извод:бащата с зор ме кара да взема скутер и с зор да зема ендуро е прав е бил!!!

Коментар

Моят стаж като моторист започна още на 14 годишна възраст на бащами с емзето,още тогава мечтаех за истинско ендуро,но какво може да си позволи един осмо класник със спестяванята от закуски през деведесете години,е позволих си чз-350 направено на ендуро с рамка и окачване на хонда,завремето си беше хит.Но поодраснах и започнах работа,поспестих някои друг лев и си взех доминатор искарахме заедно цели два сезона самоче ми беше доста тежичак и реших да го продам и да си взвма нещо по лекичко,в момента каран Yamaha YZF.
          [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

.......изпадна ми това зеленото ендуро купих го от един наркоман миналото лято в София за 50 лева натоварих го в Ксарата (в багажника, половината стърчеше навънка) и хайде на село. Имах четири или пет карания с него преди да избуксува съидинителя. Закарах го в Пазарджик на един майстор до моста излъгаме...още седи там за ремонт нямало части...Започнаха едни безсънни нощи и така около месец два спестяване от закуските и накрая ..снимка номер две
            Прикачени файлове
            [IMG]http://www.maxmediabg.com/moto/bobi2_podpis.jpg[/IMG]

Коментар

Аз се запалих по ендурото когато баща ми беше донесъл един ден едно МЗ 150 и научих се да го карам, но в село имаше ченгета. И тогава след като се появи полицията наще не ми даваха да излизам ( тогава бях на 13 ) и аз ги убедих да карам по черните пътища. И така те ми разрешиха и аз открих колко е "яко" да се кара по черно. Сега съм на 15 и съм решил тази 2008 година да си всема някво ендуро или крос се ено само да варви по черно
              Прикачени файлове
              Обичам всички блондинки..... и брюнетки :shock:
              [B]Yamaha YZ-F 250 2004[/B] THE BEST !!!

Коментар

Аз не се запалих, НАПРАВО пламнах, Много ми се караше мотор, но нямаше кой да ми даде, да пробвам да се науча и т.н. За това еди ден след дълги огледи, се спрях на ендуро , което в последстие се оказа малко тежичко за предназначението което аз го исках, но както и да е. Когато го докарах на вечерта предпазливо и постепенно започнах да се уча, и вечерта Приключи безаварийно. НО на сутринта реших, че вече мога да карам, излязох пред нас, запалих, готов да тръгвам, изтървах съединителя, мотора ме лашна и аз усуках масуря Следваща спирка бяха кофите насреща в които се разбих. Мотора се размина с малко драскотини, а аз прекарах една седмица на легло . И в дните които лежах се запалих още повече
                [URL="http://forum.offroad-bulgaria.com/album.php?albumid=433"]Денем почивай, за да може нощем да се наспиш.[SIGPIC][/SIGPIC][/URL]

Коментар

Че то огъня не е спирал от както се помня ето и стъпалата по който се изкачих:
                  Прикачени файлове

Коментар

аз отскоро се запалих по мотоциклетите
                    един приятел миналото лято като бяхме във варна обикаляхме заедно мото магазините
                    и ми подметна дали няма и аз да се кача на мотоциклет
                    аз му отговорих че моторите са рискови
                    а аз съм човек на премерения риск и му отказах твърдо
                    но впоследствие към края на октомври ей така от любопитство се записах на курсове за а категория
                    изкарах от раз
                    видях че не е толкова страшно и веднага след като си взех изпита
                    си взех и първия ми мотоциклет - хонда хл 125 р от 86 г
                    карах го известно време и на същия този мой приятел който се води един вид че ме е запалил по мотоциклетите
                    кара ямаха хт 600 и му подметнах да му се кача на неговия мотор
                    след няколко отказа най накрая се съгласи
                    веднага след първия завой
                    се запалих и аз по ямахата
                    след седмица някъде си взех ямаха хт 600 от 1997 година
                    за съжаление времето не позволяваше да го карам редовно
                    пък и беше с гуми за асвалт
                    преди 2 седмици обаче му взех кросови гуми и започнахме да караме малко оф роад
                    дори си направихме писта край града
                    но това не беше достатъчно
                    и като започнах да разглеждам темите с пътуванията на повечето от вас
                    твърдо се запалих по оф роад пътуванията
                    дори се надявам в най скоро време да се включа в някое оф роад купонче

