Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как се запалихте по Ендуро спорта?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Как се запалихте по Ендуро спорта?

Много исках като малък да карам по Хасфалт , ама селският полицай постоянно ни гонеше и ни търсеше цаката, та се принудихме с пистовите балканчета да влезем в черното, за да не ни закача никой.
    Така и не излезнах повече от там !

Коментар

Всичко започна когата бях на 13 и в къщи имаше едно балканче което седеше запечетано от 1000 години останало от младешките години на дядо ми.И 13-тото ми лято го закарахме на един приател на баща ми да го види дали става за нещо и то взе че тръгна Научих се да карам и после да го правя защото за едно балканче е по важно да можеш да го правиш от колкото да го караш (един ден карам,три-ремонт и още три сабирам пари за бензинец )Обаче първо карах само асфалт ам там нещо не ми беше интересно и се метнах в нивата и след парвия скок направо бях на седмото небе После си взехме и МЗ 150 ТС голяма бегачка ми се струваше (ам ти си е така де)обаче имаше една малка подробност-направо ми късаше джоба с тоя разход на бензин по 10 никога не ми е падал и на него много му се кефих в гората обаче почна да ми става малко и се наложи да взимаме истинско ендуро Априлия РХ 125 ротакс (а от него останах направо очарован ) и сега наскоро си взех и ямаха дт 125р щото с брата ще се ипотрепим кой да кара

балканчето сега е в движение
      Прикачени файлове
      Димитър Тенев

Коментар

Аз карам мотор самостоятелно от около 1990 г. насам (преди това баща ми ми даваше чат-пат да го возя на един от MZ-ите му ) - тогава татко ми купи Карпати 50 кубика с ръчни скорости (за 100 лв, това си го спомням много ясно , това беше и първия ми самостоятелен мотор). Голямо каране беше, голямо чудо, като естествено по асфалт не стъпвах, защото баща ми не ми даваше, понеже нямам книжка, а той е стриктен в това отношение, а и освен това къщата ни е накрая на квартала и дето се казва излизам от къщи и съм направо на черния път
        Та карах го известно време това Карпати, тогава бях млад, лек и хубав (сега съм само хубав ) и Карпатито вървеше като змей и ме возеше навсякъде по баирите. После наедрях, взе да не може да ме вози, за да реша това отзад му сложихме преден зъбак от колело (48 зъба), при което още на първия тест по един не много стръмен път сринах втората скорост и това му беше на Карпатито
        По-късно разбрах, че на това му се викало "ЕНДУРО" .
        После татко за икономия , ми даде да карам единия му MZ ES 150(на снимката по-долу), който карах ... абе много време, чак до средното училище (горе-долу до към 1996-7 година). Тогава МЗ-та също го карах само по черно, защото по асфалта и без това не ми е кеф. Пропуснах и един ИЖ, който карах по едно време паралелно с MZ-та, защото трябваше да возя и баба ми до старата къща, а MZ-чето идваше слабо затова. Даже ИЖ-а отзад беше с гума за траял (някакъв Метцелер 18"), а пък отпред бях присадил 21" цолова капла от ЧЗ 125 крос и съответно с кросова Барум-ка. Баща ми така и го продаде, в тоя си вид
        После станах студентин в Габрово, и се откъснах от моторите, защото от учене и дискотеки нямах време за тях , а пък не си давах много зор да уча, щото още в първи курс едни колеги по-горен курс ми казаха, че с учене не ставала работата Но тогава поне бях близко до Априлци и всеки уикенд почти покарвах поне малко. Пък сега като съм в Стара Загора карам много рядко, защото много рядко си ходя, и то от половината ходения в годината, тогава вали дъжд

Иначе още от много малък баща ми постоянно ме мъкнеше на състезания по мотокрос (като зрители разбира се) и аз съм запален по кросовите мотори много отдавна. И сега съм си, но вече благодарение на този форум съм доста запален и по ендуро моторите, пък и вече съм дърт да се занимавам с мотокрос, така че ендурото е моя спорт вече - иначе може и с кросовия мотор да се обикаля по горите, но с ендурото си е друго.

