Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как се запалихте по Ендуро спорта?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Как се запалихте по Ендуро спорта?

Интересна тема, всички говорите в „минало време“.
    При мен обаче процеса по „запалването“ протича в момента, и като че ли - малко късничко - на 26 години съм вече
    Та при мен нещата са малко странни... (Почти) не съм карал мотор, но за сметка на това съм доста запален по колите, и обичам да пътувам. За съжаление, с кола може да се стигне до много места, но... не навсякъде.
    Миналата година ми направиха операция, и след нея спрях тренировки, фитнес, качих 10кг. Тази година реших, че трябва да се отслабва, и си купих МТБ. Хареса ми да обикалям по чукарите, през ден изкарвам колелото, и си правя преходи из планината. Проблема е, че въпреки всички положителни страни на МТБ, с колелото си ограничен - колкото и да си в добра физическа форма, пак повече от 15-на км изкачване в планината не можеш да направиш.
    И така - случайно попаднах на този форум, а пътеписите на kiki.t и ива наистина ме зарибиха още повече. Вече започвам да се оглеждам за първото си ендуро
    Като за начало, мисля да започна с нещо евтино, леко и малко - 125см 2т, или 200, докато се науча да карам, и да падам. Пък за догодина - ще видим.
    Първото нещо обаче, което май трябва да направя, ще бъде... да изкарам „А“ категория.
    Ами това е.. Надявам се тази година да имам достатъчно свободно време, за да навляза в този спорт, и живот и здраве - да се запозная на живо с вас!

Коментар

Бях на 17 , когато нашите ми купиха скутер и понеже бързо ми писна го смених за 2Т 250сс пистарка. Много й се радвах , ама се скапа тотално. Един ден един пич от махалата ми вика , ела да ти покажа какво имам в гаража. Гледам YZ125. Дотогава кросовите много ме дразнеха. Вика ми : Много бесен моотор, не може да се кара - един приятел се качи да го кара и си счупи крака и сега не ще да го вижда. Аз малко с пренебрежение го гледах те и за пистарката ми така говореха, ама викам я да го тествам, да придобия поглед върху нещата. Карам го нещо по улиците и ми се стори , че добре дърпа, изненадах се добре...гледам аз съм бил на 3-та. Бре. от там той загря явно и почна да влиза във високи. Само го оставих и тръгнах да продавам и да търся пари за него. Карах си я 2-3 години по планините, парковете и из града. Ходих си на у-ще с нея. Тая Ямаха е виновна за около 20-тина акта. Аватара ми е с нея. Много я тормозих. После почнах на мотопистата да ходя, където срещнах голямата си любов- CR125 '99

Коментар

Абе всички ли водим началото си от Балканчетата? Когато бях на 10 години дядо ми имаше Балкан 50сс. Баща ми го вадеше и ми даваше да свивам по 1 кръгче на улицата. И така се научих да карам мотор(еееех тая втора... ). След това той си сглоби една симсонка(беше я направил като нова, но я продаде). И нея карах карах карах, докато не се научих да карам мотор перфектно. След това баща ми започна да оправя мотори(90% кросови) и ми даваше да ги карам,но по улицата. Един ден иде една хонда 125(не помня точно какъв модел беше), отремонтира я и ми даде да карам по черни пътища. Е от тогава се влюбих в оффроуда. Случайно дойде и една Хонда ЦР250 2Т(покрай 1990-та година производство) за ремонт. Баща ми я отремонтира и ми я даде да ходя пак на черни пътища, даже ми обеща, че ако я карам не много лудо - ще ми я купи. Обаче като е карах 2-3 дена...като и свикнах... на задна гума я изправях на 2ра. Един ден се прибирам от "горилата" и на улицата и дадах повече газ на 2ра и отлепи гума (не много 10-15см), но баща ми бил на терасата и ме видял. Качвам се аз горе и ми вика: -Утре Хондата се връща обратно. Лятото викам да поработя някаде и да си изработя пари за някоя 125-ца или 250-ка. Т'ва е моята история.