Коментар

Готин въпрос...аз от както се помня съм запален и просто калта ме влече и трудностите в горите които ни предлага нашата родина

Коментар

Първоначално публикуван от okoleca Преглед на мнение
                        Готин въпрос...аз от както се помня съм запален и просто калта ме влече и трудностите в горите които ни предлага нашата родина
                        И аз като повечето момчета съм започнал с по стари машини. Най-първо карах Ковровец, симсон(от старите с 3-скорости и виздушна турбина), след това Цз-250 с.с на което много се кефих след него а и в момента съм с Джилера RX125 (Аризона). От одавна карах по гора, но сега с това ендуро се запалих много по калта и сега просто няма връщане назад. Ендурото е несравним спорт пълен с адреналин.
                        Живота е по-хубав, по-лек, когато го има ендуро спорта.

Коментар

а сега се сетих кой ми беше първия мотоциклет на който се бях качвал
                          това беше преди повече от 20 години
                          един комшия имаше балкан със скорости на кормилото
                          веднъж издебнах собтсвеника му като го остави в двора и го покарах
                          само на първя предавка,защото нямах и понятие как се превключват скоростите

Коментар

При мен в основата на запалването е вуйчо ми който един слънчев ден докара от някаде една още по слънчева Симсонка. Щом видях моторчето си казах че просто трябва да се науча да го карам (до този момент бях се качвал само веднъж най-много два пъти на скутер). И така след много ходене по мъките и молби да ми покаже как се кара мотор със скорости и да ми обясни някой по-важни неща който трябва да знам, най-накрая това стана. Когато той не го караше го карах и аз, но за сравнително малък период от време. След това се разделихме със Симсона и взехме ИЖ-планета 3, което всъщност беше истинското ми запалване по ендурото, защото мотора въобще не приличаше на Иж-е на външен вид. Покарахме го и него известно време, но доста повече от Симсонката, после го сменихме за друго Иж-е. Така дойде миналата година и един приятел взе една Априлийка, която в последствие стана моя. Усещам обаче че съм му малко тежичък като чели, но ще му се порадвам още малко и тогава ще се огледам за някой малко по-голям нейн братовчед.

Коментар

Здравейте.Изчетах темата от самото начало и се чудя, дали ще се окажа първия и може би единствен който е започнал от... Минск( Едно произведение на бившия СССР). Та това моторче 125 кубика си беше моето оффроуд вдъхновение. През 1985-86г, още нямах книжка и се учих даго карам само по черните пътища и баирчета около Дупница.
                              Няколко години по-късно се пробвах и на по-дълги растояния( естествено с книжка и пак с Минск-а ) Дупница - Ямбол и ... това му взе живота. Едва се прибрах и после ...се ожених 90г и край с мотоциклетите. Но... до миналата година когато брат ми си взе Honda XL и не се качих да я покарам, покарам и пак и пак.
                              И ето ме от вчера със собствена Honda Dominator след голямата пауза.

Пак съм в играта.

Коментар

Карах БМХ. Обичах да скачам, после гледах някъв филм и там видях един такъв мотор. Беше 1993 и от тогава си казах, че един ден ще си взема такъв мотор. И хоп 2005 си взех ЯМАХА ДТ 125 и от тогава съм с нея неразделно и навсякъде. Редовни сме в боксовете, карам я по седмица, две, а после я правя по 2-3 месеца и така до ден днешен.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X