П.П. Гледам, че докато съм писал и колегата БайкърБой е писал - та относно разхода на бензин - вярно, че повечето време, когато го карах МЗ-та му бях сложил цилиндър и бутаро от 125 кубиков и разхода му не беше повече от около 5 л на 100 км, като го карах само и единствено по черно, и то яко каране. Иначе със 150 кубиковия цилиндър не съм го засичал.
        Прикачени файлове
        Последно редактирано от HD; 26-11-07, 13:56.
        Hristo Draganov
        http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

Аз се запалих по моторите при много смешни обстоятелства, бях седми клас и баща ми ми беше донесъл дънки от Либия който като заминах на село ваканцията чинно размених за едно балканче ехе откога знам какво е бартер а Та въпросния мотор карах само по черно но един ден не искаше да пали то кога ли искаше де, но този ден излязох на асфалта и се спуснах по инерция с надеждата да го запаля на скорост но изведнъж мина уазката на затвора Бобов дол с МИЛИЦИОНЕРИТЕ и ме спряха тоест аз изоставих мотора и запалих китайските кецове из полето та те натовариха мотора и повече не го видях. След това след много много години бях във Африка и там с един румънец си купихме заедно една хонда ХР600 и я карахме кой когато е свободен така около 2 години после той си тръгна за Румъния да се жени и продадохме мотора. После пак минаха години и преди 3 си взех на майтап един КТМ125 2т който счупих /блокирах му скоростите за норматив/ и така нататък и така нататък..

Коментар

Мхм савсем случаино попаднах на тази тема.Аз започнах с моторите преди 5 или 6 години демек 9-10 годишен(в момента сам на 15)Запалих се по тях покраи баща ми .тои постоянно ми ме базикаше за скутер докато не му се помолих 7,8 несеца и на рождения ми ден ме изненада много добре :П Оттам го карах 1-2 г докато свикна , вече започна влечението ми кам моторите(то беше от доста преди това маи аз започнах да го подщрекавам за скутера )Влечеше ме към по голями и по голями кубици и си взех едно МЗ 150 ендуро карах го около 1 г след което го блокирах от толкова оффроад направих му основен ремонт(варвеше на фурия)и го продадох и си взех симсона и една ява калифорниа 350 кб която я използвам като ендуро :Д Сега ше продам симсона и ще си взема едно ендуро незнам защо но от много малак ме влечат моторите ,а особенно към ендурото .Незнам ама от малак сам си бил роден за морорист и продалжавам да се развивам в сащата посока.И като чуя някои мотор и адреналина ми скача незнам защо но сам много ентусиаризиран и с голям ХЪС което е наи важно И сега чакам с нетарпение да си взема ендуро ,дори мисля непрестанно за това и благодарение на този форум се запалих още повече.Дори чакам с нетарпение да излезне некоя нова тема с разходка Дано да се запалват по ендурото още и още хора и наи вече да се забавляват докато са на мотора и благодарение на него да виждат каква красива пророда имаме Дано всички да са толко нахасани колкото мен за (оффроад)

Коментар

Еми тръгнах да карам симсон преди няколко години (сега съм на 16) по пътечките из между нивите и ми беше голям кеф. После се замислих и реших че искам да ставам състезател и както всички "деца" почнах да си мечтая за р6-тици и р1-ци но все пак си оставах фен и на ендурото и кроса. След това почнах да карам малко колело в гората и видях че е много готино и пак се зарибих по ендурото. После вуйчо ми си купи ИЖ (което е на аватара) и така от няколко кръгчета с голям страх почнах да си обикалям и с него през полянките. След това се запознах с VaHk0_ (от форума) и след като си поприказвахме малко с него разбрах, че в еднурото е истината. Първо си мислех за някой РМХ или ВР обаче сякаш кросовите са ми по на сърце и сега врънкам баща ми за някой старичък YZ но все получавам отговор " На пролет бе, изчакай още малко ... ", та така де ще го мисля
              [FONT=Arial Black][SIZE=4][COLOR=Red]ЕНДУРО ВАРНА[/COLOR][/SIZE][/FONT]

Коментар

през 87 година бащата купи чисто нова симсонка и понаха издевателства от мен над това маторче оказа се много яко след това карах 3 години само пистаци едно аверче случайно си взе хонда хл 600 и ми даде да го врътна на спокойствие до нас близо има мотокрос писта и какво да кажа сега съм с хонда хр 250 99 година и шоуто е много голямо
                vw passat B5 1.9tdi 1997 110 hp
                Suzuki GSR600 98 hp
                Nissan Pathfinder 174 hp
                0878222 три 3 шест

Коментар

Ето и моята история - в по-съкратен вид. На селото на дядо ми (плевенско) имах едно приятелче - Оги, пича имаш два антични мотора - "Иж" и "Балкан", много стари, от след войната. Понеже селото имаше само една асвалтирана улица просто нямаше какво друго освен "offroad" да се кара, пък и бяхме на 13-14 години и ни изглеждаше върха на сладоледа да караме по полята. Следва нелепо дълго прекъсване от десет години, време през което трябваше да наблегна на друго и нямах възможност да се занимавам с мотори - учене, работа и т.н. Преди две години - все още наблягах на MTB (моунтин байка) едно приятелче ми каза: "Абе пич като ще дадеш две хиляди за колело - дай към хиляда и петстотин и вземи една арна хондица" и ме заведе да видя "арната" хондица... само дето не запали но това си е друга история!
                  Последно редактирано от господин никой; 11-12-07, 07:42. Причина: typo