П.П. ЦР-а беше с 3 изпускателни клапи или нещо от тоя род и беше доста коне (75-80)
        Последно редактирано от naughty_boy; 04-05-08, 15:49.
        '05 Suzuki RM 250

Коментар

запален сам по ендуро от 13 годишен тогава имах едно скутерче 50 cc а един от мойте приятели имаше някво derby и ходехме да караме и един ден решихме да си пробваме моторите на оффроад скоци изкачване на пясачни ямачи аз бях парви скутера ми не можа да се изкачи по никав начин а моят приятел без проблем се изкачваше фана ма много яд реших да зимам ендуро след дълго молене татко продаде скуера и ми зе симсон после чз , мз и така

Коментар

От казанлък съм
            Фен съм на всичко екстремно но разумно
            голям мой приятел (дончо цанев) от казанлък пък е маняк на джипките
            та покрай него се запалих
            преди 7 месеца си взех honda xr 125 4т - моторетката е слабичка за това каране което искам но пък ми даде много добра база (новобранец съм) и сега се услушвам за нещо по - силно

сега остава да навия жената да се научи да кара че инъче само мрънка че ме няма
            EnduroX Alba-Damascena 2019

Коментар

обичайното... имах увлечение към моторите, качих се за сефте нещо различно от соц возилата - една Хонда ХЛ500 на един приятел... от тогава само ендуро в главата и не след дълго си купи същия мотор... надявам се да го сменя скоро или да се сдобия с друг защото се отварят много проблеми пред тези поостарели машини... иначе не се оплаквам от него...

Коментар

Аз започнах да се увличам по-мотоциклетния спорт преди 2-години,тогава баща ми взе скутерче 100cc.Започнах постепенно да се уча на него и почнах вече и сам да го карам,но баща ми си е запален от край време по-ендурото.И преди 1-година,няма и една година той си купи SUZUKI DR 250cc.И от там се започна,почнах да наблягам много на мотоциклетния спорт поръчах ръкавици,каска,екип и се започна и сега сам много голям фен на ЕНДУРО-то.И с много голямо желание за каране.
                [I]Радослав Димчовски[/I]

Коментар

И аз съм в процес на навлизане в ендуро спорта, но винаги ме е теглело нещо натам. Откакто се помня искам да имам мотор,но преди 4-5 години започнах да карам MTB, минах през обикновено обикаляне по пътеките и стигнах до спусканията(по-скъпи колела, по-интересни места-сопот, пампорово), но срещнах една девойка и колелото хвана прах, продадох го и 1-2 години се занимавах само с бънджи скокове(тях пък захванах преди 8години)...да ама желанието за мотор си седи...бях се навил да взема Хонда Хорнет,да си карам из града, просто защото не смятах/м, че ще мога да се справя с ендурото, обаче братовчед ми(заклет моторджия и от 2г. заклет ендурист) много бързо ме върна в правилната посока, аз увлечението по планината си го имам, трябваше само малко увереност
                  И така...сега издирвам първия мотор, другата седмица мисля вече да съм се обзавел и да направя първото каране.

P.S. Прави ми впечатление, че голяма част от каращите Downhill(спускане с колела) се насочват към ендурото, сещам се за поне 5-6 мои познати, които оставиха колелата и сега са на мотори.
                  Per aspera ad astra.

Коментар

Хах, като чета коментарите на другите момчета на моята възраст... и аз така започнах... Още от малък харесвам моторите. Когато бях на 7-8 години, чичо ме вози на едно Мз 175, много ми харесваше. Преди няколко години се возих на едно Mz ETZ 150, и още повече ми хареса. Започнах да лудея по мотори... Много молих баща ми да ми вземе скутер, но той така и не ми купи, защото нямахме пари... И затова започнах да карам мотори на разни приятели. Симсон ми беше първия който карах, после Mz etz 150, MZ ETZ 251... И наскоро понеже нямам пари за нещо хубаво, си взех една Ява 175, от която съм много доволен. Не само защото ми е първият собствен мотор, а можеби защото аз съм си изкарал парите. Надявам се скоро, когато стана на 18 и мога да работя законно да си взема някое ендуро. Много ми харесва Honda mtx 125, един приятел има такава, карах я и направо ми взе сърцето
                    Пази душата си, не гумите!