Коментар

Здравейте и от мен на всички колегиИ аз да се изкажа как се запалих по моторитеБратовчет ми имаше балканче и после го смени с чз и ме научи да го карам и аз се запалихСлед това си закупих симсон 50 и свикнах много да го карам,после купих една Хонда ХЛ125 и сега карам Кавазаки 600.Та така се запалих по моторите същност по ендурото

Коментар

аз като бях на 10 нашия имаше една симсонка на село в плевнята и дотогава бях на колело един ден реших да я изкарам и от там се почна,през лятните ваканции не слизах от него що бутане съм го бутал като се развалеше карах го няколко години след това минах по висок клас мз150 и още разни други едновремешни соц мотори
                      слава богу нямам падания дано никога и да нямам
                      след няколкогодишно прекъсване сега много съм се запалил да зимам мотор някво 600 кубиково ендуро а точно по ендуро се запалих един ден бях на връх "аида" и имаше двама мотористи и тръгнаха през планината и ги гледах как стигнаха до другото било и ми се прииска да тръгна и аз

Коментар

аз като по малак карах колело по черните пътишта в гората но ми омръзна и на 14 си ?зех балканче и с него се возех (повече го бутах де )карах го извесно време и после ?зех о6те 1 за части но го продадох и слет няколко месеца моито се строши и слет няколко години си ?зех мз трофи и оште съм с него а балканчето още стои в нас но и мзто се пазвали изгоря му ротора и не мога да намеря доволен сам от нзто но по натам ще си ?зема некое истинско ендуро
                        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00005.jpg
Прегледи:5
Размер:114.2 КБ
ID:5045153

Модератор: Колега, да си чувал за т.нар. препинателни знаци? Това са например: точка(.); запетайка(,); удивителен знак (!) и въпросителен знак (?). Има и още, но тези са основните и всеки човек с малко над положителния коефициент на интелигентност знае къде и как да ги използва. Редно е да го правиш и ти. Противното показва неуважение най-вече към теб самия. За пореден път ти отбелязвам с червеничко като учителките невероятните правописни грешки, но ти продължаваш да ги повтаряш във всеки следващ твой пост. Приеми това като предупреждение. Всеки следващ пост с подобен правопис ще бъде изтрит.
                        Последно редактирано от iva_kx; 28-12-07, 00:25.

Коментар

Аз се запалих по ендуро спорта от Ангел Минков постоянно ходех в гаража му, а той винаги беше пълен с мотори. След около една година той започна да ми дава неговия YZ 450 може да се каже че се научих да карам на този мотор. Миналата година август месец си купих парвия мотор MZ на който много се радвах но почна да ми слабее и сега почвам да сабирам пари за нещо по-голямо.
                          Прикачени файлове

Коментар

Комшито си купи мотор ямаха хт 600 , след 1-2 седмици още един пич от махалата си закупи мотор (уз450ф) и лятото се замислих защо да неси купя и аз един мотор и да ходим заедно по гората ... и така стана взех си и аз ямаха хт 600 . Беше ми малко трудно докато и свикна, защото преди това имах един скутер сузуки чин чи 50 куб, ама са г/д му свикнах
                            та комшито е виновно ... тои ме запали по ендуро спотра
                            YAMAHA XTе 595 cm3 1991g.

Коментар

Аз се запалих по ендуро спорта когато започнах да ходя на Априлци, понеже там е планинска местност и се карат само АТВ-та и Ендура и гледам как карат из горите из калта през реката и много им завиждах защото найстина е много по забавно и емоцията е много по голяма отколкото да караш пистов мотор, защото отначало бях мераклия на пистов но добре че не си взех такъв защото на виждам удоволствието в това да навиеш масура докрай и да си караш скучно по асфалта. Е всеки с мнението си.

Коментар

И аз като повечето се запалих по моторите от малък та до сега вече 9 години и все повече и повече се паля.Винаги съм мислил за пистаци но един ден съвсем случайно си купих едно МТХ-че даже и аз незнам как стана така на майтап.Карах го 5-6 пати ама ми дойде малко слабо та така стигнах до днешния си мотор ямаха тт-350 и мисля че ми пасна идеално.Сега вече не се чудя как да прекарам свободните си дни просто хваштам гората и гас по баиритеТва моторите са голяма краста но не са за всеки просто трябва да ти идва отватре!!!Желая на всички мотористи през новия сезон безаварийно каране и само приятни емоции

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X