Коментар

Мисля че от всички които писаха при мен случайността е изиграла най-голяма роля. Не познавах никой който да кара или да се занимава с мотори(само няколко фена). Не познавах и нито един моторист от моя град. Не разбирах и нищо от устройството на мотори. Единственото ми преживяване с мотори до тази година беше едно ЧЗ което така и никога не запали. Но ето че, ей така от никъде, и си взех Сузуки ДР600 Поради лична неопитност беше в бокса няколко месеца, но сега вече се размазвам от каране Чакам да взема книжка за да мога да карам с другите от тука, че да ме научат на занаятa!

Коментар

На 13години случайно попаднах на първият ми мотор rieju RR50cc и от там ми доите цялата тази мания за едуро и кросовите мотори .

Коментар

Много интересна тема,чета със захлас по цели часове и не спирам да мечтая един ден и аз да стана собственик на Ендуро. Та моята история е много обикновенна.Аз живея в София (там играя футбол и уча) а по принцип съм от Стара Загора. И един ден както си седя в къщи (в София) пред компа и съм се замислил какво ли правят моите приятели точно в дадeният момент в Стаpа Загора!? По едно време чувам как телефона ми звъни..!? Bдигам аз и моите приятели взимат да ми разправят как Дани(Думбо) си бил взел УНИКАЛЕН КРОСОВ МОТОР (оказа се че е китайски, но е много добър и до сега) и разказват те как Дани ходил из целия квартал да се гъзари,как били влюбени в този мотор и разкази и случки. . .Затварям телефона след дълъг разговор и размишления отворих интернет и взех да разглеждам разни сайтове за Мотокрос. Адски много се влюбих в тези мотори, впоследствие карах този кросов мотор (ЗонгШен) и още много такива като него, но повече ме кефи ендуро-то...До такава степен се вманиячих в тези мотори, че сега по цял ден седя пред компа и чета интересните теми тук в ОФФРОАД БЪЛГАРИЯ докато съм в София, а през лятната вaканция докато съм си в Стара Загора ходя на мотокрос трасето в квартал Зора (аз съм от там), моите приятели си направиха трасе там и по цял ден вися там с кеф и им се любувам как се калят (е и аз връткам по някое кръгче от време на време де) и така засега си оставам само с мечтите да стана и аз някой ден Ендyрист като всички вас.
                          Поздрави на всички.
                          Респект !

Внимавай с правописа !!!
                          Последно редактирано от Chinela; 31-08-08, 22:22.
                          http://pics.deepseek.net/bitbucket/QKO.gif

Коментар

Балканче 50 в трети клас, Явичката на дядо ми после, Чезарка 250 2T. Всичко се караше офроуд понеже нямаха регистрации а пък аз книжка тогава

Коментар

Ето един запален наистина по Ендурото , как да не се зариби човек ,мотора оставям на вас за коментар http://www.youtube.com/watch?v=r0xFyiwpfZ0

Коментар

Първоначално публикуван от MitakaNX Преглед на мнение
                                Ето един запален наистина по Ендурото , как да не се зариби човек ,мотора оставям на вас за коментар http://www.youtube.com/watch?v=r0xFyiwpfZ0
                                Тоя си е фен отвсякъде! Ама ми е интересно дали кара с бандаж?! Щото без бандаж, по тия камъни (първия кадър), с тоя мотор, яйцата бързо стават на омлет!
                                "Do not correct a fool, for he will hate you;
                                Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X